Alltid låga priser på flerpack av "Bag in Box" hos: Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V86-SOLVALLA/JÄGERSRO 18 OKTOBER

V86-1, 1 640 m auto

1 Officer C.D. (Robert Bergh) var bra i finalen på Valla. Han kändes fin och såg fin ut. Känns bra efteråt och har fina förutsättningar med innerspår på kort distans. Han ska ha en rätt så bra vinstchans, säger Preben Sövik i Berghs stall.

2 Alex Tröjborg (Jeppe Juel) är som på slutet. Bra form. Satt fast olyckligt senast. Borde göra en bra insats igen. Håller sin fina form och är fin i träningen. Kan absolut dyka upp bland de tre, säger Max Karlsson hos Tomas Malmqvist.

3 Paramount (Peter Ingves) har varit ifrån ett tag. Är halsopererad under uppehållet. Är mycket tränad men har inte gått så fort. Jag har kört 16/1 600 som fortast. Behöver få några lopp i kroppen. Får starta igång och tycka att det är kul. Jag kör snällt nu, säger Carl-Otto Göransson.

4 British Steel (Johnny Takter) känns fin men behöver främst få det här loppet, säger Marcus Lindgren.

5 Tinamo Jet (Christoffer Eriksson) är i form. Senast gick han jättebra tycker jag. Inga ändringar på gång. Det blir nog skor bak. Officer C.D. är för snabb och ser bra ut. Då är det lätt att hamna på vingel härifrån. Om han kommer ner och det löser sig så räknas han, säger Björn Lindblom.

6 Ribelle O.P. (Wilhelm Paal) är i väldigt bra form men loppet ser klart tufft ut. Startspåret är sådär. Så jag tror att om han gör ett bra lopp kan han sluta mellan trea och femma. Det skulle jag bli glad för. Kommer gå med norskt nu, säger Wim.

7 Britt Palema (Fredrik Persson) känns fin faktiskt. Jag är nöjd med henne och hennes form. Spåret är långt ut nu och det gör att det blir tufft att vinna. Men en plats kanske vi kan nå här ändå, säger Fredrik.

8 Pajas Face (Thomas Uhrberg) har gjort tre bra lopp på raken men hamnade återigen för långt ut på vingen. Frågan är var han hamnar nu. Är inte sämre än de andra och har bra form. Med ett vettigt läge vinner han i den här klassen när som helst, säger Lars I Nilsson.

9 Sylvester America (Kevin Oscarsson) har varit fin i träningen under tiden jag varit i USA. Han har hittat rytmen igen. Tror att nyckeln var att vi lämnade skorna på. De får sitta på nu resten av hans liv. Jag hoppas att det blir en bra resa. Då kan han utmana om segern här, säger Jerry Riordan.

10 Seyffenstein (Conrad Lugauer) fick tufft upplägg men var bra senast i monté. Känns stabilare igen. Nöjda med en bra placering, säger Markus Waldmüller. 

V86-2, 1 640 m auto 

1 Araw Hoss (Björn Goop) behövde loppet förra gången efter lång frånvaro. Nu fick han spår ett över 1 600 meter. Svårt att säga om han kan hålla ledningen men han får en fin resa hur som härifrån. Har gått framåt med det loppet och känns fin, säger CG Björkroth hos Timo Nurmos.

2 Tough Cookie (Örjan Kihlström) har kunnat starta på ett tag nu och formen känns som att den är på gång. Hon kan nog dyka upp bland de tre. Det är inte omöjligt, säger Pasi Aikio.

3 Topgear (Hans G Eriksson) har inte varit bra sedan han vann under Elitloppshelgen. Nu är han opererad i halsen. Vi får se om det har gjort någon nytta. Han brukar behöva få några lopp efter vila, säger Hasse.

4 Scampi (Erik Adielsson) har uppåtform. Gick bra senast. Satt lite fast också. Han är rätt så snabb ut. Jag tycker att han måste räknas här, säger Ville Karhulahti hos Stig H Johansson.

