STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V86-SOLVALLA/JÄGERSRO 25 APRIL

V86-1, 1 640 m, auto

1 Wilma Leggrowbach (Jeppe Juel)blev det tuff körning för senast i olika tempon. Hon kom fram i tredjespår men galopperade, där tror jag att det var segern som rök. Spår 1 och sprint känns som en nackdel, men om det löser sig plockar hon ner många till slut. Det blir norskt huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn, säger Peter Jensen.

2 Wonderboy (Thomas Uhrberg)har gjort två lopp efter paus och har god form. Hamnade i dödens senast och höll fint. Svårt för mig att bedöma motståndet men tror han ska kunna vara med. Går barfota och samma utrustning som han brukar, säger Steen Juul.

3 Buick Brodde (Håkan Danielsson)gick ett bra lopp senast och vi var ganska nöjda. Det är rätt många tuffa med nu men han har ett bra läge och de springer inte ifrån honom. Får han ett bra lopp kan han vara med. Blir banan bra vill jag köra barfota runt om, säger Håkan Danielsson.

4 Wallaby (Johnny Takter)känns formen toppen på. Jag känner mig optimistisk inför starten, vi har ett bra spår. Vi kör samma utrustning som senast, halvstängt och utan skor, säger Emma Bjerkås.

5 Uno Piccolino (Flemming Jensen)gjorde ett ganska fint lopp och spurtade bra till slut senast. Han plockar pengar varje gång och kan göra det igen. Det kan bli så att vi plockar skorna fram om banan tillåter, säger Flemming Jensen.

6 Una Blessed (Wilhelm Paal)löpte under sin nivå eftersom hon blev för het senast. Träningen känns bra och hon är tillbaka på sin föredragna distans. Hon bör vara tillräckligt bra för att vara bland de tre främsta. Vi kör med skor, can’t see back och jänkarbike, säger Wilhelm Paal.

7 Ahsoka T.Dream (Jörgen Sjunnesson)vinner inte direkt ihjäl sig, och hon lär knappast slå de bästa i loppet från det här utgångsläget. Jagar pengar.

8 Major Tom (Johan Untersteiner)var jättedålig senast och jag har ingen bra förklaring till det. Är jättebra emellanåt. Spåret känns inte så uppmuntrande och är ingenting för spelarna. Jag har lite funderingar på huvudlaget, har gått med ett norskt ganska länge, säger Johan Lejon.

9 Uptothe Chapel (Joakim Lövgren)åkte tyvärr på en sårskada efter senaste starten och fick några stygn. Fick ta det lugnt i några veckor, har gått några jobb och känns fin. 1 600 meter och bakspår nu drar ner förhoppningarna, kan vara tvåa till fyra. Går som vanligt med helstängt och barfota, säger Fredrik Pedersen hos Joakim Lövgren.

10 Proserpine (André Eklundh)gjorde kanske sitt livs bästa lopp senast, kom till ledningen och gick 12,8 första varvet. Det är toppform. Det är en häst som kräver tempo och gynnas av 1 600 meter som är bästa distansen. Från bakspår vill det till att det blir en 9-10-öppning då är han bra nog att slå dem. Vi kör barfota runt om och norskt huvudlag, säger André Eklundh.

11 Toddler (Marc Elias)känns fin men är lite bortlottad i det här loppet. Kan dock spurta mycket vasst. Vi gör inga ändringar, säger Conrad Lugauer.

12 Snow Angel (Klas Olsson)blev det galet för senast då hon satte tungan över bettet och pullade bort alla krafter, nu har vi satt på ett tungband på henne. Allt verkar bra och hon tränar precis som hon brukar men läget nu är iskallt, säger Mats Olsson.

Rank och V86-procent

RANK ATG

4 Wallaby 24

6 Una Blessed 9

9 Uptothe Chapel 13

2 Wonderboy 16

1 Wilma Leggrowbach 15

10 Proserpine 2

11 Toddler 9

5 Uno Piccolino 5

3 Buick Brodde 2

8 Major Tom 2

7 Ashoka T.Dream 1

12 Snow Angel 1

 

V86-2, 2 640 m, auto

1 I am Dynamite (Camilla Collander) blir bättre för varje start och kört tung träning mellan januari och mars med styrka och mjölksyreträning. Visst är det tuffare emot nu än senast men hästen kan nog vara lite bättre till det här loppet. Når han sin form ska vi försöka slåss om det. Vi jagar i alla fall pengar. Går som i senaste starten, säger Camilla Collander.

