INTERVJUER/STALLKOMMENTARER INFÖR V75-ÅBY LÖRDAG 13 OKTOBER

V75-1, Stayer, 2 640 m, volt

1 Anotherdewey (André Eklundh) har ­utvecklats rejält och är i bra form men möter lite för bra hästar. Kan han vara fyra-femma så är jag mer än nöjd. Eventuellt blir det barfota runt om, säger Glenn H Persson.

2 Xanthis Coktail (Örjan Kihlström) verkar fin och är gynnad av att det är lite hästar i volten för att komma iväg. Han har bra förutsättningar och distansen passar honom. Barfota fram, säger Reijo Liljendahl.

3 Albert G. (Juhani Partanen) tränar på bra och känns fin. Det är svårt att säga hur långt det kommer räcka mot det här gänget, säger Micael Lindblom hos Juhani Partanen.

2 660 meter:

4 Viking’s Topline (Anders Svanstedt) verkar vara i knallform och han gillar distansen. Är väldigt nöjd med honom och jag tror han gör ett bra lopp men det blir tufft att stå emot de på tillägg, säger Anders Svanstedt.

5 Ferry Boko (Jan Henriksson) gör första starten i ny regi. Får svårt att räcka till vinst.

6 Joyride Cane (Peter Ingves) har bra form och jag tror distansen passar honom. Kan vara en platsfidus. Tävlar barfota fram och med jänkarvagn, säger Veijo Heiskanen.

2 680 meter:

7 Asterix Hornline (Peter Untersteiner) är ­lite tufft anmäld, men det har funnits dåligt med lopp. Verkar fin men det känns inte som någon vinnare, säger Peter Johansson.

8 Velvet Gio (Carl Johan Jepson) gjorde det bra senast och jag tycker det ser bra ut nu. Det är alltid svåra lopp men han känns bra och gör sällan dåliga lopp så jag tror på ­lite chans. Det är bara positivt med en längre distans, säger Magnus Dahlén.

9 Louie Brodde (Erik Adielsson) håller hygglig form och distansen är ingen nackdel. Han ska kunna vara med, säger Svante Båth.

10 He’s a Diffacolt (Stefan Persson) har gjort det bra i lite andra sällskap och så här tufft motstånd har han inte mött. Kör snällt nu och så får vi se vad vi kan få med. Vanlig vagn nu, säger Stefan Persson.

11 Mamasan (Björn Goop) är i toppslag och ska vara en som räknas. Klaffar det lite så kommer hon vara med där framme, framförallt om hon får spara speeden och hon är farlig att räkna bort. Vanlig vagn och barfota, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

12 Kung Edward (Roger Malmqvist) känns jättefin i jobben och han närmar sig formen. Har ett bra spår då han är rätt så kvick ut och han ska gärna ha ett rygglopp fram till upploppet, får han det så kanske han kan räcka en bit, säger Nicklas Dyrberg.

13 Great King Wine (Stefan Söderkvist) brukar möta liknande hästar så han är en som ska räknas här om det stämmer på vägen. Vanlig vagn nu, säger Admir Zukanovic.

14 Aileron (Robert Bergh) var riktigt bra senast och gjorde ett bra lopp. Jag tror på en bra insats igen men han är nog allra bäst när han får vara med där framme i loppen, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

15 Explosive Merlot (Per Lennartsson) känns fin i träningen så jag hoppas att han ska göra ett bra lopp här. Står lite dåligt till men kommer han vettigt på det så har han styrka och kapacitet för att duga en bit, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

V75-2, Amatör-SM, 2 140 m, auto

1 Space Star (Bengt-Erik Daggert) har fått ett perfekt utgångsläge och härifrån lär han få ett fint lopp längs sargen. I uttagningsloppet senast på Årjäng så avslutade han bra från andra utvändigt och spurtade till en säker seger till slut. Nu är det ett klart tuffare motstånd den här gången och han är inget av de tidigaste buden i loppet på förhand.

2 Micro Vick (Dan Ottosson) var jättebra senast och hade tussarna kvar och hon gick med full spänst över mål efter vila. Ska gå framåt med det loppet och hon har gått ett lite snabbare intervalljobb i Kalmar och då kändes hon jättefin. Jag hoppas att hon ska vara med där framme och göra upp om det och hon har en bra speed till slut. Inga ändringar, säger Emma Holmquist.

