LÄNKAR & INTERVJUER INFÖR EXTRA V75-BERGSÅKER ONSDAG 1 MAJ MED BL.A. GULDHANDSKEN

Banprogram i Pdf-fil: Bergsåker

Gratisprogram i Pdf-fil: Bergsåker

Expressen med V75 i sista stund: Bergsåker

Expressen med Dagens Dubbel onsdag: Bergsåker

Expressen med tips, analyser, kuskligan & rank/intervjuer mm: EttTvåTre * Fyra

V75-tips Vi Tippa: Bergsåker

V75-tips & analys Dagens Spel: Bergsåker

V75-tips Aftonbladet/Sportbadet/Trav365: Bergsåker

V75-tips från V75-Guiden: Bergsåker

V75-procent, strykningar: Atg.se

Björn Goop med V75-analys: Björnkollen

Vass eller Kass med analys V75/arkiv: Atg.play

 

INTERVJUER//KOMMENTARER INFÖR V75-BERGSÅKER ONSDAG 1 MAJ

V75-1, 4-åringar, 2 140 m, auto

1 Moses (Örjan Kihlström) gick bra på Romme senast och han fick faktiskt punktering efter 500 meter så han höll bra in i mål. Går framåt med loppen men fick ett iskallt utgångsläge då han är osäker härifrån, felfri så är han bra för klassen men Nurmos häst är väldigt bra så den får man ha respekt för, ­säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

2 Amour Amour (Ulf Ohlsson) är en fin häst som jag verkligen gillar. Har ingen toppform än utan den ska komma till hösten. Nurmos häst har verkligen imponerat, jag vet inte vilken som är bäst men den har nog bättre form än våran för dagen i alla fall. Går utrustad som senast, säger Markus Pihlström.

3 Hankypanky Rubyred (Jorma Kontio) har gjort det riktigt bra tycker jag och det finns inga minus att rapportera inför det här. Känns fin i jobben och har ett bra spår så det är bara hoppas det fortsätter. Det blir ­samma utrustning som tidigare, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

4 Pinto Bob (Ove A Lindqvist) återkom efter lite vila och vinterträning i den senaste starten och gjorde det ganska bra den gången. Kördes fram till dödens då och höll godkänt. Det verkar bra efteråt och han borde gått framåt lite. Det är en häst med ganska bra kunnande som inte ska räknas bort, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.

5 Tale of Jacks (Kaj Widell) känns ett strå vassare i jobben efter senaste loppet. Möter fina hästar nu och det är ett jämnt och fint lopp men jag blir inte förvånad om han vinner. Kommer gå med aluminiumskor fram den här gången, säger Mikael Cedergren.

6 Let it Happen W.W. (Leif Eriksson) hade en del sparade krafter i senaste starten men nu har han ett läge lite långt ut bakom bilen och det är risk för vingel. Får jaga pengar här.

7 Au Pair Girl (Robert Bergh) är ute i ett rätt så tufft lopp men gör bra lopp hela tiden tycker jag. Tränar fint men får nog svårt att rå på de bästa. Det blir inga ändringar, säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

8 Run a Mile (Jörgen Westholm) kändes fin senast så det var synd med galoppen. Tråkigt spår nu och det behövs mycket klaff härifrån och vi får hoppas på turen. Formen ska vara intakt. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

9 Lupin Håleryd (Robert Dunder) vann ­väldigt enkelt senast. Det blir intressant att testa mot bättre hästar men jag hade gärna haft ett framspår. Jag tror min häst kommer göra ett bra lopp så får vi se hur vi hamnar från start, säger Robert Dunder.

10 Time for Money (Ole Johan Östre) ser allt bra ut med och han tränar på bra. Det blir spännande och det är första starten efter kastration nu. Väldigt nöjd hur han tränat och vi hoppas det löser sig. En bra spurtare och har god kapacitet, säger Diana L Olsson.

11 Global Well Bred (Krister Söderholm) har två galopper i rad. Har åtgärdats och har ­tränat på nu och han har fart för att ­kunna vara med bland de tre om det stämmer för honom. Timo Nurmos häst har imponerat och vi får nog slåss om platserna bakom den. Funderar på att plocka bort skorna på honom, säger Sören Lennartson.

12 Snyggosåfin (Rikard N Skoglund) är lite extra beroende att vara med där framme så han är helt bortlottad. Vi är glada för ­pengar den här gången. Det blir inga ändringar, ­säger Lars-Göran Söderberg.  

