STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V86-ESKILSTUNA ONSDAG 15 AUGUSTI

V86-1, 2 140 m, volt

1 Impressive Zon (Peter G Norman) blev ivrig från start senast och slog ihop. Han är rätt kvick ut och vi provar lite från start. Har inte läst på så noga men jag tror han får ett bra lopp och är han bland de tre-fyra är jag nöjd. Skor bak, säger Norman.

2 Ronzon Face (Björn Goop) galopperade i debuten och har behov av lopp. Sköter han sig tror jag han är med långt fram. Barfota fram och vanlig vagn, säger Anton Sverre hos Goop. 

3 Quiet Please (Olle Alsén) är egentligen mer gynnad av lång distans men vi smyger med här och hoppas på en peng, säger Olle

4 Aperfectdream (Robert Bergh) gick okej senast och skötte sig vilket var det viktigaste. Har varit fin hela tiden men galopperna har gjort att vi inte trott på honom. Kan vara med där framme om han sköter sig, säger Preben Sövik hos Bergh.

5 Mega Moon (Johan Wiman) känns bättre än raden. Vi provar en bit från start då han är naturligt snabb. Är en platsluring med klaff. Barfota runt om, säger Johan Wiman.

6 Puketorps Julius (Klaus Kern) är en startsnabb häst som bör få fint lopp. Skräll.

7 Moolger (Jimmy Dahlman) känns fin hemma. Han har dock svårt att ­duga hela vägen, bra utgångs­läge. Platschans med maxklaff, säger Erik Svensson.

2 160 meter:

8 Pointillist (Jim Oscarsson) var lite sämre näst senast då värmen satte ner honom. Står lite bökigt till med tillägg. Vi behöver flyt på vägen för att han ska räcka till, säger Oscarsson.

9 Havbergs Knight (Fredrik B Larsson) är svår­bedömd efter tveksam insats senast, men är van tuffare konkurrens än detta.

10 On the Dot (Sten S Carlsson) gjorde sitt ­sämsta lopp senast då inget stämde. Motståndet är inte övertygande på papperet och jag tror han tjänar en fin slant. Skulle det stämma kan han vara med där framme, säger Carlsson

11 Bacan Degato (Kevin Oscarsson) fastnade bakom en trött häst men gick inte att känna igen senast. Vi har kollat upp honom och hittar inga fel. Är han som han ska tycker jag han ska göra upp om det. Barfota runt om, sen får vi se om det blir helstängt eller norskt, säger Sofia Aronsson.

12 All Knight (Lars-Åke Söderholm) känns jättefin men vi ligger lågt. Skulle han ­vakna på rätt sida då är han bra. Raden är missvisande men han får bevisa lite först, säger Malin Bergström.

V86-2, 2 640 m, auto

1 Latte Käll (Peter G Norman) gick bra i skymundan senast. Bättre läge nu men han är inte så snabb ut, vi hoppas han smyger med och tjänar fina pengar. Skor bak, säger Peter G.

2 S.G.Flying Diaval (Örjan Kihlström) har bra utgångsläge och får han ledningen så trivs han bäst där. Tufft motstånd nu men han är inte så tokig själv så han kan vara med där framme, säger Roger Walmann.

3 Ara (Torbjörn Jansson) var en besvikelse senast men har tränat på bra och fått ett bra utgångsläge. Kommer han till från början är det en platschans. Testar jänkarvagn för första gången om det känns bra i värmningen, i övrigt inga ändringar, säger Göran Lång.  

4 Roofie (Kenneth Haugstad) har gått bra mest hela tiden. Har ett litet problem och det är att springa bakom hästar. Han kämpar ändå på och vi är nöjda. Har dålig koll på motståndet men jag tror han duger bra, säger Peter H Sjöberg hos Johan Untersteiner.  

5 In Love Boko (Hans R Strömberg) var duktig 3 juli, men sämre efter det. Bör inte räcka till här.

6 Farlander Am (Carl Johan Jepson) är startsnabb och rejäl och jag tror ­Calle laddar så vi kommer bra till. Har svårt att bedöma de andra hästarna, men min är bra och jag tror på god chans. Barfota och blinkers, säger Magnus Dahlén

7 Frequency Am (Markus B Svedberg) är en fin häst som var sjuk näst senast. Senast drog vi skorna och det passade inte henne. Tråkigt spår och hon möter hingstar så det är tufft att begära vinst. Löser det sig så gör hon inte bort sig. Vi går tillbaka till skor, säger Markus B Svedberg.

