Hans G.s krönika inför V86 onsdag:

Här mina funderingar kring V86-omgången onsdagen den 24 april 2019.

Avdelning 1: Skall jag näsvist anmärka på något denna onsdag så ser det tyvärr lite för favoritbetonat ut. Om nu V86 kan bli för lätt? Det börjar med ett fint lopp på Jägersro där tre hästar hoppar ut startlistan. Favorit blir säkert Peter Untersteiner med 3 Everton och det är självklart en toppchans. Favoriten utmanas av 2 Julia Pellini och kanske framförallt av 6 Gento som denna gång får Kim Eriksson ombord. Ett starkt trehästarslås! 

Avdelning 2: Peter Untersteiner igen. Förra onsdagen skickade han Ilona Håleryd till Solvalla och hon vann som ett skott (tackar!) med Adielsson i sulkyn. Den här gången försöker han göra om det med 2 Stonewash Diamant som självklart har Adielsson i sulkyn. Ett mycket svårslaget ekipage, omgångens bästa spik. Björn Goop sannolikt värst emot med 4 Lesperanza. Kanske även norskan 7 Madelen L.T.C. är värd ett omnämnande trots ett tråkigt startspår. 

Avdelning 3: Ny storfavorit på Jägersro. Conny Lugauers fyraåring 7 Nero Maximus har ägt banan de två gånger han startat i Lugauers regi och han har givetvis en toppchans att vinna igen. Det är egentligen svårt att hitta motbud, men Rånlunds 3 Cold Cash är inte så dum och har läget och sedan är jag nyfiken på vad som händer när nu Johnny Takter hoppar upp bakom Kolgjinis fine 8 Typhoon Face. Alla kan ju ha en dålig dag, även favoriten Nero Maximus… 

Avdelning 4: Omgångens bästa lopp går på Solvalla. Loppet körs för att hedra gamla hedershästen The Onion (elitloppsvinnare m.m.). Flera topphästar till start, bland annat 4 Heavy Sound som gör intressant årsdebut. Daniel Redén har redan två hästar klara för Elitloppet, Heavy Sound kan bli hans tredje efter starten i morgon. Och sedan står Redéns Perfect Spirit och Sorbet och knackar på dörren! Heavy Sound vinner normalt det här, men kommer inte till dukat bord. Det ser 3 Rajesh Face och 7 Charrua Forlan till. 

Avdelning 5: Lärlingarna tar hand om den femte avdelningen när vi är tillbaka på Jägersro. 7 Gideon H.Renka var ett oskrivet blad innan han debuterade för Kolgjinis i senaste starten och briljerade. Lillebror Dante Kolgjini tar hand om styrningen den här gången och det är inga problem för mig. Dante kommer att bli en artist att räkna med i alla sammanhang framöver. 5 Blue Mustasche är första motbudet i ett lopp där det känns som att det ”måste” hända något. 

Avdelning 6: Långt lopp, 2640 meter, och voltstart på Solvalla. Märkligt att detta lopp inte samlat fullt fält. Jag plockar en häst på statvolten och då hoppar Björn Goops 4 Twigs Caesar ur startlistan. Annars vinner ofta hästarna med 20 meters tilääg dom här loppen och från den startfållan räknas i första ahnd 8 J.S. Apollo och kanske framförallt 10 Track Angle. 

Avdelning 7: Jägersro avslutar för sin del med ett fint lopp för ston, ett försök till Diamantstoet, 2140 meter, bilstart. Lugauer provar med fina fyraåriga stoet 2 Ilydia Boko som kan vara en årgångshäst. Hon har galopperat i årets två inledande starter, men blir sannolikt favorit ändå tillsammans med Untersteiners 7 Cheerful Rivner. Loppet känns verkligen vidöppet och det är upplagt för en överraskning, tio-tolv hästar har chans att vinna. 

Avdelning 8: Det låter kanske som ett skämt, men faktum är att det sannolikt handlar om team Lugauer även då Solvalla skall avrundar omgången. Man skickar upp 3 Cesare Borgia och Connys som måste ha en toppchans att vinna sin fjärde raka seger. Cesare Borgia är obesegrad i Sverige och vann ju en utklassningsseger senast han gästade Solvalla. Connys son Marc Elias som tar hand om styrningen i morgon är snarast en förstärkning i sulkyn. Skall jag nämna ytterligare en häst i det här loppet får det bli lägesgynnade 1 Solkattens Chiron. 

Som Ni förstår innehåller veckans V86-omgång en rad riktigt tunga favoriter, men jag bestämde mig för att prova ändå och aktiverade ett andelssystem redan igår. 200 andelar finns till salu från klockan 17.00 i eftermiddag. Välkomna! 

Gå med i laget:

Låt mig avslutningsvis redan nu slå ett slag även för Åbys V64-tävlingar på torsdag då det handlar om kvalificeringsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Sex kanonlopp med stora delar av fyraåringseliten till start. Samtidigt Grand Opening av Nya Åby som jag hade tillfälle att beundra redan i förra veckan. Vilken anläggning det har blivit, bara att gratulera! 