5 Ebony Boko (Oskar J Andersson) är med i ett intressant lopp här och han är startsnabb. Hästen löper effektivt i ledningen. Ebony Boko ska inte nonchaleras och han går med jänkarvagn samt barfota runt om, säger Jörgen Westholm.

6 Baron d’Inverne (Claes Eskilsson) verkar som senast tycker jag. Formen ska vara på topp. Förhoppningsvis blir det bättre bana än senast. Fick inget fäste då. Då går det nog lite bättre, säger Joakim Eskilsson.

7 Forecast (Kenneth Haugstad) gick jättebra senast men har dåligt läge nu. Är i jättefin form. Kan vara bland de tre om det löser sig på vägen, säger Kenneth.

8 The Perfect Lindy (Per Lennartsson) har gått bra men har ett helt iskallt läge nu. Svårt att vinna därifrån, säger Kenneth Haugstad.

9 Etosha Boko (Mattias Djuse) känns det bra med. Fin form. Gick jättebra senast. Gången innan blev han lite trött efter hård öppning. Inte mycket att säga om. Går lika bra bakifrån som i ledningen, säger Mattias.

10 Elegance Brodde (Henrik Svensson) har varit på lite service. Allting känns bra men han får nog visa form först. Kan vara en platsrysare, säger Lars Wikström.

11 Man Winner (Ulf Ohlsson) har gjort två bra insatser på monté nu på slutet. Favoritdistans men bakspår drar ned chanserna. I toppform, säger Joakim Elfving.

12 Sapajou (Torbjörn Jansson) har ett iskallt läge. Helt okej form men vi ligger lågt nu, säger Ville Karhulahti. 

V86-3, 1 640 m auto 

1 Iago Zon (Joakim Lövgren) fick ett uppehåll men har tränat på ett tag och fått ett par skarpare sulkyjobb. Jag tycker hästen ser väldigt fin ut. Det ska bli kul att få se honom ute på banan igen. Spåret är bra. I första starten efter vila tycker jag att det passar perfekt. Han är startsnabb och kommer garanterat få en fin resa därifrån. Om Joakim väljer att hålla upp ledningen eller inte vet jag inte. Hästen är bra i grund och botten, det vet vi, och han har fina förutsättningar, säger Fredrik Pedersen i Joakims stall.

2 Borups Powerful (Christoffer Eriksson) är inte jättehet. Känns fin i träningen men klappade igenom senast. Där ligger vi verkligen lågt, säger Max Karlsson.

3 Mitos Gold (Thomas Uhrberg) körde jag ett jobb med i fredags. Han var pigg och glad. Lika fin i backen i måndags också. Så formen verkar vara bra. Jag har inte bestämt mig men kanske att han får gå med ett open eye. Det är ett bra startspår. Han kan aldrig få ett dåligt lopp därifrån. Ska bara komma iväg och hitta ett bra läge. Om han får ett bra lopp så är han bland de tre, säger Tommy Strandqvist.

4 Mindyourvalue W.F. (Robert Bergh) har gjort två fina lopp nu efter lite vila. Har hittat den rätta formen. Lite osäker bakom bilen men skulle han sköta sig är han med där framme. Gör som regel alltid bra lopp när han inte strular till det för sig, säger Preben Sövik.

5 Deimos Racing (Johan Untersteiner) var senast ute i derbykval där han precis missade finalen. Efter det har vi tränat på och han känns bara bra för dagen. Jag kommer att ändra på utrustningen då han sprungit och krängt en del i loppen. I jobb har det fungerat bra och förhoppningsvis har det lite effekt. Motståndet är tufft men min är bra också och han ska räknas tidigt, säger Svante Båth.

6 Shotproof (Johnny Takter) borde ha vunnit senast. Ska inte dömas för hårt ändå. Ett tidigt alternativ här.

7 Ginny Weasley (Peter Untersteiner) har fått en träningspaus och har tränat på hemma. Gått ett 17-jobb på Åby som snabbast, på ett trevligt sätt. Fattas kanske lite på formen men hon är trevlig. Har så pass fint kunnande och kapacitet att hon ändå ska kunna duga en bit, säger Preben Sövik.

