INTERVJUER//KOMMENTARER INFÖR V75-BODEN LÖRDAG 15 JUNI

V75-1, Klass II, 2 140 m, volt

1 Quito Lane (Ove A Lindqvist) tränar bra och allt ser bra ut med honom. Har ett bra läge och jag tror han går iväg felfritt och trampar han iväg rätt tro jag han är startsnabb också. Bra för klassen och kommer han till ledningen så är han svårslagen. Barfota bak, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

2 Electric Eye Am (John Östman) är en fin häst och jag blir inte förvånad om han är med där framme. Jag tror inte spåret är ­några problem, säger John Östman.

3 Beach Lover (Frida Simonsson) är det bra med i träningen. Han var inte slut i mål senast men han har inte varit bra när han går i ryggar utan han vill vara med där framme. Tur med spåret nu och förhoppningsvis kommer vi till ledningen och tanken är att köra där. Ska kunna vara bland de fyra första. Gick med open-eye senast men nu sätter jag på helstängt, säger Frida Simonsson.

4 Macelleria (Robert Bergh) har inte varit här så länge så det är svårbedömt men hästen är förvånansvärt stark i backen hemma på så kort tid. Spåret är inte så kul men verkar förnuftig och det förvånar mig inte om våra hästar gör upp om det. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag, säger ­Oskar Florhed hos Robert Bergh.

5 Mellby Fog (Roger Nilsson) har vi siktat på det här loppet med ett bra tag. Var behov av ett lopp i kroppen och det fick han senast och det känns som han gått framåt. Jag hoppas kunna vara trea-fyra om det flyter på. Barfota bak, säger Roger Nilsson.

6 Canwin B.F. (Ulf Ohlsson) står perfekt inne i klassen och det ser spännande ut här. Har ett bra läge och vi tycker han håller rikstoto­klass. Han har laddats mot det här loppet och jag tycker det är en bra segerchans, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

7 Don Draper (Petter Lundberg) gjorde ett bra lopp senast och det har varit bra med honom efteråt, han borde gått framåt med loppet i kroppen. Ser ut att vara ett ganska hårt lopp men han är rätt startsnabb så spåret är bra och det blir någon form av vanlig vagn, säger Petter Lundberg.

8 Bajkal Graff (Jarmo Saarela) var duktig som tvåa senast och gången innan gick han bra som trea bakom Electric Eye Am och Livi Mystery som han möter nu igen. Bör få ett fint lopp härifrån och kan vara en skräll.

9 Livi Mystery (Mauri Jaara) gick ett bra lopp senast och Mauri Jaara sa att han hade mycket krafter kvar. Har gått lite snabbare intervaller och han känns lite bättre nu. Formen är uppåt och det blir barfota runt om, säger Janne Lukkari hos Maarit Ollikainen.

10 Atlas Eagra (Hanna Olofsson) hade en intensiv vinter och han behövde en liten paus. Det är en fin häst men då han varit ifrån ett tag så ligger jag lite lågt och jag har svårt se att han ska vinna. Tror det blir samma utrustning som senast, säger Hanna Olofsson.

11 Sign Your Name (Krister Söderholm) körde jag ett jobb med i veckan och han känns pigg och glad. Har nog gått framåt med senaste loppet. Har som vanligt ett dåligt spår men jag hoppas han får ryggar att gå i och är nöjd om han tar pengar. Är ganska stark, inga ändringar, säger Marita Oskarsson.

12 Proud L.A. (Claes Sjöström) verkar det helt okej med. Lite svårbedömd men förhoppningsvis ska han göra ett bra lopp. Har sämsta tänkbara utgångsläge och vi ­måste ha mycket tur. Han ska troligen gå barfota runt om, säger Gunnel Fredriksson.

V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt 

1 Forza Sting (Jaakko Alamäki) har inte tävlat på en månad och blev åtgärdad men jag tror formen ska vara nära toppen. Jag hoppas vi kan behålla ledningen och då vill jag köra där. Är ganska stark så kan hålla ett bra tempo. Barfota runt om och en murphy­bländare, säger Jaakko Alamäki.