3 Garcon Above (Robert A Kerttu) verkar lugn och fin i jobben. Jag tycker att han ska räknas och det är en stark och rejäl häst. Är tuff till slut och han går bäst utan rygg så jag hoppas jag ska komma till ledningen då han trampar iväg bra, säger Robert A Kerttu.

4 Frances Yoda (Jörgen Åsén) var jättefin i uttagningsloppet och det var en oerhört trevlig häst att köra då. Hon både öppnade fort och avslutade fort i det loppet. Jag har stora förhoppningar här utan att kunna motståndet, säger Jörgen Åsén.

5 Primus Altero (Helena Ehn) är i jättebra form och kändes jättefin i söndagens jobb. Jag tror att han är med och gör upp om det och jag får köra lite från början för att få en vettig position, säger Helena Ehn.

6 Bottnas Ambassadör (Karl Aikio) gjorde det bra senast men nu är det lite tuffare konkurrens. Jag laddar från start och ser vart vi hamnar och jag hoppas få ett bra lopp och lite pengar. Inga ändringar, säger Karl Aikio.

7 Mellby Entre (Malin Viklund) blir det spännande att se hur långt han räcker. Vann uttagningsloppet på grundkapacitet och jag fick lite oväntat svar en bit och det kostade lite första varvet men det var ändå aldrig någon fara och han vann med oryckta tussar och norsken kvar. Det var synd med läget som blev lite långt ut nu och vi får sikta på att komma ner och gå lite i ryggar. Jag känner mig inte slagen, säger Malin Viklund.

8 B.T.’s Viclando (Lukas Svedin) fick ett drömlopp i sitt uttagningslopp senast på Solvalla och hästen tackade för det genom att spurta till en säker seger. Nu har han ett mycket sämre utgångsläge och det blir svårare att räcka hela vägen och det krävs mycket tur under vägen härifrån.

9 Everest Sisu (Elisabeth Lundholm) mår toppen och han går framåt för varje lopp. Det blir nog tåskor bak nu och barfota fram. Det kommer troligen bli ett offensivt upplägg, säger Elisabeth Lundholm.

10 Triton’s Angel (Per Nordlund) har haft form länge men det har inte klaffat riktigt men nu har det kommit och det var plus på honom senast då han gjorde mer i loppet än han brukar göra och formen är på topp. Gått några jobb efteråt och formen håller nog i sig. Avslutar bra om han får sitt lopp och blir det lite överpace på loppet och han ­inte sitter för långt bak så slutar han nog långt fram, säger Krister Jakobsson.

11 O’Man Flax (Mercedes Balogh) är en jätte­fin häst som varit kanonbra på slutet. Blev ett tufft upplägg senast men av träningsjobben att döma så har han överlevt det på ett bra vis. Tror på chans men det måste klaffa lite med tempo från det här spåret. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

V75-3, Monté-SM, 2 140 m, auto

1 Buck Boko (Carline Forsner) STARTAR EJ

2 Cut Him Some Slack (Jennifer Persson) har varit jättefin i träningen så det känns som han närmar sig toppformen. Vi är på ­innerspår direkt och jag tror att han gör sitt bästa lopp om han får gå där då det är ett tufft motstånd. Jag tror han har ganska bra chans att få pengar och även om det blir svårt att vinna så känns vi inte helt slagna på förhand, säger Jennifer Persson.

3 Narold Vox (Emilia Leo) var positivt ­senast och det var första starten på fyra månader. Sköt till bra efter ett fint lopp men tyvärr blev han ju diskad för en incident på upploppet. Viktigaste var ändå att han visade form och han bör inte vara sämre med det loppet i kroppen. Det är några bra emot här men jag  har förhoppningar om det klaffar lite ­under vägen, säger Krister Jakobsson.

4 Licence Holder (Jenni Kaija) är en finsk gäst som har visat fina resurser i monté tidigare när man gästat Sverige. Han vann tidigare i år ett lopp på Bergsåker med hundra tusen till vinnaren på ett bra vis. Nu är det ännu tuffare motstånd och det blir svårare.

