INTERVJUER & LÄNKAR TILL V86-EXPRESS SOLVALLA/BERGSÅKER ONSDAG 17 OKTOBER

Banprogram i Pdf: Valla & Bergsåker

Gratisprogram i Pdf: Valla/Bergsåker

Vi Tippa Rank, analys & spelförslag:

Dagens Spel V86-rank & analys alla lopp: Valla & Bergsåker

Travtips & rank från Gratistravtips.se: V86

V86-tips från Expressen (tisd) & kuskpanelen: del 1 * del 2

Expressens V86/DD-tips i sista stund med intervjuer (onsd): del 1* del 2*  del 3

Det senaste inför V86 från atg.se: V86-Nyheter

Intervjuer/kommentarer finns längre ner på sidan onsdag em. >>>

Solvallatipset med Spantes V86-tankar (onsd.):

Köp del i Spante Andelssystem till V86: Tillsamman.atg.se

Untersteiners Video inför V86:  -

Sportbladet/Trav365 V86-tips:

Gratis analys & strategisnack hos Travcash: V86

Travstugans gratistips: V86

V86-Svepet: Atg-play/arkiv

V86-listor, odds/strykn/streck/spela: atg.se

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V86-SOLVALLA/JÄGERSRO ONSDAG 10 OKTOBER

V86-1, 1 140 m, auto

1 Triton Neergård (Jeppe Juel) ser det spännande ut för och det är bra förutsättningar här med ett bra utgångsläge och distans. Det blir inga ändringar och jag tycker det ser bra ut på pappret, säger Jeppe Juel.

2 Othello Victory (Peter Untersteiner) skötte sig inte i voltstart senast på V75 och har fått gå ett kvallopp efter det. Kändes bra där och det blir laddning mot ledningen. Helstängt huvudlag den här gången, säger Peter Untersteiner.

3 Alkalizer Am (Johnny Takter) har inte startat på länge men tränat på och känns pigg och fin hemma. Har gått 1.18/1 600 meter som snabbast så det här loppet blir väl mest för att komma igång igen. Troligen skor och jänkarvagn, säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.

4 Mr Pellegrino (Håkan B Johansson) är en ­ganska vass sprinter när han är som bäst men det var länge sedan som han ­presterade på den nivån som ­skulle krävas för en ­framskjuten placering i det här loppet och man får sikta på en slant i första hand.

5 Olympic Kronos (Adrian Kolgjini) har gjort det bra i två raka montéstarter och slutat tvåa i båda dessa. Näst senast avslutade han bäst av alla och var endast knappt slagen till slut. I sin senaste start utmanade han Order to Fly och dessa två var långt före resten av konkurrenterna. Formen verkar vara klart bra för dagen och han får ses som ett platsbud här. Det blir ­första gången som han får testa på att starta på en så här extremt kort distans.

6 Rajah Press (Christoffer Eriksson) har ett dåligt läge man han är bra ut och formen är god. Han höll till upploppet senast och borde vara med bland de tre här. Det blir inga ändringar, säger Björn Lindblom.

7 Tycoon Conway Hall (Steen Juul) var lite sämre senast och har fått en träningsperiod nu och känns normal. Dåligt läge så kan bli svårt att komma in i loppet och jag vill se han prestera innan jag tror på honom, säger Steen Juul.

8 Comanche Moon (Bernardo Grasso) är det bra med men han har ett tråkigt spår över den här distansen. Hade han haft ett bättre utgångsläge hade vi trott på honom men det ser svårt ut på förhand. Kanske sätter på ett helstängt huvudlag, säger Jonas Oscarsson hos Joakim Lövgren.

V86-2, 2 140 m, auto

1 Must Have (Pierre Nyström) laddar jag för ledningen med men hon möter nog någon som är lite för bra och kan vi vara tvåa-trea så är vi jättenöjda här, säger Pierre Nyström.