2 Dilba Sisu (Tuomas Pakkanen) känns normal i träningen och är snabb från start. Möter några bra hästar men vi har en möjlighet att vinna, säger Tuomas Pakkanen.

3 Glace au Four (Claes Sjöström) har siktat på det här loppet. Kan nog ta ledningen till en början men kusken får bestämma taktiken och får hon pengar så får jag nog vara nöjd. Barfota bak, säger Lars Marklund.

4 Somekindofmonster (Brage Hansen) är nog i sitt livs form. Hon är gynnad av att stå på start och att det kanske blir lite tempo då hon är stark och rejäl. Svårt slå min andra häst och är nöjd med en bra slant. Går med omvänd norsk, säger Brage Hansen.

2 160 meter:

5 Dragondamour Sisu (Örjan Kihlström) nöter på skapligt men här gäller det att smyga med på innerspåret. Sköter jobben men det ska inte vara något för vinnarspelarna, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

6 Abrystir (Roger Nilsson) var brunstig senast och gick med järnskor bak och den balansen fungerade inte. Kommer vara betydligt bättre nu. Tufft motstånd och måste ha ­lite tur. Barfota, säger Roger Nilsson.

7 Vanessa F.B. (Rikard N Skoglund) är bra och har bättre form än senast. Duger i klassen och vi hade lycka med spåret. Hon är intressant här och det blir vanlig vagn nu och skygglappar, säger Markus Pihlström.

8 Hossiana Boko (Jörgen Westholm) var ­lite blek senast utan att vi hittat någon förklaring. Spåret lite lurigt men känslan är att hon ska klara det. Övernattning ska fungera fint och sköter hon sig kan hon ta en plats, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

9 Filippa B.R. (Jorma Kontio) är i fin form. Det är aldrig enkelt på V75 men det är ett fint sto och jag tror på en peng i loppet. Går utan skor, säger Yvonne Rydningen.

10 Lady Zappa (Erik Adielsson) är snabb ut och jag tror hon kommer vara långt fram tidigt i loppet och om det löser sig så kan hon sluta långt fram. Är ett streck på kupongen, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

11 Amanda Rose (Ville Pohjola) kan hamna illa på det härifrån och känns inte så tidig.

12 O.M.Dont Cry (Nicklas Westerholm) har ett knepigt läge och får smyga med så får vi hoppas hon går hela vägen in i mål, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

13 Rally Funny (Ove A Lindqvist) har visat kunnande så med lite flax så kan hon vara med och kriga här. Eventuellt barfota runt om, säger Gunnar Bertilsson.

2 180 meter:

14 Millie Millionaire (Ulf Ohlsson) är riktigt bra i ordning och hon kommer göra en bra ­insats. Jag tror på en bra segerchans. Det kan bli barfota om banan är bra och det ger en liten kick till, säger Brage Hansen.

15 Hope and Dreams (Emilia Leo) går ner i klass och gillar de här uppgifterna. Känns perfekt i träning så jag måste tro på en vettig chans. Barfota nu, säger Oscar Berglund.

V75-3, Brons, 3 140 m, auto 

1 Orlando Triss (Rikard N Skoglund) tycker jag formen är uppåt på och från det här spåret så bör han kunna få ryggen på Coogan om jag läser loppet rätt och då är han intressant. Sätter på en jänkarvagn nu som är en klar fördel, säger Markus Pihlström.

2 Coogan (Örjan Kihlström) blir bättre och bättre. Är småfixad efter senast och tränar bra. Har ett bra spår och distansen klarar han, men det gäller att han håller sig lugn. Han kan bli lite nervig så det är bra att han har med sig bästa kompisen Bucks to Burn på resan. Jag har en bra känsla, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

3 Toutre (John Östman) har varit bra på slutet och det var bara en vecka mellan loppen senast. Han gjorde det bra och att det är 3 000 meter igen och bilstart är ingen nackdel då han kan vara lite knepig i volten. Han klarar distansen och kan dyka upp där framme i loppet, säger John Östman.

4 Elliot Web (Tuomas Pakkanen) är ganska stark så distansen är bra och spåret är bra. Behövs lite tur, säger Tuomas Pakkanen.

