INTERVJUER/KOMMENTARER INFÖR V75-BODEN LÖRDAG 16 JUNI

V75-1, Klass I, 2 140 m, auto

1 Aramis Amok (Robert Bergh) har ­äntligen fått ett bra läge då han går bäst när han är med i främre träffen. Formen ska vara bra och jag håller våra hästar som jämbördiga i loppet, säger Preben Sövik hos Bergh.

2 Digital Yankee (Björn Goop) felade tyvärr när kusken tog upp honom efter start­rusningen i lördags. Formen ska sitta där och läget passar bra då han är snabb ut. Han är värd en varning, säger Preben Sövik.

3 Lady Zappa (Ulf Ohlsson) har bra form men det är hårdare emot nu när hon möter hingstar och valacker. Hon är snabb ut och löser det sig med en invändig resa tror jag som bäst på en platschans. Inga ändringar är planerade, säger Petri Salmela.

4 Very Kronos (Erik Adielsson) är kapabel för klassen men är inte helt att lita på, han får starta på och skaffa sig mer rutin. Normalt ska det vara en bra segerchans och den värsta motståndaren är nog han själv. Han går som vanligt, säger Svante Båth.

5 Mr Golden Quick (Santtu Raitala) avslutade starkt under sista varvet i den senaste starten och verkar ha tagit det loppet på ett bra sätt. Nu är det autostart och det passar ännu bättre. Vi får försöka hitta ner i en bra position för att köra till slut. Ska räknas tidigt i det här loppet och nu blir det barfota runt om, säger Mika Haapakangas.

6 Happy Hayley (Leif Eriksson) har sänkt sitt rekord för varje start och känns jättefin. Hon är snabb ut men kan bli lite väl ­ambitiös om man laddar från start, det blir nog en lugn start så får vi köra till slut i stället. Är väl knappast segerfarlig men alla lopp ska ­köras, vi siktar på en bra slant i första hand, säger Christine Axelsson.

7 Enjoy Chocolate (Hanna Olofsson) ­visar fin form och jag blir inte förvånad om han är med långt framme i det här loppet. Vi ­försöker hitta ner i banan och med lite tempo på loppet tror jag att han kan avsluta ­riktigt vasst här, säger Ulf L Karlsson.

8 Zorro Swing (Jens Eriksson) är allt bra med och han känns jättefin i jobben. Det blev lite galet i senaste starten men han gick ändå på ett nytt rekord. Med det loppet i kroppen bör han vara ännu bättre nu men han måste ha flyt härifrån och hitta ett ­vettigt slagläge. Han lättas i balansen till aluminiumskor, säger Jens Eriksson.

9 Tommaso America (Jorma Kontio) känns allt fint med och han var bra vid segern i det senaste loppet men möter ett par bra hästar den här gången. Han är lite stänkrädd och kan då vara lite trög när han går i ryggar, men skulle han ha en bra dag kan han nog dyka upp på en plats. Men att vinna loppet blir svårt, säger Gunnel Fredriksson.

10 Carro’s Gift (Petteri Joki) har gjort det bra i tre raka segrar hemma i Finland, men det är ett helt annat motstånd nu.

11 Young da Vici (Per Lennartsson) gick bra i senaste starten och allt känns fortsatt bra med honom. Från det här utgångsläget är vi lite utlämnade till de andra och vi hoppas på en bra placering i första hand. Men ­skulle det bli bra tempo på loppet kommer han in i matchen. Inga ändringar, säger Jimmy Dahlman hos Per Lennartsson.

12 George Birdland (Tuomas Pakkanen) ­duger normalt i klassen men från det här ­läget blir det svårt. Hästen är väldigt startsnabb och ett framspår hade varit att föredra för en framskjuten placering, säger finske experten Kari Lähdekorpi.

