VÄLKOMMEN TILL DRINKO

Köp Vin, Öl & Sprit med rabatt. Lägg saker i varukorgen, klicka på "Epostkod" till väster och skriv:
EBBES-TRAVSTUDIO så får du 5% rabatt avräknad. Just nu har Drinko kampanj på Ölpaket.
Exempel 3 st. flak Norrlands Guld Export 439kr eller Mariestad Export 469 kr.

Annons:

INTERVJUER//KOMMENTARER & TIPS INFÖR V75-AXEVALLA 16 FEBRUARI

V75-1, Klass II, 2 640 m, volt 

1 Tengil Face (Adrian Kolgjini) hade lika gärna kunnat stå som segrare senast om han hade fått ledningen den dagen. Han har kapacitet och ska inte räknas bort faktiskt, säger Adrian.

2 Carlos Ken (Peter Untersteiner) fastande i en trött rygg senast men Jorma var nöjd med honom och han hade nog varit långt framme utan det debaclet. Han ser fin ut i ­träningen efteråt och är spänstig i intervallerna. Tror att han tillhör a-hästarna i loppet och han brukar gå iväg från start. Det blir inga ­ändringar, säger Peter Untersteiner.

3 Definitif Launcher (Leif Witasp) har skött sig bra och han känns stark och rejäl i ­jobben och är under utveckling. På distans och läge så tror jag att han ska kunna få med sig en vettig slant, säger Leif Witasp.

4 Willmer Gel (Johan Untersteiner) var vi nöjda med senast och det är en rätt ­kapabel häst. Johan brukar ta det lite lugnt från ­början med honom så det är en fördel att det är ett långlopp. Håller han sig på benen så tycker jag han ska vara med här, säger ­Joakim Granlund hos Johan Untersteiner.

5 Rally Gunnar (Ulf Ohlsson) har varit duktig vid segrarna. Känns bra i träningen och har nog full form som det känns och han verkar uppåt. Det är klart det är tuffare emot nu på alla fronter och vi får hoppas han kommer ner härifrån och kan göra en likvärdig insats. Kan han vara trea-femma så är vi nöjda då motståndet ser tufft ut. Det blir inga ­ändringar, säger Magnus Lillieborg.

6 Whipped Eggs (Robert Bergh) känns fin och blir bara bättre och bättre. Distansen är bra och spåret är också bra så det ser bra ut på förhand. Ska kunna segerstrida här, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.

7 Victory Lee (Lutfi Kolgjini) vann ju för bara någon vecka sedan på Åby så han har bekräftad form och får inte räkns bort, säger Adrian.

8 Knifetown Lover (Nicklas Westerholm) verkar bra i träningen och verkar pigg och fin. Har gått två banjobb i 20-tempo och ­varit fin. Gör ofta bra lopp direkt i ­comebackerna och bör ses med lite chans. Att det blir skor ska inte vara någon större nackdel för ­honom än för någon annan här, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

9 Ridgehead Mateo (Torbjörn Jansson) ­verkar allt bra med i träningen. Han behöver väl springa två sekunder snabbare den här gången jämfört med tidigare men om han sköter sig tror vi att han är med där framme. Det blir inga ändringar, säger Magdalena Eriksson hos Fredrik Linder.

10 Evan Williams Sisu (Bo Falsig) gick bra i den senaste starten och efter det har han tränat på och allt verkar fortsatt okej med hästen. Det är svårt med bakspår på V75 och det är alltid lite ovisst när man inte tävlat på ett tag, men vi får se hur det går. Det blir inga ändringar, säger Bo Falsig.

11 Tyfon Brodde (Christoffer Eriksson) kom i fin författning och han har utvecklats sedan jag hade honom tidigare. Har blivit ­starkare och rejälare så det verkar positivt. Jag tror att han gör ett bra lopp och tar man fyra-fem hästar tycker jag han ska med. Det blir inga ändringar, säger Ronny Palm.

12 Testa di Cavolo (Rikard N Skoglund) har ett dåligt läge men är ute på en bra distans för honom. Gör nog ett bra lopp men det är tuffare på rikstoton och det blir nog svårt att vinna det här loppet. Jag tar bort brodden till den här starten så det blir sommarskor och tar även bort huvan så han kommer bara gå med fast bomull, säger Hans R Strömberg.