V75-2, Stolopp, 2 140 m, auto 

1 Morran (Ulf Eriksson) var jättefin i det senaste loppet. Går upp lite i klass nu och jag får ligga lite lågt då hon inte mött såna här hästar tidigare. Går som senast, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

2 Miss Silver (Jörgen Westholm) går upp lite i klass men känns fin. Jagar en fin placering och jag tror det blir samma utrustning, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

3 Ävja Palema (Magnus A Djuse) är i toppform och det ser inget tuffare ut nu än tidigare. Hon ska kunna gå 1.14,5 på distansen och är stark och rejäl. Helstängt huvudlag och bland de tre tycker jag hon ska kunna vara, säger Robert Skoglund.

4 Dixie Brick (Jorma Kontio) är en fin häst som är under utveckling hela tiden. Känns riktigt fin i jobben och verkar stark och rejäl och jag tycker hon ska hävda sig. Möjligen blir det barfota runt om, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

5 Fast and Quick (Örjan Kihlström) gick bra på Solvalla senast men hade problem med en hovböld som sprack två dagar senare, så hon var ändå inte på topp. Känns bra i träningen och har ett bra läge. Förstår inte riktigt vad det går ut på men hon kommer bli bra, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

6 Charisme du Nord (Sandra Nordemo) behöver få det lite serverat och vill inte göra något grovjobb. Får hon en fin resa så ska hon kunna ta pengar, säger Sandra Nordemo.

7 Elsaonvacation (Gunnel Fredriksson) kan vara en jätteskräll om det löser sig härifrån.

8 Crazymonsterheart (Kevin Oscarsson) gjorde ett bra lopp i årsdebuten. Nöjd med henne och borde vara lite bättre nu. Lite tråkigt läge nu drar ner, säger Jim Oscarsson.

9 Whitsun Madonna (Emilia Leo) känns mjuk och fin. Det ser ganska jämnt ut så sköter hon sig och allt flyter på borde hon kunna utmana lite grann, säger Tina Loft.

10 Fiona Mearas (Rikard N Skoglund) ville jag ge ett break efter senast och hon har tränat på. Kör lite på speed den här gången och jag tycker det är en fin häst som ska med vid större gardering, säger Rikard N Skoglund.

11 May Lady Lear (Mats E Djuse) hade jag lite att köra med senast när hon felade. Är ganska hyfsad men har knepigt läge nu så har inga större segerförhoppningar på förhand, säger Mats E Djuse.

12 Reality Cash (Per Linderoth) har jag varit nöjd med över vintern men senast så blev hon störd. Vi får hoppas hon höjer sig lite grann och det blir barfota runt om och skygglappar nu, säger Per Linderoth.

13 Global U.S.A. (Daniel Wäjersten) ­gjorde en fantastiskt prestation senast och vi får se om hon kan leverera igen, men det känns så hemma. Samtidigt börjar det bli snabba sommarbanor och hon har spår i tredje ledet och möter ett tuffare motstånd. Inga ändringar, säger Daniel Wäjersten.

14 Katinka (Ove A Lindqvist) känns jättebra i träningen och formen är bra tror jag men det är ju ett tag sedan hon startade. Svårt läge så det blir lite chansartat. Barfota runt om och jänkarvagn, säger Thomas Claesson.

15 Symphonie One (Tomas Pettersson) gick bra senast då hon fick ett tufft lopp. Nu ska hon tävla bakifrån. Kan hon vara trea-fyra så är vi nöjda, säger Joakim Elfving.  

V75-3, 3-åringar, 2 140 m, auto 

1 Boston Flip (Stefan Johansson) kändes fin senast men det blev lite problem när jag försökte köra om hästar på insidan och han blev lite tveksam då, men det fanns krafter kvar. Har ett bra spår nu för att jag ska kunna ge honom ett snällt lopp, sen får vi se vad vi har att komma med till slut. Jag tycker inte det är realistisk tro att han ska vinna men att han ska kunna vara tre-fyra-femma räknar jag med. Inga ändringar, säger Stefan.

2 Qvidja’s Aapo (Jorma Kontio) var bra i senaste loppet och har fått ett bra spår här. Jag tycker min häst har gjort det bra och jag hoppas han gör ett bra lopp på nytt men jag känner inte till de andra hästarna så bra. Inga ändringar, säger Pekka Korpi.