5 Actual Star (Jörgen Westholm) gjorde ett riktigt bra lopp i den senaste starten och jag tycker han travade bättre. Han är riktigt stark och rejäl så jag tror han kommer göra ett bra lopp. Spåret är helt perfekt för hans del. Kan vara lite stressad så övernattning är ett frågetecken. Inga ändringar, säger ­Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

6 Wasa Thunder (Petteri Joki) är allt bra med och distansen fungerar bra för honom. Jag tror att han kan ta en plats med en bra resa men behöver tur för att vinna. Barfota, norskt och rycktussar, säger Aleksi Kytölä.

7 Mellby Club (Jorma Kontio) blir bara bättre och bättre nu när han fått lite lopp i kroppen. Passande distans den här gången och på förhand är vi optimistiska. Jag tror inte det blir några ändringar och den långa resan borde normalt gå bra, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

8 Zorro Swing (Jens Eriksson) var jättefin senast. Tråkigt läge den här gången men vi har tre varv på oss. Får köra en bit från start och hoppas vi kan komma ner någonstans. Han känns bara fin i träningen och han ska nog vara ännu lite bättre den här gången. Inga ändringar, säger Jens Eriksson.

9 OnTrack He’s Black (Nicklas Westerholm) blir bättre och bättre och vann väldigt enkelt senast. Tufft emot men han är bra själv så tycker att han ska räknas. Distansen är inga problem och det blir inga ändringar, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

10 Whipped Eggs (Robert Bergh) gjorde det bra i Harpers efter galopp senast. Är svår så det gynnar nog att Robert kör igen och autostart är bra. Spåret gör inte så mycket då han inte är så startsnabb. Är bra för pengarna han har på sig men det är några hyggliga emot. Är han som han varit tidigare så ska han kunna vara med där framme över favoritdistansen. Vi får se om det blir vanlig vagn eller en svensk jänkarvagn, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

11 Don Juan Sisu (Mauri Jaara) bör klara distansen utan problem. Formen är ett litet frågetecken men presterar han på topp så finns kapacitet för att överraska.

12 Gute Band (Ulf Ohlsson) har gjort det bra och han blir bättre och bättre hela tiden. Distansen är mycket bra men spåret är inte så bra. Ingen ändring, säger Antti Ojanperä.

V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt 

1 Skaffer Elden (Rikard N Skoglund) står hårt inne i loppet och det blir tufft att räcka till seger den här gången. Jagar pengar.

2 Eikfaksen (Antti Ala-Rantala) har varit här i sex veckor ungefär. Blivit lite behandlad och hade dåliga blodvärden men känns mycket bra i träningen nu. Jag tror han kan gå 1.24-1.25 över distansen. Är snabb ut och jag tror på ledningen till en början men vill gärna släppa till Joker C.K. eller Guli Rubin, säger Antti Ala-Rantala.

3 Björlifant (Ulf Ohlsson) är formen på gång för och han får försöka ta en slant i det här loppet, säger Jan-Olov Persson.

4 Joker C.K. (Örjan Kihlström) avslutade bra i det senaste loppet. Han gör det bra ­hela tiden och jag hoppas att han har en plats­chans, säger Jan-Olov Persson.

5 Guli Rubin (Jörgen Westholm) har varit ruggigt fin på slutet och blir bara bättre och bättre. Han känns fin i jobben och håller bra form. Spåret är inte kul men jag tror det ska gå bra. Jag tycker han tillhör de bättre i loppet och han ska räknas med chans. Vi kör barfota runt om denna gång, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

6 Kringlers Viktor (Tina Lagesen) verkar fin i träningen. Han möter några bra och är han bland de fyra-fem främsta i det här loppet så får vi vara nöjda. Det kommer att bli skor, vanlig vagn och norskt huvudlag som han hade i Boden i mars, säger Tina Lagesen.

7 Vindbläsen (Robert Bergh) är ute mot ett tuffare motstånd nu och hon får försöka smyga med till en vettig slant i första hand.