V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt 

1 I Adore You (Carl Johan Jepson) verkar tagit de här två loppen på rätt sätt och det blev perfekt med spåret. Tycker hon är bra och kommer han till ledningen tror jag inte han släpper då hon höjer sig lite där. Eventuellt helstängt, säger Maria Törnqvist.

2 Hera di Quattro (André Eklundh) har blivit lite bättre för varje start. Tror på en fin insats och hon kan vara bland de tre. Rycktussar för första gången, säger André Eklundh.

3 Miss Hejaracka (Rikard N Skoglund) är på väg uppåt. Såg ut som ett jämnt lopp nu men jag åker inte från Sundsvall om jag inte tror hon kommer prestera bra. Det blir lättare balans och eventuellt rycktussar för första gången, säger Markus Pihlström.

4 Tourzo (Adrian Kolgjini) gick i mål med gott om krafter kvar senast som fyra. Tänkbar.

5 Canarsie (Henna Halme) har bra form och är en rätt hygglig häst. Så klart tufft emot och lite galopprisk men felfri tror jag hon är rätt snabb ut och bör få en fin resa. Är en platsfidus, säger Veijo Heiskanen.

6 Syria A.T. (Ulf Ohlsson) har gått bra i alla lopp och för att hon ska vinna här så tror jag hon behöver ha ett rygglopp. Vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Per Lennartsson.

7 Sara Palema (Mikael J Andersson) spurtade bra till slut senast. Bättre och mer intressant läge nu och kommer hon till ledningen så kan det räcka en bit, säger Pär Hedberg.

8 Darshana (Christoffer Eriksson) gjorde ett fint lopp senast och blev avslagen av en smygkörd häst. Hon blir bättre och bättre men den här gången krävs det mycket tur. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

2 160 meter:

9 Jejje Palema (Björn Goop) känns fortsatt bra i jobben och har ett bra läge och borde komma iväg bra och komma ut på en gång. Mina två känns som likvärdiga chanser och positionerna avgör, säger Pär Hedberg.

10 Whataboutyou Zaz (Nicklas Westerholm) tror jag gör ett bra lopp. Möter en del bra hästar här men har bra form så jag tycker hon ska räknas, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

11 Sahara Sun (Torbjörn Jansson) höll rätt bra senast då hon fick gå lite onödigt tidigt. Brukar vara på plats så får hoppas hon är det igen, säger Gunnar Lassis.

12 Global Rhapsody (Peter Untersteiner) är inte alls så tokig och ska streckas tidigt i det här öppna V75-loppet på lördag.

13 I’m Sailing (Anders Svanstedt) gick med öppet huvudlag och fast bomull senast och det blev en bra genomkörare, nu blir det helstängt och rycktussar. Gick jobb i onsdags och hon har vaknat till lite. Tror på en bra prestation, säger Anders Svanstedt.

14 Pastell Tilly (Peter G Norman) kändes bra sist och hon håller rätt så bra form faktiskt. Lite lurigt läge och man vill gärna spara speeden på henne så vi får köra lite på chans och se hur långt det räcker. Ingen ändring, säger Peter G Norman.

15 Amphibian Madness (Tommy Karlstedt) har visat fin form en längre period och ­inget tyder på att hon tappat den. Hade goda ­förhoppningar men så fick vi näst intill det ­sämsta läget man kunde få tycker jag då det är risk man blir hängandes, men jag har inte gett upp, säger Tommy Karlstedt.

V75-3, Guld, 2 640 m, auto 

1 West Wing (Ulf Ohlsson) galopperade i slutsvängen när han var rätt bra gåendes senast. Har fått ett bra läge den här gången och ska kunna få en fin resa. Med tanke på det så ska han kunna slåss om en fin slant men det blir tufft räcka hela vägen till seger.

2 Phantasm Soa (Johan Untersteiner) är en häst som var väldigt bra som tre- och ­fyraåring. Han blev halsopererad under förra året och har fått några lopp i kroppen nu. Tycker han är bra i ordning och jag tror han gör ett bra lopp här. Det kan nog bli svårt att slåss om segern men ska kunna vara bland de ­fyra-fem främsta. Han har gått med brodd nu sista loppen men nu blir det sommarskor och troligtvis ett halvstängt huvudlag, senast så hade han ett norskt huvudlag, säger Anders Wolden Lundström.