8 Rushmore Face (Adrian Kolgjini) felade på upploppet senast. Hann ändå visa form. Men spåret är svårt.

V86-4, 2 140 m auto

1 Very Many Legs (Kenneth Haugstad) fick ett fint läge. Gick helt okej senast. Det lilla extra fattas. Hoppas att det kommer. Inte helt borta, säger Kenneth.

2 Poem in Motion (Erik Adielsson) får godkänt för insatsen senast även om jag vet att hon kan bättre. Formen ska annars vara bra. Siktar vi på en smygresa, som passar henne bäst. Får hon loppet är hon inte borta, säger Svante Båth.

3 Entertainment Ås (Torbjörn Jansson) gick väldigt fint i onsdags. Har mött bra hästar hela tiden. Är jämngod med våra andra två, säger Kenneth Haugstad.

4 Catch My Love (Tobias J Gustafsson) är på väg tillbaka lite. Har gjort det bra hela året. Var en halv sekund under banrekordet senast. Stark och rejäl. Går hela vägen men har ingen speed riktigt, säger Tobbe.

5 Kavata Käll (Mads H Nielsen) har varit bra nu i två raka segrar. Jag har gillat henne från allra första början men nu har hon kommit igång sent efter att ha varit sjuk i sommar. Nu har hon vunnit lätt. Tuffare nu, säger Peter G Norman.

6 Tahiti Journey (Ulf Ohlsson) var fin senast men kom snett på det. Kusken var ändå nöjd. Med lite tur på vägen är hon aldrig avsågad, säger Björn Röcklinger.

7 Shestheone Trot (Markus B Svedberg) var väldigt bra senast. Vann på ett bra sätt. Visade att formen börjar sitta där. Skönt att vi fick tillbaka den efter den lugna sommarmatchningen. Goop har en bra häst men min har sprungit lika med den tidigare, säger Markus.

8 Restless (Åke Lindblom) fick ett dåligt spår men verkar vara i fin form annars. Som sagt väldigt tråkigt läge. Det förstör förstås mycket, säger Ulrika Lindblom.

9 Hillcrest Player (Örjan Kihlström) är ganska jämn med de andra. Blir löpningsförlopp som avgör. Med där framme, säger Kenneth Haugstad hos Walmann.

10 Maharani de Baroda (Björn Goop) var bra senast i Oakskvalen. Gick bra till slut från ett dåligt läge och var nära att ta sig till finalen. Kommer bli en genomkörare inför Breederssemifinalerna. Björn kanske väntar med speeden, säger Anton Sverre i team Goop.

11 Papiljotte (Per Linderoth) var hygglig senast och är en fin travare. En luring?

12 Calissa Rich (Per Lennartsson) har gått på hyggligt men har inte riktigt räckt mot det motståndet som hon har mött. Tråkigt läge nu gör att vi ligger lågt och kör invändigt, säger Per. 

V86-5, 2 140 m auto

1 Simb Senta (Thomas Dalborg) gjorde det väldigt bra i sin comeback. Brukar vara bra och inte behöva lopp men visst borde hon bli lite bättre. Naturligt snabb ut. Jag hoppas få rygg på Kash Brodda, säger Thomas.

2 Kash Brodda (Peter Untersteiner) är bra. Det vet vi. Allt ser bra ut och läget är bra. Så jag har en bra feeling för henne. Det är inte aktuellt med några ändringar.
Jag hoppas att hon slåss om det här, säger Peter.

3 Romantic Face (Christoffer Eriksson) löper jämnt och fint. Senast blev hon stressad och hoppade direkt. Står bra inne. Fick bra läge. Hoppas hon är bland de tre, säger Lars Nilsson.