2 Rigel Face (Ulf Ohlsson) ser bättre ut hemma och tror han ska vara på gång trots två galopper. På sin grundkapacitet, läge och distans ska han räknas tidigt ett sådant här gäng, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

3 Mellby Brunello (Karolina Korkiamäki) tycker jag gick riktigt bra senast, gör alltid bra lopp och har bra dagsform. Det är så bra hästar med nu så från spår 3 bör vi kunna få en bra rygg. Fyra-femma är vad man kan begära. Vi rycker skorna runt om, säger Karolina Korkiamäki.

4 Zeus Karsk (Peter G Norman) gick första barfota på länge senast och blev lite för ivrig från start men gick ett fint lopp efter det och fick pengar med sig hem. Tränar på bra men vi får se hur långt det räcker, han gillar distansen. Barfota är planen men beror lite på väder och vind, säger Peter G Norman.

5 Super Photo Bood (Kim Eriksson) gjorde ett jävla bra lopp senast och gick 11,8 sista 1 000 metrarna och var inte direkt trött efter. Han är jävligt pigg och fin och formen är på topp. Han möter bra hästar men är bra själv. Det är ganska bra chans att komma långt fram till start och sköter han sig borde det vara en platschans. Eventuellt blir det jänkarvagn och barfota fram, säger André Bood.

6 Topgear (Hans G Eriksson) tror jag hoppade när jag tog av skorna senast och han trampade på någonting 900 kvar. Nu kommer vi köra med skor. Jag tycker han känns uppåt och kommer göra ett bra lopp. Han är i bra ordning i alla fall, säger Hans G Eriksson.

7 Pampalo (Björn Goop) galopperade senast och han blandar och ger, han känns okej men det gäller att han sköter sig först och främst, inga utrustningsändringar, säger Björn Goop.

8 Volocity de Vie (Jorma Kontio) kördes lugnt under måndagen och tränar på fint. Distansen nu passar bra och hästen är i ordning. Eventuellt blir det barfota fram, säger Timo Nurmos.

9 Sugar Daddy (Kaj Widell) har gjort en start i år och var bra, utan att vi för den skull var nöjda. Han hängde lite i svängen och är åtgärdad och känns bra för dagen. Det är några bra hästar med och är vi bland de tre är jag nöjd. Vi kör barfota fram och ändrar huvudlag från halvstängt till open eye, säger Magnus Träff.

10 Ebu B.Boko (Örjan Kihlström) har haft bra form länge utan att ha vunnit. Om banan blir jättefin blir det eventuellt jänkarvagn och barfota runt om. Jag har dålig koll på motståndet men 2 600 är ett plus för honom och han har full form, säger Petri Salmela.

11 Dooleys (Claes Sjöström) STARTAR EJ 

Rank och V86-procent

RANK ATG

2 Rigel Face 18

8 Volocity de Vie 34

9 Sugar Daddy 20

7 Pampalo 17

5 Super Photo Bood 1

6 Topgear 1

10 Ebu B.Boko 3

4 Zeus Karsk 2

1 I am Dynamite 2

3 Mellby Brunello 0

 

V86-3, 2 140 m, auto

1 Rose Mary (André Eklundh)fixade inte spår 4 i volten senast och galopperade, körde ikapp och galopperade igen med 900 kvar lite orutinerat men gjorde en enorm upphämtning sista 700 metrarna. Det är en jättebra häst för klassen och det blir bilstart för första gången vilket vi ska träna på lite innan. Jag vill försöka komma till ledningen och då krävs det att de andra är bra för att slå henne, hon är jättekapabel. Eventuellt blir det barfota bak, säger André Eklundh.

2 Restless Face (Lutfi Kolgjini)känns väldigt fin och jag tror hon kommer leverera direkt i årsdebuten. Läget är helt okej och jag vill varna, hon är riktigt bra. Det blir skor runt om, säger Lutfi Kolgjini.