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Very Kronos 75

11 Young da Vici 5

2 Digital Yankee 4

5 Mr Golden Quick 7

1 Aramis Amok 4

3 Lady Zappa 1

10 Carro’s Gift 2

8 Zorro Swing 1

6 Happy Hayley 1

12 George Birdland 0

7 Enjoy Chocolate 0

9 Tommaso America 0

 

V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt

1 Bone’s Star (Peter Ingves) har två segrar på 28 starter. Trots vettig form chanslös.

2 Mellby Fashion (Jörgen Westholm) vann senast från ledningen på ett fint vis och jag hoppas hon kan komma till spets igen. Stämmer det är hon en av dem som gör upp om segern. Inga ändringar, säger Oskar
J Andersson hos Jörgen Westholm.

3 Oxan Winx and Wonx (Santtu Raitala) finns det inte så mycket stolopp att starta i och hon ska räknas i de här sammanhangen, säger finske experten Kari Lähdekorpi.

4 Disco Diandra (Mika Jauhola) har lopp i kroppen efter paus, men för kort i rocken.

5 Hunkydory Degato (Ulf Ohlsson) ­håller toppform för dagen. Spår fem blev ­sämsta tänkbara och det är stor galopprisk, är snabb ut normalt men nu får vi ta en lugn start och försöka gå felfritt. Vi jagar pengar i första hand, säger Patrik Gidlund.

6 Sefina (Hanna Olofsson) verkar allt bra med och hon känns fin. Har svårt att bedöma chansen,  men vi fick ett bra spår och hon är hyfsad ut. Barfota runt, säger Hanna.

7 Jimmigration (Tuomas Pakkanen) började karriären lovande och såg ut att bli en riktigt bra häst. Det ser svårt ut på förhand här, ­säger finske experten Kari Lähdekorpi.

2 160 meter:

8 Nikki Celeber (Per Linderoth) var bra senast och har bara tagit det lugnt efter det. Löser det sig under loppet, och med rätta ryggar, kan hon avsluta bra den sista biten. Hon går som senast, säger Per Linderoth.

9 Dragondamour Sisu (Örjan Kihlström) var inte som bäst senast så formen är ett frågetecken. Har laddat inför detta och försökt trimma henne lite extra. Tanken är att hon ska få en paus efter det här loppet. Löser det sig så duger hon, säger Petri Salmela.

10 Hankypanky Frances (Jorma Kontio) blev påkörd senast, därav galoppen. Känns fin efteråt och det känns som hon är på gång nu. Kommer nog göra ett bra lopp och stämmer det på vägen kan hon vinna, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

11 Fame Boko (Per Lennartsson) gjorde sin första start för oss senast och det slutade med seger. Hon känns fortsatt fin och är hon som i den senaste starten tror jag hon är med och gör upp om det, säger Jimmy
Dahlman hos Per Lennartsson.

12 Carisma Sisu (Erik Adielsson) håller riktigt bra form och senast fick hon inte riktigt chansen som fastlåst. Jag tycker vi har två jämngoda chanser där positioner kommer att avgöra mycket, säger Petri Salmela.

13 Loving You Deeply (John Östman) är ett finskt sto som inte vinner för ofta. Nej.

2 180 meter:

14 Super Ariel (Micael Melander) har två lopp i kroppen och bör vara ännu bättre formmässigt nu. Måste stämma på vägen från det här läget, skulle det gå för sakta får Micael söka sig framåt. Känner mig inte slagen på förhand, säger Kennet Häggström.

15 Eva I.H. (Björn Goop) vet jag inte riktigt vad galoppen berodde på senast utan hoppas det var en tillfällighet. Känns bra efter senast men det blir inte lätt att ta 40 meter. Skulle det lösa sig är hon en av dem som gör upp om det, säger Ingemar Hultqvist. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

15 Eva I.H. 17

14 Super Ariel 16

10 Hankypanky Frances 12

2 Mellby Fashion 10

3 Oxan Winx and Wonx 10

11 Fame Boko 9

8 Nikki Celeber 3

6 Sefina 6

5 Hunkydory Degato 9

9 Dragondamour Sisu 2

12 Carisma Sisu 1

7 Jimmigration 2

4 Disco Diandra 2

13 Loving You Deeply 1

1 Bone’s Star 1

 

V75-3, Klass II, 2 640 m, auto

1 Mellby Ess (Petter Lundberg) gjorde comeback i den senaste starten och lär vara bättre nu med loppet i kroppen. Har ett bra ­läge och är hygglig från start, jag får prova en bit så får vi se var vi hamnar. Måste ha tur för att vinna på V75. Det blir barfota runt om och jänkarvagn, säger Petter Lundberg.

