Hans G:s krönika 2018-08-16

Superjackpot på V75 när Gävle kallar till start...

Nu gäller det att skärpa sig. På lördag ligger det minst 63 miljoner kronor i sjurättspotten, det är alltså superjackpot på V75. Det innebär att vi som fixar sju rätt den här veckan får bra betalt oavsett om det blir en lätt eller svår omgång. Nu gäller det ”bara” att inte krångla till det ...

Här nere lägger jag grunden till sju rätt. Mitt lilla grundsystem på 192 rader, 96 kronor, kan mycket väl räcka, men det täcker såklart inte de där skrällarna som skickar upp V75-värdet i minst sexsiffriga belopp. Och grunden är som vanligt att komma rätt på det med spikarna. Dom två lirarna som i lördags var en centimeter från att vinna 19 miljoner kronor litade på Readly Express i den sista avdelningen och det är aldrig fel, även om oturen grinade grabbarna i ansiktet den här gången.

En annan lirare som hade sex rätt i lördags träffade jag på min ”Vinnarturné” häromdagen. Mario Lipovac sprack på spiken Perfect Spirit (som säkert många andra) och var såklart besviken på Örjan Kihlströms passiva styrning bakom omgångens största favorit.
Det är självklart att Perfect Spirit hade haft en toppchans att vinna i lördags om Kihlström valt ett mer offensivt upplägg. Ren otur att missa sju rätt på en sådan spik, alltså. Man behöver ingen tur om man bara slipper otur. Ni har hört det förut, eller hur ...

Mario var för övrigt en jättetrevlig bekantskap. Killen som spelar handboll på högsta nivån har i år bytt från mästarna Kristianstad till Ystads IF som blir intressanta att följa. Han är för övrigt redan en kändis även i travkretsar som ”Super-Mario” med upprepade framgångar på liret.
Marios bästa drag till lördagens superjackpot var Hugo Gustivar Boko i den fjärde avdelningen. Bara så att Ni vet ...

För min del tar jag gärna rygg på Mario med Hugo Gustivar Boko och rekommenderar spik på ytterligare två hästar. Här mina funderingar om hur vi ska nå ända fram på lördag.

Avdelning 1: Min spontana tanke när jag såg startlistan för för första gången var att det här är en skräddarsydd uppgift för 1 Mr Golden Quick och det håller fortfarande. Femåringen blir kanske över från start, men med Mika Forss ombord löser det sig på något sätt. Mr Golden Quick är given, men han bör garderas med 6 Sugar Daddy och 7 Sign Me Up Too. Bröderna Träffs Sugar Daddy har tävlat sig i form, han slog bra hästar när han vann i senaste starten, och Emilia Leos Sign Me Up Too går från klarhet till klarhet. Dit även med spårgynnade 2 Mellby Emeralds så kan vi nog lugnt vända blad.
Min rank: 1-7-6-2

Avdelning 2: Treåringar i final över snabba 1640 meter i kamp om jättestora prispengar. Visst luktar det skräll om det här. Hjärtat säger 1 Devil Sound som kanske leder det här runtom, men tusan vet, har kusk och häst hårdheten, rutinen. 3 Betting Gangster är född till stjärna och här har definitivt både kusk och häst det mesta. Det lär bli stenhårt tempo med Devil Sound i front och det kan sluta med skräll. Jag har hittat två som sopar undan det mesta när dom kliver in i matchen och kanske avgör; 11 Even's Cool Boy och 12 Flight Dynamics. Det känns som om det händer något här, spara inte på strecken.
Min rank: 

Avdelning 3: En lurig Gulddivision som sex-sju hästar kan vinna. Jag har råd med fyra streck och börjar med 1 Monark Newmen som kanske kan överraska med att ta ledningen från sitt innerspår. Lyckas det får dom andra hålla i hatten. 2 On Track Piraten är otrolig, han fortsätter att leverera varje start och kan också vinna oavsett vilken taktik Hasse Strömberg väljer. 6 Globalsatisfaction är ny i Guld, men vad spelar det för roll, häst och kusk är ju fenomenala tillsammans. Sista strecket till 7 Mindyourvalue W.F. Robban Berghs stall är tillbaka i form och kolla kusken – Björn Goop!

