VÄLKOMMEN TILL DRINKO'S JULSHOPP

Kolla in på Drinko.se och se om det kan vara ett intressant ställe att handla Öl, Vin & Sprit ifrån. Om intresse finns lägger jag upp en rabattkod på 5% här på sidan. Gäller allt ni handlar f.o.m. 1 jan. Maila "Drinko tack" till: ebbes-travstudio@live.com

Annons: Drinko.se

 

INTERVJUER//KOMMENTARER INFÖR V75-BERGSÅKER LÖRDAG 8 DECEMBER

V75-1, Brons, 2 640 m, volt

1 Zorro Swing (Jens Eriksson) har vi fått ett riktigt drömläge med. Formen pekar uppåt och det är hans årstid som kommer nu. Hästen öppnar bra i voltstart men vi får se hur jag lägger upp det. Jag tycker att hästen känns bra så jag har inte givit upp på förhand även om loppet är tufft, säger Jens.

2 Donners Am (Per Linderoth) har gått bra i monté på slutet även om det varit i enklare gäng. Jag kommer köra med ett öppet huvudlag den här gången då vi har ett snävt läge och han kan vara lite bökig i volten. Vanlig vagn blir det också, säger Per Linderoth.

3 Dennis de Castella (Torbjörn Jansson) gjorde det riktigt bra senast. Han öppnar ­inte supersnabbt från början så kusken får söka position. Han gillar distansen och han kommer säkert göra ett bra lopp. Vinna blir tufft, säger Ulrika Wällstedt.

4 Sir Henry P.Hill (Jörgen Westholm) fick en strulig resa senast så den starten glömmer vi. Han har gått bra med skor tidigare så det är ingenting som oroar. Det kan blir vanlig vagn i den här starten, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

5 Mellby Ess (Petter Lundberg) håller riktigt fin form och har gått bra en längre tid. Spåret är inga bekymmer för hans del. Skor tror jag är en fördel för honom jämfört med många andra och jag tror han kan tjäna fina pengar här, säger Petter Lundberg.

6 Tempura (Peter Eriksson) har vi fått ett bra läge med så vi hoppas kunna hitta en vettig position. Hästen skulle vara gynnad av att tävla med brodd så vi hoppas på kallt väder. Det är tufft emot så vi får vara nöjda med en slant, säger Peter Eriksson.

7 Digital Engine (Susanne H Osterling) gjorde ett fint lopp senast. Hästen kan öppna bra så jag tror att spåret ska passa bra. Kusken får försöka hitta en vettig position för då kan vi tjäna fina pengar. Vanlig vagn och norskt huvudlag, säger Linda Frölander.

8 Doctor Doxey Zenz (Mathias Andersson) var inte på topp senast, det kan ha varit ­banan som satte ner hästen den dagen. Han känns fin nu i jobben och jag tror på en stark insats. Vi kör med jänkarvagn igen, ­säger Mathias Andersson.

9 Minnestads el Paso (Rebecca Dahlén) vann med tussarna kvar senast så det var bra att han inte behövde gå tom. Han visade att han klarar av att tävla skor. Jag tror inte det ska vara något problem med täta starter. Jänkarvagn igen, säger Rebecca Dahlén.

10 Volocity de Vie (Jorma Kontio) gjorde det bra i ett billigt lopp senast och jag har aldrig sett honom så fin i aktionen. Distansen är en klar fördel och att han går med skor är ingen nackdel. Tycker att det är en bra chans om det löser sig lite från det här spåret, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

11 Importedfrmdetroit (Ulf Ohlsson) känns väldigt fin hemma i jobben så jag blev lite besviken när jag såg att vi fick spår elva. Vi har siktat mot detta lopp och han kommer gå precis som vanligt med öppet huvudlag och vanlig vagn, säger Markus Pihlström.

12 Output Pressure (Örjan Kihlström) gick jättebra i den senaste starten mot kanonhästar. Jag hade så klart inte valt spår tolv om jag hade fått välja själv, men vi får hoppas att de kör på lite och det skulle passa bra om de håller ett hyggligt tempo. Han är fin och känns bra i jobben inför det här loppet, säger Stefan Melander.