3 Princess Teemer (Anders Svanstedt)går faktiskt rätt bra varje gång, däremot har hon aldrig vunnit och vi tror hon får vänta på första segern ett tag till.

4 Blanche (Stefan Söderkvist)var strålande på Åby senast. Har tidigare dragits med infektioner men fått vara frisk i ett par månader, då kommer också utvecklingen. Att vi tog av skorna senast gav en kick. Med senaste loppet på näthinnan tror vi på en god insats, säger Peter Untersteiner.

5 Amber Brick (Thomas Uhrberg)har kapacitet men tyvärr inte huvudet för att använda den, det är ingenting för spelarna. Förstamålet måste vara att jaga pengar. Troligtvis blir det skoryck, säger Stefan Axelsson.

6 Twilight Brodda (Johnny Takter)är en fin häst som jag tror det kommer lossna för rejält snart. Galoppen senast var sur men det var inte helt slutsålt då. Det är tuffa hästar emot nu men hon är gynnad av att det är full väg. Behöver ett bra lopp men är inte så tokig, det är lite platschans. Med all säkerhet går hon som senaste starterna, barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Håkan Danielsson.

7 Frances Yoda (Peter Ingves)har tränat helt okej vad jag har hört. Är en snabb häst men det kanske saknas litegrann eftersom hon inte startat på ett tag, men Petris hästar brukar vara i ordning. Spår lite långt ut men får hon loppet ska hon räknas tidigt. Troligtvis barfota runt om, säger Peter Ingves hos Petri Puro.

8 Unona (Svend Dyhrberg)gick bra senast och känns okej, det finns ingenting att klaga på. Får hon en vettig resa och kommer ner kan hon vara bland de fyra-fem första. Inga ändringar, säger Svend Dyhrberg.

9 Completely Perfect (Ola Samuelsson)var känslig vid sidoförflyttningar senast och första gången hon hoppade. Var okörd och hade fått med sig fina pengar annars. Formen är det inget fel på och känns fortsatt fin. Jag tycker hon fick ett bra läge och motståndet är inte det allra blodigaste, så hon ska kunna tjäna rätt fina pengar. Att vinna är tveksamt men ett platsspel, säger Jenny Andersson.

10 Ronja Loss (Christoffer Eriksson)har gjort bra lopp hela tiden och haft en träningsperiod som hon gjort starkt och fint., hon känns som hon ska helt enkelt. Det är en bra träningshäst och kommer göra ett bra lopp och leverera direkt. Vi kör barfota fram för första gången och halvstängt huvudlag, säger Christoffer Eriksson.

11 Je t'Aime Lucky (Peter Untersteiner)är i bra författning och varit fin i årets starter. Fick ett perfekt lopp senast och avgjorde på ett fint sätt. Träningsrapporten säger att det är en häst i fin form, säger Peter Untersteiner.

12 Zolicia (Johan Untersteiner)verkar det helt okej med. Det blev ett spårtrappe-lopp, så inte helt oväntat at det blev ett högt nummer. Vi hoppas hon sköter sig och kan vara med hyggligt. Inga planerade ändringar, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner. 

Rank och V86-procent

RANK ATG

1 Rose Mary 9

10 Ronja Loss 37

4 Blanche 14

11 Je t’Aime Lucky 22

7 Frances Yoda 9

2 Restless Face 2

6 Twilight Brodda 3

12 Zolicia 2

3 Princess Teemer 1

9 Completely Perfect 0

8 Unona 0

5 Amber Brick 0

 

V86-4, 2 140 m, auto

1 Maracanazo (Kenneth Haugstad) gjorde ett fint lopp senast och kan rätt mycket i goda stunder men är inte helt stabil. Är dock rätt så kapabel och kan vara med långt framme. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

2 Pontiac S.W. (Erik Adielsson) sköter sig bra men det känns som det fattas en liten kick i honom. Planen är att köra med rycktussar och barfota runt om för första gången, säger Svante Båth.

3 Exclamation Mark (Ulf Ohlsson) blev det fel för senast och fick köra från början mot en överförfriskad häst, så det är inte så mycket att säga om. Jag tycker han behåller formen och känns fin. Det är klart att det är bra hästar emot men vår är inte tokig. Vi får se beroende på bana om det barfota runt om eller om vi behåller skorna på, säger Reijo Liljendahl.