Avdelning 4: Här hittar vi alltså 1 Hugo Gustivar Boko som jag tror har en bra chans att leda det här runtom. Senast i Rättvik galopperade Hugo innan startbilen släppt fältet, men han gör inget osäkert intryck och har aldrig galopperat i voltstart. Litar Ni inte på Hugo blir loppet dyrt eftersom det vimlar av motbud. 2 Valour Kronos såklart och 4 Dornoch Am med Kihlström ombord, men roligast är ändå 12 Alliss Wadd som visserligen är bortlottad, men det här kan vara en kanon. Hon är första garderingsstrecket om Ni inte litar på Hugo.

Avdelning 5: Runt en miljon att spela om på Top 7 där en rollerpot växt de senaste omgångarna. På V75 rekommenderar jag tre streck, men letar Ni en spik till Top 7 måste det bli 5 Exclamation Mark som var helt överlägsen senast på V75 i Rättvik. Här kommer Ulf Ohlsson att använda sig av samma taktik när han försöker leda från start till mål. Det som talar emot favoriten är den långa distansen. Två urstarka femåringar kommer att göra livet surt för favoriten. Jag tänker på 4 Mister Niky och framför allt 1 Ural. Hur bra är egentligen den här killen, vi får se på lördag.

Top 7-rank: 5 – 1 – 4 – 11 – 9 – 12 – 2

Avdelning 6: Nu är goda råd dyra. Treåriga ston över snabba 1640 meter och jättepengar att köra om. Det är klart att 1 Zara Kronos är bäst, men hur mycket kommer det att kosta henne att försvara ledningen från innerspåret. Jocke Lövgren var ”nödd och tvungen” att välja det spåret efter kvalsegern. Det finns ju också risk att Zara blir fast, men Lövgren är en cool kille som löser det här. Jag tror kort och gott att Zara Konos vinner och utnämner henne till omgångens bästa spikförslag. Förlorar min vinnare av någon anledning ser jag åtta-tio hästar som kan vinna det här spännande loppet, men jag litar på Jocke och hans ögonsten.

Avdelning 7: Samma sak här. Det är loppet kan minst tio hästar vinna. Det handlar åter om snabba 1640 meter och vild körning in mot första kurvan i matchen om de bästa positionerna. Jag gör det enkelt för mig genom att för mina 96 kronor här nere spika troliga vinnaren 6 Urban Kronos. Efter en oturlig galopp på Axevalla återkom Urban senast på Jägersro under åbergskvällen då han lekte med kvalificerat motstånd. Galoppen på Axevalla berodde på att Urban hade innerspår bakom startbilen och fick för bråttom, han är normalt helt travsäker. Det vimlar som sagt av motbud. Bland dom som säkert blir bortglömda av många vill jag peka på 6 Västerbo Grosbois, är det inte dags för honom snart, och varför inte 9 Mr Lindy som har ett smygläge och Adielsson ombord för första gången.

Varför inte spela mitt grundsystem? (192 rader – 96 kronor)

 
För min egen del ser jag fram mot en härlig helg, oavsett hur det går på liret. Jag har alltid gillat teamet i Gävle och blev glad när dom frågade om jag ville åka upp och sköta vinnarcirkeln. Sommartravet är visserligen slut, men bästa platsen att vara på en fin V75-lördag är ju just vinnarcirkeln, så varför inte ...

Jag sticker för övrigt upp redan fredag kväll för att vara på samma plats under V64-tävlingarna. Ska även träffa Lennart Forsgren och Oskar Kylin Blom på ett frukostmöte på Clarion lördag morgon. Alla är välkomna dit, det blir säkert ett skönt surr kring eftermiddagens tävlingar – bland annat ...

Ha en underbar och framgångsrik avslutning på veckan, önskar Er

Hans G

Källa: tillsammas.atg.se

Hans G:s krönika 2018-08-13

Supervecka väntar med chans till rekordvinst på V75

Det finns två lirare som definitivt inte kommer att glömma lördagens V75-omgång på Åby. Inför den sista avdelningen var dom två ensamma om att ha chansen till sju rätt. Båda hade spik i den sista avdelningen på Readly Express.

Tuffare målfotoförlust finns inte. Metern före mål leder Readly Express, men på mållinjen är Propulsion ikapp och förbi med någon centimeter. I lördags kväll ringde jag upp en av lirarna som jag känner sedan gammalt. Jag både beklagade och gratulerade en mycket samlad men såklart besviken lirare som spelar V75 Tillsammans med ett gäng.