5 Julio de Luxe (Sofia Adolfsson) har fått ett lopp i kroppen. Fick ett tufft lopp då och kanske är vassast när han får spara speeden. Ska kunna kriga om segern om han får ett fint lopp och det blir barfota runt om igen, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

6 Whisky Akema (Emelie Knutsson) ­gjorde en jättefin insats senast och var bättre än förväntat, han visade både styrka och löp­huvud. Har gått snabba intervaller i torsdags och vi är nöjda med honom. Jag tror att han gör ett bra lopp och jag har ganska höga förhoppningar. Det är flera fina hästar som visat form emot men jag räknar med att han segerstrider, säger Claes Svensson.

7 Tiptoe (Sophia Olsson Jacobsen) känns bra inför loppet. Var bra senast men han fick en dålig väg med trötta hästar framför och jag var tvungen vara ute i spåren, men jag var nöjd med insatsen. Vinst känns svårt här men jag hoppas få en bra peng med mig hem då han alltid gör bra lopp. Gick bra barfota runt om senast så jag fortsätter med det, säger Sophia Olsson Jacobsen.

8 Order to Fly (Jenni H Åsberg) har varit ­fantastisk duktig under sadel så det ­kommer bli spännande den här gången. Han möter ett par hästar som är bra så han måste kanske höja sig lite, men det är inte omöjligt att han gör. Jag hoppas att han ska kunna gå barfota igen, säger Per Lennartsson.

9 Nantucket (Anna Erixon) hoppas och tror jag det är bra med men det är lite svårt att få honom till det han en gång har varit men han känns pigg och fin och jag har inte så ­mycket att anmärka på i träningen. Senast var väl egentligen första gången jag var besviken på honom och han tog inte i någon gång, så det var ett av de sämsta loppen som han har gjort. Han är åtgärdad i knäna sedan senast och har fått lite extra massage. Det är några spännande hästar med i loppet och det ska bli ett roligt lopp att se. Jag hoppas att han gör ett bra lopp men jag har inga jättekrav på honom. Samtidigt om han har han en ­riktigt bra dag så är han en bit fram då han är en av de bättre. Det blir eventuellt open-eye huvudlag, säger Mercedes Balogh.

10 Bonnies Celebrity (Tova Bengtsson) har gjort det jättebra hela tiden och hittat en ny växel och han tränar även bättre än vad han gjorde tidigare. Har fått det sämsta läget av alla här och det är ett väldigt tufft motstånd så nyper han en bra slant är jag nöjd, säger Stefan Persson.

V75-4, Lärling, 2 140 m, auto

1 Smokey Herman (Oskar J Andersson) har ett fint läge då han är startsnabb och en bra kusk som känner honom lite nu då han ­körde honom senast. Det är en bra häst i fin form så jag har inget att klaga på inför ­loppet. Han har galopperat i samtliga V75-starter men jag hoppas att Oskar ändrar på det nu. Det kommer blir samma utrustning som tidigare, säger Ulf Stenströmer.

2 Athos Race (Micael Lindblom) har jag kört en gång tidigare och då var han väldigt fin. Jag har bra förhoppningar och jag skulle ­inte vilja byta häst med någon. Jag får köra en bit framåt från start här och så får vi se men han är inte beroende av att det blir någon ledning, säger Micael Lindblom.

3 Brilliance (Emilia Leo) har en ­mycket ­bättre form än vad raden antyder. Har ­galopperat två gånger och jag hoppas det är på grund av jänkarvagnen. Nu blir det vanlig vagn och det kan vara en platsskräll här om det klaffar lite, säger Ulf Stenströmer.

4 Alvena Uni (Mats E Djuse) gick okej i skymundan senast men det är normalt en för tuff uppgift den här gången. Jagar pengar.

5 Global Unlimited (Kim Moberg) var sjuk i senaste loppet och har fått pustat ut efteråt. Kanske behöver det här loppet men han är grundkapabel för klassen. Det blir skor runt om nu, säger Svante Båth.

6 Hawk Cliff (Anders Eriksson) fick ett tufft lopp utvändigt senast men han gick ändå rätt bra. Har gått bra länge utan att få vinna så jag hoppas nu med kusk i form att det kan gå. Spår lite långt ut men han är ändå hyfsad ut. Om han kommer bra på det så känns det spännande. Eventuellt barfota bak, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

7 Wingait Erik (Magnus A Djuse) provade jag lätta senast och det gick inte så han återgår till lite tyngre balans och då tror jag ­inte att han galopperar. Tyvärr dåligt läge och han är inte så snabb ut så det krävs mycket tur. Formen är god, säger Stefan Persson.