 

V75-2, Klass II, 2 140 m, auto

1 Avantis Red Witch (Tomas Pettersson) var kusken nöjd med senast och jag tror att hon har gått framåt med det loppet i kroppen. Hon kan öppna fort om hon håller sig lugn och får hon ledningen så kör vi där för jag tycker hon gjort sina bästa lopp där framme, säger Jenni H Åsberg.

2 Highsurprise Laday (Torbjörn Jansson) har fått ett fint läge då hon är startsnabb, så det blir perfekt. Nu får vi förhoppningsvis en fin resa i främre träffen och det behövs för en fin placering. Visst möter vi tuffare hästar men jag tycker hon ska hävda sig väl i loppet, säger Erik Fredriksson.

3 Mr Charming (Henrik Svensson) satt fast med sparade krafter senast. Han öppnar bra och jag tror att vi kan vara med där framme om det stämmer lite under vägen. Jag tror ­inte vi ska räknas bort helt om det klaffar, ­säger Henrik Svensson.

4 Tsar Brodde (Örjan Kihlström) har gjort det bra under en längre tid och när han är fräsch är han bra för klassen. Men han har haft mycket problem genom åren så vi får skynda långsamt. Han går som han brukar med utrustning och visst ska han ha chans att vinna, säger Björn Röcklinger.

5 La Rosetta (Per Linderoth) fick dödens ­senast men jag tycker hon gjorde det bra trots det. Det är en stor häst som kommer mer och mer. Jag tror vi kör med jänkarvagn, säger Karolina Korkiamäki.

6 Budets Lasse (Ville Karhulahti) håller riktigt fin form. Han utvecklas med varje lopp i sig och jag tror att han ska räcka även på V75. Han öppnar snabbt så jag får testa lite från början för att få en bra position. Jag tror på honom, säger Ville Karhulahti.

7 Our Soleado (Robert Dunder) gjorde det helt okej senast. Spåret är lite väl långt ut och han öppnar bara medel. Jag tror att han tål ett offensivt upplägg om det behövs. Inga ändringar, säger Robert Dunder.

8 B.B.S.Poetry (Jenny A Björk) var lite trög i senaste starten men känns uppåt i jobben efter det. Läget är iskallt så vi får hoppas att vi kommer ner någonstans. Det kostar nog för mycket att ladda framåt så jag söker mest position. Det kan bli aktuellt med jänkarvagn nu, för första gången. Det blir tufft att vinna, säger Jenny A Björk.

9 Azrael (Kaj Widell) var riktigt bra i den ­senaste starten och hästen håller fin form. Han känns fin hemma i träningen och allt är bara bra. Vi har fått ett bra spår men det är tufft att vinna på V75 som vanligt. Han går som han brukar med jänkarvagn och stängt huvudlag, säger Thomas Lönn.

10 Sweet Eddie (Robert Bergh) har vunnit på bra vis på slutet så formen är fin. Han är allround så han går lika bra på alla distanser. På slutet har han gått i mål med sparade krafter och löser det sig lite under vägen tror jag vi kan vara med en bit fram i det här loppet, säger Thomas Claesson.

11 Digital Class (Kevin Oscarsson) har utvecklats och blivit bättre och bättre för varje start. Är bra i ordning och allt verkar bra inför starten, säger Stefan Melander.

12 Mellby Goofy (Ulf Ohlsson) gjorde det riktigt bra i senaste starten på Jägersro. Han håller riktigt bra form men tyvärr är läget iskallt igen. Han har mött kulltopparna hela året och inte gjort bort sig. Vi får hoppas på överpace och köra till slut. Blir nog svårt att runda alla härifrån, säger Reijo Liljendahl.

 

V75-3, Guld, 2 640 m, auto

1 Qahar Q.C. (Ulf Ohlsson) har det bästa spåret för hans del då han får börja på inner­spåret. Han lever på sin styrka så distansen passar bra för honom. Normalt är det några som är för bra här, men han tränar i alla fall bra, säger Stefan Melander.

2 Time Machine (Robert Bergh) hade tränat fint innan den senaste starten men det blev tyvärr galopp. Det var inte hästens fel så vi prövar igen. Han känns riktigt fin i jobben så jag tror att formen ska vara helt okej, även om det var längesedan han gick ett riktigt lopp. Nu har vi fått ett bra spår så en plats­chans kan det vara. Jag vet inte hur mycket skor runt om påverkar honom, säger Brian Jörgensen i stall Robert Bergh.

