LÄNKAR & INTERVJUER INFÖR V75-HALMSTAD MED FÖRSÖKEN TILL SPRINTERMÄSTAREN 4 JULI

Banprogram i Pdf-fil: Hamstad

Gratisprogram i Pdf-fil: Halmstad

Hans G:s krönika inför extra-V75: Halmstad

Micke Nybrink/trav365 med V75-tips:

Expressen med tips, analyser, kuskpanelen & rank/Eskil Hellbergs tips, mm: Del 1 & Del 2

Expressen med V75-tips i sista stund: Halmstad

V75-tips Vi Tippa:

V75-tips & analys Dagens Spel: Halmstad

Untersteiners tipsvideo V75: Halmstad 

V75-tips Sportbladet/Trav365: Halmstad

V75-procent, strykningar: Atg.se

Björn Goop med V75-analys: Björnkollen

Vass eller Kass med analys V75/arkiv: Atg.play

Intervjuer & kommentarer inför V75-Halmstad 4 Juli

V75-1, 2 140 m auto

1 Nyhet (Robert Bergh) har inte startat på ett tag. Hästen är väl förberedd inför detta och har fått några skarpare jobb. Han håller nog inte den absoluta toppformen men jag tror på en bra insats direkt. Vi kör som han gått innan i loppen och han kommer säkert tjäna fina pengar, säger Robert Bergh.

2 Giant Shadow (Björn Goop) gjorde en fin debut för oss i den senaste starten på Färjestad. Det finns lite humör i honom men i loppet skötte han sig fint den gången. Han är snabb ut bakom bilen och det ser spännande ut på förhand här. Jag har inte hört om några ändringar i utrustningsväg, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

3 Hairos F.Boko (Peter Ingves) har blivit åtgärdad efter den senaste starten. Han tränar på bra här hemma och allting känns bra. Spåret är bra för hans del och han kommer att göra ett bra lopp. Jag ändrar ingenting på honom, säger Peter Untersteiner.

4 Kick the Dust Ås (Johan Untersteiner) är en fin treåring. Han har varit fin på slutet vid segrarna i loppen men jag måste ligga lågt med honom eftersom han är oprövad på V75, säger Johan Untersteiner.

5 Typhoon Face (Lutfi Kolgjini) travade ­inte som bäst senast. Han har fått träna på ­efter det och sett riktigt fin ut i träningen. Han har mycket inombords och han står sig ­väldigt bra i nuvarande klass. Vi ändrar ingenting och fungerar han som han ska så är han med långt fram, säger Dante Kolgjini.

6 Global Writer (Sofie Ericsson) är inte så snabb ut så det kan bli vingel. Han kommer säkert hamna en bit ner i fältet och det blir svårt att vinna, säger Johan Untersteiner.

7 My New Chapter (Örjan Kihlström) blev stressad efter omstarterna i senaste loppet och klarade inte av den giltiga starten. Han känns fin i jobben efter det och formen ska fortsatt vara bra. Nu möter vi tuffare hästar och har fått ett spår långt ut på vingen. Inga ändringar, säger Ola Samuelsson.

8 Lutecia (André Eklundh) STARTAR EJ

9 Run Brodde Run (Peter Untersteiner) kom aldrig in i loppet i den senaste starten. ­Loppet ska ha fört honom framåt och spåret är helt okej. Han tränar bra och jag tror på en fin insats den här gången. Nu kör vi med jänkarvagn. Jag tycker mina hästar är jämbördiga i loppet, säger Peter Untersteiner.

10 Linda Sånna (Kim Eriksson) är behandlad efter senaste loppet. Hon sköter träningen bra och kommer göra en fin insats. Bakspår mot bra hästar gör att vi får ligga lite lågt. Får hon ett bra lopp så kan hon knipa en plats bland de tre, säger Jan Hellstedt.

11 Setauket (Ulf Ohlsson) har fått ett par lopp i kroppen nu efter vintervilan. Han blir bättre och bättre hela tiden. Hästen är stor och rejäl så jag tror att han närmar sig formen nu efter ett par lopp. Vi kommer att köra barfota bak, säger Marcus Lindgren.