8 Mascarpone Doc (Åke Lindblom) har varit smällfin i två raka segrar. Jobbigare förutsättningar nu.

9 Thunderpedia (Kevin Oscarsson) strulade och blev rädd när jag ryckte huvan på honom senast. Han hade varit trea-fyra tror jag. Han är i bra ordning men måste sköta sig innan jag tror på honom. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

10 Irish Boko (Dennis Spangenberg) är fartfylld, men uppträder omoget. Måste visa bättring.

11 Alfred Zonett (Robert Bergh) ska bli kul och se honom efter lite paus. Distansen är inget problem och jag tycker det är vår ­bästa chans i omgången, säger Preben Sövik hos Bergh.  

12 Mellby Goofy (Ulf Ohlsson) är en fin häst som blir allt bättre, men jobbigt runda alla till seger.

V86-3, 1 640 m, auto

1 Explosive de Vie (Kevin Oscarsson) är på gång känns det som. Han trampade snett senast och tappade rytmen och reparerade sig aldrig. Vi laddar från start så får vi se vad som händer, det är kort distans vilket är bra. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

2 Pythagoras Face (Kenneth Haugstad) bör gå framåt med varje lopp han får, säger Roger Walmann.

3 French Laundry (Ulf Eriksson) har inte visat någon jätteform på slutet och vi måste se mer innan vi tror på honom. Spåret är bra och distansen passar honom. Vi hoppas han gör ett bra lopp och tar en plats i första hand, säger Marcus Sundberg hos Melander.

4 Re Doc (Robert Bergh) blev för laddad senast med innerspår. Utgångsläget bättre nu då han brukar gå felfritt när han står mitt i fältet. Felfri avgång är prioritet och skulle han lösa det kan han ta sig till ledningen och därifrån gör han sina bästa lopp, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

5 Francais du Gull (Erik Lindegren) har varit ute i Gulddivisionen med spår nio två gånger i rad och jag har kört i andraspår vilket inte är hans likör. Han springer bäst i ledningen och jag är inne på att ­köra med helstängt med hål i denna gången. Vi laddar för ledningen och sedan få vi se hur det blir. Jag låser mig inte vid någon taktik, säger Erik Lindegren

6 Spitcam Jubb (Torbjörn Jansson) var sjuk senast och hade dåliga blodvärden. Efter en vecka repade han sig och nu känns han som han ska. Värsta konkurrenten har han utvändigt om sig och skulle han svara denne kan det bli kul. Får han sin resa kommer han prestera bra. Troligtvis blir det lätta tåskor, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Micael Broberg.  

7 Charrua Forlan (Hans-Owe Sundberg) känns pigg och glad och allt verkar som det ska. Han har fått spår sju tre gånger i rad och det är tufft, svårt att veta var man hamnar men vi laddar framåt så får vi se. Kommer han rätt på det då har han visat hur bra han är, och jag tror på honom. Inga ändringar, säger Hans-Owe.

8 Rubio (Örjan Kihlström) har uppåtgående form. Han har inte visat mycket i vår regi men senast var ett steg i rätt riktning. Möter äldre hästar denna gången och från ett tråkigt läge måste det klaffa för att han ska vara med där fram. Inga ändringar, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

9 Allaballakaitoz (Björn Goop) har fel ­utgångsläge och möter för tufft motstånd. Nej.

V86-4, 2 140 m, auto

1 Anne (Jorma Kontio) har ett bra läge och förhoppningen är att hon får ett bra lopp och tjänar en fin slant. Inget hett segerbud, säger Per K Anderson

2 Imagine’em (Kim Eriksson) behövs nog lopp för att tro att hon ska vara med. Troligtvis skor och can’t see back, säger Jakob Croon

3 Valentina A.F. (Mattias Djuse) har bra form och det är en platschans i första hand. Öppet huvudlag och barfota fram, säger Djuse.  

4 Overhead (Hans-Owe Sundberg) löper jämnt och bra varje gång, vinner snart lopp. Kul skräll.

5 Undazzled Eyes (Jörgen Westholm) gjorde ett fint lopp senast och jag ­tycker det ser spännande ut. Bra läge och står bra inne. Ett jämnt lopp men hon ska räknas. Jänkarvagn nu, säger Oskar J Andersson hos Jörgen Westholm.