3 On Track Piraten (Rikard N Skoglund) känns fin i jobben och allting verkar bra inför det här loppet. Det blev ett väldigt bra läge och de värsta konkurrenterna fick ju bakspår så jag tycker att han startar med en bra segerchans i det här loppet. Det blir sommarskor den här gången så brodden försvinner, säger Hans R Strömberg.

4 Elliot Coger (Stefan Söderkvist) var jätte­bra senast. Det verkar jättefint i jobben ­efteråt då han är pigg och alert. Det lyser form om honom så han är nog i toppform för dagen. Axevallas långa upploppet gynnar honom så får han rätt lopp så ska man ­inte räkna bort honom. Han är hygglig ut och distansen är ett plus för honom. Han kommer gå med samma utrustning som han gått med tidigare, säger Fredrik Persson.

5 Speed Delicious (Nicklas Westerholm) har varit ifrån och blivit uppfräschad. Gått två rejäla banjobb inför det här där han känts fin men det är tuffa hästar emot så kan han ­vara trea-fyra här så är vi nöjda, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

6 Target Kronos (Lutfi Kolgjini) har lite svårbedömd form. Han gick ett anständigt lopp på Vincennes senast, men är han bland de tre har han varit duktig, säger Adrian.

7 Timone Ek (Thomas Uhrberg) blir bättre och bättre hela tiden och jag var nöjd med insatsen senast på Åby. Nu möter vi On Track Piraten som jag tror det blir svårt att rå på. Det kanske kan vara till vår fördel att det ska bli lite varmare då Piraten verkar trivas i kyla. Jag är nöjd med att vi presterar i guld och den långa distansen ska inte vara några problem. Vi laddar rätt hårt från start och försöker hitta en vettig position och min häst borde klara av en speed och orka till slut. Den riktiga toppformen finns inte och jag är nöjd om vi tar tredjeplatsen. Han går med aluminiumskor nu, säger Jerry Riordan.

8 VästerboontheNews (Björn Goop) har inget roligt utgångsläge och även om Björn Goop hoppar upp i sulkyn så blir det tufft.

9 Kadett C.D. (Carl Johan Jepson) har gjort några starter efter lång paus och han blir bättre och bättre. Nu fick han ett passande smygläge så han får smyga med här till pengar. Han känns jättefin i träningen, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.

10 Nimbus C.D. (Robert Bergh) var till och med lite bättre än man kunde ana senast och det var jättekul. Han ser fortsatt fin ut i träningen efteråt så allt verkar bra inför det här. Det är klart att han ska vara med och göra upp om det om det löser sig hyggligt, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.

11 Platon Face (Adrian Kolgjini) här är det rätt distans för Platon Face. Tyvärr har han fått ett bakspår men det har även värsta motståndaren fått, säger Adrian.

V75-4, 2 140 m, volt 

1 Amorino (Lars-Åke Söderholm) har ett bra läge och möjligheter till ett lopp i draget. Som han känns har han gått framåt för varje lopp och visat lite speed också så det kanske kan vara en platsskräll. Eventuellt så startar vi med ett halvstängt norskt huvudlag, säger Lars-Åke Söderholm.

2 Betting Rebel (Ulf Ohlsson) får svårt att hävda sig mot de bästa i det här loppet.

3 Hjalle Palema (Christoffer Eriksson) tappade fokus vid stallutgången senast och galopperade. Det ser intressant ut nu och han verkar bara gå när han går i ledningen så får prova rejält för spets, säger Pär Hedberg.

4 Unlimit Lavec (Thomas Dalborg) vann senast men möter ett mycket tuffare motstånd nu. Får normalt svårt att segerstrida.

5 Cannon Flame (Peter Untersteiner) spurtade mycket vasst till seger näst senast på Jägersro och sist så gjorde hon en bra upphämtning efter inledande galopp. Ska kunna slåss om en plats här utan strul.

6 Tony Afrika (Adrian Kolgjini) tror jag är min bästa chans på hela dagen. Han var bra senast då Dante körde honom och vann lätt. Sedan har han tränat ännu bättre än tidigare efter det loppet. Han har ett bra springspår och jag vill se honom i ledningen. Eventuellt testas han med rycktussar men inget är bestämt, säger Adrian.