4 Aperfectdream (Kim Eriksson) känns fin här hemma men fick inte maxutdelning senast då banan var svår och tungsprungen. Tycker det är en jättefin häst, bra för klassen och hamnar han vettigt på det gör han inte bort sig. Inga planerade ändringar, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

5 Global Unprotected (Magnus Jakobsson) har börjar året jättebra med tre raka segrar och vunnit med krafter kvar varje gång. Det är lite tuffare hästar emot nu men jag tycker han matchar dem då han inte visat sitt max ännu. Det är en vettig häst som är bra på alla sätt och vis. Jag planerar att köra barfota bak och hoppas han ska bli ännu rappare, säger Magnus Jakobsson.

6 Complete (Carl Johan Jepson) är en dansk häst som inte är så tokig i grunden, Jepson upp dessutom. Konkurrensen är dock tuff, och vi tror han får svårt att vinna loppet.

7 Viscount (Jörgen Westholm) hade ett banjobb i kroppen inför årsdebuten senast som jag tycker var en väldigt fin insats. Det är en häst vi tror en del på, har haft aktionsbekymmer tidigare men kommer allt mer. Det är ett lurigt utgångsläge men en bra häst för klassen. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

8 Pane Vino (Örjan Kihlström) satt perfekt till senast men hästen i dödens galopperade och då blev det kalabalik bakom och han tappade allt då. Han känns jättefin för dagen och jag tror formen är fin och han står bra inne i loppet. Han borde kunna vara med långt framme. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

9 Vincent Chase (Ulf Eriksson) fungerade inte som bäst senast i travet, blev för ivrig och slog ihop. Har sett bättre ut efter det och har ett bra smygläge, säger Marcus Sundberg hos Catarina Lundström.

10 Busy Doin' Nothing (Jimmy Dahlman) gick bra senast jag körde honom som trea och jag fick en sen lucka, hade den kommit lite tidigare hade det kunnat bli ännu bättre placering. Blir det tempo på loppet kan han vara trea-fyra, säger kusken Jimmy Dahlman. 

Rank och V86-procent

RANK ATG

5 Global Unprotected 61

8 Pane Vino 5

3 Exclamation Mark 16

7 Viscount 3

2 Pontiac S.W. 5

4 Aperfectdream 6

6 Complete 3

1 Maracanazo 1

9 Vincent Chase 0

10 Busy Doin’ Nothing 0

 

V86-5, 2 140 m, volt

1 Delantero (Stefan Söderkvist)var inte fräsch i senaste starten och har varit hos veterinären och allting verkar bra igen, men är så klart lite svårbedömd. Har bra kapacitet och rätt bra från start i volt. Kommer gå med skor, säger Torbjörn Näslund.

2 Okashi Cheri (Christoffer Eriksson)har gjort två starter efter kortare uppehåll. Startade i fredags och gjorde ett starkt slutvarv som jag var nöjd med. Är stabil och stark och gör oftast bra lopp och är med och hugger. Jag vill köra barfota, säger Christoffer Eriksson.

3 Staro Junique (Sören Boel)är svårbedömd och inte startat på länge. Det känns som en fin häst som har kvalité och står bra inne i loppet. Det blir barfota runt om direkt och jag är nöjd om han går en bra tid, säger Henrik Södervall.

4 Vanyar Pil (Sebastian M Nilsson)satt en bit ner i kön senast och fullföljde loppet som fyra på Jägersro rejält. Är bäst om han får ett lopp på rulle och ska helst gå i ryggar, smyga med och få det lite serverat. Rent kapacitetsmässigt borde han vinna lite oftare. Han känns i alla fall jättefin och det känns som mitt stall är lite på gång, säger Lars I Nilsson.

2 160 meter:

5 Rainman Eson (Hans Andersson)har inte vunnit sedan 2016, då ett breddlopp, och han vinner knappast det här racet. Nej.

6 Miss Pixel (Kevin Oscarsson)är det bara att glömma den senaste starten för. Har fått en träningsperiod efter det och känns jättefin. Vi rycker alla skorna för första gången, men då är galopprisken 80-procentig, men felfritt kan absolut vad som helst hända. Vanlig vagn och norskt huvudlag, säger Marcus Jönsson.