3 Sherlock (Daniel Wäjersten) är en trevlig häst som var ute i ett tufft lopp senast. Gjorde det fullt godkänt då men möter några tuffa konkurrenter igen. Tror på en tredje-fjärde­placering , säger Daniel Wäjersten.

4 Classics Never Die (Lars-Göran Söderberg) är inte så tokig. Haft bekymmer med att springa snett och vi sätter på en huvudstång nu. Förhoppning är att det ska bli bra och om så är fallet kommer han bättre sig ganska rejält och ska ses som ett tidigt platsbud, säger Lars-Göran Söderberg.

5 Granit de la Roque (Kevin Oscarsson) blir bättre och bättre och hade otur i det senaste loppet när han trampade av sig en sko i provstarten så han fick gå med två olika skor i loppet. Han gjorde ett väldigt bra lopp då tycker jag. Det här är ingen tokig häst och jag hoppas att han är med där framme men man vet aldrig i treårslopp, helt plötsligt så kan det komma någon som blivit bättre och är riktigt bra, säger Jim Oscarsson.

6 Chic Summer (Martin P Djuse) är en fin häst som inte riktigt börjat förstått vad det handlar om ännu. Sist satt hon där hon satt och det såg bra ut. Hon var rysligt snabb bakom bilen i fjol så jag kör lite från början för att skaffa oss position och jag skulle faktiskt kunna tänka mig prova i ledningen om jag kommer dit då hon inte riktigt förstått det där med att springa i ryggar än. Inga ändringar, säger Martin P Djuse.

7 Meves Vacances (Anders Eriksson) har gått några tuffa lopp på Solvalla och skött sig bra. Haft lite svårt med startbilen men senast blev han nästan för laddad istället och galopperade. Bra form och kan vara en outsider. Jänkarvagn och can’t see back så vi vässar upp lite, säger Peter Eriksson.

8 Qwartz (Jörgen Westholm) var inte som bäst senast och vi glömmer den starten. Gjort det bra innan det och är en trevlig häst. Det blir lite tuffare nu och får ligga lite lågt då han inte var som bäst senast. Det är en fin placering i första hand, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

9 Boxer Shrimp (Robert Bergh) är en lovande treåring som gjort det bra de sista gångerna. Senast reparerade hon en ganska stor galopp bra och det är en häst som kommer och mer. Hon ska absolut kunna duga, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.

10 Maiken Tooma (Jevgeni Ivanov) har inte imponerat hittills och måste visa rejäl bättring för att duga till seger mot det här motståndet. Bör få det mycket tufft.

11 Wild N.Crazy W.F. (Ove A Lindqvist) är en häst som har överraskat positivt och som är under utveckling. Ser fin ut i träningen och jag tror vi siktar på barfota runt om igen och ett halvstängt huvudlag, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh. 

V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt 

1 Torpa Olea (Hans Bergh) var jätteduktig i det senaste loppet och hon känns jättefin hemma efteråt så det ser ut som hon är på rätt väg. Jag tror hon är med och kör om vinsten och har inte bestämt än om jag kör barfota eller inte, säger Lars Selin.

2 Rus Can (Ulf Eriksson) har tagit det ­senaste loppet bra och jag tycker hon står bra inne i det här loppet. Hon ska absolut ses med chans och Ulf bestämmer taktiken men jag antar han vill till ledningen. Det blir inga ändringar, säger Lovisa Canneryd.

3 Karlängs Linda (Kjell Svanstedt) får ­smyga med här och hoppas på pengar.

4 Lill Maria (Hans Brunlöf) gick väl hyggligt i det senaste loppet och vi hoppas på något liknande den här gången och är hon bland de fem första så är jag jättenöjd. Hon känns bra efteråt i träningen och går med samma utrustning, säger Hans Brunlöf.

5 Minelli (Magnus A Djuse) är det bra med och hon är i gott slag. Positionerna avgör i loppet men förmodligen blir det nog att köra lite på chans och då är risken att hon blir fast i stället, säger Anders Hafstad.

6 Granetta (Jimmy Jonsson) har Alf sagt att hon känns bra utan att vara vässad. Jag får försöka ge henne ett vettigt lopp och det blev ett hårt motstånd. Vi ligger lite lågt här och det blir samma utrustning som i de tidigare starterna, säger Jimmy Jonsson.

2 160 meter: 

7 Moeses (Mats E Djuse) nöter på hyggligt utan att ha formen som han hade i vintras. Perfekt läge för att smyga med så får vi se hur långt det räcker, säger Mats E Djuse.