2 160 meter:

7 Harrington (Björn Goop) passar spåret bra för och jag hoppas att han sköter sig. Var väldigt seg senast men kändes fin inför det och känns fortsatt bra efteråt. Ska räknas men lite frågetecken är det för formen ändå, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

8 Mr Crazed (Anders Svanstedt) STARTAR EJ

9 Rossi Palema (Mikael J Andersson) gick jättebra senast och känns jättefin i träningen. Han känns nog lite hetare av mina två i loppet. Inga ändringar, säger Pär Hedberg.

10 Andy Pandy (Torbjörn Jansson) har behövt en liten paus och det har gjort honom gott. Brukar vara bra direkt när han varit ifrån lite men det är tufft emot så tjänar han pengar är jag jättenöjd. Eventuellt bakvänt norskt huvudlag, säger Kenneth Rehn.

2 180 meter:

11 Comte du Pommeau (Peter G Norman) håller väldigt fin form då han gjort flera bra lopp på raken och han gick bra den här tiden förra året så han verkar gilla den här års­tiden. Allt är väl efter senast och han fick ett hyfsat läge men för att kunna räcka till seger krävs det nog att man chansar lite invändigt och hoppas på turen. Stängt huvudlag i stället för norskt, säger Peter G Norman.

12 Smevikens Cruiser (Jorma Kontio) har bra form men det är klart han tävlar lite ­sämre med skor. Annars verkar allt bra och han gör säkert ett bra lopp och tjänar fina pengar, säger Veijo Heiskanen.

13 On Track Piraya (Nicklas Westerholm) blev uppfräschad och har tränat på hela ­vintern. Ser fin ut och brukar göra okej lopp när han varit ifrån. Möter några bra så kan ta en fin slant så får vi vara nöjda, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

14 Island Life (Robert Bergh) är en väldigt fin häst som varit hos oss några månader. Känns fin i träningen och varit med till Åby och gått lite tuffare och det har han löst bra, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.

15 Thorn Bird (André Eklundh) har kalasform för dagen. Dubbla tillägg i det här loppet gör att de behöver springa sig trötta där framme och det behöver klaffa under resans gång, men hon går alltid till mål och vinner lopp snart, säger André Eklundh.

V75-5, Silver, 2 140 m, auto 

1 Always On Time (Björn Goop) ser allt bra ut med hemma och han var bra senast på Leangen och vann lätt. Har ett bra spår och en bra kusk nu så det är en häst som ska räknas tidigt. Taktiken bestämmer Björn men han är väldigt snabb ut. Det blir inga ändringar, säger Kjetil Helgestad.

2 Valeur (Sandra Nordemo) var jag nöjd med senast då han sköt till bra när ­luckan kom sent och han växlade tempo bra. ­Börjar hitta sin fina vinterform och han har ­varit jäkla taggad i senaste jobben i ­träningen. Bra läge men det är tufft emot. Ingen ­ändring, säger Peter G Norman.

3 Stepping Spaceboy (Stefan Söderkvist) tränar bra och allt verkar fortsatt fint med honom. Det ser bra ut nu med ett bra läge och vi får prova lite mot spets men samtidigt får vi inte bränna allt krut. Det blir inga ändringar, säger Admir Zukanovic.

4 Västerbo Exact (Thomas Uhrberg) tycker jag gjorde det mycket bra senast och allt verkar bra med honom i träningen. Det ser bra ut nu och även om han inte är beroende av ledningen vore det ju inte fel om han kom dit och han öppnar rätt så bra när han kommer utifrån. Som jag ser det så har han en bra vinstchans och det blir open-eye i stället för helstängt huvudlag, säger Roger Persson.

5 Rafiki Fri (Anna Isabelle Karlsson) gick klart bra i skymundan senast i silverfinalen på Åby. Han har en vass spurt att tillgå om det stämmer till under loppet och från ett vettigt startspår ska han kunna vara med och slåss om en framskjuten placering.

6 Te Quiero Grif (Henna Halme) gör skorna att han är lite sämre men senast var det bästa loppet som han har gjort med skor. Jag är nöjd med formen men det är tufft emot här så kan han vara trea-femma nu så är jag nöjd, säger Veijo Heiskanen.

7 He’s a Diffacolt (André Eklundh) gick rätt bra till slut som fyra senast på V75. Gjorde det vettigt i två montélopp innan det och formen verkar god. Nu möter han ett tufft motstånd och har dessutom lottats till ett svårt utgångsläge så det blir normalt mycket svårt att blanda sig i segerstriden den här gången.