3 Zenit Brick (MIka Forss) har fått ett bra spår och har bra form. Han matchar de här hästarna och On Track Piraten fick ju ett bakspår, så det ser ut som en bra chans. Det gör ingenting att han måste gå med skor nu och det blir ingen ändring i övrigt, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

4 Edward Ale (Olli Koivunen) startade i lördags och gjorde ett bra lopp. Vi startar igen för att han hade sparade krafter och kändes bra, enligt kusken. Han är riktigt startsnabb så ledningen kan han nog ta och distansen klarar han, men jag tror han är bäst med en ryggresa över lång distans. Vi möter tuffare hästar nu, säger Tina Koskinen.

5 Mind Your Face (Jorma Kontio) var fin i den senaste starten och visade att han gillar att tävla, det var det kvittot jag ville ha då. Det fanns sparat i mål så han är fint igång för dagen. Nu möter vi några tuffa hästar men det är helt klart hans årstid som kommer nu. Vi kör med ett öppet huvudlag och vanlig vagn. Jag är nöjd om vi kan vara trea eller fyra i mål, säger Lars Friberg.

6 Danne Edel (Ville Karhulahti) har fått ett lopp i kroppen nu och det ska föra honom framåt även om han inte har toppform än. Vi möter tuffa hästar så vi ligger lågt ­angående segerchansen. Skor är inget jätteminus för hans del. Vi kör med stängt huvudlag och jänkarvagn igen, säger Reijo Liljendahl.

7 Rocky Winner (Per Linderoth) är en heders­häst som är tillbaka från Frankrike. Han känns fin i jobben men har inte startat på ett tag så vi ligger lågt. Det fattas nog lite innan formen sitter där för att vinna på V75, säger Oskar J Andersson i stall Westholm.

8 Digital Ink (Örjan Kihlström) fick lägga av rejält från början senast och det kostade nog en del. Han känns fin efter det loppet så jag tror att formen ska vara bra. Nu är läget svårt och vi mötte någon bra häst så det kan bli tufft att vinna. Distansen gillar han så det är positivt men spåret drar ner förhoppningarna, säger Oskar Florhed i stall Bergh.

9 West Wing (Tomas Pettersson) fick dåligt fäste senast, därav galoppen, han är lite speciell hästen. När kusken skulle flytta ut honom i sista sväng felade han, så kan han göra ibland. Han gillar årstiden och vi ­skulle vara gynnade om det blev kallt. Han håller riktigt bra form och spåret är intressant. Vi möter två bra hästar men resten tycker jag vi ska matcha, säger Micael Broberg.

10 On Track Piraten (Oskar J Andersson) håller fin form och gjorde det bra på Solvalla i den senaste starten. Bakspår är inget plus men vi får köra härifrån. Han har inga problem med att det är skotvång men det kan bli svårt att slå Timo Nurmos häst. Jag tycker att min häst känns lika fin som han gjort på slutet och vi ska försöka ge favoriten en match, säger Hans R Strömberg.

 

V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt

1 Bilbo B.S. (Kaj Widell) har varit ute i bygdetrav efter den senaste starten och vann då enkelt. Han känns bra i jobb och spåret är perfekt. Det är tufft emot men pengar ska vi kunna få med hem, säger Mats Andersson.

2 Järvsöodin (Ulf Ohlsson) har fått ett bra ­läge och står fint inne i loppet. Inga ändringar på honom och han gillar förutsättningarna, säger Jan-Olov Persson.

3 Björlifant (Kevin Oscarsson) har gjort två bra lopp på slutet. Nu kanske han kan ­hitta till ledningen och då stiger hans chanser i loppet, säger Jan-Olov Persson.

4 Faks Nils (Olli Koivunen) möter väldigt ­tuffa hästar den här gången. Får vi pengar är vi jättenöjda, en sådan som Månprinsen är omöjlig att slå, säger Jan Ove Olsen.

5 Sippson (Kenth Åkerlund) har varit ­otroligt fin på slutet. Vi möter tuffare hästar den här gången men så länge han fortsätter ­vinna måste vi tro på honom. Han har samma ­utrustning som vanligt och det ska bli kul
på lördag, säger Lars Rosén.

6 Brenne Brakar (Tomas Pettersson) satt fast med lite sparat senast så vi startar igen. Han känns bara fin hemma och är bra i ordning. Kommer vi till ledningen så skulle det vara kul att testa där, säger Ola Åsebö.

