ebbes-travstudio.se

INFO OM JORMAS V75 & V86 STYRNINGAR SAXAT FRÅN HANS HEMSIDA


Solvalla, Onsdag 24 september 2014

Lopp 1 M.T.KEEPONTROTTING
Salmela Petri, är en talangfull tvååring som vann enkelt från ledningen i debuten på 1.17-tid. Det loppet i kroppen bör bara föra honom framåt och det här blir troligtvis sista starten för året. Han har ganska stora förväntningra på sig framöver och utan att ha full koll på motståndet så ska han ses med bra segerchans.
 
Lopp 2 (V5-1) JENS PATRIK Nurmos Timo, får godkänt för sin insats senast som tvåa och hans formkurva pekar åt rätt håll. Nu brottas vi med ett trist utgångsläge men klaffar det någorlunda med positionerna slutar han långt framme.
 
Lopp 3 (V5-2) FLYNN BOKO Nieminen Markku, har bara kvalat tidigare men Markku Nieminen låter nöjd med sin springare. Hans hästar brukar vara väl förberreda och jag hoppas på en framskjuten placering.
 
Lopp 4 (V5-3) CARTIER BOKO Nurmos Timo, återkom senast efter kortare vila och hon kändes faktiskt bättre än vad hon gjort någon gång tidigare. Hon kändes som en ny häst och vi får hoppas att polletten har trillat ner i rätt fack. Vi möter några kapabla travare men hon tillhör en av dem som gör upp om segern.
 
Lopp 5 (V5-4) TEENAGER Malmqvist Roger, känner jag inte till.
 
Lopp 6 (V5-5) LOVE YOU FOX (NO) Nurmos Timo, gjorde första starten efter tio månaders vila senast och han hade inte det rätta tempot i kroppen. Han orkade inte fullfölja till slut men han kommer säkert att gå framåt med det loppet i kroppen. Med en vettig resa ska han ses som ett platsbud.
 
Lopp 7 (V86-2) PANAMA AS (IT) Nurmos Timo, hade vilat knappt två månader inför den senaste starten men hon svarade med att leverera en av karriärens bästa insatser. Hennes aktion flöt betydligt bättre än tidigare och hon avgjorde i fin stil. Hon har ett fint löphuvud och hon håller alltid farten ända in i mål. Nu står hon ganska tufft inne på pengarna men jag tror inte att de springer ifrån henne.
 
Lopp 8 (V86-4) FINISH FUTURE
Nurmos Timo, var väl peppad i ett par starter i somras och det blev galopper i de tre senaste starterna. Nu har han fått vila under en tid och vi hoppas att han har lugnat ner sig en aning. Han har fin grundkapacitet och med en vettig resa kan han dyka upp bland de tre.
 
Lopp 9 (V86-6) ZO ZO HOSS (FI) Nurmos Timo, svarade för en övertygade insats när han vann ett uttagningslopp till det finska derbyt på 1.13-tid över lång distans. Tyvärr var han inte som bäst i själva finalen men det är en häst med bra kapacitet. Nu är han ute i ordinarie omgivning och vi bör få en fin resa från femtespåret. Om allt är som det ska med honom är han med och gör upp om segern.
 
Lopp 10 (V86-8) OCTOPUS Nurmos Timo, återkom efter vila senast och han kändes riktigt pigg och löpsugen. Jag gav honom medvetet en snäll resa och han hade mycket sparat i mål som fyra. Tyvärr fick vi ett iskallt utgångsläge denna gång men skulle vi ha lite tur med positionerna är han inte helt borta från segerstriden.

www.jormakontio.com