8 Kövras So Far (Jimmy Jonsson) har ett ­dåligt läge tyvärr men han brukar göra ­vettiga lopp och har fin form för dagen, men det måste hända mycket under loppet för att han ska vara längst fram till slut. Det känns inte så hett den här gången, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

9 Global Raceway (Henriette Larsen) är det bara bra med och han har tränat på bra ­sedan den senaste starten och känns ­smidig och fin. Fick ett snällt lopp senast och ­hade lite tur då att det löste sig till slut men han sköt till riktigt bra och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Jag hoppas att han är bland de tre främsta. Det blir inga ändringar, säger Helén Blomberg.

10 Kabanoss (Marc Elias) har varit sjuk sedan senast men känns bättre nu igen i sanden. Ingen toppform att räkna med och jag tror han går utrustad som han brukar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

11 Il Mio Dea (Jenny A Björk) har toppform och känns bra men härifrån får jag rikta in mig på en slant. Reser på fredagen och det är första gången som hon kommer övernatta men jag tror inte hon blir något uppstressad för det utan att det kommer gå bra. Det blir inga ändringar och det gynnar henne om det är fortsatt fint väder, säger Benny Ohlsson.

V75-5, Sto-SM, 2 140 m, auto

1 Dear Friend (Erik Adielsson) har ryckt upp sig rejält och hon fortsätter vara fin här hemma. Tycker hon varit så pass bra att hon ska kunna vara med där framme, säger Joakim Granlund hos Johan Untersteiner.

2 Cash Crowe (Christoffer Eriksson) har fått två lopp i kroppen och kommer nog allt närmre formen. Det är en riktigt bra häst som är tuff och oöm och man känner att det är en bättre häst än vanligt. Har fått ­bästa tänkbara förutsättningar nu med ett bra spår och värsta konkurrenterna har fått sämre lägen. Kan öppna bra så jag får prova från början, säger Christoffer Eriksson.

3 Super Ariel (Micael Melander) är åtgärdad efter senast och känns bara bra. Jag hoppas det blir lite körning så hon hittar ner och får sitta invändigt. Då tror jag hon kan hamna långt fram och jag är lite optimist om hon är på rätt humör. Går barfota och med jänkarvagn, säger Kennet Häggström.

4 Bijou Bourbon H.M. (Marc Elias) är ute i ett kanonlopp men hon är i mycket fin form och har ett bra spår. Är startsnabb så hon kan få ett fint smyglopp och jag tycker det ser ut som en bra platschans, säger
Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

5 Kash Brodda (Peter Untersteiner) har ­varit okej utan att ha haft det lilla extra. Hon känns fin efter senaste loppet och nu blir det jänkarvagn, halvstängt huvudlag och eventuellt rycktussar. Måste lyfta sig lite för att hävda sig här, säger Peter Untersteiner.

6 Swish Lane (Björn Goop) ser bra ut ­efter senast och allt verkar normalt. Får ofta tunga lopp då hon är medel från start och då är det tufft mot de här toppstona men hon ska ändå tas på allvar då hon har ­kapacitet. Det är ändå långsökt att tro att hon ska ­vinna, säger Peter Untersteiner.

7 Mulligan (Thomas Uhrberg) var fin senast vid segern och hon har kapacitet för att hävda sig i det här loppet. Det krävs dock lite klaff under vägen från det här utgångsläget.

8 Speedy Foxy Vicane (Kim Eriksson) har gjort de här fyra loppen som vi hade tänkt hon skulle göra inför det här loppet och hon  såg fin ut över mål senast. Tar bort skorna och gamascher och sätter på en amerikansk vagn för första gången. Har prickat formen tidigare år så jag tror och hoppas hon är i samma slag nu, säger David Källgren.

9 Ellieann (Sofia Frilén) känns jättebra och det krävs väl att hon tävlar på topp om vi ska få med oss något hem. Fått ett bra läge och får ett invändigt lopp och jag hoppas vi får chansen på open stretch. Jänkarvagn nu och troligen drar vi ner norsken innan start, säger Ingemar Söderberg.