8 Järvsöodin (Ulf Ohlsson) har bra kunnande och löper han upp till sin kapacitet så är han en som ska räknas med segerchans.

9 Fylking (Ove A Lindqvist) får tufft att matcha de bästa i loppet. Jagar pengar.

10 Sippson (Kaj Widell) är jag lite tveksam till då han har haft problem med halsen. Verkar bra i jobben men det är när han ska bottnas som man ser riktigt. Hoppas få pengar och det finns ju fart i han, säger Lars Rosén.

11 Sort Gull (Örjan Kihlström) håller en bra form men det har häxat i båda loppen i år. Plockar av järnskor och bootsen till fyra aluminiumskor i stället. Får vara nöjd om han kan få en peng, säger Tord Uppling.

12 Vertigo Knekten (Per Linderoth) håller en bra form. Bra hästar emot och det blir nog svårt vinna men han brukar vara med där framme. Kommer gå med skor och det skulle jag nog ha kört med senast också, så jämfört med då är det ett plus nu, säger Ola Åsebö.

13 Vill Solen (Jorma Kontio) har inte startat i lopp på ett tag men har gått några banjobb. Det är två bra ston på start i Rus Can och Torpa Olea men vi hoppas på en bra peng i alla fall, säger Harald Kvåle.

14 Bonaldo (John Östman) blev kastrerad ­efter den senaste starten och känns riktigt bra men det fattas nog lite tills dess att toppformen finns där. Körde provlopp i lördags och då var han riktigt fin, det var långsamt tempo men sista 400 metrarna gick det i 22-fart, säger Anders Hafstad.

15 Guli Tor (Rikard N Skoglund) är en jätte­bra häst som ska smygas med litegrann, men det kan bli tufft ta in 20 meter på fina ston och gör Rus Can om senaste prestationen blir hon omöjlig. Med rätt ryggar är vi långt framme, säger Rikard N Skoglund.  

V75-5, Stayer, 3 140 m, volt 

1 Actual Star (Ulf Ohlsson) har styrka men en väldigt speciell aktion. Jag hoppas han travar och sköter sig så får vi ta det därifrån. Hästen känns i alla fall fin hemma, säger ­Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

2 Stall Warning (Per Linderoth) tränar bra och gör okej lopp men räcker inte riktigt till i loppen. Får hoppas han kan få en peng, ­säger Oskar Florhed hos Robert Bergh.

3 Lövdala Principito (Emilia Leo) bör få ett bra lopp härifrån och kan tjäna fina pengar.

4 Orlando Triss (Rikard N Skoglund) känns fantastiskt fin och kommer göra sitt ­bästa lopp hos mig. Han är snabb ut och får ett lopp på innern och spurtar nog ner många till slut, men han rår inte på Magic Cash, ­säger Markus Pihlström.

5 Magic Cash (Jorma Kontio) känns ruggigt fin i träningen efter senast och han har gjort det kanonbra. Tror inte spåret ska vara några bekymmer och det är bara hoppas han sköter sig, vilket jag tror. Han ska vara med i striden och det blir inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

6 Miss Golden Quick (Magnus A Djuse) är en bra sommarhäst. Bra spår men det blir svårt att vinna och jag tror hon kan vara trea-fyra-femma. Norskt huvudlag, jänkarvagn och barfota, säger Mika Haapakangas.

3 160 meter: 

7 Flash Hammering (Jörgen Westholm) har fin kapacitet men har inte startat på länge och han är nog lite tung i kroppen. Jag tror att det blir barfota bak nu, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

8 Guinea Boko (Lars-Göran Söderberg) var jag lite besviken på senast. Hon kändes klar i sista sväng men hon kämpade helt enkelt inte och har nog lessnat på att gå utvändigt. Får köra bakifrån nu och kan dyka upp som trea-fyra, säger Lars-Göran Söderberg.

9 Fighting Bax (Örjan Kihlström) är lite på gång och han gick bra senast på. Tränar bra och står bra inne i loppet och distansen är inga problem. Han kommer göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Vanlig vagn, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

10 Mr Perfection (Kevin Oscarsson) har haft lite otur och suttit lite fast men han måste ändå visa lite bättring innan vi kan tro på honom. Skor nu, säger Jim Oscarsson.