12 Barista Oak (Christoffer Eriksson) felade i den senaste starten men han kändes bra i övrigt. Han har bara fått träna lugnt emellan och allt verkar bra med hästen. Han är rätt bra för klassen men nu är vi bortlottade. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.

V75-2, 1 609 m auto

1 Deep Pockets (Erik Adielsson) var ­väldigt fin vid segern i det senaste loppet. Han har fått ett banjobb efter det och det ska ha fört fram honom formmässigt. Spåret är bra och håller vi ledningen så tror jag han går till ­final. Vi kör som vi gjorde senast och trots bra motstånd känner jag mig inte helt slagen med honom, säger Svante Båth

2 Evaluate (Björn Goop) gick bra efter en ­resa långt ner i kön i den senaste starten, det blev ett perfekt lopp inför detta. Han har gjort det bra hela tiden och jag tror detta är en riktigt bra häst som inte har nått taket ännu. Spåret är bra och det ser spännande ut. Hästen är i fin form och ska räknas med chans och han går med skor i försöket. Jag tror på en bra insats och är nöjd med allting. Tror på en finalplats och sen kan allt hända i en eventuell final, säger Stefan Melander.

3 Smokin Joe (Adrian Kolgjini) är väldigt snabb bakom bilen så spåret är väldigt bra. Han är nog bäst på sprint i mina ögon så jag tycker det ser intressant ut. Kusken får ­bestämma hur han lägger upp det ­taktiska men jag skulle tro att han testar framåt ­direkt. Hästen är kapabel och har gjort några riktigt vassa lopp. Jag tror vi kör med skor i försöket och hoppas få rycka allt till finalen senare på kvällen, säger Dante Kolgjini.

4 Night Rhythm (Örjan Kihlström) ­skulle få ett lopp i kroppen i den senaste starten men han blev påkörd och så var den dagen förstörd. Han kan betydligt bättre än vad han fått visa i Sverige. Han möter nog lite för bra hästar denna gång så det kan bli svårt att vinna. Vi hoppas på en finalplats i första hand, säger Pär Pergenius i stall Redén.

5 Frenchnorweigan ID (Robert Bergh) möter väldigt tuffa hästar den här gången och vi tar detta som ett led i matchningen framöver. Han behöver få upp lite fart i benen så han får gå ut här. Vi kanske ändrar vagn till denna start, säger Robert Bergh.

6 Zohar Font (Ulf Ohlsson) blev lite störd i den senaste starten men klarade av den ­situationen och avslutade det loppet bra. Han blir bättre och bättre för varje lopp. Nu prövar vi lite tätare starter och det ­borde vara ett plus för honom. Han öppnar bara medel så spåret är lite långt ut på vingen. Kommer han till i loppet kan han slinka med till en final, säger Tomas Malmqvist.

7 Devil Sound (Anders Zackrisson) var otroligt fin senast. Han visade att han är ­tillbaka i den fina form han visade upp i fjol. Nu är spåret svårt och det kan kosta att trycka av honom från början. Jag får se när bilen släpper hur jag väljer att göra. Han har tagit ­senaste loppet bra och allting ser bra ut på förhand, säger Anders Zackrisson.

8 Remarkable Feet (Jörgen Westholm) har fått väldigt svåra förutsättningar mot dessa hästar i det här loppet. Han var bra på Rättvik och vi testade jänkarvagnen för första gången då. Det är en fin häst som har en jättefin stamtavla som är ganska lugnt tagen. Vi hoppas på en finalplats och det kan bli aktuellt att köra barfota runt om i det här loppet, säger Andreas Lövdal i stall Westholm.

9 Precious Lord (Marcus Lindgren) har ­inte fått till det i år. Han gynnas av att tävla på hemmaplan och slippa att resa långt. Han tränar ruskigt bra hemma och får han till det han visar i träningen i lopp så tror jag han kan knipa en finalplats. Han är väldigt kapabel när allt fungerar som det ska göra. Han kan vara en outsider med rätt smygresa. Jag kommer att slipa lite på utrustningen, jag har lite tankar, men exakt vad bestämmer jag närmare start, säger Marcus Lindgren.