2 Carja (Jorma Kontio) är allt väl med. Har okej form men har fått vandra i spåren på slutet, så läget är bra den här gången. Kan ­vara trea-fyra i det här loppet. Vi gör inga ändringar, säger Thomas Lönn.

3 Linda’s Girl (Oskar Kylin Blom) känns mycket bra och nu med autostart så är jag optimist. Allting känns jättebra, säger Lena Norin.

4 Tro Lo Lo (Erik Adielsson) har inte startat på ett tag och formen är lite svårbedömd. Det är ett fint sto i grunden som duger i klassen och hon ska inte nonchaleras helt här från ett bra utgångsläge.

5 Dealwithakiss (Claes Sjöström) ska prova ­starta lite tätare nu och hon såg fräsch och fin ut senast. Hon duger i klassen och vi provar nog ett open eye-huvudlag nu istället för norskt så hon öppnar lite bättre, säger David Persson.

6 Sundsvik Mayday (Kaj Widell) har varit ute i ganska så tuffa lopp i Finland men hon har inte fått med sig så mycket i loppen. Även här lär det vara några som är lite för bra och hon har inte räckt till i sina senaste starter i Sverige. Man får nog sikta på en hygglig slant i första hand härifrån.

7 Pastell Tilly (Peter G Norman) verkar allt väl med efter senaste starten men hon har ett dåligt spår och jag får smyga med här och se hur långt det räcker, säger Peter G Norman.

8 Cikoria Frazer (Tobias J Gustafsson) var helt okej senast. Otur med spåret och positionerna avgör mycket men tror hon är på väg upp i form. Får gärna bli lite tempo och med vettig resa kan hon vara långt fram, säger Tobias J Gustafsson.

9 Stoneisle Ocean (Tomi Haapio) kändes jättefin senast och har bra form. Spåret är inte så dåligt för henne och det ser ut som en bra chans. Skor nu men tror inte det ska betyda så mycket, säger Tomi Haapio.

10 Sundsholms Fatima (Malin Friman) har tyvärr bakspår och det är lurigt. Känns fin i jobben och med en bra resa är hon långt framme, säger Klaus Kern.

11 Quite Nice (Per Lennartsson) har haft ett litet tävlingsuppehåll så kanske behöver loppet för att komma igång. Läget gör att vi får spurta till slut och det är inget hett vinstbud. Det kommer bli barfota fram, säger Per Lennartsson.

V86-3, 2 640 m, auto

1 The Muffin Man (Christoffer Eriksson) känns bra i träningen och förutsättningarna ser bra ut. Eventuellt kommer det bli en jänkarvagn den här gången, säger Peter Arnqvist.

2 Powderfinger (Peter ­Untersteiner) är i god form och målet är att köra i ledningen. Det blir barfota nu och jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.

3 Ben G.T. (Kim Eriksson) har fått några lopp i kroppen och han gjorde det bra senast. Står bra inne nu och han har gått bra på distansen tidigare. Hoppas kunna tjäna fina pengar här, säger Sofia Aronsson.

4 Esteban S.T. (Sören Boel) spurtade vasst som tvåa senast på Åby och visade fortsatt bra form. Bör slåss om fina pengar här från ett bra utgångsläge.

5 NoLimitJimMit (Conrad Lugauer) har gjort bra lopp hela tiden och utvecklas på rätt vis. Det ser ut som en fin chans igen och han har styrkan också. Han är startsnabb och gick bra från ledningen i senaste loppet, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

6 Vital (Jeppe Juel) verkar det bra med efter senaste loppet och det känns som han gått framåt med loppet. Möjligen barfota fram, säger Pia Johansson.

7 Peakster (Björn Goop) har visat att han klarar distansen bra och kommer han ner i banan från start så kommer han vara långt framme till slut den här gången, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

8 Medium (Thomas Uhrberg) har tyvärr fått ett tråkigt utgångsläge så vi får sikta på en mindre slant här, säger Ronny Palm.