2 160 meter:

7 Smedsbo Faksen (Mika Forss) var lite ­positiv i den senaste starten. Han får smyga med och hoppas på en slant. Inga ändringar är aktuella, säger Jan-Olov Persson.

8 Fender (Oskar J Andersson) gick det för fort för när han felade i Finland i den ­senaste starten, så den glömmer vi. Han har ­tagit ­resan bra och känns fin i lugna jobb här hemma. Nu möter vi en motståndare som är överlägsen, men vi kan kanske vara tvåa i loppet, säger Peter Grundmann.

9 Lex Peidei (Per Linderoth) har fin form och är duktig varje gång. Möter tuffare motstånd nu men han tjänar säkert fina pengar igen. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

10 Valle Mattis (Örjan Kihlström) håller toppform för dagen. Men det blir så klart svårt att slå Månprinsen. Bakom den ska vi räknas, säger Heidi Moen.

2 180 meter:

11 Smedheim Solan (Jorma Kontio) är jämn och stabil. Jag tyckte kanske han borde vunnit senast men han gick okej. Han känns fin hemma och kan ta en plats med lite tur på vägen, säger Jan-Olov Persson.

12 Månprinsen A.M. (Gunnar Melander) mår prima för dagen. Han gjorde det bra senast och allt är bara bra efter det. Vi kör med vanlig vagn och öppet huvudlag som vanligt. Visst kan det strula härifrån men jag tror på fin chans, säger Gunnar Melander.

13 Mino (Elias Strandberg) är en tioåring som inte vinner speciellt ofta. Att han dessutom nu möter knallhårt motstånd gör ­inte saken bättre. Kommer få det mycket svårt att räcka till i den här omgivningen.

14 Flex (Torbjörn Jansson) har blivit behandlad efter senast så jag är lite osäker på formen. Det är tufft emot som vanligt på V75 men han har visat att han duger tidigare. Vanlig vagn nu, säger Nathalie Blom.

15 Tangen Haap (Björn Karlsson) var ­inte som bäst i den senaste starten men ska ­vara bättre nu på lördag. Normalt sett slår vi ­inte Månprinsen men bakom den kan vi vara med och hugga, säger Björn Karlsson.

 

V75-5, Klass I, 2 140 m, auto

1 Bionicle Man (Mats E Djuse) känns bra i jobben hemma. Han öppnar fort så vi hoppas kunna spetsa och sedan släppa till en fin rygg. Vi är nöjda med en slant, det är alltid tufft på V75. Han klarar av att tävla med brodd om det behövs, säger Kurt Molinder.

2 Yrr (Robert Bergh) var riktigt fin senast, hästen är stark och rejäl och känns fortsatt bara bra i träningen. Skor fungerade bra senast så jag tror inte det ska vara något negativt. Jag vet inte hur han kan öppna bakom bilen men spåret är perfekt. Ska räknas med chans, säger Oskar Florhed i stall Bergh.

3 Ramon Dekkers (Örjan Kihlström) felade senast men det har inte funnits några fel på hästen. Han gick bra innan det så det tar vi inte så hårt på. Han är ganska snabb från början så vi borde komma bra till och han duger absolut på V75, det har han visat tidigare, säger Brian Jörgensen i stall Bergh.

4 Scarpetta (Jimmy H Andersson) gjorde det helt okej i den senaste starten och formen tror jag ska vara bra. Nu kommer vi testa rycktussar för första gången och jag tror det kommer ge bra effekt. Jag har inte hunnit kolla motståndet men jag tror på min häst, säger Anders Wallin.

5 Viscount (Jörgen Westholm) kändes inte helt bra i värmningen inför den senaste starten men blev bättre till loppet och han avslutade bra. Han känns fin hemma i jobben så vi tror han gör ett bra lopp, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

6 Special Major (Magnus A Djuse) är riktigt snabb från början så kusken får ladda det som går. Han har varit riktigt fin på slutet så jag tror även han kan räcka på V75 och han klarar av att gå med skor. Inga andra ändringar, säger Mika Haapakangas.