Ha en trevlig och lyckosam vårvecka önskar Er 

Hans G

Källa: tillsammans.atg.se

Hans G:s krönika inför V75-söndag

Här mina funderingar om hur det kommer att gå V75 på Påskdagen på Romme.

Avdelning 1: Ett vidöppet sprinterlopp känns onödigt svårt och lite okänsligt att öppna med. Undrar ofta vad teamet som lägger V75-loppen tänker på. Nu är det dock inte helt fel eftersom jag tycker mig ha en vinnare här. 8 Deep Pockets har lottats till ett oddshöjande åttondespår, men är så startsnabb att han ändå lär hitta en vettig position, kanske rentav hitta till ledningen. Värst emot min vinnare sannolikt fine 6 Emile Zola Sisu (sju segrar på tio starter) som årsdebuterar samt lite bortlottade 9 Bizzi Blizz. Bästa läget av dom med chans har 3 Twinkle Kronos. Fyra streck stänger definitivt loppet.

Avdelning 2: Femton ston på tre volter och ingen lek. Konstigt nog verkar hästarna med dubbla tillägg ofta reda ut dom här loppen och där bak hittar vi denna gång åter fina 12 Southwind Feji som senast gjorde det bra som fyra då hon var ute på djupt vatten i ett stentufft lopp (Double Exposure vann). På samma volt startar kanoner som13 Millie Millionaire, 14 Ginny Weasley och 15 Hope And Dreams medan Daniel Redén kommer med 11 ChapterN.Deo som står 20 meter före den nämnda kvartetten. Det skulle förvåna om inte loppet står mellan dom här fem hästarna.

Avdelning 3: Tredje och sista kvalet till Olympiatravet som körs på Åby nästa lördag. 1 Makethemark årsdebuterar men tränaren Petri Salmela vill gärna vara med i finalen och kommer säkert väl förberedd. Läget blev ju perfekt och Makethemark är ett givet streck. Vinnartipset dock till Redéns 6 Sorbet som var makalöst fin då han vann senast på Solvalla. Glöm för all del heller inte bort team Melanderts duo 3 Zack´s Zoomer och 9 Milligan´s School, två topphästar som kommer att utmana favoriterna. Fyra streck känns starkt.

Avdelning 4: Inte mycket att snacka om här. 8 Månprinsen A.M. har årsdebuten avklarad och såg lika fin ut som vanligt då han bollade med konkurrenterna. Han är ensam på banan även här och förlorar inte. Han är dessutom van att vinna det här loppet, det känns nästan som en tradition. Spekulerar Ni i ett jordskred så är det några hästarna som står 20 meter före favoriten som räknas, framförallt 4 Sjö Vinn och 6 Bellfaks.

Avdelning 5: Här gillar jag 8 Isco Boko som nog är bästa hästen. Fyraåringen imponerade vid raka segrar i början på året innan det blev galopp nu senast. Läget för Isco är dock sämsta tänkbara eftersom han inte är någon blixt från start och riskerar att hamna illa till. Gardering alltså nödvändig och då landar vi på Robban Berghs 4 Quito Lane som årsdebuterade lysande uppe i Boden, samt värmlänningen och hemmahästen 6 Charlock Wiking som också glänste då han lekte med konkurrenterna i årsdebuten på hemmaplan i Karlstad.

Avdelning 6: Voltstart i Silverdivisionen och ett lurigt fjärdespår för 4 Mr Golden Quick som har blivit en av mina favorithästar. Han har belönat oss rikligt de två senaste starterna och kan absolut vinna igen. Ledningen här tog 7 Knifetown Winner redan då han lottades till spår sju, ett så kallat springspår som gynnar honom kraftigt. Sedan är förstås frågan hur länge han får bestämma i ledningen. 11 Perfect Dynamite kanske är beredd att gå fram tidigt och utmana ledaren och det behövs nog om Mr Golden Quick skall kunna avgöra igen. Det känns som att det händer något konstigt här…

Avdelning 7: Ytterligare två av mina favoriter dyker upp här, 5 Sign Me Up Too och Emilia Leo. Årsdebuten är avklarad med bravur och både den långa distansen och läget passar perfekt. Sign Me Up Too är verkligen snyggt inmatchad för den här uppgiften. Jag streckar dock även 4 Ural även på mitt lilla ”grundsystem” här nere. Den här stenkrossen har vunnit tidigare när han kommit tillbaka efter uppehåll och jag tror att han passar perfekt med Torbjörn Jansson ombord. Många med chans även här, passa speciellt Nurmos duo 8 Global Undecided och 12 Victory Topline.

Grundsystem på 192 rader – 96 kronor

GÅ MED I LAGET

Vädret under helgen skall bli strålande, underbart. Lycka till på liret och GLAD PÅSK önskar Er 

Hans G.

Källa: Atg.tillsammans.se