V75-3, 1 609 m auto

1 Global Withdrawl (Erik Adielsson) har varit struken efter den senaste starten men det var inga större bekymmer. Han har fått ett banjobb i kroppen och kändes väldigt pigg och alert då. Spåret är det bästa för hans del och distansen är perfekt. Det ser spännande ut och det är verkligen hans ­förutsättningar nu. Visst är det tuffa hästar som vi möter men jag tyckder min häst ska räknas med segerchans. Vi kör med skor och jänkarvagn i försöket, säger Svante Båth.

2 Alone (Pasi Aikio) fick stryk av en för dagen bättre häst i senaste loppet men det är ­inte mycket att säga om. Jag är nöjd med min häst och hur han tagit senaste loppet. Spåret är helt perfekt. Vi möter tuffa motståndare och går han till final så är jag supernöjd. Vi kör precis som senast, säger Pasi Aikio.

3 Brothers N.Arms (Kevin Oscarsson) ­felade i det senaste loppet med krafter kvar. Han är snabb ut och spåret är bra och jag tror att kort distans gynnar honom och jag tror att han har bra chans att vinna försöket. Vi får se om vi kör barfota redan i försöket, det bestämmer vi när jag sett banan. Jag har en fin häst som är med och gör upp om det i det här loppet, säger Stefan Melander.

4 Viking Brodde (Örjan Kihlström) gjorde ett otroligt bra lopp i den senaste starten. Han öppnar väldigt fort bakom bilen så jag tror distansen ska passa honom bra. Han känns fin efter senast och visst måste vi tro på bra chans. Han är riktigt grundkapabel och kan bli en riktig kanonhäst med tiden, säger Clas-Göran Björkroth i stall Nurmos.

5 Pinto Bob (Robert Bergh) är väldigt kapabel när han travar hela vägen. Han möter tuffa hästar och distansen är väl egentligen lite för kort för hans del. Han behöver få upp lite snabbhet i benen så vi tar ut honom här. På sikt så kommer hästen att bli riktigt bra. Han går som senast och jag är nöjd om han travar hela vägen, säger Robert Bergh.

6 Buzzer Beater (Johan Untersteiner) vann på ett fint vis i den senaste starten och han håller fin form. Nu är det mycket tuffare motstånd men det ska bli kul att se hur han räcker till mot dessa hästar. Han har inte testat sprinterdistans så många gånger men jag tror inte han kommer göra bort sig. Det kan bli aktuellt att sätta på honom ett helstängt huvudlag. Vi får se hur långt han räcker men att vinna blir svårt, säger Per Linderoth.

7 Zelig Kronos (Pietro Gubellini) är en fin häst. Han söker efter formen men jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Spåret är lite långt ut för hans bästa. Han är åtgärdad efter senast och tränar bra. Det är svårt att vinna härifrån men tar han en plats i finalen är det bra gjort. Jag vet inte om Pietro vill ändra på något till denna start, säger Jori Turja.

8 Tae Kwon Deo (Adrian Kolgjini) hade vunnit på en bra tid i det senaste loppet om han inte felat kort före mål. Han är otroligt kapabel men lite svår att hålla fräsch. Nu har vi fixat till honom och han tränar väldigt fint här hemma. Spåret är iskallt men trots det känner vi oss inte slagna då hästen är väldigt bra när han fungerar fullt ut. Vi kör som han gått på slutet och kommer han till så har han bra chans att gå till final om det klaffar under vägen, säger Dante Kolgjini.

9 Maxus (Carl Johan Jepson) kommer mer och mer. Senast gick han bra fast han hamnade i lite ingenmansland. Han fortsätter träna fint och har ett bra smygläge. Han hade en fruktansvärd speed i USA och jag hoppas att han får visa lite av den nu, kapaciteten har han. Vi kan köra barfota runt om, säger Pär Pergenius i stall Daniel Redén.