7 Luxury Brodde (Oskar J Andersson) har hoppat två gånger utan att vi vet riktigt varför. Det är en fin häst i grunden som är bättre än raden och fungerar han fullt ut så matchar han absolut dessa hästar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

8 Trust de Luxe (Kevin Oscarsson) har riktigt fin form för dagen och han kanske har tänt till lite av att tävla i monté. Han är ju riktigt startsnabb så spåret är inte roligt och vi kör med ett helstängt huvudlag och jänkarvagn och vi siktar på pengar i första hand i loppet, säger Fredrik Wallin.

9 Global Undecided (Jorma Kontio) är det lite tveksam form på då han var blek i den senaste starten. Har hög kapacitet men han är svår att bedöma. Får ses som en outsider, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

10 Viktor Barsk (Ulf Ohlsson) anmäldes hit för att det är hemmaplan, det är kul att vara med på V75. Vi hoppas på ett stentufft tempo, för då är han som bäst och håller alltid sin fart. Det blir kul på lördag och hoppas han gör ett bra lopp och klarar av brodd om det krävs, säger Lars-Åke Nordlander.

11 Buzzer Beater (Per Linderoth) har gjort det bra mot tuffa hästar på slutet. Nu får vi gå ut på V75 och det brukar vara tufft för en treåring. Med tanke på spåret så får vi köra lite försiktigt och det blir ett öppet huvudlag på lördag. Vagnen bestämmer jag närmare start, säger Per Linderoth.

12 Bella the Bomber (MIka Forss) har ­tyvärr fått ett iskallt spår. Det brukar vara tufft på svenska V75 och spåret nu gör det ­inte ­enklare. Trots det så känns min häst i ­alla fall fin i träningen och mår bra. Vi får hoppas att det löser sig lite under vägen här och att vi får möjligheten att kunna köra till slut, säger Jutta Ojala.

 

V75-6, Stolopp, 2 140 m, volt

1 Selma Töll (Tomas Pettersson) gick helt okej i senaste starten trots att hon varit ifrån lite innan det. Hon ska gått framåt med det loppet i sig, säger Håkan Wallberg.

2 Walkie Talkie (Per Linderoth) känns bra i träningen och hon har mött tuffa hästar och gjort det bra tidigare. Kommer köras med vanlig vagn och ett öppet huvudlag. Hon är vår bästa chans på lördag, säger Linderoth.

3 Livinginmydream (Kevin Oscarsson) har ett bra läge men det är hårt emot. Läget är så bra att hon lär kunna smyga med och försöka tjäna en slant, säger Jim Oscarsson.

4 Livi Mistress (Olli Koivunen) går bäst när hon är med i främre träffen i loppen. Hon kan vara lite svår i voltstart men jag tror på felfri avgång. Det blir en vanlig vagn och ett stängt huvudlag, säger Jan Ove Olsen.

2 160 meter:

5 Benita (Patrick Wickman) känns väldigt fin för dagen och med senaste loppet i kroppen så känns hon förbättrad. Allt är bra med hästen även om det är tufft emot här, säger Ingemar Söderberg

6 Fudge Ås (Troels Andersen) gjorde det helt okej i den senaste starten men är missgynnad av att tävla med skor. Det blir svårt att vinna, säger Troels Andersen.

7 Miss Golden Quick (Magnus A Djuse) håller fin form och hon är snabb från början. Hon gör inte bort sig och vi siktar på pengar i första hand, säger Mika Haapakangas.

8 So Gå Imponera (Mats Bucht) gick faktiskt bra senast. Från detta läge behöver vi tur under vägen. Hittar vi en skaplig position kan hon avsluta bra, säger Mats Bucht.

9 Sheilah Laday (Peter G Norman) avslutade bra i den senaste starten. Gick bra gången innan också, så hon är på väg in i en bra form. Byngligt läge med spår fem nu men jag hoppas hon sköter sig och med rätt flyt kan hon vara med där framme. Gick två lopp med skor i december förra året och gick rätt skapligt då, säger Peter G Norman.

10 Rita C.D. (Kaj Widell) satt långt bak i den senaste starten och blev tempotorsk. Hon kändes fin i alla fall så formen ska vara bra på henne. Hon öppnar rätt bra i voltstart, säger Hans R Strömberg.

11 Comewithaflash (Samu Sundqvist) har fått träna på ett tag och känns bara fin. Vi får smyga med och hoppas det löser sig under vägen i loppet, säger Samu Sundqvist.