7 Infinitus (Joakim Lövgren)startade i torsdags och kom bort i ett taktiklopp. Kom långt bak från början sen var det mil fram men var inte tom i mål. Hästen duger gott i klassen. Kör gärna barfota bak om det går, säger Fredrik Pedersen hos Joakim Lövgren.

8 Cashback Pellini (Peter Ingves)har bra kapacitet och styrka men är lite stökig. Hoppade senast lite omotiverat. Är bra för sin klass och går hästen felfritt är den garanterat med långt framme och ska räknas tidigt. Går med skor fram, säger Peter Ingves hos Petri Puro.

9 Jamie Oliver (Conrad Lugauer)var jättefin vid segern senast på Åby och känns jättefin fortsatt. Har fyra raka segrar och är inte beroende av läget utan kan gå oavsett scenario i loppet. Vi ändrar ingenting, säger Conrad Lugauer.

10 Red River Broline (Roger Malmqvist)trodde hon var klar senast när hästen framför henne stannade. Nu får hon gå bakifrån och med rätt lopp går hon hela vägen. Jag tycker hästen har grym kapacitet och med rätt förutsättningar ska hon vara med där framme. Inga ändringar, säger Jenny Andersson.

11 Quattro Töll (Thomas Uhrberg)har haft en skada och inte gått fortare än 19. Träningen har känts bra men jag tror inte han är på topp, kan tjäna en hygglig slant. Vi kör nog barfota fram och skygglappar, säger Thomas Uhrberg.

12 Hard Bargain (Peter Untersteiner)har haft ett uppehåll på grund av en sårskada och behöver nog något lopp i kroppen. Det är några som är rätt bra i loppet och jag hoppas han kan tjäna lite pengar. Det blir aluminiumskor runt om och vanlig vagn, säger Ronny Jönsson.

13 Fellini Boko (Johnny Takter)tyckte jag var jättebra i senaste starten och Johnny var supernöjd. Volt och tillägg på 20 meter är inte bästa alternativet och jag har inga segerförhoppningar. Är han bland de fem främsta är jag nöjd. Kommer gå med skor, säger Helena Burman.

14 Hey Joe (Johan Untersteiner)startade i fredags och kom iväg bra men hoppade bara och blev rullig utan förklaring. Har gjort några bra lopp men vet tyvärr vad galopp är. Hoppas på honom, det är en häst jag gillar, säger Johan Lejon. 

Rank och V86-procent

RANK ATG

9 Jamie Oliver 59

8 Cashback Pellini 18

7 Infinitus 7

4 Vanyar Pil 1

2 Okashi Cheri 6

13 Fellini Boko 3

10 Red River Broline 0

14 Hey Joe 1

1 Delantero 0

6 Miss Pixel 1

11 Quattro Töll 2

3 Staro Junique 0

12 Hard Bargain 1

5 Rainman Eson 0

 

V86-6, 2 140 m, auto

1 Butterfly Ima (Åke Lindblom) jobbar på bra, är startsnabb och relativt travsäker. Jag tycker det ser bra ut på förhand. Vi kör barfota runt om och multicam-sulky, säger Åke Lindblom.

2 Odessa Celeber (Örjan Kihlström) står väldigt fint inne i loppet och var väldigt fin senast och gick i mål med lite sparat på ett bra sätt. Det är vår bästa chans i omgången, säger Roger Walmann.

3 Imagine (Oskar Kylin Blom) gick bra senast och Oskar sa att hon gick 14 sista 1 000 metrarna. Jag tycker det finns så mycket utveckling i henne så vi provar igen. Har varit katastrof under vintern med brodd och hon är en helt annat häst när vi fått rycka skorna. Har ett bar bra läge nu och kan ta en fin peng, säger Monica Janisels.

4 Miss Melinda (Lars Erixon) vann i årsdebuten senast fullt godkänt och bör och måste ha gått framåt med det loppet för att konkurrera nu, när det så klart är tuffare emot. Vi fick ett bra spår och jag måste prova lite från start. Hon är rejäl och gör vad hon kan. Nyper vi en plats är vi nöjda. Inga planerade ändringar, säger kusken Lars Erixon.