2 Cargo Door (Örjan Kihlström) var lite sämre senast utan att vi hittat något fel. Han har tidigare haft problem med andningen så vi tror att det kan vara det som spökade. Nu verkar allt bra och når han upp till sitt rätta jag räknas han med chans, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

3 Kentucky (Ove A Lindqvist) har två raka galopper men det är bara olika tillfälligheter, normalt är han inte osäker. Bör ha flyttats fram i form med två lopp i kroppen. Det är ingen önskedistans men får han ett snällt lopp har han en trudelutt till slut, då är han med där framme. Går tillbaka till vanlig vagn och skor, säger Kurt-Ove Westerdahl.

4 Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) blev hängandes i spåren senast och det är bara att glömma den starten. Formen ska det inte vara något fel på och han känns fin i jobben. Har ett helt okej spår och distansen är en fördel, stämmer det är med bland de tre, säger Björn Larsson hos Fredrik B.

5 Enjoy’s Paycheck (Antti Veteläinen) är väldigt kapabel och duger i klassen. Är snabb ut och kör gärna i ledningen, ska räknas, säger finske experten Kari Lähdekorpi.

6 Heylow (Ulf Ohlsson) har gjort allting rätt och nu får vi se om hon räcker till här. Hon är under utveckling men det är en riktig tävlingshäst, jag blir inte överraskad om hon vinner, räknas tidigt. Vi har sparat hovarna så det blir barfota bak, säger Petri Salmela.

7 Aperfectdream (Robert Bergh) är en rätt bra häst för klassen. Nu fick vi spår lite långt ut som drar ner chanserna en del. Men jag tror han gör ett bra lopp om han får en vettig resa, men jag har svårt att bedöma motståndet, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

8 Mr Sånna (Hanna Olofsson) brukar aldrig göra dåliga lopp men senast var jag lite besviken. Han har blivit behandlad efter och jag tror på en bra insats. Löser det sig kan vi tjäna en bra slant, säger Hanna Olofsson.

9 Handsome Pelle (Jorma Kontio) var fin i den senaste starten och var väl skyldig att vinna, men gjorde det samtidigt på ett bra sätt. Det är tuffare emot nu så det måste stämma lite på vägen, då är han en av flera som kan vinna. Inga ändringar är planerade, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

10 Dwight Sisu (Björn Goop) är bra för klassen och verkar ha hittat stilen efter kastreringen. Han kan nog få ett lopp på rulle och stämmer det på vägen, och han får det lite serverat i det här loppet kan han vinna. Han är lite bortglömd, säger Petri Salmela.

11 Conway City Ås (Erik Adielsson) senast blev han lite ivrig från spår fem och det blev galopp men har visat att kapacitet finns och håller toppform för dagen. Det är alltid tufft på V75, Erik får köra lite på chans och får försöka hitta ner i en bra position. Skulle det bli tempo och bra ryggar kan han vara en outsider i det här loppet, säger Patrik Gidlund.