9 Rodick Broline (Johnny Takter) gick helt okej senast men är inte riktigt där han ska vara ännu. Får ­steppa upp lite om man ska tro på någon segerchans, säger Markus Niklasson hos Marcus Lindgren.

10 Mucho Flax (Peter Ingves) var jag besviken på senast men han gick med öppet huvudlag då och nu blir det någon form av stängt. Svårt tro att han vinner men vi tar av skorna nu också, säger Ulrika Vikström.

11 Cooling Break O.O. (Stefan Persson) har jättebra form men haft stolpe ut. Tråkigt läge och får svårt slå Conrads häst. Med lite tur kan han vara trea-fyra, säger Dick Robertsson.

12 Gullabo Däck Bling (Stefan Söderkvist) har lite tråkigt spår men distansen är ett plus. Vi får hoppas att det blir tempo så får vi köra om en bra peng härifrån, säger Stefhan Eriksson. 

V86-4, 1 640 m, auto

1 Jas S.S. (Per-Olof Svantesson) gick bra senast och har varit jättefin i jobb efteråt. Har utvecklats och jag blir inte förvånad om han är med där framme, säger Per-Olof Svantesson.

2 Scotch Brodde (Torbjörn Jansson) är ute i ett tufft lopp men jag är nöjd med formen och hoppas han ska kunna höja sig ett snäpp. Eventuellt aluminiumskor bak istället för järn, säger Stefan P Pettersson.

3 One For You (Tomi Haapio) är snabb ut och jag provar för ledningen härifrån. Gick fort näst senast på distansen och hon är i bra form. Tränaren är optimist, säger Tomi Haapio.

4 Fighter Marke (Ulf Eriksson) verkar det bra med men han är bara medel ut från början och jag hoppas han kan vara bland de fem, säger Roger Pettersson.

5 Macelleria (Örjan Kihlström) har gjort två bra lopp i sin nya regi och ska räknas ganska tidigt här.

6 Arras Cando (Erik Adielsson) var inte till sin fördel senast och är uppfräschad efteråt. Möter äldre nu men distansen är en fördel, säger Svante Båth.

7 Ivan Pavlov A.T. (Per Lennartsson) är inte så kvick i benen så det blir ett test på distansen här. Jag tror att han kommer behöva ett lopp till och jag ligger lågt vad gäller vinstchansen, säger Per Lennartsson.

8 Maximus M.M. (Ulf Ohlsson) har ett lopp i kroppen och han borde gått framåt med det. Spåret är iskallt men han känns fin och det kommer nog bli barfota runt om nu och jänkarvagn, säger Morten Waage.

9 Pomeroll Am (Kenneth Haugstad) har gjort två jättefina lopp på slutet och med ett rygglopp tror jag han är långt framme. Känns lite undervärderad, säger Kenneth Haugstad.

10 My Angel Laday (Claes Sjöström) behöver lopp i kroppen och kvalet är det snabbaste hon gått. Känns fin i sina lugna jobb och det blir barfota runt om och eventuellt jänkarvagn, säger Håkan Berger.

11 Charlock Wiking (Magnus Jakobsson) var rätt bra jobbad inför en tilltänkt start för 14 dagar sedan men han blev förkyld då och har inte gått något hårdare efter det, men han ska vara rätt bra i ordning. Svårt komma till härifrån och jag får köra lite på chans, säger Magnus Jakobsson.

12 O.M.Easton (Micael Lindblom) vann med krafter kvar senast men det ser besvärligare ut nu och vi jagar fina pengar i första hand, säger Micael Lindblom. 

V86-5, 1 640 m, auto

1 Twin Peaks (Ken Ecce) har okej form och har fått ett bra startspår. Känns normal i träningen och jag tycker hon ska kunna vara med bland de tre-fyra främsta i det här loppet. Kommer att gå med jänkarvagn, norskt huvudlag och barfota fram, säger Ken Ecce.