V75-4, 1 609 m auto

1 Mellby Glader (Robert Bergh) var väldigt bra i den senaste starten. Han kom i mål på en fin tid och det loppet har fört honom framåt. Nu har vi ett bra spår och han kan absolut gå till final om han får ett bra lopp. Han öppnar okej men jag vet inte om vi kan hålla ledningen. Vi kör som senast och jag tror på en fin prestation, säger Robert Bergh.

2 Zephyr Kronos (Örjan Kihlström) fortsätter att träna bra och känns väldigt stabil här hemma, vi hoppas att det fortsätter vara så framöver. Det var kul att han fick vinna i den senaste starten. Känslan är bra men man vill ju se att han levererar några gånger till innan man vågar tro på honom fullt ut. Det ser intressant ut och det blir inga ändringar, säger Pär Pergenius i stall Daniel Redén.

3 Fast Food Hanover (Jörgen Westholm) har fått ett fint utgångsläge men möter väldigt bra hästar i det här loppet. Tar han sig till ­final så har han gjort det väldigt bra. Han är startsnabb och kommer få ett fint lopp. Det är lite svårt att säga hur han står sig mot de bästa i loppet men hästen är bra för dagen, säger Andreas Lövdal i stall Westholm.

4 Adde S.H. (Peter Untersteiner) blev lite pigg i den senaste starten och han blev av förklarliga skäl trött till slut. Nu är det kortare distans men jag byter till ett norskt huvudlag denna gång. Spåret är bra och han öppnar bra. Nu kör vi barfota runt om och han kan ta en finalplats om det klaffar under vägen. Vinna loppet kan bli tufft för vi möter några som är bra, säger Peter Untersteiner

5 Thrust Control (Björn Goop) felade bakom bilen i den senaste starten. Han blev för ivrig helt enkelt. Formen är intakt och han har gjort det bra hela tiden. Han var riktigt fin på Åby mot kulltopparna. Han utvecklas hela tiden och varje lopp för honom framåt. Jag tror distansen är en fördel för honom då han gått på den i stort sett hela livet i USA. Jag tycker det ser bra ut och vi hoppas på en final för hans del, säger Stefan Melander.

6 Manuzio Hanover (Torbjörn Jansson) satt fast i det senaste loppet i enklare gäng. Det var ett fint formintryck men nu möter han för tuffa hästar. Vi får köra lite försiktigt så får han hoppas på en bra resa. Jag tror inte han vinner det här loppet men kommer ­säkert göra det bra. På sikt kommer hästen att bli en riktigt bra V75-häst. Jag bestämmer utrustningen efter hans uppvärmning på torsdag, säger Stefan Melander

7 Jula Downtown (Carl Johan Jepson) känns som en väldigt fin häst men jag har varit ­lite besviken på honom. Han är åtgärdad efter senast och det ska ha gjort honom gott. Han fick ett skarpare jobb nyligen och det ­löste han fint. Spåret är lite väl långt ut för man ska vara helt nöjd. Kort distans är han van med så det ska vara bra för honom och vi lättar honom lite i balansen. Tar han sig till final är vi jättenöjda, säger Ulf Stenströmer.

8 Zeus Bi (Kevin Oscarsson) har vi siktat hit med, vi har egentligen siktat mot detta sedan i höstas. I det senaste loppet gick han med träningsbalans och kusken var nöjd med hur han kändes. Spåret är totalt iskallt och nu behöver vi lite tur under vägen. Hästen känns väldigt fin för dagen och skulle vi komma till kan vi ta en finalplats. Nu kör vi med tävlingsutrustning och vi tror på en bra insats i loppet, säger Fredrik Linder.

9 Tresexton (Kevin Oscarsson) hade vunnit enkelt senast utan galoppen. Vi vet inte varför han felade och kusken tyckte han kändes bra fram tills dess, det var dock mot enklare hästar. Nu möter vi hårdare hästar men jag vet att vår har mycket inombords. Han kommer att göra ett bra lopp och skulle vara riktigt kul om han fixade en finalplats. Fortsätter utan skor, säger Marcus Lindgren.