6 Anni (Pierre Nyström) är i sitt livs form och gjorde det bra senast. Svårt att vinna, säger Sven-Åke Eriksson.

7 Amabella Beech (Rolf Ulriksson) känns fortsatt fin. Nyttig häst som har fin form. Pengar i första hand. Inga ändringar, säger Håkan B Svensson

8 Valentine Heart (Jörgen S Eriksson) har bra form men tråkigt utgångsläge. Hoppas på tempo, då tar hon många till slut. Värd att ta med om man streckar fyra-fem. Barfota runt om och jänkarvagn, säger Jörgen.

9 Classic Joy (Tom Fromell) gnetar på rätt bra varje gång. Tokskräll i öppet lopp.

10 Selah (Örjan Kihlström) galopperade näst senast och gick bra senast. Har ­dålig koll på motståndet men formen är bra, säger Pär Pergenius hos Redén.

11 Sweet Näs (Jimmi Ehlers) tror inte de springer ifrån henne. Fin slant om det flyter på, säger Jimmi.  

12 So Bear (Petter Karlsson) slår från underläge nu och är en outsider. ­Barfota runt om, helstängt och svensk jänkarvagn för första gången, säger Petter.

13 Incora Zon (Carl Johan Jepson) har ett tråkigt spår men gör alltid sitt och är en outsider. Barfota runt om, säger Britt-Marie Danell.

14 Ridgehead Melanie (Torbjörn Jansson) har fått ett hårdare jobb inför starten och är bästa hästen med sämst utgångsläge. Om inget oförutsett händer är hon med långt fram, säger Kai K Luomala.

15 Hipster (Kenneth Haugstad) har urtrist läge men med tur får hon en fin peng, säger Roger Walmann.

V86-5, 1 640 m, auto

1 Mega Star (Johan Wiman) har bra chans, från ett bra utgångsläge, att vara med och slåss om segern. Han öppnade riktigt snabb senast och jag hoppas han gör det igen. Den bättre chansen av mina två. Bar­fota runt om, säger Johan

2 One Two Beat (Hans-Owe Sundberg) var seg senast. Har ingen bra förklaring till varför men det kan ha varit värmen för han var orolig innan starten. Allt verkar bra efteråt och utgångsläget vart bra. Han bör hamna bra på det och på sprinterdistans gör han sina bästa lopp, säger Hans-Owe.

3 Visitor (Carl Johan Jepson) STARTAR EJ

4 Royal Dreams (Örjan Kihlström) är tillbaka ­efter lite sjukdom och sedan mycket träning. Han känns fin i jobben hemma och bör ses med chans från ett fint läge här, säger Roger Walmann

5 Buckle Up Pellini (Markus B Svedberg) kändes fin senast och han kommer gå framåt med det loppet. Han är mer stark än snabb och det krävs att det blir bra tempo på för att han ska komma in, säger Markus.

6 Gustavo Boko (Petter Karlsson) blev det galopp för senast när jag släppte loss. En kapabel häst som kan vara med där framme men en platschans i första hand. Jänkarvagn nu, säger Anna-Karin Rundqvist.  

7 Radagast (Oskar J Andersson) gick bra senast när han fick fritt, samma läge nu men den här gången tror jag vi kör från start. Han är snabb men ingen raket och risken för vingel finns, säger Fredrik Tengstad. 

8 Hercules T. (Kaj Widell) har ett iskallt läge och det är svårt att tro på honom. Vi hoppas han gör ett bra lopp och tjänar en slant, säger Peter G Norman.

9 On Stage Indika (Tobias J Gustafsson) var för laddad senast. Nu är risken stor att han blir het bakom hästar igen och spiller mycket kraft. Skulle han vara lugn har han en pollett till slut. Eventuellt ryckhuva, säger Kåre Axelsson.

10 Emerald Boko (Erik Lindegren) ska vi testa med jänkarvagn i värmningen, funkar det kör vi så i loppet. Vi tänkte även plocka skorna. Måste bli bra tempo för att komma in i loppet. Kan avsluta starkt, säger Erik.

11 Vida Loca Bi (Kenneth Haugstad) får vi hoppas på lite tur på vägen för en framskjuten placering, säger Roger Walmann.

12 American Cowboy (Jorma Kontio) tror han får svårt att räcka till seger, men kan tjäna en fin slant, säger Zandra Vidén.

V86-6, 2 140 m auto

1 Copimade (Oskar J Andersson) möter väldigt bra hästar och behöver ­höja sig för att bli ­segeraktuell. Hamnar okej från start, skulle han vara trea-fyra så är vi nöjda. Eventuellt barfota runt om, säger Oskar J Andersson hos Westholm. 