12 Vanessa F.B. (Örjan Kihlström) var fin i den senaste starten och det rör sig om en fin häst. Står lite tufft till här men hon känns fin hemma i jobben. Tycker inte att hon är helt borta, säger Markus Pihlström.

13 Mrs Lindy (Ulf Ohlsson) gjorde det bra, mot tuffa hästar, i den senaste starten. Nu har vi fått bakspår på tillägg och det är alltid tufft. Det blir en vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Reijo Liljendahl.

14 Bella On Tour (Mats E Djuse) gick bra ­efter galoppen i den senaste starten, så formen sitter där tycker jag. Hon tål att gå i spåren så jag tycker hon ska räknas med chans i det här loppet, säger Fredrik Jonsson.

2 180 meter:

15 Ginny Weasley (Robert Bergh) satt fast med allt sparat senast och det är nog bra att få sådana lopp ibland. Nu står vi med ­dryga tillägg men hon har ju en annan hårdhet jämfört med motståndet. Helt borta är vi inte, säger Oskar Florhed i stall Bergh.

 

V75-7, Silver, 1 640 m, auto

1 Vic de Luxe (Sandra Eriksson) har ruskigt fin form och det är en typiskt vinterhäst. Han är inte gynnad av distansen men får i alla fall en fin resa härifrån. Löser det sig kan han avsluta vasst. Vi kör med jänkarvagn i loppet, säger Mika Haapakangas.

2 Desert Runner (Lars Wikström) känns fin hemma i träningen, läget passar bra och distansen likaså i det här loppet. Troligtvis sätter vi på honom någon form av stängt huvudlag, men det är som vanligt tufft att vinna på V75, säger Lars Wikström.

3 Dartagnan Sisu (Mattias Djuse) känns fin och han har gått bra på slutet. Fick ett spännande läge och jag får testa framåt, så får vi se hur långt det räcker. Gick bra med skor i den senaste starten och det fungerar bra, säger Mattias Djuse.

4 Magnifik Brodde (Samu Sundqvist) fick vinna senast och det var imponerande. Han känns riktigt fin efter det och håller toppform. Han har gjort sina bästa lopp i ledningen men senast var han riktigt fin även bakom hästar. Han trivs över kort distans och spåret är helt okej. Helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Samu Sundqvist.

5 Mr Perfect (Kevin Oscarsson) var bra senast över 3 000 meter där han fick gå utvändigt om ledaren under halva loppet, så jag var väldigt nöjd med honom där. Har riktigt bra form och är så pass bra i ordning att han ska kunna vara med och hugga där framme i det här loppet. Eventuellt blir det jänkarvagn den här starten, säger Jim Oscarsson.

6 Weekend Fun (Jorma Kontio) är en fantastisk häst. Värsta motståndarna har fått sämre lägen så jag är förhoppningsfull. Kusken bestämmer taktiken även om hästen klarar alla sorters upplägg. Hästen känns bara fin hemma i jobben och han skulle vara gynnad om det krävs brodd i skorna på lördag, säger Daniel Wikberg.

7 Forecast (Örjan Kihlström) håller fin form och har fått ett spår för långt ut på vingen men kommer säkert göra ett bra lopp igen. Tufft att begära seger från sämsta läget på V75. Skor på är ett minus men så är det denna tid på året, säger Roger Walmann.

8 Super Zantos (Ante Lisell) är i riktigt fin form för dagen. Jag får pröva framåt från början för backar vi – då är vi chanslösa i loppet. Men visst blir det svårt att vinna från bricka åtta, säger Ante Lisell.

9 Disco Volante (Ulf Ohlsson) är en kanonhäst men det går inte att lita på honom. Har blivit betydligt bättre så jag hoppas han sköter sig och kapaciteten visade han senast, är bra i ordning, säger Stefan Melander.

10 Nobel Amok (Robert Bergh) spurtade bra senast och det var skönt att se, han såg fin och fräsch ut. Hästen har tagit loppet på ett bra sätt men har fått ett tråkigt läge. Det är en häst som har hög kapacitet när det stämmer fullt ut för honom, det har han visat tidigare. Blir det tempo så spurtar han vasst tillslut, säger Oskar Florhed i stall Bergh.