8 Vestpol Gladiator (John Östman) är ute på lite fel distans och möter hårda hästar så vi försöker få en peng med honom. Har börjat simma lite i träningen och det blir inga ändringar, säger John Östman.

9 Brödsjö Odin (Anders Eriksson) gick bra senast efter lång vila och det verkar bra i jobben efteråt. Får smyga med och försöka tjäna en slant på nytt, säger Peter Eriksson.

10 Torpa Olea (Hans Bergh) var det lite synd på spåret för då hon är rask iväg och det hade varit intressant med ledningen. Är jämn är säker och de springer inte ifrån henne. Vinner inte så ofta men hon har kapacitet att göra det. Inga ändringar, säger Hans Bergh.

2 160 meter:

11 Guli Storm (Erik Adielsson) gick fint senast och det känns som formen är på topp och bättre än någonsin. Är ett hårt lopp men får han ett lika fint lopp den här gången så är han nog ganska långt framme. Samma utrustning, säger Gustav Andersson.

12 Rote Jon (Heidi Hiltunen) har inte imponerat och rundar normalt inte allt härifrån.

13 Philip Lyn (Jorma Kontio) hade tyvärr problem med travet i tisdagens jobb och vi ska se hos veterinären vad han säger. Vi får hoppas på en peng här om han kommer till start, säger Morten Carlsen.

14 Polar Northug (Jens Eriksson) har toppform och har gjort fina lopp de tre senaste starterna. Det blir svårt att ta in tillägget men vi får smyga med och köra till slut. Eventuellt blir det barfota fram den här gången, säger Jens Eriksson.

15 Pave Faks (Ove A Lindqvist) gick ett kanonlopp senast på en tung bana mot några av Norges bästa hästar. Jag trodde det skulle bli lite bättre motstånd och jag tror på en bra segerchans, säger John Mogset.

V75-5, Silver, 2 140 m, auto 

1 Desuper Filius (Roger Nilsson) har jättebra form och läge nu för att få en peng. Han ska gå med en blinkerhuva och barfota runt om den här gången, säger Roger Nilsson.

2 Eder Bob (Rikard N Skoglund) är snabb ut och det är nog läge att testa i ledningen den här gången. Har fin form och garderar man loppet så ska han streckas ganska tidigt.

3 Havbergs Knight (Fredrik B Larsson) har gjort två topplopp från dåliga lägen och känns fortsatt fin i jobben. Nu har han gått upp i Silverdivisionen och möter tuffare motstånd än tidigare. Vi får se hur långt han räcker men hästen är i toppform och har äntligen ett bra läge. Han är startsnabb och borde få ett fint lopp därifrån. Inga ändringar, säger Fredrik B Larsson.

4 Rhapsody Ås (Petteri Joki) vann ett ­ganska billigt lopp i den senaste starten i ­Boden. Är en lite bättre häst än vad raden ­visar men måste visa ännu lite mer innan man ska tro han ska vinna här. Vi är nöjda med en skaplig placering. Inga ändringar, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

5 Voulez Vous (Ove A Lindqvist) börjar hitta formen men möter tufft motstånd. Pengar.

6 Hawk Cliff (Erik Adielsson) blev lite väl peppad i den senaste starten men vi glömmer det. Normalt är han säker och stabil och han har gjort bra lopp hela tiden innan dess. Formen borde vara samma och kommer han någorlunda till så ska han sluta långt fram. Blir samma utrustning, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

7 Nobel Amok (Robert Bergh) gick det för fort för in i svängen senast och det var inte mycket att säga om. Känns bra i träningen och har bra form. Läget är jag inte så orolig över då han är så pass startsnabb. Lite lättare hästar emot än vad han mött på slutet även om det är någon bra. Inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

8 Wasa Warrior (Jorma Kontio) har bra form men spåret är inte bra och vi får se hur vi lägger upp det härifrån. Är nöjd om han är trea-fyra. Barfota fram, jänkarvagn och helstängt huvudlag, säger Aleksi Kytölä.

9 Shocking Superman (Ulf Ohlsson) blev för laddad senast och det var synd. Han är i toppslag och vi får en ny chans att ­vara med i Silverdivisionen. Han känns grym i ­jobben och är nog så nära toppformen man kan ­vara. Jag tror att han segerstrider. Inga ­ändringar, säger Oscar Berglund.