2 Absolut Gehör (Peter Ingves) har fått ett bra spår och nu blir det helstängt för första gången i min regi. Hon går barfota och med jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.

3 Stonewashd Diamant (Peter Untersteiner) är inte så startsnabb och kan hamna på vingel men jag tror på en god insats då hon ­varit fin på slutet. Vanlig vagn, helstängt och barfota, säger Peter Untersteiner.

4 Tour Knight (Henriette Larsen) blev det fel för senast men hon kändes väldigt fin. Jag tror att hon är i en bra form och går med jänkarvagn, norskt huvudlag och barfota, säger Peter Untersteiner.

5 Come and Dream (Christoffer Eriksson) blev det fel för senast, hon pullade och gjorde av med krafter. Den starten glömmer vi. Jag tror hon har hygglig form även om inte resultatraden visar det, och ett bra spår och 1 600 passar, kan vara en liten outsider. Ingen ändring, säger Tomas Malmqvist

6 Foxy Brown (Markus Niklasson) har lite bättre spår nu och är kvick ut och hon brukar bita ifrån sig bra från ledningen. Blir vassare därifrån så kommer jag dit så kommer jag köra henne där, säger Markus Niklasson.

7 Pompano Euphoria (Kim Eriksson) har gjort det bra och blir bättre och bättre. Dåligt läge nu och behöver tur men känns fin hemma. Fungerade bra med jänkarvagn och barfota senast så det blir samma igen, säger Sofia Aronsson.

8 Liza with a Z. (Olof Thorson) fick ett omöjligt läge den här gången och jag ligger lågt. Tycker annars att hon har haft fin form länge, säger Olof Thorson.

9 Lonely Star (Fredrik Berg) blev lite tempotorsk senast. Kör de stenhårt ­hela vägen och vi kommer in i matchen så hoppas jag hon gör ett bra lopp och jag känner mig aldrig slagen med henne. Kommer gå med bakskor den här gången men det är inget negativt då hon behöver fästet. Annars blir det inga ändringar, säger Fredrik Berg.

10 Trophygirl (John Köhler) känner jag inte till konkurrensen för men hon är bättre än vad hon har varit i sina två senaste starter. Jag är nöjd med pengar på förhand. Det blir inga ändringar, säger John Köhler. 

V86-6, 2 140 m, volt

1 Vespertilio Jet (Ulf Eriksson) kan mycket men har gjort oss besvikna några gånger. Körs i ledningen om han håller upp den, säger Stefan P Pettersson.

2 Vincent Chase (Örjan Kihlström) har det ­strulat ­lite för men han är i bra form. Blir ingen ändring, säger Stefan Melander.

3 Iller Tooma (Kenneth Haugstad) känns fin i jobben och är hyggligt förberedd men han behöver nog något lopp i kroppen. Om banan tillåter så kommer det bli barfota runt om, säger Henrik Larsson.

4 Captain Knas (Anders Eriksson) har fått ett lite knepigt utgångsläge men sköter han sig så finns kunnande för en vettig slant.

5 Imakeyouproud (Pierre Nyström) tyckte vi ­gjorde ett bra lopp senast och han gick med fulla linor över mål. Kommer gå med norskt för första gången, säger Anneli Ekman.

6 You to Neat (Jorma Kontio) var det inget riktigt drag i senaste loppet men han har spännande förutsättningar nu och vore intressant att se i ledningen den här gången. Bör ha bra chans att komma dit och därifrån ska han räknas tidigt i det här loppet.

7 Dreamlady Glatigne (Emilia Leo) var bra senast och var pigg i mål. Hoppas hon gör ett bra lopp så vi får se vart hon hamnar, säger Anna-Karin Rundqvist.

2 160 meter:

8 So Gå Ikaros (Claes Söström) känns pigg och glad. Jag är lite mer optimistisk den här gången och tycker han ska vara bland de tre, säger Greger Hägglund.

