Hans G:s tankar inför V86 onsdag 20 februari

V86 på onsdag delas mellan Solvalla och min hemmabana Jägersro...

Här mina funderingar inför V86 på onsdag:

Avdelning 1: Jägersro inleder med ett sprinterlopp för ston som bara samlat nio hästar Bra klass ändå. Fina holländskan 7 Gina Schermer är tillbaka med Rick Ebbinge och måste helt enkelt bli favorit trots ett spår långt ut bakom startbilen. Den här vindsnabba damen har efter uppehåll hunnit med ett lopp på hemmaplan och vann såklart. Trots tufft motstånd från hästar som 5 Queen of Sand, 6 Havefunwithme och 9 Darling Harbour så tror jag att vi lugnt kan inleda med att spika fina Gina.

Avdelning 2: Solvalla börjar med ett lopp som innehåller en riktig ”joker”. Italienaren 8 Tobias Del Ronco gör sin första start för Stig H Johansson och är givetvis ruggigt svårbedömd. 10 segrar på 43 starter är förstås vassa siffror och när nu Stig H anser att det är startklart räknas Tobias såklart direkt. Adielsson ombord. Bara nio hästar även i detta lopp (10 Einstein Sisu redan struken) och motståndet ganska ljummet. Troligen är 3 Dardanos värst emot.

Avdelning 3: Enbart ston igen när Jägersro tar över. Fint besök av tyska 1 Arendelle som körs av en av de vassaste kuskarna i Tyskland, Michael Nimczyk. Det brukar vara väl förberett när han kommer hit och Arendelle lär få många anhängare. Dock bra klass på loppet och fullt bakom startbilen. Jag vill speciellt varna för Untersteiners två hästar och då framförallt för 6 Pippi Roc som jag tror har en växel sparad. Johan tränar och kör Pippi, medan pappa Peter rattar 5 Cheerful Rivner. Två andra som räknas tidigt här är danskan 2 Beautiful Kiss och 8 Virgin Maiden (Marc Elias).

Avdelning 4: Vidöppet lärlingslopp där jag som vanligt går väldigt mycket på de bästa kuskarna. 11 Titan Journey körs av Magnus Djuse och bakom 7 Star´s Fighter sitter Emilia Leo. Dom två är givna på alla system. Bland de mest rutinerade och bästa kuskarna hittar vi även Jenny Björk som kör 6 B.B.s. Hudson och såklart Anders Eriksson som kör Paula Ahlströms 8 Thunderinmyheart. Tråkiga startspår för alla de fyra jag nämnt kan öppna för en överraskning. Spara inte på strecken här.

Avdelning 5: Det kan handla om Untersteiner igen när vi är tillbaka på Jägersro. Peter provar med 4 Powderfinger som det var mycket snack om inför årsdebuten på Åby senast. Då kom Powderfinger aldrig riktigt in i loppet, men gick jättebra i skymundan Perfekt läge här gör att han kan vara ett bud till enkelstreck i ett i övrigt svårlöst lopp. Holländaren 8 Kees Bokma med Rick Ebbinge ombord såg vi på Jägersro i höstas. Då galopperade han som hårt betrodd. Även tyske 5 Skyfall med den där Nimczyk i sulkyn måste tas på stort allvar. Båda gästerna är givna om Ni garderar favoriten.

Avdelning 6: Långt lopp, 2640 meter och voltstart på Solvalla. Från Finland kommer 10 Angel Raziel som får ordinarie toppkusken Mika Forss ombord. Den nyblivne fyraåringen kommer från Daniel Redéns armada och har gjort det bra i hemma i Finland. Svårt att säga hur långt det räcker i svensk konkurrens, men det känns som ett givet streck. Liksom för övrigt 9 Magis Cash från firma Nurmos/Kontio. Den hästen har ingen vacker programrad, men lita på att där finns resurser. Jokern i loppet heter 1 Winner Bac.

Avdelning 7: Nytt lopp över 2640 meter med endast åtta hästar bakom startbilen avslutar på Jägersro. Märkligt nog har man lyckats lägga V86-omgångens två i särklass största favoriter på Dubbeln och som avslutning på kupongen. Här kommer ju 1 Ferrari River att bli brakfavorit. Visserligen är innerspåret ingen höjdare, men Marc Elias tillhör mina nya favoriter och han missar inte den här straffsparken. Två bra hästar emot Ferrarin är 5 Juan och 8 Prosperous.