4 Jessica Highness (Johnny Takter) är en riktigt fin häst. Som inte har toppform men ändå fungerade senast. Orolig och ängslig av sig. Håller hon sig lugn kommer hon göra ett bra lopp, säger Lars Brindeborg.

5 Melba B.T. (Kevin Oscarsson) känns fortsatt bra men är inte jättesnabb ut med bil. Jag har ingen koll på motståndet. Om allt är bra gör hon bra lopp hela tiden, säger Maria Rosenberg.

6 Höwings Venus (Tobias O Eriksson) verkar det bra med så här långt i alla fall. Går som i de senaste starterna. Jag är nöjd med att vara här ute. Hon är lång i aktionen, säger Tobias.

7 Denco’s Moon Kilab (Stefan Söderkvist) gör det bra hela tiden. Lite långt ut nu. Kan hon vara bland de tre, fyra främsta är det bra. Då får vi fortsätta matcha henne i Diamantstoserien, säger Admir Zukanovic.

8 Stella Newmen (Jörgen Sjunnesson) är snabb ut och kan få en bra resa trots spåret. I full form. Utmanar.

9 Global Tendency (Henriette Larsen) har vunnit två billiga lärlingslopp. Gör det bra men det blir tuffare nu. Hon kan smyga med till en god placering. Trea, fyra, femma är mest realistiskt, säger Peter Untersteiner.

10 Top de Luxe (Thomas Uhrberg) är jag nöjd med hur hon känns. Hon har fått några veckor extra här men det verkar bra med henne. Om banan är bra går hon barfota fram. Gör sig faktiskt bäst på längre distanser. Nöjd om fyra, femma, säger Ola Karlsson.

11 Absolut Gehör (Jeppe Juel) är en fin travare men ändå inget troligt segerbud.

12 Cool Bella (Peter Ingves) körde jag ett lätt jobb med i måndags och hon kändes jättefin. Hon är positiv. Jag testar förmodligen rycktussar nu. Läget är tråkigt. Det är enda minuset, säger Riccardo Bianchi. 

V86-6, 2 140 m auto 

1 Juiceman (Olli Koivunen) var jag jättebesviken på prestationen senast. Hade en hovböld ett tag innan och vi kanske startade för tidigt. Känns väldigt fin men det är svårt att säga hur han kommer vara nu, säger Olli.

2 Mellby Emeralds (Ulf Ohlsson) blev halt efter Eskilstuna i somras. Har tränat rätt bra nu men har inte gått något hårt. Känns bra men ingen toppform. Kan göra en vettig prestation, säger Reijo Liljendahl.

3 Coffie U.N.G. (Kim Moberg) gjorde det bra senast och höll farten starkt med tanke på att det kördes i omgångar. Formen är riktigt bra. Får han smyga slår vi många till slut. Ses som outsider, säger Svante Båth.

4 Volocity de Vie (Per Lennartsson) är stark men har inte fungerat i de senaste starterna. Svårbedömd nu.

5 On the Line (Björn Goop) var sjuk senast. Inte mycket att säga om. Han var trög tidigt. Gått ett rundbanejobb och det var inte jätteövertygande. Hoppas jobbet har fört honom framåt och att han gör en bra prestation, säger Markus Svedberg.

6 Milton Sigel (Torbjörn Jansson) står tufft inne igen. Han får försöka få pengar. Det är vad som gäller den här gången. Söker bra lopp, säger Hans-Owe.

7 Temple of Dreams (Kim Eriksson) var helt okeji debuten för i år. Formen känns som om den är på väg uppåt. Om han bara är som han ska är han inte sämre än någon. Får aldrig räknas bort, säger Per Eriksson.

8 Actual Star (Kenneth Haugstad) kommer tillbaka efter träningsperiod. Känns väldigt fin hemma men spår åtta är iskallt. Blir ett lugnt upplägg, säger Kenneth.

9 Digital Winner (Mattias Djuse) känns fin för dagen. Hamnade långt bak senast i dåligt tempo. Kom aldrig in i det då. Har varit bäst när han varit med där framme direkt. Hoppas på slant i första hand, säger Mattias.

