Upplagt: 16 april

V75 ROMME SÖNDAG 21 APRIL

Riktigt fina tävlingar i Borlänge på söndag, och dragen lyser inte heller med sin frånvaro. Det bästa av dem är Quito Lane i V75-5.

V75-1: Bizzi gillar fart
6 Emile Zola Sisu har vunnit sju av tio och är alltid hårt lirad. Det är klart att en pålle av hans kaliber alltid kan vinna, men han har ändå inte startat sedan i oktober och någon gratisledning får han knappast. 8 Deep Pockets har en ännu högre träffprocent, men ett sämre läge. Upp till bevis. 7 Chapuy lär ”Guldtands-Åke” friska på med från start och skulle han ta sig förbi samtliga kan han spåra runt om. 9 Bizzi Blizz skulle gnugga hovarna av förtjusning om de stora elefanterna på framspår kör mot varandra. Claes Sjöströms dam kan speeda och kan fälla samtliga till slut.

V75-2: Mot 22:a segern
12 Southwind Feji vinner visserligen inte riktigt lika tätt som tidigare, men den här uppgiften ska hon ro i land. Senast mötte hon topphästar och gjorde det fullt bra som fyra. En föga upphetsande, men vettig spik. 11 Chapter N.Deo gick utan skor för första gången i år senast och spurtade klart förbättrat. Hon kan möjligen hota Pär Hedbergs toppsto.

V75-3: Sorbet i toppslag
3 Zack´s Zoomer hittar säkerligen till front och lär bli favorit i Rommeheatet. Han kan förstås hålla hela vägen, men det har hänt att han varit artig och släppt förbi sig en och annan konkurrent sista biten. Med bara ett lopp innanför västen kan det allt bli så även denna gång. 6 Sorbet har gått fram som en slåttermaskin i år och är obesegrad efter fyra starter. Det här är en riktig topphäst som hittat en jämnhet han inte haft tidigare. Han känns som det hetaste segerbudet i ett roligt guldlopp. 2 Speedy Foxy Vicane är minst sagt beundransvärd. Senast spurtade hon kanonbra som tvåa bakom Milligan's School och hon kan skrälla.

V75-4: Prinsen kung igen
8 Månprinsen A.M. vore rent spelmässigt rolig att fälla, men han torskar inte detta - så är det bara. Det kan dock bli bra utdelning även när en megalampa vinner - det såg vi förra lördagen, när Propulsion gjorde sin plikt.

V75-5: Quito hela vägen
4 Quito Lane såg riktigt fin ut i debuten för Bergh, och med lopp i kroppen måste han bli jobbig att möta - inte minst då han säkerligen sitter i spets. Bra emot, men femåringen är omgångens drag. 8 Isco Boko är minst lika bra, men agerar lite valpigt och kan få det jobbigt att komma till härifrån. 11 Master Blaster är osynad i tuffare sammanhang, men blir intressant att följa och ett givet streck för den som garderar.

V75-6: Nicklas runt om
7 Knifetown Winner och hemmatränaren Nicklas Westerholm brakar till front och blir han inte hetsig så är han hästen att slå. 8 Global Trust och 11 Perfect Dynamite är förstås omöjliga att räkna bort - trots bakspåren.

V75-7: Storm i sista
9 Electrical Storm ser kanonfin ut för dagen och läget behöver inte alls vara fel. Mattias Djuse har en bra chans att runda av omgången. 3 Bucks to Burn har utvecklats hos Redén och är given från ett fint läge. 12 Victory Topline står knöligt placerad, men det ser ut att kunna bli fart på loppet och då kan han fälla samtliga till slut.

Bästa Drag 1: 4 Quito Lane (V75-5)

Bästa Drag 2: 9 Electrical Storm (V75-7)

Prisvärd Skräll: 2 Speedy Foxy Vicane (V75-3).