Killen heter Joakim Widén och är en av landets skickligaste och mest framgångsrika V75-spelare. Joakim har tidigare vunnit stora pengar till sitt lag ”Widén 500”. Den andra liraren spelade ett system för 600 kronor hos ett ATG-ombud i Västervik och har valt att ligga lågt.

V75 är ett fascinerande spel och att spela på hästar tröttnar man aldrig på. Bara man gör det med måtta och gärna Tillsammans ...

Den här veckan är ju smått fantastisk med jackpot att spela om måndag, onsdag och lördag med chans till en rekordpott i samband med V75-omgången på lördag i Gävle.

Det börjar alltså redan i kväll då Färjestad i Karlstad arrangerar V64 med jackpot. Sedan är det V75 igen redan på tisdag på Solvalla som bjuder på ett fyrverkeri av topplopp. En kväll som Ni inte får missa oavsett om Ni är på plats eller följer loppen hemifrån.

På onsdag är det sedan en superjackpot på V86, då Eskilstuna tar hand om showen och sedan börjar vi ladda upp för helgen i Gävle. Där smygstartar man redan fredag kväll med V64 innan det är dags för V75 på lördag.
Superjackpot även på lördag då ATG beräknar att det kommer att ligga minst 63 miljoner kronor i sjurättspotten! Det kan förstås bli ännu mer beroende på vad som händer på Solvalla i morgon kväll. Blir det jackpot även då kan det gamla vinstrekordet på V75, satt på Axevalla i februari 2010, vara i fara. Det var då en ensam vinnare med sju rätt fick drygt 67 miljoner kronor!

Det är alltså mycket att hålla reda på de närmaste dagarna, men fokus måste väl ändå ligga på lördagens V75-omgång. Gävle bjuder stor sport, bland annat på finalerna i långa E3, två lopp för landets bästa treåringar med stora pengar att köra om. Vinnarna i treåringsloppen lyfter vardera 925 000 kronor! E3-finalerna ligger som V75 avdelning 2 och 6 och bjuder på angenäma problem. Det handlar trots allt om unga hästar som utvecklas fort och skiftar form nästan lika fort.

Grabbarnas final - V75 avdelning 2 - känns mest öppen. Trolig favorit blir Jerry Riordans Betting Gangster som åter får Carl Johan Jepson i sulkyn. Mina största sympatier ligger dock hos Anders Zackrissons Devil Sound, tänk så kul det skulle vara om han fick vinna. Anders som ju är son till ”gamle” championtränaren Tommy Zackrisson kan här få sitt definitiva genombrott som egen tränare.

Stonas final står sannolikt mellan de tre försöksvinnarna Zara Kronos, Aleppo Pine och Staro Miami. Det var länge sedan ett sto vann både korta och långa E3, det kan vara dags igen på lördag. Jag hoppas i allafall på Jocke Lövgrens underbara Zara Kronos.

I övrigt på lördag öppnar vi med en Bronsdivision över 2140 meter, bilstart. Spontant känner jag för spårgynnade Mr Golden Quick som får Mika Forss ombord igen. Två som har hamnat lite sämre till men som ändå kan vinna är Sign Me Up Too och Sugar Daddy.

Gävle Stora Pris är ett lopp med fina anor som nu ”devalverats” till en vanlig Gulddivision. 2640 meter brukar inte vara populärt i Guld och har inte blivit så den här veckan heller. Nio hästar har känt sig kallade, favorit blir säkert Hasse Strömberg med On Track Piraten.

Fjärde avdelningen är loppet för lägsta klassen. Här dyker en ”moralisk” vinnare från Rättvik upp. Hugo Gustivar Boko galopperade säkert bort 60 meter från start och var bara slagen med någon längd i Dalarna för 14 dagar sedan. På lördag fick han innerspår i ett voltstartslopp och blir felfri med garanti svårslagen.

Exclamation Mark var en av dom som vann i Rätttvik, han ledde från start till mål och vann lätt. Den här fina hästen måste bli favorit i den femte avdelningen även om jag inte är säker på att 2640 meter är hans bästa gren. Fina hästar som Ural och Mr Niky finns bland dom som utmanar favoriten.

Avslutningen är sedan en läcker Silverdivision över sprinterdistans. Spontant hittar jag minst tio hästar som kan vinna det här spännande loppet, en riktigt läcker avslutning på lördagens superjackpot.

Vi hörs väl igen på torsdag, samma tid och samma plats, eller hur? Ha en härlig och framgångsrik vecka önskar Er

Hans G

Källa: tillsammas.atg.se