V75-5, 2 140 m auto

1 Juvel Ribb (Thomas Uhrberg) har fått ett passande smygläge den här gången. Avslutade okej senast. Är inget hett segerbud.

2 Bellflower Wine (Peter Untersteiner) har inte alls fått till det i år. Nu hoppas jag att vi har kommit till rätta med henne. Hon känns fin i träningen här hemma och har fått ett bra lopp. Fungerar hon fullt ut ska hon ­kunna vara med en bit fram i loppet. Vi kör med skor, säger Peter Untersteiner

3 Bring Me Happy (Stefan Persson) avslutade bra i senaste loppet. Hon känns fin efter det och jag är nöjd med henne. Vi kör precis som senast, säger Stefan Persson.

4 Nunna (Christian Cracchiolo) är åtgärdad efter den senaste starten. Hon har fått ett ­intressant utgångsläge här och är rätt bra för klassen. Vi kör som vi brukar och jag tror på hästen, säger Magnus Dahlén.

5 Velegance (Klas Olsson) har inte heller fungerat på slutet. Hon känns fräsch och fin i jobben och är redo för en bättre insats. Spåret är helt okej och hon kan vara en outsider. Vi kör med jänkarvagn nu när det är autostart, säger Peter Untersteiner

6 Bear Bahareh (Ulf Ohlsson) var seg ­senast efter uppehåll. Hon brukar gå bättre med lopp i kroppen och hon tränar bra ­hemma. Spåret är hyggligt och kusken får nog pröva framåt, säger Reijo Liljendahl

7 Golden Indra (André Eklundh) höll farten bra i det senaste loppet efter en tuff resa då. Har spår lite långt ut nu och är en skräll. Segerchanserna ska vara små i loppet.

8 Denco’s Moon Kilab (Stefan Söderkvist) har fått ett tråkigt utgångsläge. Vi är beroende av ett hårt tempo i loppet för att ha ­någonting med segern och göra. Vi ­kanske kör barfota bak men det bestämmer jag ­närmare start, säger Admir Zukanovic.

9 Grace River (Carl Johan Jepson) har det strulat för under året. Hon har varit nedsatt i omgångar men nu känns det som vi är på rätt väg. Hon kan göra lite jobb själv under vägen och det är jämt mellan mina två hästar i loppet, säger Magnus Dahlén.

10 Stadust Melody (Björn Goop) känns bra här hemma. Formen är okej och hon nöter på. Vi kommer att köra som i senaste loppet, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

11 Darshana (Henriette Larsen) är en jämn och säker häst men vinner inte lopp så ofta. Hon kan säkert vara bland de tre igen i det här loppet, säger Jerry Riordan.

12 Hot Chocolate (Erik Adielsson) känns ­väldigt fin här hemma i träning. Felade i starten senast så det är bara glömma. Får hon ­lite ryggar under slutarvet har hon en ruggig speed att tillgå, säger Fredrik Wallin.

13 Fröken Sting (Kevin Oscarsson) ­pullade bort mycket krafter i den senaste starten. Hon har ett tråkigt spår nu men kommer ­göra ett bra lopp, säger Fredrik Palm.

14 Ambon Degato (Johan Untersteiner) var riktigt bra senast vid segern. Nu är det många att runda i fältet och det kan bli långt fram. Jag är nöjd med hästen och hur hon känns för dagen. Med klaff under resans gång är vi med där framme igen trots utgångsläget, säger Johan Untersteiner.

15 J.J. (Carlos Söderström) går ner lite i klass den här gången. Vi har ett tråkigt spår men jag får försöka vara offensiv härifrån. Hästen har varit riktigt bra på slutet. Jag tror på bra chans, säger Carlos Söderström.

V75-6, 3 140 m volt

1 Mister Niky (Björn Goop) har ett bra spår. Vi kommer att köra utan skor bak nu, det är en fördel. Går bäst när han är med i främre träffen, säger Anton Sverre i stall Goop.

2 Neelix (Lutfi Kolgjini) felade med sparat kvar senast. Han hade vart borta länge ­inför det och ska gått framåt med loppet. Han kommer göra ett bra lopp nu och vi tror på honom, säger Dante Kolgjini.