Källa: Lars "Erland" Erlandssons "KorsDragarens" Blogg: Vi Tippa.se

Här kan Du kan köpa "Erlands" vassa tips till V86 & V75: travmederland.se

Upplagt: 11 April

V75 UMÅKER LÖRDAG 13 APRIL

Naturligtvis kommer strålkastarljuset främst att riktas mot Propulsion på lördag, men något spännande spelobjekt är han inte. Däremot är Oscar Berglunds Upstream ett skönt drag i V75-6.

V75-1: Passa Bergharns
5 Milliondollarrhyme lär bli hårt lirad efter sin lysande årsdebut, och det är i så fall inte alls konstigt. Han är given på lappen, men någon klaring är han inte. 3 Transcendence är en härlig slugger som kommer allt närmare sin första årsseger. Han kan gå hela vägen och krossa allt, förutsatt att han håller sig till rätt gångart hela vägen. 7 Weekend Fun kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen, men det fanns ursäkter och normalt är han med där framme och hugger.

V75-2: Inget galet drag
5 Crazy First Love är en klart spännande häst, som gjorde rent hus i fjolårsstarterna. Tillsammans med skickliga Sandra Eriksson kan han vara utropstecknet i ett öppet lopp. 9 Lyckans Star med Örjan är förstås också värd att se upp med. Det är långt ifrån omöjligt att ekipaget kliver in i handlingarna när övriga kört klart.

V75-3: Straffspark
5 Propulsion vinner förstås ett sånt här lopp - så mycket mer behöver man egentligen inte resonera om saken. Oavsett om han släpps till spets eller får dödens, är han flera längder bättre än motståndarna. Trots att han blir megalampa känns det bara löjligt att försöka fälla honom. 2 Muscle Hustle är väl den som vinner om Propulsion mot förmodan skulle galoppera eller bli struken. 7 Rocky Winner är beundransvärd, som sliter på år efter år. De senaste starterna indikerar en så pass bra form att han kan vara aktuell på trion.

V75-4: Tangen trots läget
12 Tangen Haap har visserligen ett gräsligt läge, men årets upplaga av Vårbjörken är sannerligen inte den mest upphetsande, och han ska kunna ta sig runt alla och vinna. 7 Art Kjarvald har sett klart pigg ut i sina senaste starter och är värst emot. Av J-O Perssons deltagare är det främst 8 Tand Kraft och 9 Smedsbo Faksen som kan göra sig gällande. Övriga får det mycket svårt.

V75-5: Nytänd Island Life
2 Island Life tycks ha hittat sig själv i Robert Berghs regi, och från ett perfekt läge är han loppets etta. 1 Hawk Cliff levererar på en jämn och hög nivå och tråcklar sig bara Örjan ut, han brukar göra det, dyker han säkert upp i segerstriden. 11 Mr Golden Quick avslutar sylvasst och om han inte sitter alltför långt bak kan hans spurt resultera 4 Västerbo Grosbois kan skrälla.

V75-6: Upstream rundar
9 Upstream har visserligen hunnit bli sex år, men han lär klättra en bra bit i klasserna och det här motståndet rundar han. 1 M.C.C.Orlando kan hota om han får luckan.

V75-7: Finsk Pascha etta
4 Pascha Tilly var ruskigt bra i senaste starten hemma i Finland och han kan vinna den tunga vägen, även om motståndet är tuffare denna gång. 11 Zorro Swing är en härlig krigare som alltid gör vad han kan. Blir det fart på loppet biter hans avslutning bra. 7 Counterfeightr och 8 Hierro Boko är Marcus Lindgrens bidrag i loppet. Båda ska räknas med chans, med lite fördel för den sistnämnde, som avslutade vasst senast.

Bästa Drag 1: 9 Upstream (V75-6)

Bästa Drag 2: 3 Transcendence (V75-1)

Prisvärd Skräll: 4 Västerbo Grosbois (V75-5).

Källa: Lars "Erland" Erlandssons "KorsDragarens" Blogg: Vi Tippa.se

Här kan Du kan köpa "Erlands" vassa tips till V86 & V75: travmederland.se