8 Antonio Trot (Jorma Kontio) har svåra förutsättningar med utgångsläget och distansen. Hoppas han hinner med och att han hittar ner någonstans. En bra dag jagar han en vettig placering men kan vara lite ojämn, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

9 Frankie Brodde (Peter Untersteiner) gick bra i skymundan senast tycker jag och han kändes väldigt fin. Var blek gången innan så man vet inte riktigt var man har honom. Allt är stabilt i träningen och jag får smyga med här och tro på en god placering. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

10 Zelov (Johan Untersteiner) blev halsopererad efter starten på Solvalla och har gjort två lopp nu och gått bra. Har haft lite ­dåliga träningsförhållanden sista tiden så jag är ­lite osäker på hur formen är men på kapacitet ska han kunna slåss där framme. Får ses som en outsider och nu blir det sommarskor, säger Anders Wolden Lundström.

11 Baron Gift (Rickard Svanstedt) känns jätte­fin och hade en del krafter kvar senast. Har ett svårt spår nu så kan han knipa en plats så är jag jättenöjd. Det blir inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.

12 Latest News (Magdalena Eriksson) gjorde det riktigt bra senast och allt känns bra i träningen. Spåret är som det är men vi får hoppas de andra är gasglada så får vi köra till slut, säger Magdalena Eriksson.

V75-6, Brons, 3 140 m, auto 

1 Illuminati (Joakim Lövgren) var bra ­senast men inte lika fin som i tidigare starter och han bröt ner i slutsvängen och travade ­lite sämre. Har blivit lite tillfixad efter det så det problemet ska han inte ha nu. Fick sämsta spåret för hans del men det är ju favorit­distansen så hittar han ut så ska han göra upp om det. Det blir inga ändringar, säger Jonas Oscarsson hos Joakim Lövgren.

2 Tayson Bi (Rikard N Skoglund) var duktig senast och det var inte så mycket att säga att han inte kunde haka på vinnaren. Är ny i klassen och står lite hårt inne så att han bara ska vinna är väl inget jag tror så hårt på utan ett tredje-fjärde pris är realistiskt. Går med norskt huvudlag och sommarskor om banan tillåter, säger Dennis Palmqvist.

3 Scarlets Mirakel (Nicklas Westerholm) var jättefin i sin comeback och tog det loppet på ett bra vis. Det är bra hästar emot nu men han ska kunna göra upp om det. Får se om vi kör med ryckhuva nu, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

4 Zeus Karsk (Peter G Norman) hade varit ifrån lite inför senast men gjorde ett bra lopp. Strulade lite från start sen körde Erik snällt efteråt och han gick i mål på lätta fötter. Har varit fin i jobben så jag tror att han är i bra form. Gillar förutsättningarna med distansen och spåret är bra. Det blir inga ändringar, säger Peter G Norman.

5 Wild Love (Kevin Oscarsson) har ett bra spår men jag tror inte jag kan ta mig förbi de invändiga så det viktiga är att ta sig ner på innerspår. Får smyga med och det är några riktigt bra stayers med i loppet. Känns väldigt fin för dagen och Bengt verkar nöjd med henne, säger Kevin Oscarsson.

6 Smokey Herman (Christoffer Eriksson) gör det bra varje gång men möter nog några som är lite för bra för honom nu. Vi siktar in oss på en bra peng, säger Ulf Stenströmer.

7 Pacific Face (Giuseppe Lubrano) är allting bra med och han känns fin i träningen hemma. Det var ett tag sedan som han tävlade i långlopp och det är ett plus då han bara är stark. Står bra inne i klassen och får han ett bra lopp så har han visat att han duger. Det blir en jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt, säger Giuseppe Lubrano.

8 Fairplay Pellini (Jorma Kontio) har ett svårt utgångsläge men är ute på en passande distans så det jämnar nog ut sig. Han tål mycket jobb själv och har varit riktigt bra på slutet. Räcker långt om han har en bra dag, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

9 Farouk B.R. (Mattias Djuse) är en fin häst som gör bra lopp hela tiden. Han ska ha gått framåt med senaste loppet i kroppen och jag tror han kommer vara lite bättre till den här gången, säger Mattias Djuse.