10 So Gå Ikaros (Claes Sjöström) är allt bara bra med. Känns fin efteråt och är pigg och glad. Det är alltid tufft att fara ner till Solvalla men om han får smyga med så fixar han att gå bra till slut, säger Greger Hägglund.

11 Urban Kronos (Örjan Kihlström) var jättebra senast. Fick dra tåget i tredjespår varvet kvar. Så bra att han räknas trots läget, säger Kenneth Haugstad.

12 Autobahn (Erik Adielsson) har varit ifrån lite och haft en paus. Blev behandlad. Tränat på lite lagom. Gått 22 som snabbast. Känns bra men iskallt läge nu, säger Peter G Norman.

V86-7, 2 140 m auto

1 Demokritos F. (Tobias O Eriksson) är det ett halvt varv längre för än senast. Spelar ingen roll men tuffa hästar. Då kunde han inte ha fått ett så mycket bättre spår. Jag tror att vi kommer smyga med, säger Tobias.

2 Global Raceway (Stefan Persson) var inne på Halmstad och gick ett banjobb i fredags. Kändes bra. Lättar honom lite. Stor i gången och blir förhoppningsvis friare. Jag hoppas han är med och gör upp om det, säger Helén Blomberg.

3 Hives (Wilhelm Paal) har varit förkyld. Känns ej trolig.

4 Onrush Face (Thomas Uhrberg) verkar det bra med. Men jag har mycket, mycket dålig koll på vad hon möter. Hon fick ett bra spår och formen kan jag inte klaga på. Jag vill inte trycka av henne. Har hetsiga tendenser. Hon får gå lugnare nu, säger Mats Rånlund.

5 Gaya di Quattro (Stefan Söderkvist) är formen bra på. Brunstig senast. Hoppade i sista kurvan då men var inte trött. Inte riktigt på humör. I träningen efter har hon varit jättebra. Sedan är frågan hur långt det räcker här, säger Sören Norberg.

6 Unona (Joakim Lövgren) är det bra med. Blir som vi brukar köra. Bara hoppas att hon kan få en vettig resa, säger Svend Dyhrberg.

7 Global Takeover (Christoffer Eriksson) har gjort det bra efter varje start. Allt pekar på att han ska göra ett bra lopp. Känns fin i träningen. Skulle han komma till ledningen ökar hans chanser, säger Lars Nilsson.

8 Sauron Pil (Peter Untersteiner) gick helt okej senast. Nu har han dåligt läge. Det försämrar möjligheterna så klart. Vi plockar av honom skorna för att göra någonting nytt, säger Peter.

9 Goliath Boko (Fredrik Persson) har sett bra ut i lugnare tempon. Jag tror nästan att han är så bra som han kan bli just nu. Han är missgynnad av läget eftersom han går bäst i ledningen, säger Fredrik.

10 Cantona America (Peter Ingves) gör alltid bra lopp. Spår tio är kanske inte som bäst då han är startsnabb. Johan kör den andra för att den är mer svårkörd, säger Sofie Ericsson.

11 Doyoucash In (Johan Untersteiner) börjar vi successivt ändra lite småsaker på nu. Vi har fått honom att fungera. Så inga stora grejer. Tycker han är värd att få vinna faktiskt, säger Sofie Ericsson i Johans stall.

12 Prosperous (Johnny Takter) är jättebra men spår tolv på Jägersro är iskallt. Jag ändrar till blinkers nu, säger Marcus Lindgren. 

V86-8, 2 140 m auto 

1 Dealwithakiss (Carl Johan Jepson) startade vi på vinst eller förlust senast och det var klart positivt. Känns bara fin efter det. Högst troligt blir det en jänkarvagn nu. Klart att hon är uppanmäld men kan vara en bit fram, säger David Persson.

2 Mamasan (Kaj Widell) var bra senast. Kan bli barfota. Får se. Förtjänar en seger snart. Om det kommer på onsdags eller inte får vi se, säger Anton Sverre.