11 Bottnas Commandeur (Ulf Eriksson) har spår fem i volten och det gynnar inte honom. Skulle han trava iväg och få en fin resa så ska han kunna vara med där framme. Tror vi kör med skor igen, säger Sandra Nordemo.

12 Zorro Swing (Jens Eriksson) har ett lite lurigt utgångsläge och vi får försöka ta oss ner någonstans. Formen ska vara god och jag hoppas vara med i striden om inte favoriten får bestämma allt för mycket där framme, säger Jens Eriksson.

13 Wasa Warrior (Ove A Lindqvist) får normalt svårt att slåss om någon tätplacering.

14 Serious Try (Daniel Wäjersten) känns bra i träningen och vi får se hur många han spurtar ner beroende på vilket tempo det blir på loppet. Går med norskt nu, har gått med öppet tidigare i år, säger Daniel Wäjersten.

15 Explosive Merlot (Robert Bergh) återkom efter vinterträning i senaste loppet och gjorde det bra som trea. Ska normalt ha gått framåt med det loppet. Håller han sig på benen ska man ta honom på allvar, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.  

V75-6, 1 640 m, auto 

1 Okashi Cheri (Rikard N Skoglund) har ett bra läge och jag hoppas kunna hålla ledningen och köra där då han går väldigt bra där­ifrån. Gör han om loppet som han gjorde på V75 i vintras, när han gick en 12-tid, så blir han livsfarlig från spets den här gången, ­säger Rikard N Skoglund.

2 Master de Pan (Ulf Ohlsson) har inte startat på över två månader men han känns bra i träningen och brukar göra bra lopp efter paus. Vi hoppas han är med och gör upp om det. Inga ändringar utan han går tungt balanserad fram, aluminiumskor bak och med jänkarvagn, säger Anne Kvikne-Moe.

3 Variety Show (Robert Dunder) har gjort det bra på slutet i enklare sammanhang men den här gången får vi nog nöja oss med en matlapp, säger Robert Dunder.

4 Elsa Mearas (Per Linderoth) blev förkyld inför en tilltänkt start och fick stå över ­litegrann. Allting verkar normalt igen och vi hoppas hon gör ett vettigt lopp och kommer igång nu inför säsongen, det är en rätt vettig häst i grund och botten. Hon går utan skor här och med en murphybländare på vänster sida, säger Per Linderoth.

5 Sweet Eddie (Ove A Lindqvist) är bra i ­ordning och han var jättebra senast. Det var första starten efter lite uppehåll och han ­hade mycket krafter kvar i mål med ­tussarna oryckta. Han gick med träningsbalans den gången men nu rycker vi skorna runt om ­sätter på en jänkarvagn. Jag tror han är med långt framme och han har vunnit på alla distanser och går både bakifrån och i ledningen. Han kan öppna snabbt om man väljer den taktiken, säger Thomas Claesson.

6 Garmin B.J. (Erik Lindegren) drog jag tussarna på senast för det kändes inte som det var något drag i honom men då fick jag allt i handen på några steg, så jag drog honom helt enkelt i galopp. Det är bara köra framåt nu och det gör inget om han hamnar utvändigt för han går därifrån också. Vi får se hur långt det räcker men jag tycker det är en ganska bra häst. Sätter på ett googles-huvudlag som han bland annat hade när han vann på Solvalla för ett år sedan. Vanlig vagn och barfota runt om, säger Erik Lindegren.

7 Dardanos (Jörgen Westholm) är skötaren nöjd med och han känns fin i träningen hemma. Det är tufft på V75 och vi får hoppas på en fin placering i det här loppet, säger Andreas Lövdal hos Jörgen Westholm.

8 S.G.Charpentier (Jorma Kontio) har inte det roligaste läget och man är lite utelämnad härifrån. Jag tycker han är i bra ordning så med lite klaff på loppet ska han kunna vara med där framme, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

9 Major Vici (Mats E Djuse) gjorde en start för någon månad sedan och hängde mycket töm. Åtgärdad efter det och har ganska bra läge här och är inte alls så tokig om han inte hänger på en töm nu, säger Mats E Djuse.

10 Wrongdoer (Anders Eriksson) fick ett lite tråkigt läge här och har varit ifrån lite. Jag tror han behöver loppet den här gången för att bli som bäst och jag ligger lite lågt nu. Det blir inga ändringar, säger Peter Eriksson.

