Upplagt den 19 februari

V75 Bergsåker lördag 23 februari

Solvallatränaren Timo Nurmos lastar transporten med hela nio hästar när han styr kosan mot V75 på Bergsåker i Sundsvall. Jag gissar att det blir ett par segrar till stallet. Omgångens två bästa drag stavas dock Mountain Cleaver och Rushmore Face.

V75-1: Föll på eget grepp
Ett stayerlopp för näst lägsta klassen inleder. 6 Crackajack öppnade raskt till ledningen i V75 på Bergsåker näst senast. Ulf Ohlsson valde att dra i ett tufft tempo, men föll på eget grepp då de fick soppatorsk över upploppet. 5 Scarpetta galopperade från start i samma lopp. Visade bra styrka vid sin seger över tre varv näst senast. Timo Nurmos duo 8 Manofthematch och 10 Harrington är båda uppåt med lopp i kroppen och räknas tidigt. Skrällen 11 Real Masterpiece är inte att lita på, men Ready Cash-valacken har hög kapacitet när han får aktionen att stämma.

V75-2: Har siktats hit?
Ett stayerlopp för ston över dryga tre varv. 4 Vanessa F.B. har visat fin form i två raka segrar. Senast öppnade hon kvickt från ett liknande läge och satt i ledningen efter 250 meter. Det kanske blir samma taktik på lördag? På dubbla tillägg hittar vi den finska gästen 12 Mountain Cleaver, som brukar vara vass när hon styr kosan mot Sverige, och har nog siktats hit?

V75-3: Förvaltar sitt pund
2 Zenit Brick har hittat en bra uppgift i den högsta klassen, och vi får se om Kaj Widell lyckas förvalta sitt pund. 1 Elian Web blir allt starkare för varje start. Han är kvick bakom bilen och Jorma Kontio kan nog välja taktik. 9 Erik Sting gör debut i Gulddivisionen, men jag tror han duger gott. Skrällen 11 Target Kronos höll farten positivt i V75 på Axevalla i lördags.

V75-4: Det blir spännande
Ett kallblodslopp där det är flera om budet. 10 Tangen Haap gör sällan ett dåligt lopp, men behöver klaff. Speedige 12 Ingbest gör årsdebut och blir farlig om han hittar rätt rygg. Men de får snabba sig på om de ska få tag på 6 Smedsbo Faksen, som har sett ut som en studsboll i två raka spetssegrar. Det här blir spännande!

V75-5: är läget en fälla?
1 Master Hill vann åkandes vid sin spurtseger näst senast, men tävlade under pari i V75 på Jägersro. Nu gör han årsdebut och är troligen väl förberedd då Nurmos väljer att skicka upp sin springare till Sundsvall. Mycket hänger på om favoriten kan försvara sitt innerspår bakom bilen. Det ska reda ut i lopparkivet under veckan.

V75-6: Vingelrisk
Ett spelvänligt lopp för näst högsta klassen, där det blir full laddning från 7 Global Trust när bilen lämnar. Men det är flera invändigt som är ute i samma ärende och det kan bli vingel i spåren i första sväng. 6 Rushmore Face har varit uppåt på slutet, loppets drag.11 Hawk Cliff och 12 Weekend Fun gillar det tuffa tempot i täten.

V75-7: Värd superlativ
3 Perfect Dynamite imponerade stort vid sin spetsseger i V75 på Solvalla senast. Det var ingen annan som vann från ledningen på det kladdiga innerspåret den dagen, vilket understryker alla superlativ. Han har dock galopperat i sina två senaste starter med bilstart, vilket är värt att notera. 9 It’s Showtime Zaz står på tur för en viktoria i rikstoton.

