Upplagt den 5 december

V75 Åby lördag 9 december

Åby står som värd för lördagens V75-omgång, där Legolas Minne hedras i högsta klassen. De bästa dragen och skrällen kommer från tre riktiga formstall, som drygar ut julkassan!

V75-1: Stallform i topp
Ett voltstartslopp över stayerdistans inleder. 1 Global Trader drog tåget i tredjespår över sista långsidan i Klass II-finalen och visade bra styrka. Läget borgar för ett bra smyglopp i den främre träffen. 3 Wingait Erik har inte haft någon tur med positionerna i två starter, efter sin spurtseger i V75 på Örebro. Stefan Persson har stallformen på topp! 7 Minnestads El Paso med amatören Rebecca Dahlén i sulkyn är ett formstarkt ekipage.

V75-2: Stor i nederlaget
Ett stolopp. Den troliga ledaren 1 Ile Saint Louis har tagit två segrar på tre starter i Timo Nurmos regi och leder loppet i det längsta. Draget 13 Ulriika Highness har två formhöjande lopp innanför västen, och var stor i nederlaget när hon blev snuvad på segern av Swish Lane på Åby. 11 Delicious Grim och 9 Global Tendency är båda härdade i rikstoton och duger gott med lite klaff på bitarna.

V75-3: Dam bjuder upp
Bara åtta hästar till start i Guld, tillika Legolas Minne. 2 Västerboonthenews är i sitt livs form och tog en komfortabel spetsseger i Silverhästen på Solvallla. Det blir ett offensivt upplägg igen, men det saknas inte motstånd. Klasshästen 5 B.B.S.Sugarlight kommer till start med två raka segrar efter ett par månaders frånvaro och ställer en fråga om taktpinnen när bilen släpper. Skadeförföljde 3 Solvato har ett nyttigt lopp i kroppen efter ett halvårs frånvaro och gör en spännande start. Skrällen 4 Geisha Sund är en stentuff märr som bjuder upp till dans trots att hon är omringad av idel herrar.

V75-4: En tuff match
Ett spännande stolopp för näst högsta klassen där snackhästen och segerstaplaren 4 Kash Brodda jagar femte raka. Hennes senaste seger utvändigt ledaren i Diamantstoets final var femstjärnig! Innerspåret 1 Well Done La Marc trivs extra bra med tätkänning och bjuder favoriten på en tuff match. Spurtstarka 11 Schatzi Fayline gillar det tuffa tempot i täten.

V75-5: Flyger lågt till slut
Den lägsta klassen ser öppen och streckkrävande ut. 1 Callmesally laddas allt vad tygen håller för att försvara sitt innerspår. 2 Ribaude har mycket bra spring i benen för klassen och flyger lågt till slut. Skrällen 12 Olle Rols är på väg att släppa till rejält och har styrkan som bästa vapen.

V75-6: Behaglig resa
Tuff laddning från flera händer när bilen släpper. 1 Sambuca Knight imponerade så smått vid sin spetsseger senast och lär laddas. 3 Global Trust spurtade ettrigt på Eskilstuna. 9 Wingait C.H. har ett par formhöjande lopp i kroppen och kan få en behaglig resa fram till upploppet.

V75-7: Tar inga fångar
Frontrunnern 1 Angel Of Attack hade åter tur i spårlottningen, men har ingen seger över lång distans på sju försök. 5 Heartbreaker V.S. har ett nyttigt lopp i kroppen och rätt förutsättningar nu. Den danska stridsmaskinen 7 Frozen har hittat formen igen och tar inga fångar! Starke 2 Danne Edel var tapper i nederlaget när han blev snuvad på segern av Alfas Da Vinci senast.

Bästa Drag: 13 Ulriika Highness (V75-2)

Bästa Drag: 1 Well Done La Marc (V75-4)

Prisvärd Skräll: 4 Geisha Sund (V75-3).

 

Källa: Lars "Erland" Erlandssons "KorsDragarens Blogg" Vi Tippa.se

Här kan Du kan köpa "Erlands" vassa tips till V86 & V75: travmederland.se