Avdelning 8: Om Ferrari River blir stor favorit i sjunde avdelningen så kan Ni nog räkna med att han tävlar mot 12 Zourane Kronos om att bli omgångens ”megalampa” (omgångens största favorit). Nyblivna fyraåriga stoet Zourane startade fyra gånger i höstas och vann fyra raka utan att blinka. När nu tränare Nurmos väljer att redan i slutet på februari årsdebutera sitt löfte kan vi nog räkna med att det är klart. Spår 12 över sprinterdistans är aldrig något att leka med, men det skulle ändå förvåna om inte Zourane Kronos fortsätter sin segerrad. Om Ni garderar storfavoriten handlar det om 9 Bizzi Blizz och 5 Vellum Paper.

Lördagens V75-omgång ber jag att få återkomma till på torsd/fredag. Det är alltså Sundsvall som gäller. Bergsåker bjuder på en fullmatad V75-omgång med genomgående kul lopp. Här en liten ”teaser”.

Tolv hästar bakom startbilen i Gulddivisionen, V75 avdelning tre. En formlös (?) Zenit Brick kommer väl som vanligt att bli storfavorit från ett perfekt läge, spår två. Kämpen Zenit Brick för första gången med Kaj Widell ombord!

Bra läge igen även för Perfect Dymanite i den avslutande Bronsdivisionen. Efter uppvisningen senast har man svårt att se den här killen förlora. Rikard N Skoglund fick styrningen den här gången.

Lägg till ett par öppna divisionslopp, ett vidöppet stayerlopp över dryga tre var med femton hästar på tre volter och ett lika öppet kallblodslopp så förstår ni att vi kan se fram mot ytterligare en spännande lördag.

Ha en härlig och framgångsrik vecka önskar Er

Hans G

Källa: Atg.tillsammans.se

Hans G:s krönika inför V75-Axevalla

V75 på banan med upploppet som aldrig tar slut...

Här mina funderingar om V75-omgången på Axevalla den 16 februari.

Avdelning 1: Vidöppen inledning över lång distans, voltstart. Det är omöjligt att säga vem som toppar strecklistan när dom är iväg på lördag. Kanske Untersteiner med 4 Willmer Gel som gjorde det bra på Solvalla senast då han vann. Dock mycket galopper för den gode Wilmer, men visst är han ett självklart streck. Kolgjinis hästar har varit på gång de senaste veckorna och till den här tävlingsdagen har dom laddat. Både 1 Tengil Face och springspårets 7 Victory Lee är tidiga streck. På mitt lilla system här nere har jag bara råd med ytterligare en häst och då får det bli 8 Knifetown Lover som efter två raka segrar i höstas nu gör come-back. Loppet kräver som sagt många streck på större kuponger. Glöm inte 10 Even Williams Sisu som många kommer att tappa bort!

Avdelning 2: Svårigheterna fortsätter. De två första markeringarna hamnar på Palema-hästarna 7 Sara Palema och 9 Jejje Palema. Fördel den senare som får Goop i sulkyn. Sara körs av ordinarie Micke J Andersson och den killen kan köra från start (bland annat…). Sara Palema från springspår sitter i ledningen innan dom sagt kör. Tommy Karlstedt är en kille som jag alltid gillat. Så roligt att Tommy fått visa hela sitt register efter flytten till ny gård. Här måste han räknas tidigt med 15 Amphibian Madness som kan sitta i läge direkt trots att läget ser trist ut. Hon har ju springspår på tilläggsvolten. Fjärde strecket på mitt lilla grundsystem får den andra springspårshästen på start, 6 Syria A.T. En häst som är uppfödd och ägd i Serbien! Ulf Ohlsson ombord.

Avdelning 3: Efter besök hos tandläkaren (!) är 3 On Track Piraten tillbaka i Gulddivisionen. Den långa distansen är inget bekymmer för världens bästa dalahäst, som givetvis kommer att bli favorit här. Dock hittar jag två hästar som jag tror att Piraten får stryk av på lördag. 10 Nimbus C.D. verkar mirakulöst nog ha hittat stilen igen hos Robban Bergh. Vackre Nimbus gjorde ju ett kanonlopp senast på Åby och kan vara rent ”klar”. Jag har även stor respekt för Platon Face som hamnat helt i skuggan av loppets två stora favoriter. Glöm starten senast i Paris, formen hos Platon är mycket bättre än så, han har siktat på det här loppet. Tre streck stänger definitivt igen veckans Gulddivision!