10 The Real Star (Carl Johan Jepson) är det bra med och han har gjort det väldigt bra. Känns bättre och bättre och är väldigt fin i träningen. Jag är väldigt positiv till den här starten och jag räknar med att han är med där framme, säger Magnus Dahlén.

11 Global Undecided (Björn Goop) var lite seg senast men fick kanske inte det riktiga fästet. Är lite svår att räkna på och kan vara lite upp och ner men en bra dag så är han riktigt bra och ska ses som en outsider här, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

12 J.S.Apollo (Torbjörn Jansson) är jättefin och känns bra på alla vis. Vore bra om han kommer fram under loppet då han trivs bäst i ledningen, men det blir ju svårt härifrån. Med flyt hela vägen så kan han vara med bland de tre, säger Jarl Spelling.

V75-7, Klass I, 2 140 m, auto 

1 Night Brodde (Marc Elias) ser allting fint ut med i träningsjobben hemma och här har han fått ett bra utgångsläge. Vi får se hur han trampar iväg men han är startsnabb. Det är tuff konkurrens på V75 men med ­tanke på läget så jag tror på en bra segerchans här. Det blir inga ändringar, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

2 Chapuy (Carl Johan Jepson) gav ett väldigt positiv besked i den senaste starten även om det inte var det värsta motståndet, men han vann enkelt med tussarna kvar i mål. Ska ha gått framåt med det loppet i kroppen och han känns jättefin i jobben. Jag tror han kan blanda sig i det här och jag skickar med ett helstängt huvudlag så får vi se om han går med det, säger Åke Lindblom.

3 DontbreakthebankÅs (Adrian Kolgjini) har varit stark många gånger och har haft så mycket oflyt som det bara gått egentligen. Formen är där i alla fall. Han går riktigt bra från ledningen har vi ju sett och jag vill gärna se honom där igen. Träningsmässigt känns han faktiskt ännu bättre nu än vad han gjorde inför senast. Så det känns riktigt bra inför lördagen, säger Adrian.

4 Joyride Cane (Henna Halme) har ett bra läge och han har okej form utan något extra men jag får skylla lite på att han behöver gå med skor. Är nyttig och bra men får svårt att vinna. Det kommer inte bli några ändringar här, säger Veijo Heiskanen.

5 Tanya Gel (Johan Untersteiner) är i en väldigt bra form och hon har suttit fast i de två senaste loppen. Har fått ett vettigt spår nu så jag hoppas att hon ska kunna ta ­pengar då hon är bättre än raden. Det blir inga ­ändringar, säger Gunnar Lassis.

6 Patricia Zaz (Nicklas Westerholm) STARTAR EJ

7 Marvelous (Jorma Kontio) har varit bra tycker jag och han gick bra till slut i den senaste starten. Hästen har inte startat på ett tag nu och är lite rund om magen så vi ligger lite lågt den här gången. Det är ett lite vanskligt spår också så det behövs lite klaff under vägen för att vinna härifrån på V75. Jag tror inte att det är några ändringar, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

8 Crossfire Simoni (Bo Falsig) blev hängandes i första kurvan i tredjespår senast och han avgjorde på ett bra sätt till slut så det var riktigt bra. Det verkar bra efter den starten men det ser iskallt ut nu från åttondespåret. Vi får se vad vi kan få med och det blir inga ändringar, säger Bo Falsig.

9 Vlad del Ronco (Björn Goop) har gjort det bra på slutet och även om han förlorade det senaste loppet så var han bra. Allt var normalt i det senaste jobbet och allt har verkat bra. Hästen och kusken är bra och vi får se vad som händer från start här. Vi kommer värma med en amerikansk sulky och se hur det verkar, om det fungerar så kommer han gå med den sulkyn i loppet. Kommer även gå med ett norskt huvudlag och jag ringde hans tidigare tränare i Italien och det ska inte vara några problem, säger Edvin Ceka.

10 Kaiser Håleryd (Peter Untersteiner) gav sig lite lätt i den senaste starten tycker jag men han är helt normal i träningen ­efteråt. Ett litet frågetecken är det ändå med ­tanke på det senaste loppet. Att vinna loppet är nog lite långsökt här men jag tror att han tar en god placering. Det blir norskt huvudlag i stället för helstängt nu då han kan ligga på ­lite för mycket annars när det är full distans, säger Peter Untersteiner.