9 Dennis de Castella (Torbjörn Jansson) gjorde en otroligt bra insats senast. Det har blivit lite långt mellan starterna nu, men allt verkar bra. Jag tror att han kommer göra ett bra lopp, säger Ulrika Wällstedt.

10 This is Alex (Kaj Widell) gjorde det fullt godkänt som tvåa i monté senast, även om han var stort slagen. Nu är det en mycket tuffare uppgift och han får normalt svårt att blanda sig i ­någon segerstrid här. Får jaga pengar i första hand.

11 Esprit Sisu (Erik Adielsson) var riktigt bra senast bakom två riktigt bra hästar. Det känns bara bra efteråt och är han lika bra den här gången måste han räknas, säger Svante Båth.

12 Rigel Face (Ulf Ohlsson) har inte startat på några månader och jag hoppas på ett snällt lopp. Han får startas igång och han kommer gå med skor runt om, säger Stefan Melander.  

V86-7, 3 140 m, volt

1 Dekadent K. (Jeppe Juel) har riktigt fin form men haft svårt att räcka till i klassen i Sverige. Pengar i första hand, säger Steen Juul.

2 Crown Wood (Kim Eriksson) har plötsligt blivit svårare att handskas med utan att vi vet varför. Jagar pengar. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

3 Babymoney (Ken Ecce) gick rätt så fint senast och formen är uppåt. En plats­chans, säger Ken Ecce.

4 Uncle di Poggio (Björn Goop) har gjort det bra och är aktuell vid gardering.

5 Uddens Index (Peter Ingves) var bra senast och allt verkar som det brukar i träningen. Har ett lite byngligt spår nu så får se vart han hamnar men han har en trudelutt till slut och ska kunna dyka upp där framme, säger Stefan Axelsson.

6 Global Strategy (Nicolaj Andersen) trivdes inte med stänket som blev senast och var inte trött i mål. Han tål distansen och är han trea fyra så är jag nöjd, säger Nicolaj Andersen.

3 160 meter:

7 Surprise Power (Peter Zadel) är i okej form. Tufft lopp nu och jag försöker ge honom ett snällt lopp. Fyra-femma är realistiskt här, säger Peter Zadel.

8 Ulriika Highness (Stefan Söderkvist) är på väg uppåt i form och bör göra ett bra lopp men det är tufft emot så det blir svårt att vinna, säger Lars Brindeborg.

9 Mr Jäger (Stefan Persson) känns jättebra men det är bra hästar mot så hoppas han kan vara fyra-femma, säger Christian Drottmar.

10 Cashback Pellini (Christoffer Eriksson) har startat i V75 på slutet och är ett tidigt bud vid gardering.

11 Partizan Face (Adrian Kolgjini) har varit ute i tuffa lopp. Ses med platschans.

12 Toddler (Marc Elias) håller fin form. Får vara lite försiktig i voltstart men tror han klarar det. Distansen passar och han ska ha chans. Det blir ett öppet eller norskt huvudlag nu, säger Markus Waldmüller hos Conrad Lugauer.

13 Gute Band (Peter Untersteiner) var inte helt bra i halsen senast och fick en veckas vila. Känns som vanligt igen och slåss om fina pengar med rätt löpning, säger Joakim Granlund hos Johan Untersteiner.

14 Bandit Brick (Steen Juul) tror man alltid på chans med. Dåligt läge nu men det är tre varv och det finns tid att komma in i loppet. Han ska vara med där framme, säger Steen Juul.

V86-8, 2 640 m, auto

1 Djorkaeff Sisu (Erik Adielsson) hoppade senast men jag tar inte så hårt på det i ett ryckigt kört lopp. Det är en kul outsider här, säger Svante Båth.

2 Auto Relight (Stefan Melander) är ganska bra i ordning och har fått ett bra läge. Några bra emot men han är ganska bra själv och går barfota runt om, säger Stefan Melander.