11 Yieldson (Claes Sjöström) går bra nästan varje gång. Jag kanske var lite besviken i Sundsvall där han inte riktigt gjorde ett lika bra lopp men senast var han bra mot ett lite enklare motstånd och det verkar bra efteråt. Inga ändringar, säger Claes Sjöström

12 B.B.S.Poetry (Jenny A Björk) gjorde det klart bra senast. Tuff uppgift den här gången och man måste ha en del flyt under vägen.  

V75-7, 2 140 m, auto 

1 Whitehouse Express (Per Linderoth) var lite uppåt i den senaste starten på Gävle. Gången innan hade han lite ont i fötterna och galopperade. Kanonläge här och härifrån får han smyga med och vi hoppas formen fortsatt pekar uppåt. Det kanske blir barfota fram och är han trea-fyra så är vi nöjda, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

2 Shocking Superman (Ulf Ohlsson) gick jättebra i det senaste loppet och borde nog ha gått framåt med det loppet i kroppen. Läget blev perfekt och blir det rätt kört med bra tempo och han får bra ryggar att gå i så tror jag han fäller många till slut. Han känns intressant och då han hängde lite töm till slut senast så sätter vi på ett annat bett och en murphy för att räta upp honom lite, säger Mats E Djuse hos Oscar Berglund.

3 Michelangelo Ås (Örjan Kihlström) har absolut toppform och ser bättre ut än någonsin både i lopp och i jobben. Det var full spänst över mål i den senaste starten och han tränar fortsatt bra efteråt. Har ett fint läge och distansen är bättre nu. Det är vår bästa chans på onsdag och det blir inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

4 Mr Perfect (Kevin Oscarsson) gör det bra hela tiden och vinner lopp snart. Nu möter han lite bättre hästar den här gången men han är inte så tokig själv och kan överraska faktiskt. Han har bra form och det blir inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

5 Ochongo Face (Rikard N Skoglund) var ruggig i det senaste loppet och gick en bra tid över lång distans. Han blir ganska lite betrodd i det här loppet men man ska inte räkna bort honom och med tanke på det senaste loppet så ska han kunna vara med där framme, säger Rikard N Skoglund.

6 Höwings Star (Robert Dunder) har ett spår lite långt ut bakom bilen och formen är ett frågetecken. Får svårt räcka till seger.

7 Elit Håleryd (Emilia Leo) kan öppna men det är ändå risk för en tuff inledning. Behövs mycket tur härifrån för att duga.

8 Magnifik Brodde (Samu Sundqvist) drog nitlotten i spårlottningen och härifrån får man hoppas att det blir ett hårt tempo och försöka spurta till slut. Har bra kunnande för klassen men troligen bortlottad denna gång.

9 Mr Golden Quick (Magnus A Djuse) har ett bra spår, jag tycker det är bästa spåret för honom. Det känns som han har fin form i träningen och det är bästa chansen för mig. Han måste gå med bakskor men det spelar inte så stor roll, säger Mika Haapakangas.

10 Ajlexes Cubano (Tomas Pettersson) verkar allting bra med och allting är som vanligt i träningen. Spåret är sådär men samtidigt har han gått i dödens så mycket att det kan vara skönt med ett lopp i ryggar. Jag hoppas han gör ett bra lopp och är med och gör upp om det. Förmodligen blir det bakskor den här gången, men det vann han ju med på Eskilstuna, säger Anders Jonsson.

11 Angle of Attack (Robert Bergh) fick ett lite opassande lopp för honom i senaste starten men han ser väldigt fin ut och har varit hemma nu ett tag så det ska bli intressant här. Tråkigt läge men på kapacitet och form så ska man ha honom i beräkningarna, säger Brian Jörgensen hos Robert Bergh.

12 Linus Boy (Ulf Eriksson) har inget roligt utgångsläge och man är lite utelämnad vad de andra gör. Känns fin i träningen och är stark och rejäl men det blir inte lätt från det här läget. Möjligen barfota runt om, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

Erik Petterssons V75-tips:

Snabbanalysen:
Två stabila spikar och en som ”bara” ska klara starten. I övriga lopp målar vi på. Det finns gott hopp på minst två jätteskrällar. Bergsåker fick stå värd för denna extra V75-omgång den 1 maj. Trots att de fina travhelgerna avlöser varandra just nu har banan fått till en bra sportslig klass.