3 Violet Hill (Torbjörn Jansson) blev het i ledningen senast och blev trött den sista biten. Hon är snabb ut men går nästan bäst när hon får gå i ryggar. Med en bra resa kan hon vara med i striden, säger Ville Karhulahti.

4 Xperia Knick (Kenneth Haugstad) fick ett bra läge. Hon gick faktiskt riktigt bra senast. Johan var nöjd med henne och hon sköt till fint när hon fick lucka. Känns på gång och det kan vara dags att få sätta nosen först, säger Sofie Ericsson.

5 Lavidaloca de Vie (Per Lennartsson) är mycket startsnabb. Dagsformen?

6 Unstirred Drink (Erik Adielsson) har gjort bra lopp i skymundan på slutet men springer för det mesta på tufft motstånd. Vi försöker ge henne det smyglopp hon trivs bäst med. Får hon loppet kan hon mycket väl vara bland de tre. Målsättningen är barfota runt om nu, säger Svante Båth.

7 Zahara Goj (Björn Goop) är den bättrwe chansen. Får se hur Björn lägger upp taktiken. Svårslagen från ledning, säger Anton Sverre.

8 Double Exposure (Örjan Kihlström) gav ett bra intryck i första starten för oss och vi var verkligen nöjda med vad vi såg. Tagit loppet bra och tränar som hon ska efteråt. Loppet ska ha fört henne framåt, säger Pär Pergenius hos Redén.

9 Quebec C.D. (Mads H Nielsen) har varit ifrån ett tag. Var inte riktigt frisk i derbyuttagningarna men gick ändå helt okej. Känns väldigt fin i träningen. Varit fin på 22 som snabbast, säger Peter G Norman.

10 Come and Dream (Ulf Ohlsson) är en fin märr som gjort det bra på slutet. Snäppet under toppskiktet i kullen. Gör ett bra lopp igen, säger Max Karlsson.

11 Patricia Zaz (Kim Eriksson) har gjort bra lopp hela tiden och gått bra. Formen är det absolut inga fel på. Inte det roligaste läget men plockar ner många med rätt resa, säger CG Björkroth.

12 Gisele de Veluwe (Per Linderoth) är det läget emot för. Hon har bra form också men det är inte så lätt härifrån, säger CG Björkroth.

Bästa spelet
Tycker att det är lite förvånande att Etosha Boko (V86-2) bland spelarkollektivet hittas först som fjärdehäst i loppet. Hästen är duktig, gör det bra varje gång och kan faktiskt få ett bra lopp den här gången. Eftersom han är lika bra bakifrån. Kanske spåret som gör att han blir lite bortvald? Det här kan komma att stämma bra för Mattias Djuse och hans fina häst. Tror att de blir farliga den sista biten in mot mållinjen och oddset gör att jag vill testa ett spel.

Spetsstriden
V86-1: Snabbast är Officer C.D. och har också bästa läget.

V86-2: Tveksamt om Araw Hoss kan. För Tough Cookie, Scampi, Ebony Boko och Baron d’Inverne är kvickare.

V86-3: Möjligt att det blir ett snällare upplägg för Iago Zon i comebacken och Mindyourvalue W.F. är ute efter spets.

V86-4: Kompisarna Very Many Legs och Entertainment Ås kanske kan freda sig från laddande Shestheone Trot.

V86-5: Kvicka Simb Senta tar gärna rygg på Kash Brodda.

V86-6: Det står mellan Mellby Emeralds och On the Line.

V86-7: Då Global Raceway antagligen smygs är Global Takeover favorit att sitta i täten. Lär utmanas av Sauron Pil.

V86-8: Låter som att Violet Hill helst får en fin ryggresa. Andra bud är då Lavidaloca de Vie och Zahara Goj (trolig).

Tvilling
Lopp 8 Solvalla (V86-4): 9 (utg), 7–6–10–1–3–2: 6 rader.

Upplagt: 2017-10-18

Källa: Martin Berg/Sportbladet/Trav365