10 Firewire (Niclas Stenquist) har inte fått med sig något på slutet. Senast fick hon ett för tufft lopp utvändigt om ledaren och det orkade hon inte med. Har hon gått framåt med det loppet i kroppen så kan hon jaga pengar här men vinna blir normalt svårt.

11 Darling Mearas (Stefan Persson) ­tränar jättefint och är väldigt bra i ordning. Vi har siktat hit så tanken är att hon ska ­vara i toppform och det känns så i träningen. Har en svår uppgift på pappret nu och kan ­göra ett kanonlopp men vara femma, så det krävs lite tur härifrån. Hon går med samma ­utrustning som hon har gjort i de två senaste loppen, säger Stefan Persson.

12 In Toto Sund (Örjan Kihlström) är alltid bra och allt är fortsatt normalt i träningen. Har fått ett tråkigt läge men tillhör de ­bättre i loppet. Det blir inga ändringar här, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

V75-6, Ungdoms-SM, 2 140 m, auto

1 Dugur (Klas Olsson) känns riktigt på tårna för dagen men spåret är lite synd nu då jag är rädd för att det kan bli tredje-fjärde invändigt till slut. Han känns i alla fall riktigt bra och är inte helt borta om det löser sig, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

2 Kindy Cane (Henna Halme) har ett bra ­läge och det är en bra häst. Det är lite tuffare motstånd nu mot hingstar och hon är även lite uppanmäld. Men hästen är så pass bra att hon ska räknas i det här loppet. Kommer gå barfota och med en jänkarvagn nu, säger Veijo Heiskanen.

3 Ramon Dekkers (Jenny A Björk) var lite blek senast då jag trodde jag skulle ha mer att köra med när jag gick ut. Det känns som han är bättre från ledningen så det blir laddning och han är inte borta om han kommer dit, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

4 Maclemore (Elias Strandberg) har gått sina jobb som han ska och vi är nöjda och belåtna. Det är bra hästar emot men han har en fördel av att han är startsnabb så jag tror han får en bra resa och han har han en bra speed till slut, säger Johanna K Karlsson.

5 Youngblood Pellini (Marc Elias) var rejäl vid segern näst senast på Halmstad när han vann enkelt från utvändigt ledaren. Senast så avslutade han godkänt från andra utvändigt utan att det var något supertryck till slut. Möter ännu tuffare motstånd den här gången och får i första hand rikta in sig på en bra slant med sig hem. Marc Elias kör hästen för första gången.

6 Milord (Adrian Kolgjini) galopperade direkt senast och slog ihop bakom bilen. Känns okej annars men det ser ut som det kan bli utvändigt ledaren nu, samtidigt gillar han att tugga på och bör göra ett bra lopp, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

7 Dalforno (Angelica Klockar) har jättebra form men läget ställer till det nu. Det är ett öppet lopp så helt borta är han inte och jag hoppas han öppnar bra så att han kommer till härifrån, säger Olle Elfstrand.

8 Harrington (Kim Moberg) fick ett snällt lopp senast. Lite tråkigt läge och han är inte så kick ut så det är lite vingelrisk men annars så har han gjort bra lopp och har ju varit med i derbykval. Är bra för klassen så det kan gå men utgångsläget är inte så enkelt, säger Andras Lövdal hos Timo Nurmos.

9 Park View (Kevin Oscarsson) är allt väl med och jag tyckte han var duktig senast men han blev lite het i ledningen. Står fint inne i loppet nu och spåret passar bra då han håller sig lugn bakom hästar. Det är en bra häst för klassen och det kommer inte bli några ändringar, säger Frode Hamre.

10 Aperfectdream (Magnus E Djuse) gjorde ett bra lopp på Axevalla senast då han gick bra i spåren. Hoppas han ska göra ett bra lopp igen så får vi se hur långt det kan räcka. Har bra styrka så får hoppas på ett hårt tempo, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

11 Hakon von Haithabu (Mats E Djuse) gjorde ett bra lopp på Solvalla senast. Han hade inte startat på två månader så bör gått framåt med det loppet i kroppen. Han tål att göra lite jobb själv men kan även gå på speed så han ska kunna ha en vettig chans här, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

12 Com Milton (Henriette Larsen) var okej senast men har behandlats efteråt. Har tränat på och det är en rätt bra häst men härifrån blir det ett lugnt upplägg och jag tror han kan behöva lopp i kroppen så det blir nog svårt att vinna loppet, säger Joakim Granlund hos Johan Untersteiner.