10 Bucks to Burn (Örjan Kihlström) var jätteduktig under Elitloppshelgen och det är en hederskille som alltid gör bra lopp. Hästen går upp i en ny klass men det är inget som oroar då han tog sig bra igenom brons. Tränar bra och det blir barfota och jänkarvagn som tidigare. Jag tror han gör ett bra lopp igen men det ska ju klaffa lite också, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

11 Cupido Sisu (Claes Sjöström) fick ett ­lite taskigt läge. Slog på en galopp senast när det gick fort i första sväng senast och slog i vagnen. Gick bra efter det och är ­lite på gång. Vi tror han kan en 11-tid över full väg sen hur långt det räcker är svårt att säga från det här läget. Jag tror att han vinner lopp snart och det blir inga ändringar, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

12 Mr Golden Quick (Magnus A Djuse) har bra form men ett dåligt spår. Samtidigt fick flera av de andra bra hästarna i loppet dåliga lägen också. Han kommer alltid bra sista 3-400 metrarna men behöver lite hjälp under vägen. Det blir barfota och jänkarvagn som senast, säger Mika Haapakangas.

V75-6, Klass I, 2 140 m, auto 

1 Quite Special (Jorma Kontio) har varit bra och nu är det ett bra utgångsläge. Är snabb ut och jag tycker det är en bra segerchans och är förhoppningsfull. Han går barfota runt om i loppet, säger Antti Ojanperä.

2 Falcon W.F. (Robert Bergh) känns bra i ­träningen hemma. Vill gärna ha lite ­tempo under loppet och då tror jag att han ska ­kunna vara med i främre träffen men det är nog långsökt att vinna loppet. Det blir inga ändringar, säger Madelene Wikstén.

3 Zinco Jet (Ulf Ohlsson) ser det intressant ut för. Var lite seg senast men vi har försökt vässa honom lite extra här hemma. Har kört lite vassare intervaller i tisdags och så kör vi lite mer vässande på fredag. Barfota runt om för första gången och med jänkarvagn, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

4 Wrongdoer (Anders Eriksson) galopperade senast när vi ryckte skorna runt om. Det känns riktigt bra i träningen och då han fick ett bra läge så är han en av de som kan vinna loppet. Den här gången blir det troligen skor runt om eller barfota bak om banan är bra, säger Peter Eriksson.

5 Qiao Q.L. (Nicklas Westerholm) satt fast med allt senast och var positiv. Tagit loppet bra och jag tycker det ser bra ut. Har bra kapacitet för den klassen hon är i om hon sköter sig och det blir samma utrustning, säger Kevin Svedlund hos Nicklas Westerholm.

6 Lexington Tooma (Ove A Lindqvist) tappade travet i första sväng senast och blev sedan fast med en del sparade krafter över mål och såg fin ut i skymundan. Har ett spår lite långt ut bakom bilen nu men löser det sig så kan han tjäna en vettig peng även om det normalt blir svårt att vinna loppet.

7 Twice Kronos (Petter Lundberg) galopperade senast och Ulf sa att han inte hade honom tillräckligt skärpt i svängen och det gick fort då också. Känns bra i jobben men har gått upp en klass och bara gjort tio starter. Jag hoppas att han gör ett bra lopp och då hoppas jag han duger. Blir inga ändringar, säger Petter Lundberg.

8 LittleRedCorvette (John Östman) har jag ingen jättekoll på men jag har kört på banorna där han startat och det är ju inte samma klass på motståndet som han möter nu, men har man fem raka segrar så måste man ju göra något rätt, säger John Östman.

9 B.W.L.Ruthless (Jens Eriksson) är en skapligt häst här i Norrland men kanske ­inte är någon rikstotohäst. Nöjda med en peng från det här läget och det blir inga ändringar, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

10 Arras Cando (Erik Adielsson) var sämre senast men återkommer nu och kan normalt mycket bättre än han visade sist. Bakspåret är missgynnande då han gjort sina bästa lopp i främre träffen och härifrån får han i första hand ses som ett platsbud. Det krävs nog ett hårt tempo för att han ska komma in i matchen på allvar den här gången.