Avdelning 4: Nytt öppet tilläggslopp med 15 hästar på tre volter. 14 Island Life tjänade över en miljon hos Peter G Norman och var alltid en ”snackhäst”. Här gör Island Life sin första start för Robert Bergh och kanske även han är är rent ”klar”. Hästen har dock hunnit bli åtta år gammal och har inte startat på flera månader. Jag rekommenderar att Ni garderar och då framförallt med en ny Palema-häst, 9 Rossi Palema. Med startsnabbe Micke J Andersson i sulkyn sitter Rossi snabbt i läge från 20 meters tillägg och kan avgöra loppet redan från början. Jag behöver inte påminna om att även det här är en vidöppen historia som kräver många streck på större kuponger. Glöm inte 5 Cannon Flame som med Untersteiner ombord var fin vid segern på Jägersro för en månad sedan.

Avdelning 5: Rollerpot på Top 7 och intressant lopp som jag tror att Thomas Uhrberg vinner med 4 Västerbo Exact. Risken är att det kommer att kosta för mycket att komma förbi norske segermaskinen 1 Always On Time och/eller 3 Stepping Spaceboy från start, men Uhrberg är smart och kanske väljer ett passivt upplägg, upploppet på Axevalla är som bekant långt och utslagsgivande. 10 Zelov är en norsk gäst som tidigare har gjort det bra i Sverige och som gillar när det är tempo på loppen, fuxen kommer att finnas med på målfotot, intressant ny kusk i sulkyn. Jag vill även varna för 11 Baron Gift som alltid gör det bra på hemmaplan. På lilla systemet spikas dock Västerbo Exact, som förhoppningsvis även är rätta draget om Ni provar att spela Top 7.

Avdelning 6: Det skulle förvåna mig mycket om inte 1 Illuminati blir omgångens största favorit. Den här killen har mest glatt mig och på ett litet ”grundsystem” känns det givet att spika honom. Även om den dryga distansen över tre varv talar till Illuminatis fördel finns det dock en del som talar emot storfavoriten. Dels såklart läget, han har tidigare fällts en gång från ett liknande läge, men också en annan sak som jag bara inbillar mig. Illuminati har bytt skötare och det kan ha betydelse. Inget ont om den nya skötaren som säkert är en toppkraft (Jocke Lövgren anställer inga andra), men tidigare skötaren hade Illuminati som sin speciella favorit och sådant borde märkas. Inbillar jag mig, kanske helt fel…Om Ni garderar Illuminati så glöm inte 7 Pacific Face.

Avdelning 7: Härlig vidöppen avslutning. Jag gnisslade tänder då startlistan kom och 12 Infintus dök upp från spår 12. Ett iskallt läge som man normalt inte vinner från. Hästen är dock i kanonform och kan vinna tredje raka segern ändå. Bättre tur med läget hade 1 Night Brodde som är hästen att slå från ledningen. Glöm senaste starten då Night Brodde kom bort i ett rent taktiklopp. Kusken Marc Elias är son till Conny Lugauer och en riktig framtidsman. Jag nöjer mig med streck för de här två på lilla systemet, men ser ytterligare minst 5-6 hästar som platsar på större kuponger. 3 Dontbreakthebankås kommer närmare och närmare en seger och är tidig från sitt perfekta läge liksom 6 Patricia Zaz och 9 Vlad Del Ronco. Blir 10 Kaiser Håleryd bortglömd den här gången får Ni nog ta med honom också.

Trots att nederlagen har stått som spö i backen för mig de senaste omgångarna så provar vi väl igen. Skam den som ger sig. Jag aktiverar ett system till lördagens tävlingar när jag satt punkt för de här raderna. Som vanligt finns andelar att köpa från klockan 17.00, en hundring styck den här gången.

GÅ MED I LAGET

Ha en trevlig avslutning på veckan och god tur på liret önskar Er

Hans G

Källa: atg.tillsamman.se