V75-7, SM, 2 640 m, auto

1 Racing Mange (Joakim Lövgren) gjorde ett kanonlopp igen senast och har fått bästa tänkbara läget. Kan han få rygg ledaren, tredje invändigt så kan han vara trea-fyra här. Cyber Lane och Readly Express är antagligen huvudet högre men skulle de komma bort är han med. Inga ändringar, säger Jonas Oscarsson hos Joakim Lövgren.

2 In Vain Sund (Erik Adielsson) har inte ­riktigt fungerat i travet på länge men han är behandlad efter senaste starten och känns bättre än på länge. Det viktigaste nu är att han fungerar och han behöver loppet. Det blir i alla fall barfota, sen får vi se, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

3 Digital Ink (Robert Bergh) gjorde ett bra lopp i Skellefteå senast då han inte hade startat på ett tag. Bör vara ännu lite ­bättre nu med loppet i kroppen men det är bra ­konkurrenter så det kan bli svårt att vinna. Han kommer gör ett bra lopp här, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

4 Cyber Lane (Christoffer Eriksson) gick ett lättare jobb i måndags och Johan var nöjd med honom då. Slåss mot de bästa hela ­tiden och det är ett tufft lopp igen men han är i form och räknas. Jag tror att han fort­sätter med barfota här, säger Joakim Granlund hos Johan Untersteiner.

5 Sorbet (Örjan Kihlström) har varit bra varje gång och tränar fortsatt starkt. Han är värd en seger snart och det blir inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Reden.

6 Angle of Attack (Kim Eriksson) är med för att få lite hårdhet och känna på hur det är i den högsta divisionen. Han är snabb iväg från start så får försöka hitta en position vid sargen och en peng är inte omöjligt om han får ett sparsamt och trevligt lopp, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

7 Qahar Q.C. (Per Lennartsson) går aldrig att lita på men allt verkar bra i träningen. Motståndarna är nog lite för bra den här gången. Barfota runt om, säger Stefan Melander.

8 Spitcam Jubb (Oskar J Andersson) gick ett bra jobb i onsdags och det känns som han är uppåt i form. Fick ett dåligt spår och det är många startsnabba innanför men Oskar får köra framåt då han inte gillar att man tar upp honom. Går med aluminiumskor runt om den här gången. Det är lite långsökt att tro han ska vinna från det här spåret mot det här gänget, säger Micael Broberg.

9 West Wing (Stefan Söderkvist) har ett bra läge och han får köra längs sargen hela vägen. Han trivs bäst på hösten och våren så hans tid kommer nu och distansen är den rätta. Kommer gå med lite lättare skor den här gången, säger Micael Broberg.

10 Carabinieri (Peter Untersteiner) var ­inte som bäst senast och jag hade förväntat mig ett vassare upplopp. Allt känns bra så vi ­provar igen. Försöker ta så många vi kan till slut, säger Peter Untersteiner.

11 Dante Boko (Adrian Kolgjini) är en klasshäst med över åtta miljoner på kontot. Senast kunde han inte riktigt hänga med från rygg på ledaren och från det här läget blir det svårt att räcka till seger. Ses med platschans om det blir bra tempo på loppet.

12 Readly Express (Björn Goop) har inte det roligaste utgångsläget i det här loppet men det känns som han är pigg hemma efter senaste loppet så han verkar vara på topp. Det ser bra ut och normalt så är han huvudet ­högre än de övriga konkurrenterna här. Jag skulle tro att det blir jänkarvagn igen och om banan tillåter så blir det barfota, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen
SM-fest på Åby – och det är en helkul V75-omgång som väntar. Jag spelar hårt, tufft och fräck med tre spikar på min kupong.

Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg har dukat upp för V75 och SM-fest i morgon och på förhand tycker jag att det är en helkul V75-omgång. Visserligen lär omgångens störste favorit i Timo Nurmos superstjärna Readly Express vinna, men flera av de övriga V75-loppen är både öppna och luriga och jag tror det kan bli bra utdelning för sju rätt ändå.