11 Ambrogio (Mauri Jaara) var väldigt bra senast. Han känns okej i träningen och jag tror formen är uppåt men spåret är dåligt och det blir svårt. Går barfota runt om, säger Janne Lukkari hos Maarit Ollikainen.

12 Fleet Admiral (Örjan Kihlström) har varit fin och blir bättre och bättre för varje lopp. Var lugnt tagen i USA och det är ju tacksamt nu. Han blir spänstigare för varje lopp och är bra för klassen men läget är ju iskallt och det krävs otroligt mycket tur och klaff härifrån. Bra lopp gör han, sen får vi se hur långt det räcker. Det kanske blir rycktussar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

V75-7, Norrbottens Stora Pris, 2 140 m, auto 

1 Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) har utvecklat sin startsnabbhet väldigt mycket och jag har fina valmöjligheter. Jag vill inte låsa mig vid någon taktik redan nu utan det får bli på känsla när loppet går. Propulsion och Makethemark är enormt bra hästar. Men min häst har mött dem och inte varit så långt efter och har bästa läget så jag tror att han kan vara med bland de tre. Det blir skor runt om som han har gått med i de tidigare loppen. Barfota i elitloppsfinalen slet på hans hovar eftersom det var så dålig bana, säger Fredrik B Larsson.

2 Muscle Hustle (Robert Bergh) känns bra i träningen inför det här. Jag tror han gillar ­vara här uppe och få den här ­backträningen som vi har här. Han brukar tända till ­lite extra och han har varit här sedan senaste starten. Hoppas han fått lite nytändning av det och det blir svensk jänkarvagn och halvstängd norsk den här gången. Barfota runt om, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

3 On Track Piraten (Rikard N Skoglund) verkar det bara bra med. Har fått ett bra läge och det bör bli bra drag i loppet får vi hoppas. Jag tror att han har en rejäl platschans om det stämmer lite med positionerna och jag hoppas att han kommer ner på inner­spåret för då hänger han med de flesta. Barfota runt om, säger Hans R Strömberg.

4 Propulsion (Örjan Kihlström) var nedsatt av gräs i Elitloppet och det var skönt se ­Double Exposure gå bra i lördags. Han har tränat bra och ser piggare ut nu. Har ett bra spår men det är ju flera fina hästar emot som är på väg uppåt. Känslan är att han kommer göra ett normalt lopp igen på lördag. Jag tror det blir norskt huvudlag nu, han hade öppet i försöket och helstängt i finalen av Elitloppet. Han har ju prenumererat med segrar i det här loppet och jag hoppas ­inte prenumerationen har gått ut ännu, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

5 Makethemark (Ulf Ohlsson) var det väldigt roligt att se senast. Han var nästan helt oberörd efteråt och hade krafter kvar efter båda heaten. Han har tagit de loppen bra och det ser spännande ut nu. Propulsion är en världsstjärna och en bättre häst och är inte lätt att slå om allt är okej med honom men han var nära honom i fjol i samma lopp så det blir nog en bra match här. Det finns fler fina hästar och det är nog positionerna som avgör mycket i loppet. Vi tror på en bra insats och han kommer gå barfota runt om, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

6 Västerbo Fantast (Hanna Olofsson) är väl med lite som utfyllnad och det skulle vara kul om han tar en slant men det ska inte vara något för spelarna. Han sköter sig som vanligt i jobben och jag kanske gör någon ändring på huvudlaget, men det spelar nog ingen större roll här. Kanske att det blir någon form av stängt, säger Hanna Olofsson.