Bästa Drag 1: 12 Mountain Cleaver (V75-2)

Bästa Drag 2: 6 Rushmore Face (V75-6)

Prisvärd Skräll: 11 Real Masterpiece (V75-1)

Källa: Lars "Erland" Erlandssons "KorsDragarens" Blogg: Vi Tippa.se

Här kan Du kan köpa "Erlands" vassa tips till V86 & V75: travmederland.se

Upplagt den 12 februari

V75 Axevalla lördag 16 febreuari

Det är fulla fält och 89 hästar till start när Axevalla dukar upp sin V75-meny. Nicklas Westerholm fick ta emot Jim Fricks pris på hästgalan, och selar ut en sextett från stallet! Omgångens bästa drag, Nimbus C.D., har inte tappat motivationen trots sina skadebekymmer.

V75-1: Dags för maräng?
Ett stayerlopp för lägsta klassen inleder. 6 Whipped Eggs har styrkan som signum och får allt bättre spänst i benen för varje framträdande. Men han fick ge sig mot 7 Victory Lee senast, och vi får se hur kvickt duon kommer iväg från sina springspår? 8 Knifetown Lover har inte startat på några månader, men han visade fin styrka vid sin spetsseger över tre varv senast, och vi får se om han är lika vass med skor på hovarna?

V75-2: Vunnit nio av tio
Ett stolopp med 15 hästar där en skräll ligger på lut. 6 Syria A.T. kunde inte freda sig i ledningen senast och leder nog loppet i det längsta igen. 10 Whataboutyou Zaz visade fin styrka vid sin seger senast. Tommy Karlstedt har tagit nio segrar och en andraplats på sina tio senaste starter på Axevalla! Det gör att vi passar 15 Amphibian Madness.

V75-3: Rätt motivation
Ett stayerlopp för högsta klassen där dalarnas stolthet 3 On Track Piraten har rätt förutsättningar med Rikard N Skoglund bakom ratten. Fjolårets vinnare av Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen 11 Platon Face är tillbaka på svensk mark efter ett par framträdanden på Vincennes. 10 Nimbus C.D. spurtade ettrigt upploppet ner, som tvåa efter Sorbet, i V75 på Åby, och verkar inte ha tappat motivation till sitt jobb trots sina skadeproblem och långa frånvaro.

V75-4: Som lillebrorsan
15 hästar utspridda på tre volter gör loppet extra intressant. 6 Tony Afrika spräckte segernollan vid sin spetsseger senast och Adrian har nog samma taktik som lillebrorsan. 7 Harrington körs av Björn Goop för första gången och får många anhängare av spelarkollektivet. Kapable 14 Island Life gör en spännande debut i Robert Berghs regi.

V75-5: Går inte att lura
Frontrunnern 1 Always On Time följer bilen och går inte att lura på ledningen. Björn Goop i sulkyn nu. 3 Stepping Spaceboy och 4 Västerbo Exact har båda formen på topp och öppnar också kvickt bakom bilen. Fjolårets tvåa i Norskt Travderby 10 Zelov har ett par formhöjande lopp i kroppen och är prisvärd som skrällbud.

V75-6: Ett diesellok
Ett styrkeprov över dryga tre varv. 1 Illuminati är bästa hästen, men han blir över från start vilket kan ställa till det. 7 Pacific Face är stark som ett diesellok och kan springa i 1.14-tempo en hel eftermiddag om så krävs. Skrällen 3 Scarlets Mirakel har ett formhöjande lopp i kroppen och kan duga med lite klaff.

V75-7: Avgörs i starten?
1 Night Brodde var finfin vid sin överlägsna spetsseger på Solvalla och mycket kan avgöras i starten. 9 Vlad Del Ronco imponerade stort vid sin överlägsna seger näst senast och är högintressant med Björn Goop. Nicklas Westerholm avrundar sin sextett med 6 Patrizia Zaz, som gör årsdebut efter några månaders vila. Årsdebut gör även 7 Marvelous.

Bästa Drag 1: 10 Nimbus C.D. (V75-3)

Bästa Drag 2: 9 Vlad Del Ronco (V75-7)

Prisvärd Skräll: 10 Zelov (V75-5).

Källa: Lars "Erland" Erlandssons "KorsDragarens" Blogg: Vi Tippa.se

Här kan Du kan köpa "Erlands" vassa tips till V86 & V75: travmederland.se