5 Livinginmydream (Jim Oscarsson) blev lite passiv senast men spurtade bra mellan hästar. Får dock visa lite mer innan man ska tro på henne. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

6 Entertainment Ås (Björn Goop) galopperade när det var volt och barfota runt om senast, nu är det autostart igen och bara barfota på framhovarna, hon känns fin i träningen men det gäller att hon sköter sig först och främst, säger Björn Goop.

7 Hope (Ulf Eriksson) är upp och ner tycker jag men känns okej i jobben. Det är ingen vinstchans. Eventuellt rycker vi skorna fram, säger Lutfi Kolgjini.

8 Infinity (Lars-Åke Söderholm) var brunstig senast och när jag petade på henne 500 kvar bromsade hon bara, så den starten får vi glömma. Nu är läget sämre och jag tror det blir svårt att räcka till vinst. Jag får köra lite på chans och gå med i ryggar och hoppas på en slant. Jänkarvagnen åker på och möjligtvis kan det bli barfota bak, säger Lars-Åke Söderholm.

9 Frida Zonett (Kim Eriksson) var riktigt fin i årsdebuten senast och har växt på sig under vintern. Jag tycker att hon ska kunna fortsätta i den stilen och tycker hon ska vara med där framme och göra en liknande prestation. Inga planerade ändringar, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

10 I'm a Believer (Kenneth Haugstad) har gått i ledningen de senaste tre starterna, varav de två senaste är mot min vilja. Hon blir för laddad och vi kommer definitivt inte köra i ledningen nu. Det är jättesvårt även för mig att bedöma chanserna, det viktigaste är att hon följer med i ryggar och har en pollett till slut, men det var längesedan det var en topprestation. Det blir barfota, annars som vanligt, säger Stefan P Pettersson.

11 Tahiti Journey (Jorma Kontio) fick ett omöjligt upplägg senast. Har fin form men läget är dåligt och det får inte strula för mycket, hästen är fin i alla fall. Går som tidigare i utrustningsväg, säger Björn Röcklinger.

12 Priestess (Ulf Ohlsson) gick bra senast men inte lika bra som gången innan och är behandlad efter senast. Bricka 12 nu är helt iskallt. Hade hon haft framspår hade jag haft lite tro henne, men nu är hon utelämnad till vad de andra gör. Hon är startsnabb och kan hitta en bra position. Är vi trea-fyra är vi jäkligt nöjda. Vi kör rycktussar och barfota för första gången i år, säger Jan Ove Olsen. 

Rank och V86-procent

RANK ATG

2 Odessa Celeber 35

6 Entertainment Ås 16

9 Frida Zonett 21

11 Tahiti Journey 5

12 Priestess 10

1 Butterfly Ima 3

5 Livinginmydream 1

10 I’m a Believer 5

7 Hope 1

4 Miss Melinda 2

3 Imagine 0

8 Infinity 0

 

V86-7, 2 140 m, auto

1 Frozen (Peter Ingves)gjorde ett riktigt fint lopp senast och ser fin ut i träningen, det finns inga bekymmer. Hästen gör alltid vad han kan och jag tror att han ska ha en förnuftig chans i loppet nu. Vi kör som vanligt med vanlig vagn och utan skor, säger Marc Baek-Nielsen.

2 Rajah Press (Kevin Oscarsson)gjorde ett bra lopp senast men står hårt inne i loppet nu och är uppanmäld. Men han har bra form, hemmabana och bra spår. Är han bland de tre är jag jättenöjd, säger Björn Lindblom.

3 Amazing Dynamite (Ken Ecce)känns rätt så bra och gör första starten i år. Har varit bra i årsdebuter tidigare och han kommer vara med och strida om segern. Kommer gå med halvstängt huvudlag och skor, säger Ken Ecce.

4 Hanna Banker (Peter Untersteiner)har riktigt fin form. Hon behöver ett snällt lopp och att ta dem till slut. Har chans att få pengar. Vi kör barfota fram, säger Flemming Jensen.