7 Mindyourvalue W.F. (Erik Adielsson) gjorde det bra senast, han hade punktering under slutvarvet. Han har ett dåligt spår som vanligt men får nog en bra resa ändå och bra draghjälp. Jag säger inte att han ska vinna men han blir inte ifrånsprungen och kan vara trea-fyra. Det blir samma utrustning, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

8 Digital Ink (Ove A Lindqvist) har toppform men det går ändå inte från det här läget mot de här hästarna. Han är inte i samma klass som de bästa men vi hoppas han hittar ner och att det löser sig. Siktar på att kunna tjäna pengar i första hand. Samma utrustning, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

9 Hesiod (Petteri Joki) får vara med för att skapa hårdhet. En bra slant så är vi nöjda, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen
Jag baissade Double Exposure i Jämtlands Stora Pris. Jag tänker inte göra detsamma med stallkompisen Propulsion i Norrbottens Stora Pris.

Inför förra V75-lördagen i Östersund skrev jag i den här spalten att jag inte litade på Daniel Redéns supersto Double Exposure i Jämtlands Stora Pris, det med anledning av hennes bleka insats i Elitloppet gången före och jag ansåg att hon som klar favorit i loppet inte var något spikalternativ. Double Exposure vann heller inte loppet – men hennes insats gör att jag tänker annorlunda den här V75-lördagen. Double Exposure var nämligen toppbra som tvåa och visade att Daniel Redéns hästar snabbt hittat formen igen, därför räknar jag kallt med att Propulsion även han presterar bra i morgon i Boden i Norrbottens Stora Pris. Då tror jag också att han vinner loppet. Spik!

Jag använder mig sedan av två spikar till av den enkla anledningen att jag tycker det är många öppna och svåra lopp och jag vill sitta med bred gardering i så många lopp som möjligt. Hawk Cliff står på tur för seger och är en prisvärd spik. Och så som Fleet Admiral sett ut tror jag att han vinner igen.

Galoppvarning
V75-1: Favoriten 1 Quito Lane har högst galopp-procent i loppet med sina 33 procent. Är tätt följd av duon 7 Don Draper och 6 Canwin B.F.

V75-2: 1 Forza Sting är med sina 38 procent den häst i loppet med högst galopprocent. 4 Somekindofmonster har galopperat från spåret förr.

V75-3: 1 Orlando Triss, 5 Actual Star, 7 Mellby Club och 10 Whipped Eggs är de hästar med högst galopprocent. Whipped Eggs har dessutom galopperat två av två gånger från bakspår.

V75-4: Utan tvekan 1 Skaffer Adrian och 15 Pave Faks som galopperat i hälften av sina starter.

V75-5: 7 Nobel Amok är med sina 29 procent den häst i loppet som galopperat flest gånger i lopp.

V75-6: 5 Qiao Q.L. och 7 Twice Kronos.

V75-7: 2 Muscle Hustle har 30 i galopprocent.

Tänk på att ...
... 1 Quito Lane (V75-1) normalt har bra förutsättningar för att leda loppet från start till mål, han har dock fallit ur i travet till slut vid ett flertal tillfällen och som klar favorit vågar jag inte spika.

... 4 Joker C.K. (V75-4) högst troligtvis vinner det här loppet om han löper upp till sin kapacitet, jag tycker dock att han är alldeles för ojämn av sig.

... 12 Fleet Admiral (V75-6) har gjort tre starter på svensk mark och det har slutat med tre segrar och den här fyraåringen imponerar på mig. Trots jobbigt utgångsläge är jag helt inne på att han ­kliver runt dessa konkurrenter till seger. Spikas!

Spiken
4 Propulsion (V75-7) gick inte att känna igen i Elitloppet senast, varken i försök eller final, men att ändå sluta fyra visar på den höga klass som han håller. Double Exposure levererade förra ­helgen, jag tror Propulsion gör det också. Vinner!

Luringen
1 Forza Sting (V75-2) möter tuffare motstånd i morgon än vad hon har gjort på slutet, jag har dock gillat intrycket på henne och med tanke på den form som hon håller blir jag inte ett dugg överraskad om hon vinner även den här gången.

Bästa spelet
6 Hawk Cliff (V75-5) är en häst jag håller högt för klassen och jag har bra känsla för honom. I ett ganska öppet lopp känns det speltekniskt helt rätt att ta ställning för honom. Han är värd en seger och jag tycker det ser lovande ut i morgon!

Spetstriden finns på länksidan

Upplagt: 2019-06-15

Källa: Christoffer Wickman/Sportbladet.se