12 U.Boat (John Östman) var bra i den senaste starten, det blev ju inget tempo men han vann ändå på ett bra sätt. Nu är det hårdare emot och från ett tufft läge kan han kanske vara trea-fyra med lite tur. Inga ändringar är planerade, säger Mats Bucht. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

2 Cargo Door 26

6 Heylow 17

7 Aperfectdream 10

4 Milliondollarrhyme 16

9 Handsome Pelle 6

5 Enjoy’s Paycheck 11

10 Dwight Sisu 5

1 Mellby Ess 4

3 Kentucky 1

8 Mr Sånna 1

12 U.Boat 1

11 Conway City Ås 1

 

V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt

1 Hallsta Vinnex (Magnus O Jonsson) ­håller bra form och spåret blev bra. Skulle jag ­träffa rätt i starten är han snabb ut och jag kör gärna i ledningen. Han har mött de flesta och Fender var bra senast men stämmer det lite så är han med och gör upp om det. Han går som senast, säger Magnus O Jonsson.

2 Loke Faks (Jens Eriksson) var inte så bra senast och jag vet inte om det är dåligt psyke som är anledningen. Spåret blev bra då han är lite svår i volten. Vi får vara glada om det blir pengar, säger Lucas H Vikström.

3 Skaane Jo (Peter Wikström) har näst sämst segerprocent i hela fältet. Vinner inte.

4 Stilig (Leif Eriksson) var dålig senast på Solänget men gynnas nu av tätare starter. Han är inget för spelarna den här gången och jag ligger lågt då motståndet är alldeles för tufft för hästen. Vi kör med skor runt om nu, säger Kjell-Ove Eriksson.

5 Kolbergs Lillefot (Hans Bergh) känns fräsch och fin men har tveksam form då jag inte har hunnit förbereda honom ordentligt inför starten. Det är några som är för bra så jag ligger lite lågt, men med ett bra lopp kan han ta en peng, säger Hans Bergh.

6 Pave Faks (Ove A Lindqvist) är lite osäker av sig men formen börjar komma nu och han trivs extra bra vid den här årstiden. Är hyfsad ut och vi får testa en bit från start. Det är ­lite enklare emot och håller han sig till trav så ska han räknas tidigt, säger John Mogset.

7 Moeses (Örjan Kihlström) blev det fel för i det senaste loppet då starten blev fördröjd, annars känns hästen jättebra. Skulle Örjan pricka starten kan han flytta på sig och kan nog få en bra position. Han kan vara en kantboll om favoriterna kommer bort sig. Det blir barfota runt om, säger Fredrik Norredahl.

8 Stensvik Iver (John Östman) var positiv i senaste starten som tvåa. En jätteskräll.

9 Fender (Rikard N Skoglund) har tagit det senaste loppet på ett bra sätt och känns ­ännu bättre nu, hästen är nöjd med livet. Spåret känns bra och hästen tål ett offensivt upplägg. Jag tror på min häst och strular det inte under loppet är han med och gör upp om segern, säger Peter Grundmann.

10 Brödsjö Odin (Ulf Ohlsson) känns bra och börjar närma sig toppformen nu med fyra lopp i kroppen. Mötte bra hästar senast och hade nog vunnit med lucka, en liten varning är han värd och nu kör Ulf Ohlsson för första gången, säger Christian Månsson

11 Faste Viking (Jorma Kontio) har strulat en hel del för mig och galopperat men jag tror vi börjar få i ordning på honom nu. Han klarar inte av att göra så mycket själv i loppet men sköter han sig kan det bli en hygglig slant i det här loppet, säger Mats Bucht.

2 160 meter:

12 Guli Storm (Gustav Andersson) har ­mycket fart i sig, men står för dåligt till nu.

13 Eldvin (Jörgen Westholm) blev lite för pigg senast, därav galoppen, men gick bra efter den. Nu får han gå i ryggar och med ­lite flyt kan han blanda sig i segerstriden. Han går som i den senaste starten, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

14 Krusse (Björn Goop) får Björn Goop bakom sig för första gången, kan överraska.

15 Adrigo (Hanna Olofsson) känns jättefin och jag tror på en bra insats. Möter några bra men skulle han hitta rätt ryggar kan han ta en plats. Inga ändringar, säger Hanna. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 Pave Faks 18