3 Close to Heaven (Ken Ecce) felade i den senaste starten. Han är normalt travsäker så det tar jag inte så hårt på. Hästen känns fin och jag åker till Halmstad som optimist trots bra motstånd, säger Jan A Friis.

4 Thriller N.P. (Carl Johan Jepson) tänker vi rycka skorna på och det är en stor fördel för hans del, han blir mycket speedigare då. Spåret ska gå bra och han ska passas i det här loppet, säger Magnus Dahlén.

5 Panamera (Jörgen Sjunnesson) fick ett tufft lopp i senaste starten men han kom ur det loppet på ett bra vis. Han tränar väldigt fint här hemma. Spåret är svårt och felfritt är det viktigaste, säger Ola Karlsson.

6 Man o’War (Robert Bergh) felade i senaste loppet när kusken försökte ladda litegrann. Han öppnar bra härifrån och han kan var med en bit fram, säger Robert Bergh.

7 New Life Wheels (Örjan Kihlström) gillade inte den lösa banan i den senaste starten, han kommer att vara bättre nu. Vi kör barfota runt om nu och det är ett stort plus för hästen, säger Risto Salmela.

8 Captain Morgan (Wilhelm Paal) håller toppform för dagen och han har varit väldigt bra på slutet. Jag vill se banan innan jag bestämmer om vi kör barfota eller inte. Kusken får bestämma vilken vagn han vill köra med, säger Anders Wolden Lundström.

3 160 meter:

9 Smevikens Cruiser (Peter Ingves) hade varit borta rätt så länge inför den senaste starten. Han fastnade med krafter kvar den gången och känns fin efter det. Han är säkert med en bit fram. Inga ändringar, säger Jonas Oscarsson i stall Veijo Heiskanen.

10 Flash Hammering (Jörgen Westholm) var riktigt fin senast och det var skönt att han fick utdelning efter några plumpar. Löser det sig ska han räknas med chans igen, säger Andreas Lövdal i stall Jörgen Westholm.

3 180 meter:

11 Ochongo Face (Ulf Ohlsson) gick bra ­senast mot tufft motstånd. Han gillar distansen och kommer att gå ett starkt slutvarv som vanligt. Han håller fin form och jag har lite förhoppningar, säger Fredrik Palm.

12 Platon Face (Adrian Kolgjini) gjorde det okej i den senaste starten och ska gått framåt rejält med loppet i kroppen. Han är väldigt kapabel och har han en bra dag så räcker han långt. Jag tror dock Neelix har en bättre uppgift denna gång, säger Dante Kolgjini.

13 Seven and Seven (Thomas Uhrberg) får pröva lång distans här. Han känns stark och rejäl så han kommer nog klara det bra, men vi tar det som ett test. Hästen är pigg och glad här hemma och allting är bra inför det här loppet, säger Thomas Uhrberg.

14 Danne Edel (Erik Adielsson) håller jämn form. Han är humörbetonad och har en bra dag så gör han ett bra lopp. Vi kör som vi gjorde senast men jag tror inte Danne rundar alla till seger, då skulle jag bli väldigt överraskad, säger Reijo Liljendahl

V75-7, 2 140 m auto

1 Dibaba (Torbjörn Jansson) gynnas nog av spåret. Hon kanske inte kan hålla ledningen men jag tror det gynnar henne för hon ska gå felfritt härifrån. Hon känns bara bra i träningen och gick ett bra slutvarv i senaste ­loppet. Hon känns fräsch och fin hemma men måste visa att hon fungerar i loppen. Vi ligger lågt angående segerchanserna men hon är ­kapabel i grund och botten. Vi kör som vi gjorde senast, säger Roger Walmann.

2 Mulligan (Thomas Uhrberg) hade slem i halsen efter Kalmarstarten. Hon är frisk och kry nu och känns bara bra hemma i träningen och jag är nöjd med spåret. Formen är ett litet frågetecken och jag tror det kan bli svårt att vinna redan nu. Vi kör som vi brukar utan skor, säger Thomas Uhrberg.