11 Mellby Fantom (Ulf Ohlsson) STARTAR EJ

12 Infinitus (Joakim Lövgren) satt vi på ett openeye-huvudlag på näst senast och då vann han överlägset och det har gett honom en extra växel. Hästen har absolut toppform inför den här starten men får rankas ner lite på grund av spåret så klart, men om det löser sig så ska han räknas, säger Jonas Oscarsson hos Joakim Lövgren.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen
Axevalla i Skara står som värd för lördagens V75-tävlingar. Axevalla har Sveriges längsta upplopp och de flesta hästar brukar få chansen på banan. Båda mina spikar spurtar till seger över det långa upploppet.

Det som utmärker sig från Axe­valla är det 227 meter långa upploppet, vilket är längst i Sverige. Det brukar vara tufft att stå hela vägen hem från ledningen på Axevalla och i många lopp känns det 227 meter långa upploppet som 527 meter.

Det brukar bli väldigt långt hem för spetshästen. Framför allt på vintern brukar spetshästen få problem att stå hela vägen hem på banan, då man inte rinner undan lika enkelt som på en vrålsnabb sommarbana.

Imponerade senast
Mina två V75-spikar den här lördagen räknar jag kallt med spurtar ner allt över det långa upploppet. Nimbus C.D. blev jag imponerad av senast och han blir tuff att stå emot. Tuff att stå emot bör också Vlad del Ronco bli som den här gången inte bara får Björn Goop upp i vagnen, utan även ska maxas med jänkarvagn och norskt huvudlag. Två vassa V75-spikar!

Galoppvarning
V75-1: 4 Willmer Gel måste det vara viss galopp­risk på från start även om Untersteiner själv inte tror det. 6 Whipped Eggs är lite speciell av sig.

V75-2: 4 Tourzo är väldigt speciell och där måste det vara stor galopprisk från ett snävt fjärdespår.

V75-3: 1 West Wing, 9 Kadett C.D. och 11 Platon Face har galopperat en hel del på slutet även om de normalt inte är speciellt osäkra av sig.

V75-4: 10 Andy Pandy är den häst i sällskapet som visat sig mest osäker, dessutom svårt spår.

V75-5: 8 Antonio Trot är normalt inte ­speciellt osäker men galopperar ofta ändå. Duon 6 Te Quiero Grif och 12 Latest News hoppar en del.

V75-6: Ingen av de tolv hästarna i loppet är ­speciellt osäkra. Möjligtvis 7 Pacific Face.

V75-7: Stabila hästar rakt av i det här loppet.

Tänk på att ...
... Axevalla har Sveriges längsta upplopp som mäter hela 227 meter. Alla hästar brukar få chansen.

... 12 Testa di Cavalo (V75-1) ska testas utan huva denna gång. Jätteskräll om tempo på loppet.

... 1 I Adore You (V75-2) har sprungit i ledningen vid två tillfällen tidigare, bägge har slutat i seger.

... 6 Tony Afrika (V75-4) har kommit till ledningen en gång tidigare, då slutade det med seger.

... 1 Always On Time (V75-5) har löpt i ledningen vid två tillfällen tidigare i Sverige, bägge har slutat med seger. Körs för första gången av Goop.

... 1 Illuminati (V75-6) kommer inte ta ledningen.

Spiken
9 Vlad del Ronco (V75-7) har varit väldigt bra varje gång på slutet och jag tycker det är ­mycket som talar för honom på lördag. Dels är Björn Goop upp ett jätteplus, men hästen ska också ­tävla med bike och norskt huvudlag. Svårslagen!

Luringen
3 Scarlets Mirakel (V75-6) var lugnt tagen ­inför comebacken senast då man hade det här loppet i tanken, trots det klev han bara runt sina konkurrenter och vann lätt. Han lär vara ännu bättre med det loppet i kroppen och ska tas på allvar.

Bästa spelet
10 Nimbus C.D. (V75-3) blev jag faktiskt imponerad av senast som tvåa på Åby och den här grundkapable hästen verkar vara kraftigt på väg åt rätt håll igen, äntligen. Med tre lopp i kroppen tror jag han blåser ner det här gänget över upploppet.

Upplagt: 2019-02-15

Källa: Christtoffer Wickman/Sportbladet.se

Spetsanalys finns på sidan "Inför V75"...