3 Cargo Door (André Eklundh) var lite sämre senast men gick med skor då och han går barfota nu. Känns fin efteråt och bortser man från senaste starten ska han inte vara borta, säger Sofia Aronsson.

4 Divine (Jorma Kontio) satt fast senast och det ser bra ut nu med ett bra spår och det ska bli spännande testa på lång distans då hon alltid gått i mål med krafter kvar. Är förhoppningsfulla och tror på fina möjligheter, säger Anna Österberg.

5 Thelma de Glatigne (Örjan Kihlström) var sjuk senast men verkar fin för dagen. Vet inte vad hon gillar om lång distans så det blir ett test. Kommer nog gå med en vanlig vagn nu och barfota runt om, säger Anna-Karin Rundqvist.

6 Quick Crown (Anders Eriksson) vann knappt men säkert senast. Det blir en tuffare uppgift nu från ett sämre utgångsläge.

7 Mellby Ess (Petter Lundberg) verkar det bra med. Kan öppna ganska hyggligt och jag tycker det är en bra häst så jag har lite förhoppningar. Norskt huvudlag i stället för ett helstängt, säger Petter Lundberg.

8 Hazelhen Hermes (Tomio Haapio) har lite dåligt spår men distansen passar bra. Kör snällt och hoppas på ett bra tempo. Platsbud, säger Tomi Haapio.

9 Pikachu Face (Torbjörn Jansson) känns väldigt bra och han får gå med skor nu då han blev lite ömfotad senast. Med lite tempo hoppas jag han är med långt fram, säger Jakob Croon.

10 Give Me Ten (Malin Friman) är i absolut toppform och känns riktigt bra. Distansen är bra och om det löser sig är han med långt fram, säger Klaus Kern.

11 Mr Dream Coktail (Kenneth Haugstad) har haft bra form länge. Det är hans distans nu och jag tycker ­inte det är riktigt samma klass på motståndet den här gången så med lite tur så kan han vara en bit fram här, säger Joakim Elfving.

12 Leader Brodde (Mattias Djuse) är i fin form och det blev lätt senast. Har förhoppningar men det gäller att det blir lite fart på loppet, säger Mattias Djuse.

Christoffer Wickmans V86-tips:

Bästa spelet
12 Toddler (V86-7) kan öppna snabbt från start och från sitt springspår på tillägg tror jag att han kommer hamna perfekt på det direkt, tidigt få ­överta ledningen, och sedan måste han bli mycket svår att plocka ner – även för en sådan häst som Bandit Brick. Toddler gör sällan eller aldrig en dålig insats och kommer också från ett stall i absolut toppform och den aktuella distansen oroar mig inte alls.

Spetsstriden
V86-1: 2 Othello Victory med helstängt huvudlag håller jag som spetsfavorit, han utmanas främst av 5 Olympic Kronos och 6 Rajah Press, men jag tror inte de tar sig förbi.

V86-2: Öppen spetsstrid, men 1 Must Have tippas på läget.

V86-3: 1 The Muffin Man med jänkarvagn kan nog ­öppna snabbt, likaså 2 Powderfinger som tävlar barfota samt med jänkarvagn. 5 Nolimitjimmit lär också testas. Öppet!

V86-4: 3 One for You är kvick, och är given spetsfavorit.

V86-5: 2 Absolut Gehör blir tuff att rubba i spetsstriden.

V86-6: 6 You to Neat måste ha bra spetschans i loppet.

V86-7: 12 Toddler övertar tidigt ledningen i detta lopp.

V86-8: 4 Divine provas, 5 Thelma de Glatigne är kvick.

Tvilling – 2 rader
Lopp 7 på Jägersro (V86-3): U: 1 – 2, 5

Upplagt: 2018-10-10

Källa: Christoffer Wickman/Sportbladet.se

V86-Gratis-prog_181017