2 Forecast (Örjan Kihlström) har ett bra läge. Kanske kan vara spets och slut, säger Roger Walmann.

3 Brothers In Am (Kenneth Haugstad) tog fel rygg senast och satt med krafter. Kommer göra ett bra lopp, får se hur långt det räcker, har aldrig känts så fin. Barfota fram och jänkarvagn, säger Henrik Larsson.

4 Gigant Proud (Mattias Djuse) går säkert framåt med loppet i kroppen men möter bra hästar. Tror det blir svårt att vinna men kan tjäna en bra slant. Can’t see back, barfota bak och vanlig vagn, säger Mattias Djuse.

5 Wasa Warrior (Jorma Kontio) är inte snabb ut men Jorma löser en bra position. Jag tror att han är med och gör upp om det igen. Skor, jänkarvagn och helstängt, säger Aleksi Kytölä.  

6 Quite Windy (Anders Eriksson) gör inte bort sig i detta sällskap och med maxklaff kan han vara med där framme. Barfota runt om den här gången, säger Håkan B Svensson 

7 Code Bon (Magnus Teien Gundersen) ser väldigt fin ut. Han har spår långt ut men är snabb från start och vi kommer ladda. Han tål tuffa upplägg och med minsta klaff är han med och slåss om segern, säger Geir Vegard Gundersen.

8 Sambuca Knight (Robert Bergh) är i bra form men läget drar ner chanserna. Vi får köra därefter så får vi se hur mycket han kan plocka med sig, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.  

9 Adams Pace (Ulf Ohlsson) känns fortsatt fin. Toppformen sitter där och det var synd han inte fick ­visa det senast. Då satt han fast med allt kvar och jag hoppas på mer tur nu, säger Christer Nordmark.

10 Wollafur (Björn Goop) går från alla positioner och det gäller att ha tur med tempot så fäller han några till slut. Kan bli skor nu, säger Juhani Partanen.  

11 Great King Wine (Stefan Söderkvist) har toppform och gick bra senast. Norrmannen är bra men min är också det. Går bäst på rulle och skulle det stämma är han med där framme, säger Admir Zukanovic

12 Westline (Torbjörn Jansson) återgår vi med till den gamla balansen. Löser det sig är han en platschans, säger Micael Broberg.

V86-7, 2 140 m auto

1 Final Dream (Linda Sedström) känns bra och formen är fin. Utgångsläget är bästa tänkbara och jag tror han är med och slåss om segern. Han öppnar kvickt och vi kommer testa från start, säger Johan Sedström.

2 Tropicana Ås (Sofie Ericsson) är en stor fighter som är lättkörd. Hon håller fin form och trivs bäst i främre träffen. Snabb ut och kommer få en bra resa, tror hon är med och gör up om det, säger Jerry Riordan.

3 Visa As (Rebecca Dahlén) lär gå en stenhård duell mot Tropicana Ås här. Känns given på kupongen. 

4 Raja Ribb (Anna-Karin Jonsson) har bra spår men de värsta konkurrenterna fick spår innanför, vi får ladda vad som går. Ska räknas med den formen han har, säger Kristofer Jansson.

5 Cash’em (Jenny Engfors) STARTAR EJ 

6 Grinnebys Orion (Anna Isabelle Karlsson) har ett bra utgångsläge och formen är bra, skulle det bli körning kan han vara med och blanda sig i segerstriden. Tar man fyra tycker jag min ska med. Barfota fram, helstängt norskt och jänkarvagn, säger Jan Wickström.

7 Pacific W.F. (Caroline Åkerlund) startade i fredags och gick vettigt. Det ser öppet ut på förhand och får han sitt lopp kan han vara med där framme. Barfota runt om, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

8 Duke of Mearas (Kim Moberg) gjorde ett bra lopp senast men fick helt enkelt stryk av en för dagen bättre häst. Formen är bra men läget gör att vi ligger lågt. Skulle han komma till kan han vara bland de tre, säger Svante Båth.  

9 Thebigred As (Kajsa Frick) kan ta många till slut och tjäna fina pengar om de kör i främre träffen. Troligtvis blir det inga ändringar men skulle det kännas bra kanske vi plockar skorna, säger Olle Alsén.

10 Give Me Ten (Malin Friman) har haft form en längre tid, kan skrälla om tempo.

11 Survival Kit (Susanne H Osterling) är en liten gangster som kan hitta på saker men han känns fin. Han fick ett tråkigt utgångsläge men samtidigt tror jag det kan bli bra tempo på loppet. Skulle det bli det tror jag han fäller många till slut. Han tål även göra jobb själv och jag tror på honom. Vi sätter på ryckhuva, säger Magnus Träff.