9 Fender 40

13 Eldvin 13

10 Brödsjö Odin 5

14 Krusse 2

1 Hallsta Vinnex 10

7 Moeses 1

8 Stensvik Iver 4

11 Faste Viking 3

12 Guli Storm 2

15 Adrigo 0

2 Loke Faks 0

5 Kolbergs Lillefot 0

3 Skaane Jo 0

4 Stilig 0

 

V75-5, Silver, 2 640 m, auto

1 Linus Boy (Kim Eriksson) verkar allt bra med. Spåret blev bra då han är snabb ut och distansen är inga problem. Det är några bra emot men han är bra själv och ska räknas ­tidigt i loppet. Inga ändringar är planerade, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

2 Qahar Q.C. (Ulf Ohlsson) blev det lite för mycket för i den senaste starten med all ­publik och alla applåder, men verkar ha tagit det på ett bra sätt och känns fortsatt fin ­efteråt. Spåret blev bra nu och han får ­trampa iväg i sin egen takt, så får man styra på när han har travat in sig i loppet. Distansen är en fördel och han ska räknas väldigt tidigt i de här sammanhangen, säger Marcus Sundberg hos Catarina Lundström.

3 Remote Control (Niko Jokela) har gjort det väldigt bra. Hästen är snabb ut och kör gärna i ledningen men möter några som är för bra och får det svårt att vinna, säger finske experten Kari Lähdekorpi.

4 Raz Mackenzie (Roger Nilsson) har haft lite bekymmer med fräschören på slutet. Vi har ändrat upplägget lite och han känns bättre nu och galoppen i den senaste starten får jag ta på mig själv. Behöver tur och vi får försöka hänga med, är väl inte helt borta om det stämmer med ett lopp på innerspår och sedan med lucka, säger Roger Nilsson.

5 Camelot Sisu (Björn Goop) har börjat hitta formen nu och brukar göra det när sommaren kommer. Tränar på bra och känns väldigt fin för dagen. Det kanske är lite för lång distans nu så vi siktar på en invändig resa. En platschans i bästa fall, säger Petri Salmela.

6 Voulez Vous (Ove A Lindqvist) närmar sig toppformen och jag tror på en bra prestation men vi möter tufft motstånd nu och jag måste ligga lågt. Det blir inga ändringar sedan senast och skulle det bli tempo kan han få med sig en fin peng, säger Ulrika Rehn.

7 Angle of Attack (Robert Bergh) ser bara fin ut hemma efter den senaste starten på Gävle. Det blev spår lite långt ut nu men han är startsnabb, så Robert får testa framåt ­direkt. Han går som allra bäst i spets och det är stallets bästa vinstchans på lördag, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

8 Bottnas Commandeur (Johnny Takter) fungerade inte riktigt i Frankrike så formen är lite svårbedömd, han känns annars fräsch och fin som vanligt hemma. Det blev ett ­dåligt läge den här gången och härifrån får vi smyga med i loppet och jaga pengar i första hand. Han går med aluminiumskor i den här starten, säger Hans R Strömberg.

9 Olle Rols (Peter Ingves) blev lite ivrig senast när han skulle växla tempo och det gick lite för fort, men avslutade riktigt bra och visade att formen sitter där. Hoppas det löser sig, att det blir hård och jämn fart och distansen tror jag inte ska vara några problem. Han går som senast, säger Mats Rånlund.

10 Don’t Mind Me (Örjan Kihlström) gick bra i den senaste starten, men nu är det bakspår igen och han går bättre när han är med där framme. Distansen fixar han och blir det tempo kan vi vara med på en plats, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

11 Callela Leonard (Petteri Joki) har fått ett dåligt spår och möter tuffa hästar i det här loppet. Det ser svårt ut på förhand, säger ­finske experten Kari Lähdekorpi. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

9 Olle Rols 24

7 Angle of Attack 24

1 Linus Boy 17

2 Qahar Q.C. 19

8 Bottnas Commandeur 2

10 Don’t Mind Me 9

6 Voulez Vous 2

5 Camelot Sisu 1

4 Raz Mackenzie 1

3 Remote Control 1

11 Callela Leonard 0

 

V75-6, Brons, 1 640 m, auto

1 Wasa Warrior (Mauri Jaara) har inte samma form som tidigare, får det svårt att räcka till, säger finske experten Kari Lähdekorpi.