För att jag ska kunna få med så många hästar som möjligt i de mest öppna och luriga V75-loppen använder jag mig av tre V75-spikar den här lördagen, vilket är ovanligt då jag brukar använda mig av två. Jag är dock helt inne på att Xanthis Coktail spårar sitt lopp från start till mål och att Kevin Oscarsson blåser ner sina konkurrenter med fine Park View så därför gör jag det inte svårt för mig och spikar dessa två.

Det mest öppna V75-loppet på förhand tycker jag är V75-2; amatör-SM. Det loppet kan bli kört hur som helst och därför krånglar jag inte till det utan jag streckar samtliga elva hästar och där jobbar vi in en skräll!

Spetsstriden
V75-1: Tipset bygger helt och hållet på att Örjan Kihlström tidigt in i det här loppet kör sig till ledningen med 2 Xanthis Coktail och att han sedan kör där hela vägen.

V75-2: 4 Frances Yoda kan öppna snabbt och blåser nog till ledningen här, men man brukar önska rygg med henne. 3 Garcon Above och 7 Mellby Entre vill överta.

V75-3: 6 Whisky Akema brukar sällan missa ledningen med framspår, det tror jag inte han gör nu heller. 5 Julio de Luxe får nog dock överta, om han kommer tidigt.

V75-4: 1 Smokey Herman kan öppna snabbt och håller han sig bara på benen in mot första sväng så ska det mycket till för att konkurrenterna ska ta en längd på honom.

V75-5: 1 Dear Friend, men ska hon gå i spets? Goop får nog överta med 6 Swsh Lane.

V75-6: 3 Ramon Dekkers är snabb och försöker ta en längd på 2 Kindy Cane.

V75-7: Christoffer Eriksson lär tidigt köra sig till ledningen med 4 Cyber Lane.

Galoppvarning
V75-1: 2 Xanthis Coktail och 6 Joyride Cane är galoppbenägna, men gynnas av få hästar på respektive volt. 15 Explosive Merlot är speciell.

V75-2: 3 Garcon Above och 10 Triton’s Angel har bägge två galopper i sina resultatrader.

V75-3: Ingen av de nio kvarvarande hästarna har visat några direkta galopproblem under sadel.

V75-4: 3 Brilliance och 10 Kabanoss har nära till galopp, även viss risk på 1 Smokey Herman.

V75-5: 2 Cash Crowe har fungerat fint på slutet, men har vid flertalet tillfällen visat att hon inte är något att lita på. Även Peter Untersteiners duo 5 Kash Brodda och 6 Swish Lane är speciella.

V75-6: Trion 1 Dugur, 6 Milord och 10 Aperfectdream har visat att de har nära till galopp.

V75-7: Främst 7 Qahar Q.C. och 9 West Wing.

Tänk på att ...
... vi ska räkna med laddade och överförfriskade Amatörer i V75-2, det här loppet kan därför sluta hur som helst. Jag väljer att stänga igen butiken.

... 2 Cut Him Some Slack (V75-3) har varit jättefin i två raka för Jennifer Persson. Nonchaleras ej.

... 2 Athos Race (V75-4) ska tävla med skor runt om, och tvingas troligtvis också till grovjobbet.

... jag inte vågar lita på 2 Cash Crowe (V75-5).

... 9 Park View (V75-6) blev alldeles för pigg i ledningen senast och höll starkt som trea, att han får anfalla bakifrån nu ser jag bara som en fördel. Han blåser ner det här gänget under slutrundan.

Spiken
12 Readly Express (V75-7) var heroisk senast som trea i Mastersfinalen i Östersund och även om han lottats till ett jobbigt utgångsläge i morgon tror jag att han bara vinner, ett sådant här sällskap ska han normalt kliva runt utan problem.

Luringen
6 Hawk Cliff (V75-4) tycker jag blir alldeles för bortglömd på förhand och det gör Timo Nurmos häst given på V75-lappen. Den här sexåringen gynnas om det körs i friskt och tufft tempo, vilket jag tror det här loppet kommer göra i morgon.

Bästa spelet
2 Xanthis Coktail (V75-1) tycker jag står inför en mycket intressant och passande uppgift, jag räknar kallt med att Örjan Kihlström i ett tidigt skede av loppet placerar honom i ledningen och sedan tror jag ingen når ekipaget. Helskön V75-spik!

Upplagt: 2018-10-12

Källa: Christoffer Wickman/Sportbladet.se