12 Gathania (Heidi Hiltunen) utgångsläget är ­inte bra men vi får hoppas på högt tempo i främre träffen. Hon har en vass avslutning och jag är nöjd om hon är ­fyra-femma. Inga ändringar, säger Aleksi Kytölä.

V86-8, 2 140 m, auto

1 Prince Tanic (Niclas Benzon) valde jag fel väg med senast och fick lucka för sent men han spurtade fint som alltid. Om det blir bar­fota runt om nu och jag hittar ut då tror jag på chans, men skulle det bli skor igen då tror jag inte lika ­mycket på honom, då är han en platschans, säger Niclas.

2 Lotus Gil (Erik Lindegren) har fungerat bra på slutet. Galopperade visserligen senast men gjorde det bra efter. Vår bästa chans, med lite flax krigar han om segern. Barfota fram, stängt huvudlag, säger Erik

3 Busy Doin’ Nothing (Jimmy Dahlman) gör det bra hela tiden men det har ­inte stämt för honom någon gång. Från detta läge kan han få den smygresan han behöver och tjäna pengar, säger Erik Svensson.

4 Thelma de Glatigne (Oskar J Andersson) har gått framåt med loppet i kroppen och jag hoppas hon får starta på framöver. Hon öppnar bra och kan få en bra position, löser det sig tror jag hon är med och gör upp om det, säger Anna-Karin Rundqvist.  

5 Global Tailwind (Jörgen S Eriksson) tränar på bra och gått två banjobb. Öppnar skapligt men ska ­köras snällt nu och får passas framöver. Barfota fram och jänkarvagn, säger Jörgen.

6 Cikoria Frazer (Tobias J Gustafsson) behöver nog fler lopp i kroppen. Inte segeraktuell.

7 Veio (Ulf Ohlsson) blev för pigg vid galoppen senast i Sverigedebuten. Men här finns det kapacitet och det lär han visa nu. Bästa spelet och jag spikar.

8 Palermo Broline (Örjan Kihlström) har ett tråkigt läge och behöver hjälp på vägen, då avslutar han vasst, säger Roger Walmann.

9 Fonda Boko (Torbjörn Jansson) tycker jag har ett rätt så bra utgångsläge. Vi slipper tänka på startrusningen och kan få ett bra spår i ryggar. Med rygglopp, bra löpning och fritt till slut fäller han väldigt många. Öppet huvudlag och skor, säger Ulrika Wällstedt.

10 Chichen Itza (Dennis Spangenberg) är uppåt i form, men svårt vinna här.

11 Earn n’Burn (Björn Goop) har bra form men känns bortlottad. Skulle det blir bra tempo har han en fin spurt till slut, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

12 Pompano Euphoria (Kim Eriksson) har vi inte hittat några fel på efter senast, så hon får starta igen. Viktigast är att hon är bättre än senast. Skor, vanlig vagn och norskt huvudlag, säger Sofia Aronsson.

Christoffer Wickmans V86-tips:

Bästa spelet:
7 Veio (V86-8) var det grymma rapporter på inför Sverigedebuten senast, men då blev han alldeles för pigg under vägen och galopperade. Jag gillade dock intrycket på den fyraårige hingsten senast och den här tror jag, för klassen, att det finns väldigt mycket i och jag hoppas han får visa det här. Ulf Ohlsson upp är knappast något minus, och min känsla säger att han blir oerhört tuff att stå emot för de övriga.

Spetsstriden:
V86-1: 6 Puketorps Julius tror jag spetsar, Kern är ute efter en rygg. 4 Aperfectdream är nog först fram.

V86-2: 6 Farlander Am kan öppna snabbt, jag blir överraskad om han inte tidigt sitter i ledningen i loppet.

V86-3: 1 Explosive de Vie blir svår att ta en längd på, Jim Oscarsson är tydlig o han ska köras i tät hela vägen.

V86-4: Öppen och lurig spetsstrid, 6 Anni är kvick i benen o kanske kan ta sig hela vägen till ledningen.

V86-5: Jag tror det är dags att köra med 4 Royal Dreams.

V86-6: 2 Forecast, och jag tror man kör honom i tät nu.

V86-7: 2 Tropicana Ås håller ut 3 Visa As sida vid sida.

V86-8: 4 Thelma de Glatigne blir svår att rubba om tät.

Tvilling – 2 rader.
Lopp 5 (V86-3): U: 1/7, 8.

Upplagt: 2018-08-15

Källa: Christoffer Wickman/Sportbladet.se