2 Man at Work (Jorma Kontio) kanske är lite långt från starterna så vi får se hur det går, men hästen känns fin. Duger normalt i klassen och är en av de som ska räknas. På läget är det kanske vår bästa chans på lördag. Tanken är att han ska gå barfota runt om, säger Andreas Lövdal hos Timo Nurmos.

3 D.D’s Perseverance (Per Lennartsson) har äntligen fått ett bra läge och står verkligen på tur för seger. Formen är bättre än ­raden och han är värd en varning, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

4 Havbergs Knight (Fredrik B Larsson) galopperade senast men nu sätter vi på skorna igen. Känns väldig fin i jobben och det är en bra häst i grunden, han känns lite bortglömd och stämmer det bara lite under loppet så tror jag han är med bland de tre främsta, säger Björn Larsson hos Fredrik B Larsson.

5 National Prince (Erik Adielsson) gjorde ett bra lopp i skymundan i den senaste starten och formen verkar hålla i sig efter det. Han trivs som bäst med att vara med i den främre träffen och från det här läget blir det att ladda från start med ett offensivt upplägg. Troligen sätter vi på ett helstängt huvudlag till den här starten, säger Svante Båth.

6 Ebony Boko (Jörgen Westholm) håller bra form och var riktigt fin i den senaste starten. Han är snabb ut och jag hoppas han kommer till spets då han trivs bäst i den positionen. Trivs extra bra på Boden och stämmer det lite är han med där framme, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

7 Roger America (Hanna Olofsson) har tagit senaste loppet på ett bra sätt och känns fin i träning här hemma. Vi har dock fått spår ­lite för långt ut på vingen då han inte är jättesnabb från start. Vi får sikta på pengar i första hand, säger Hanna Olofsson.

8 Wasa Thunder (Örjan Kihlström) är den bättre av stallets hästar för dagen men spåret inget vidare. Svårt blanda sig i segerstriden, säger finske experten Kari Lähdekorpi.

9 Odin Töll (Ove A Lindqvist) ser fin ut för dagen och formen ska det inte vara något fel på. Vi kör med helstängt och skor runt om som i den senaste starten, men i detta stenhårda gäng måste jag vara nöjd med en liten peng, säger Krister Karlsson.

10 Mellby Dealer (Roger Nilsson) har jättefin form för dagen och kändes nog bättre än någonsin i den senaste starten. Hästen har hög kapacitet men möter några som är bra i det här loppet och behöver ha mycket tur från det här läget. Skulle det bli högt tempo tar han många till slut, säger Roger.

11 Dice Man (Björn Goop) har verkligen knallform. Synd med bakspår då han går bäst när han är med där framme. Det kan räcka hela vägen ändå även om läget drar ner förhoppningarna. Barfota fram, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

12 Valley Streamline (Kim Eriksson) känns fin i träning och allt verkar bra. Läget blev inte det bästa och känns bort­lottad på förhand. Skulle vi få med oss en peng får vi vara nöjda, säger Hanna Olofsson. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

5 National Prince 24

2 Man at Work 28

3 D.D’s Perrseverance 11

11 Dice Man 12

6 Ebony Boko 11

4 Havbergs Knight 6

7 Roger America 2

8 Wasa Thunder 2

10 Mellby Dealer 2

1 Wasa Warrior 1

9 Odin Töll 0

12 Valley Streamline 0

 

V75-7, Norrbottens Stora Pris, 2 140 m, auto

1 Sorbet (Daniel Redén) STARTAR EJ

2 Nadal Broline (Ulf Ohlsson) gjorde det fantastiskt bra i Elitloppet och han gör oss aldrig besvikna. Läget är intressant nu och jag tror han är med och gör upp om segern även om Propulsion är svår att slå. Går utrustad som senast, säger Reijo Liljendahl.