5 Picasso (Flemming Jensen)var jag lite besviken på senast i Ålborg för hästen har varit fin tidigare i Danmark. Vi har inte hittat något riktigt fel och han har fått några träningsveckor. Har bättre chanser än Hanna Banker om det fungerar. Barfota runt om, säger Flemming Jensen.

6 Shogun D.K. (Mikael Pilenberg)har gjort två raka montélopp för att jag ville variera och få en nytändning på hästen. Han känns jättefin men det är alltid tufft i de här loppen. Jag är ändå nöjd med spåret, då han öppnar bättre därute. Vi kör från början, sedan får han bestämma lite själv. Jag är lite inne på halvstängt norskt huvudlag för första gången hemma, barfota bak och troligtvis jänkarbike. Gick ruskigt fort på slutet senast och får han sitt lopp och svarar på norsken är han med där framme, men vi är jättenöjda om vi kommer trea-fyra, säger Mikael Pilenberg.

7 Broadway Appolo (Johan Untersteiner)var bra senast och allt är bra efteråt. Det blev ett spår lite väl långt ut men han håller fin form för dagen och skulle det lösa sig kan han vara med där framme, men mest en platschans på grund av läget. Inga planerade ändringar, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.

8 Amour du Coglais (Jeppe Juel)var jag väldigt, väldigt nöjd med senast och gick lika fort som Takethem sista 500 metrarna. Det är ett väldigt fint lopp nu och han känns lite bortlottad och det är ingen vinstchans. Med maxklaff kan han vara bland de tre, men får mycket svårt att vinna, inga ändringar, säger Jeppe Juel.

9 Alex Tröjborg (Christoffer Eriksson)var jag jättenöjd med i årsdebuten senast. Har tagit det lugnt efter det och bara gått lite i sanden. Jag känner att han borde ha en bra chans. Vi kör samma utrustning som i den senaste starten, säger Tomas Malmqvist.

10 Dollar Access (Klas Olsson)var bra igen senast och känns bra och taggad i träningen. Han håller sin goda form och kommer han till i loppet kan han vara med och kriga om det, säger Mats Olsson.

11 Tango Vang (Johnny Takter)var jättefin i Ålborg senast. Hästen är som han är och är lite rullig, det har vi alltid fått leva med och kommer få göra i fortsättningen också. Spåret är vanskligt och vi får hoppas på hårt tempo, då kan hon plocka många till slut. Vi kör skor bak, säger Peter Jensen. 

Rank och V86-procent

RANK ATG

3 Amazing Dynamite 15

5 Picasso 20

1 Frozen 11

9 Alex Tröjborg 2

7 Broadway Appolo 40

8 Amour du Coglais 2

11 Tango Vang 4

2 Rajah Press 1

10 Dollar Access 2

6 Shogun D.K. 1

4 Hanna Banker 2

 

V86-8, 2 140 m, auto

1 Vidivici C.C. (Mattias Djuse) gick bra senast med krafter kvar och det känns som formen är fin på honom. Det är svårt lopp nu och jag får hoppas på en bra slant. Tanken är att köra som senast i utrustningsväg, säger Mattias Djuse.

2 Hawk Cliff (Jorma Kontio) är en fin häst som haft en liten tävlingspaus. I senaste starten fick han ett tufft lopp i dödens men har gått framåt mycket med det loppet i kroppen. Kommer gå med skor och båda mina hästar i omgången känns fina, säger Timo Nurmos.

3 Born Unicorn (Per Lennartsson) gick bra senast trots galoppen, som kusken tog på sig, så det var inga fel på hästen. Har piggnat till och gått framåt med det loppet. Very Kronos är bra men har ett sämre spår och vår ska räknas väldigt tidigt. Eventuellt blir det barfota, säger Marcus Sundberg hos Stefan Melander.

4 Fonda Boko (Torbjörn Jansson) känns jättefin och jag körde jobb på Solvalla förra onsdagen och testade barfota men det slog inte väl ut, så han kommer gå med skor. Han är jäkligt startsnabb, så vill Torbjörn skjuta iväg så sitter han säkert i ledningen, men jag vill inte offra den spurten han har. Det är jättebra hästar med och jag vill se att han går felfritt, fungerar och tar sig runt, säger Ulrika Wällstedt.