Timo Nurmos kommer med en armada hästar och två av hans djur spikas. 3 Hankypanky Rubyred (V75-1) har imponerat något fruktansvärt och inget talar för torsk. Magic Cash har tränaren stora tankar om och klarar han bara starten i volt, så är det game over. Senast gick hästen svenskt rekord och i ledningen går han inte att slå.

Tidig ledning
I sista avdelningen litar jag på att formhästen Michelangelo Ås tidigt sitter i ledningen. Vem, i det här gänget, ska kunna ta ner honom då? Jag hittar då ingen och tredje spiken är islagen. Med tre spikar har vi råd att gardera brett i de övriga V75-loppen. Ska vi hitta några riktiga lågoddsare så får vi vända blickarna mot V75-2, V75-4 och V75-6. Det finns gott hopp om att vi får en riktig susare i någon av de avdelningarna.

Spetsstriden
V75-1: I princip allt talar för att 3 Hankypanky Rubyred kör sig till ledningen ganska omgående. Väl därifrån lär ingen bråka med henne och försöka kuppa sig till spets.

V75-2: 8 Crazymonsterheart kan öppna snabbt. Lär vilja ha en rygg omgående. Den som är först fram av 2, 4, 5 har bra chans på att vara slutgiltig ledare.

V75-3: 2 Qvidja’s Aapo är riktigt rapp. Kontio skickar iväg – rakt framåt!

V75-4: 2 Rus Can brukar trampa iväg bra. Stor favorit till att leda loppet.

V75-5: Det finns en galopprisk för 5 Magic Cash när denne vänds upp från snäva spår 5. Klarar häst och kusk det ligger vägen för ledningen öppen. Snudd på oslagbar där.

V75-6: 2 Master de Pan är riktigt kvick - ska gå i en jänkarvagn är det sagt.

V75-7: Båda Daniel Redéns hästar 1 Whitehouse Express och 3 Michelangelo Ås är kvicka ut bakom bilen. 3 Michelangelo Ås har bäst form. Bör leda loppet länge.

Galoppvarning
V75-1: 4 Pinto Bob och 10 Time for Money har galopperat en del. Går inte att lita fullt ut på.

V75-2: Ingen man behöver varna överdrivet ­mycket för i det här loppet...

V75-3: 3 Sherlock och 10 Wild N.Crazy W.F. har ägnat sig åt fel gångart lite för ofta.

V75-4: 6 Granetta ska nämnas under rubriken, det ska även 14 Bonaldo.

V75-5: 1 Actual Star har knepig gång, ibland spårar det ur. 5 Magic Cash är inte helt säker i starten och 15 Explosive Merlot kan lätt ”falla” ur.

V75-6: 1 Okashi Cheri är inte helt att lita på och 6 Garmin B.J. flög rakt upp senast..

V75-7: 1 Whitehouse Express kan nämnas, det kan även 12 Linus Boy göra som långt ifrån alla gånger tar sig runt i bara trav.

Tänk på att ...
... 2 Qvidja’s Aapo (V75-3) avslutade mycket, mycket starkt bakom bra hästar som Bythebook i Örebro. Spetsläge nu och Kontio i sulkyn.

... 2 Rus Can (V75-4) näppeligen förlorar det här loppet om hon är lika bra som senast bakom Månprinsen A.M. på Rommetravet.

... Timo Nurmos har väldigt höga tankar om 5 Magic Cash (V75-5). Harper Hanovers nästa?

... 2 Master de Pan (V75-6) ska gå i en jänkarvagn den här gången och trivs bra med ordentliga kurvor som Bergsåkers travbana erbjuder. Mycket snabb ut och tränaren låter väldigt uppåt.

Spiken
Bra läge, travsäker, bra form och tidig ledning med offensiv kusk. Ja, hur ska vi kunna gå emot 3 Hankypanky Rubyred (V75-1) när allt talar för att hon vinner loppet. Visserligen lite tuffare nu, men hon behöver ju inte vinna med 50 meter...

Luringen
10 Wrongdoer (V75-6) har visat sin kapacitet vid flera tillfällen, på både V86 och V75 – så att han duger i det här gänget tvivlar vi inte på. Jag väljer att varna för honom till en låg spelprocent.

Bästa spelet
13 Global U.S.A. (V75-2) blir väl kanske favorit till slut – men säkerligen knapp. Vi gillade verkligen vad vi såg i den senaste starten och hemmatalangen Daniel Wäjersten låter nöjd inför loppet. Löser det sig för stoet får övriga skynda sig...

Källa: Erik Pettersson/Sportbladet.se