3 Call Me Keeper (Per Linderoth) har fått ett bra spår för hans del och formen är på topp. Han avslutade fint i senaste loppen utan att riktigt hinna ändå fram. Inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

4 Makethemark (Björn Goop) var riktigt bra i senaste starten, är nog hans bästa lopp i karriären, så formen är riktigt bra. Det är en undantagshäst som måste få växa in sig i eliten, och det kommer han nog göra under året. Möter några bra, rutinerade hästar, vi får hoppas på tempo så får vi slå från underläge. Det blir svårt att vinna men innerst ­inne har man alltid förhoppningar med den här hästen, säger Petri Salmela.

5 Digital Ink (Robert Bergh) håller fin form för dagen men möter väldigt tuffa hästar. Han är bra från början så vi hoppas kunna hitta en vettig position. Han kan han tjäna fina pengar men det blir nog svårt för honom att vinna, säger Preben Sövik hos Bergh.

6 Arazi Boko (Jorma Kontio) är i fin form och vi tänker testa i ledningen. Tror inte distansen ska vara några problem och han går med samma utrustning som tidigare och vi ändrar ingenting från Solvalla. Propulsion blir svår att slå, men Arazi kommer göra ett bra lopp, säger Alessandro Gocciadoro.

7 Nappa Scar (Per Lennartsson) verkar allt bra med och gör alltid bra lopp, men från det här spåret får vi lita på turen. Hittar han ner i ett vettigt slagläge under loppet går han alltid bra till slut. Jag tror det blir svårt att vinna men kan han vara trea-fyra i mål mot de här hästarna får vi vara nöjda. Inga ändringar är planerade utan han går som senast, säger Jimmy Dahlman hos Per Lennartsson.

8 On Track Piraten (Johnny Takter) gjorde det jättebra senast och känns fortsatt fin efter det. Formen är bra och jag tror han gör ett bra lopp igen. Skulle han få ett vettigt löpningsförlopp kan han nog vara med bland de tre-fyra främsta. Vi ändrar inget utan han går som senast, säger Hans R Strömberg.

9 Dante Boko (Erik Adielsson) verkar allt bra med för dagen. Det här läget behöver inte vara helt iskallt. Han fick ett skarpare jobb i torsdags och fick gå 13/1 600 meter och kändes fin då. Det blir en spännande start för honom, säger Lutfi Kolgjini.

10 Propulsion (Örjan Kihlström) gjorde det bra i Elitloppet men ledaren fick ett för stort försprång. Formen sitter där och vi tror han kan vara ännu lite vassare till den här starten, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

10 Propulsion 63

2 Nadal Broline 18

4 Makethemark 2

3 Call Me Keeper 4

6 Arazi Boko 6

8 On Track Piraten 4

5 Digital Ink 1

9 Dante Boko 1

7 Nappa Scar 1

Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 5 040 rader/2 520 kronor. ATG = V75-procent.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen
Midnattstrav från Boden med hög sportslig klass. Dessutom med 44 miljoner i dubbeljackpott. Bodentravet dukar upp för travfest i morgon, V75 med hög sportslig klass där storloppet Norrbottens Stora Pris är höjdpunkten, dessutom midnattstrav och första V75-avdelningen går av stapeln klockan 20.30 på lördagskvällen.

Plåster på såren
Daniel Redéns jättestjärna 10 Propulsion (V75-7) missade att vinna Elitloppet, men jag tror kretsen kring hästen får lite plåster på såren i Boden. Propulsion har vunnit Norrbottens Stora Pris två år i rad och jag tror han bärgar tredje raka triumfen. Motstånd saknas så klart inte, men jag tycker Propulsion ska ­vara huvudet högre än dessa konkurrenter. Jag spikar.