3 Shadow Gar (Pietro Gubellini) var fin i ­senaste starten på Kalmar, vann på bra sätt och allt är bra efter det. Hon har ett bra spår och jag måste vara optimist. Kusken får bestämma taktiken, säger Jerry Riordan.

4 Hevin Boko (Juha Länsimäki) gjorde ett bra lopp i den senaste starten efter ett litet uppehåll. Hon har fått ett bra läge men möter några bra hästar. Jag tror hon kommer göra ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker, hon kommer vara med och hugga om de bättre prispengarna i alla fall, säger Clas-Göran Björkroth i stall Timo Nurmos.

5 Catch my Love (Björn Goop) gjorde ett fint lopp senast trots att hon gick med skor. Nu rycker vi skorna igen och det ska vara ett plus för henne. Vi möter tuffa hästar igen men det ska bli kul att se om Björn kan få ­lite fart på henne, han har kört henne förut med lyckat resultat. Jag kanske ändrar något med huvudlaget men det bestämmer vi ­närmare start, säger Tomasz Wisniewski.

6 Wild Love (Kevin Oscarsson) har tagit det senaste loppet väldigt bra. Hon var ­smidig och fin i ett lätt jobb i veckan. Jag ska ­kolla hennes hovar men jag tror att vi kan ­köra barfota igen, hon är bättre utan skor på ­hovarna. Hon är hygglig från start men det där får Kevin lösa. Vi möter ett bra motstånd i loppet men jag tycker att min häst också är bra, säger Bengt Simberg.

7 In Toto Sund (Örjan Kihlström) gjorde det bra på Kalmar i senaste starten. Hon fick en tung resa utvändig om en bra häst så hon föll med flaggan i topp. Har ett iskallt spår denna gång så vi får vara nöjda om hon gör ett bra lopp. Vi gör inga ändringar på henne, säger Pär Pergenius i stall Daniel Redén.

8 Ilona Håleryd (Henriette Larsen) har fått ett iskallt spår och möter tuffa hästar. Får hon med sig lite pengar härifrån får vi vara jättenöjda. Det kommer inte bli några ändringar på henne, säger Peter Untersteiner.

9 Inga in Heaven (Carl Johan Jepson) var jag nöjd med i den senaste starten. Hon fick ett tufft lopp men gick hela vägen in i mål. Vi ­möter bra hästar igen och behöver så klart ­lite tur på vägen. Hon känns i alla fall väldigt fin efter senaste starten och jag tror hon ska vara vassare med det loppet i kroppen. Vi kör med jänkarvagn, säger Fredrik Wallin.

10 Dear Friend (Johan Untersteiner) spurtande strålande senast. Det ser ut som en liknande uppgift denna gång men det kan bli långt fram till Shadow Gar, den har ett bra spår igen, säger Johan Untersteiner.

11 Global Upper Style (Peter Untersteiner) har varit ifrån länge men det är kul att hon är på gång igen. Nu är utgångsläget svårt och det blir tufft att gå ut direkt i årsdebuten och runda dessa. Hon kommer göra ett bra lopp men vi ligger lågt härifrån. Hästen är rejält förberedd, säger Peter Untersteiner

 

Erik Petterssons V75-tips:

Snabbanalysen

Travfest i Halmstad med Sprinter­mästaren som clou. Det är risk för favoritparad och man får tänka till rejält. Jag spelar med två spikar.

Äntligen! 

Travweekenden i Halmstad är här med trav på torsdag och lördag med V75-spel båda dagarna. Just torsdagen brukar ha en tendens till låg utdelning. Inte så konstigt när uttagningarna till just Sprintermästaren ligger på kupongen. 

Omgångens bästa spik finns i ett sådant. Jag har verkligen fallit för Timo Nurmos Viking Brodde och när sedan tongångarna från stallet går i dur kan jag inte annat än singla den här bjässen. Kan vinna utvändigt om ledaren om så skulle behövas, tror jag.