11 Erik Sting (Mika Forss) var bra senast, men spår elva i silverdivisionen nu är tufft. Han gör det bra varje gång men får svårt härifrån. Det är ett litet minus med skor men han klarar av det, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

12 O.P.’S Flirt (Daniel Wäjersten) är en hedershäst men har fått ett iskallt läge och det blir väldigt svårt härifrån. Hästen känns annars riktigt fin och har gjort det jättebra på slutet. Alla våra hästar har fått dåliga spår denna dag, men så är det ibland. Vi får hoppas på turen, säger Markus Pihlström.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen
Månprinsen A.M. på V75 och därmed bara sex lopp att tippa. Trots det tror jag V75 kan ge rätt hyggligt betalt. Gunnar Melanders kallblods­kung Månprinsen A.M. startar på V75 från Bergsåker och har så klart toppchans att vinna sitt lopp. Det gör att det bara är sex lopp kvar att tippa. Trots att jag tror att Månprinsen A.M. löser sin uppgift enkelt så har jag inte gett upp hoppet om en hygglig V75-utdelning.

Jag tycker flera av loppen är vidöppna och det brukar kunna skrälla rejält på Bergsåker, travbanan i Sundsvall har ett långt och utslagsgivande upplopp där de flesta brukar få chansen.

För att kunna måla på rejält i de mest öppna loppen och därmed få utrymme för ett par rejäla skrällar så spelar jag den här V75-­lördagen med tre spikar. Jag tror att Zenit Brick tidigt körs till ledningen i Gulddivisionen och därmed vinner sitt lopp, och sedan har jag gillat intrycket på Yrr i sina två starter för Robert Bergh och denne bör hela tiden bli bättre och bättre och uppgiften i morgon ser tilltalande ut. Även Yrr läser jag tidig ledning på och sedan är jag helt inne på att konkurrenterna kommer få jaga honom förgäves.

Galoppvarning
V75-1: 3 Dennis de Castella är inte helt enkel och kan få problem från spår tre i volt, problem från start kan också 4 Sir Henry P.Hill få. 11 Importedfrmdetrot är stabilare än vad raden visar.

V75-2: 11 Digital Class, även om han blivit allt mer stabil på slutet. I övrigt är det stabila hästar.

V75-3: 1 Qahar Q.C. kommer med fyra raka galopper i raden, 9 West Wing med tre galopper.

V75-4: 3 Björlifant kan få problem från spår tre i volt, och 8 Fender har inte alls fungerat på slutet.

V75-5: 2 Yrr har haft aktionsproblem tidigare, men sett stabil ut hos Bergh. 7 Luxury Brodde har tre raka galopper, och betrodda duon 5 Viscount och 9 Global Undecided är inte helt enkla.

V75-6: 4 Livi Mistress och 14 Bella On Tour.

V75-7: 10 Nobel Amok får det inte att stämma.

Tänk på att ...
... 1 Zorro Swing (V75-1) ska tävla i en svensk bike och trivs alldeles utmärkt just på Bergsåker där han vunnit fyra av fem starter. Dessutom är han obesegrad i tät, där han har tre av tre.

... 8 B.B.S.Poetry (V75-2) ska tävla i en jänkarvagn för första gången, det femåriga stoet bör dock ändå få svårt att segerstrida i det här racet.

... 4 Scarpetta (V75-5) ska tävla med rycktussar för första gången. Han är tidig vid gardering här.

... 5 Mr Perfect (V75-7) har gått i ledningen vid tre tillfällen tidigare och samtliga dessa tre har slutat med seger. Han är värd att se upp med.

Spiken
3 Zenit Brick (V75-3) tycker jag står inför en mycket passande uppgift. Han bör i ett tidigt skede av det här loppet kunna köra sig till ledningen tillsammans med Mika Forss och sedan ska det vara spel mot ett mål. En mycket stark V75-spik.

Luringen
15 Ginny Weasley (V75-6) står med 40 meter tillägg och har många hästar att runda, men stämmer det bara någorlunda för henne under vägen tror jag hon blir tuff att stå emot över Bergsåkers långa upplopp. Hon är van tuffare konkurrens.

Bästa spelet
2 Yrr (V75-5) har fått två lopp i kroppen i sin nya regi Robert Bergh och jag räknar kallt med att han hela tiden blir bättre och bättre. Jag tyckte han såg fin ut vid seger senast och från det här ­fina utgångsläget måste segerchansen vara god.

Upplagt: 2018-12-08

Källa: Christoffer Wickman/Sportbladet.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****