Den kompletterande spiken i omgången skulle kunna vara 4 Very Kronos i V75-inledningen, men jag litar inte fullt ut på honom. En annan Erik Adielsson-häst spikas dock, och det är 5 National Prince (V75-6) som med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn måste ha toppchans på spets och slut.

Spetsstriden
V75-1: 2 Digital Yankee kan öppna snabbt från start, han bör ta en längd på stallkamraten 1 Aramis Amok och de utifrån bör få svårt att ta en längd på honom första biten.

V75-2: 2 Mellby Fashion, 3 Oxan Winx and Wonx och 6 Sefina om ledningen, där jag håller Mellby Fashion som klar favorit att vinna den kampen med Jörgen Westholm.

V75-3: 2 Cargo Door och 7 Aperfectdream fajtas om ledningen, Aperfectdream kan öppna riktigt snabbt, men från spår sju får han ändå svårt att rubba Cargo Door, tror jag.

V75-4: Sköter sig 6 Pave Faks är han väldigt snabb från start och då är spetschansen god, men han är inte helt enkel. 1 Hallsta Vinnex bör komma iväg bra från start.

V75-5: 7 Angle of Attack följer startbilen och blir inte lätt att stå emot från start här.

V75-6: 5 National Prince tror jag inte missar ledningen, bara att gasa Adielsson.

V75-7: 2 Nadal Broline är ingen raket från start, men har ändå goda spetsmöjligheter.

Galoppvarning
V75-1: 1 Aramis Amok är inte helt stabil, dessutom innerspår nu. Vågar Robert Bergh ladda?

V75-2: Ingen av de 15 hästarna är direkt osäker.

V75-3: 2 Cargo Door, 3 Kentucky och 11 Conway City Ås kommer med viss galopphistorik.

V75-4: Många osäkra kallblod i det här loppet, framför allt betrodda duon 1 Hallsta Vinnex och 6 Pave Faks, som ingen av dom går att lita på.

V75-5: 2 Qahar Q.C. har galopperat i tre av de fem senaste starterna, 4 Raz Mackenzie och 8 Bottnas Commandeur är inte heller pålitliga.

V75-6: 5 National Prince har en del galopper i resultatraden, men jag tycker inte han är speciellt osäker. I övrigt är det stabila djur med i loppet.

V75-7: Som brukligt i högsta klassen går det inte att hitta speciellt många galopper i resultatraden.

Tänk på att ...
... innerspår bakom startbilen i Boden är nog bland de sämsta i hela landet. Värt att ha med sig.

... 4 Very Kronos (V75-1) står för klassen i V75-inledningen, men jag vill se att han fungerar fler gånger innan jag vill kalla honom för pålitlig.

... 14 Super Ariel (V75-2) står med jobbiga tillägg men hon är van vid mycket tuffare konkurrens.

... 1 Hallsta Vinnex (V75-4) har haft innerspår i volt vid fem tillfällen, spetsat fyra av dessa.

... 9 Olle Rols (V75-5) reser 153 mil och 16 timmar för att starta här. Gör debut över distansen.

... 2 Man at Work (V75-6) gör debut för Nurmos.

Spiken
10 Propulsion (V75-7) har vunnit Norrbottens Stora Pris två år i följd och jag tror han bärgar sin tredje raka triumf i storloppet. Bakspår visserligen, men jag tycker kort och gott att han står för klassen i det här loppet. Kör i tid bara, Örjan!

Luringen
8 Bottnas Commandeur (V75-5) är tillbaka i Sverige efter sin period i Frankrike och det ska bli kul att se honom, och jag tycker han är alldeles för ­lite spelad i förhållande till vinstchans. Visade i fjol att det finns massor med fart i honom.

Bästa spelet
5 National Prince (V75-6) ska tävla barfota runt om, med helstängt huvudlag samt jänkarvagn, och jag har toppkänsla för att han bara vinner det här loppet. Han bör relativt enkelt kunna hitta ledningen, sedan blir han inte lätt att rå på.

Upplagt: 2018-06-15

Källa: Christoffer Wickman/Trav365/Sportbladet.se