Den andra spiken hittar vi i V75-1. De tidigare spelarna verkar ha problem att finna vinnaren. Inte jag. Björn Goop skickar till ledningen och vinner.

Det kommer alltid någon skräll i omgången. Favorittipset är att en sådan kan dyka upp i V75 och- eller i V75-6. Där garderar jag brett och hoppas på ”smäll” så att V75-värdet kan sticka iväg. Att spela flerkupong på V75 är en annan taktik som kan visa sig vara rätt den här kvällen ... 

Spetsstriden

V75-1: 2 Giant Shadow var kvick ut senast utan att Björn körde på honom. Där fanns det sparkapital i fart, som kan användas nu, om det ens behövs.

V75-2: Här blir det tuff körning mellan 1 Deep Pockets och 2 Evaluate från start.

V75-3: 1 Global Withdrawl tar ingen en längd på. Släpper till 4 Viking Brodde?!

V75-4: 2 Zephyr Kronos är favorit att ta hand om taktpinnen i det här loppet.

V75-5: 3 Bring Me Happy kan öppna snabbt. Körs där framme? 5 Velegance lär ställa en allvarlig fråga efter en bit in i loppet.

V75-6: 1 Mister Niky är snabb och Björn Goop är snabb. En felfri 2 Neelix är rätt kvick – och Kolgjinis brukar ju i alla fall testa offensivt framåt.

V75-7: 3 Shadow Gar tog hand om ledningen enkelt senast och det känns som att det är stor favorit på att scenariot upprepas den här gången. Hästen att slå i front! 

Galoppvarning

V75-1: 5 Typhoon Face och 7 My New Chapter bör nog nämnas under den här rubriken.

V75-2: Snudd på bara travmaskiner i loppet,
4 Night Rhythm kommer med ”g”:n i raden.

V75-3: 3 Brothers N.Arms föll ur aktionen senast och 8 Tae Kwon Deo var på väg mot seger vid
felet i den senaste starten. Detta oroar lite nu.

V75-4: 2 Zephyr Kronos är väldigt speciell och kan fela, främst om stänk. 5 Thrust Control hoppade senast och 9 Tresexton är inget att lita på.

V75-5:Både 2 Bellflower Wine och 5 Velegance har galopperat i starten bakom bilen.

V75-6: 1 Niky hoppade i slutstriden senast,
2 Neelix kan fela och 6 Man O’War är osäker.

V75-7: Överlag fina och travsäkra ston i det här loppet, men 1 Dibaba kan strula till det för sig. 

Tänk på att ...

... avdelning 2, 3 och 4 på V75-spelet är uttagningar till Sprintermästarens final. Alla kanske ­inte går ”all in” direkt och ledning är värdefullt.

... 1 Global Withdrawl (V75-3) har varit struken och stallet är osäker på formen. Kan släppa?

... Johan och Peter Untersteiners hästar är ofta extra i ordningställda till den här festhelgen på hemmabanan i Halmstad. 

... 10 Dear Friend (V75-7)avslutade sylvasst i årsdebuten senast och var nära att knäppa ledande Shadow Gar som fått bestämma i spets. Kan vara dags för revansch nu, efter det intrycket. 

Spiken

4 Viking Brodde (V75-3) har verkligen varit bra på sistone och utvecklingskurvan spikar rakt uppåt. Här kanske Kihlström kanske kan köra sig till ledningen efter en bit? Det finns även bra vinstchans utvändigt om ledaren. Tror jag mycket på. 

Luringen

8 Remarkable Feet (V75-2) håller Westholm högt och skulle det bli något tok i loppet kommer den här hästen flygandes till låg procent. Vill även varna lite för 5 Velegance (V75-5). Perfekt läge och det kan bära av till ledningen. 

Bästa spelet

Det ser ut att bli jämnspelat iV75-1, men där tror jag mycket på 2 Giant Shadow. Hästen är mycket segervan och det såg ut att vara rejält med sparade krafter i mål senast. Goop skickar till ledningen, sen ska loppet i princip vara över ...

Upplagt: 2019-07-04

Källa: Erik Pettersson/Sportbladet.se