5 Västerbo HighScore (Ulf Eriksson) har haft lite problem i vinter och startat sporadiskt. Ser dock fin ut och jag tror formen borde vara stigande. Eventuellt blir det barfota bak, säger Björn Röcklinger.

6 Star Treatment (Kenneth Haugstad) har lurat oss flera gånger med att göra jättebra prestationer till otroligt svaga prestationer. Var svag senast, men det enda jag kan komma på som anledning är att hon var brunstig. Med tanke på senast får jag ligga lite lågt. Det kan bli barfota runt om, säger Roger Walmann.

7 Liam Dana (Jörgen Westholm) är en trevlig häst som gör årsdebut och gått bra i träning. Är rätt snabb ut vid laddning och jag tror på en bra insats direkt. Barfota bak och jänkarvagn, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

8 Flashing Victory (Maxime Marais) blev det ett för tufft lopp för senast men formen är bra. Det blev ett svårt spår nu och allt måste klaffa perfekt. Vi kör barfota runt om, säger Maxime Marais hos Christer Otterström.

9 Cool Action (Jim Oscarsson) nöter på i skymundan men får visa lite mer innan man får tro på honom. Har ett perfekt läge för att smyga med. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

10 Missing the Blues (Kaj Widell) vann senast och formen är så bra som den kan bli och känns lika fin som innan. Det blir betydligt tuffare nu och jag räknar inte med att vinna, bland de fem kan jag tänka mig är realistiskt. Går som tidigare, säger Reijno Holmgren.

11 Very Kronos (Erik Adielsson) står väldigt bra inne i loppen och vi kan matcha honom på ett annat sätt när det inte blev miljoner i Kriteriet. Det vi har att jobba med är att hästen är lite överambitiös och vi har laborerat lite med bettet under vintern. Jag vill först och främst se att han sköter sig nu. Går som i senaste starten, säger Svante Båth.

12 Pirate Broline (Jimmy Dahlman) är jäkligt speedig. Blir det bra tempo på loppet kan han smyga med, säger kusken Jimmy Dahlman 

Rank och V86-procent

RANK ATG

11 Very Kronos 46

3 Born Unicorn 15

2 Hawk Cliff 13

5 Västerbo HighScore 14

1 Vidivici C.C. 3

4 Fonda Boko 3

7 Liam Dana 2

6 Star Treatment 1

10 Missing the Blues 1

9 Cool Action 0

8 Flashing Victory 0

12 Pirate Broline 0

Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 9 072 rader/2 268 kronor. ATG = V86-procent.

Christoffer Wickmans V86-tips:

Bästa spelet
4 Wallaby (V86-1) visar klar uppåtform och jag har bra känsla för honom i kväll, jag tror att han vinner det här loppet. Han kan öppna snabbt från start och är min givna spetsfavorit i loppet, väl i ledningen tror jag inte att konkurrenterna når honom. Det här ser ut att vara en skräddarsydd uppgift på förhand och jag tycker att Emma Bjerkås sjuårige valack är värd ett spel. Kan vi få drygt tre gånger?

Spetsstriden
V86-1: Tipset bygger helt och hållet på att 4 Wallaby tar sig till tät, vilket det är bra chans till. 6 Una Blessed utmanar.

V86-2: 3 Mellby Brunello, 5 Super Photo Bood och 7 Pampalo om tät. Den som är först fram av 2 Rigel Face och 8 Volocity de Vie bör få överta, fördel RIgel Face där.

V86-3: Jag tror 1 Rose Mary är kvick nog för att spetsa.

V86-4: 3 Exclamation Mark försöker hålla ut 5 Global Unprotected, där jag tror han kan få problem. Klar fördel 5.

V86-5: 1 Delantero, som släpper till 2 Okashi Cheri.

V86-6: Tuff körning att vänta, 6 Entertainment Ås laddas?

V86-7: 3 Amazing Dynamite övertar från 2 Rajah Press.

V86-8: 2 Hawk Cliff eller 3 Born Unicorn, efter en bit.

Tvilling – 1 rad
Lopp 6 på Jägersro (V86-1): 4/6.

Upplagt: 2018-04-25

Källa: Christoffer Wickman/Trav365/Sportbladet