INTERVJUER, SPETSANAYS & LÄNKAR TILL V86-EXPRESS SOLVALLA/JÄGERSRO ONSDAG 12 DEC.

Banprogram i Pdf: Valla & Jägers

Gratisprogram i Pdf: Valla/Jägers

Vi Tippa Rank, analys & spelförslag: Valla/Jägers

Dagens Spel V86-rank & analys alla lopp: Valla & Jägers

Travtips & rank från Gratistravtips.se: V86

V86-tips från Expressen & kuskpanelen (tisd): del 1 * del 2

Expressens V86/DD-tips i sista stund med intervjuer (onsd): del 1 * del 2 *  del 3

Det senaste inför V86 från atg.se: V86-Nyheter

Solvallatipset med Spantes V86-tankar (onsd.): Valla/Jägers

Köp del i Spante Andelssystem till V86: Tillsamman.atg.se

Untersteiners inför onsdagens V86: Valla/Jägers

Sportbladet/Trav365 med V86-tips: Valla/Jägers

Solvallas topp-20 ligor, tänare, kuskar mm:  Valla

Gratis analys & strategisnack hos Travcash: V86

Travstugans gratistips: V86

V86-Svepet: Atg-play/arkiv

V86-listor, odds/strykn/streck/spela: Atg.se

VÄLKOMMEN TILL DRINKO'S JULSHOPP

Kolla in på Drinko.se och se om det kan vara ett intressant ställe att handla Öl, Vin & Sprit ifrån. Om intresse finns lägger jag upp en rabattkod på 5% här på sidan. Gäller allt ni handlar f.o.m. 1 jan. Maila "Drinko tack" till: ebbes-travstudio@live.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V86-SOLVALLA/JÄGERSRO ONSDAG 12 DECEMBER

V86-1, 3 140 m, volt

1 Amadillo C.N. (Steen Juul) verkar allt vara bra med och nu har vi ett väldigt spännande läge. Senast fick han vinna på Halmstad och jag tycker att han har tagit det loppet på ett bra sätt. Jag har svårt att sätta in honom i den här omgivningen då jag inte riktigt har koll på motståndet, men jag ser det som min bästa chans på V86 och är övertygad om att han gör ett bra lopp. Inga ändringar, säger Steen Juul.

2 Dual Ignitors (Peter Untersteiner) har nu ett intressant läge och distansen är en stor fördel. Volten innebär inga problem och vi får lifta med till en fin placering. Han kan bli lite het där framme så jag ser helst ett rygglopp och är vi trea, fyra är jag nöjd. Inga ändringar, säger Dan J Andersson.

3 Panamera (Jörgen Sjunnesson) gör andra starten i min regi och jag blev besviken när galoppen kom senast då han kändes väldigt fin både före och efteråt. Nu möter vi tuffa hästar, men jag tycker ändå att han duger i det här sällskapet och att det är skor är absolut inget problem. Vi tar det lugnt från start och jag ser det som en typisk outsiderchans. Inga ändringar, säger Ola Karlsson.

 

3 160 meter:

 

4 Vincent As (Carl Johan Jepson) är en jättefin häst men väldigt osäker. Vi kommer att ta till alla säkerhetsåtgärder vi kan för att det ska bli en felfri resa och skulle det falla väl ut finns det absolut kapacitet för att segerstrida. Han känns fin i träning och jag tror på min häst. Inga ändringar är planerade i nuläget, säger Magnus Dahlén.

5 Cashback Pellini (Christoffer Eriksson) känns väldigt fin hemma i träning och går framåt hela tiden. Jag måste tyvärr säga att galopprisken från det här läget är hög, men om det blir en felfri resa och det skulle klaffa längs vägen ska han räknas. Vi får ta det lugnt från start och hoppas vi kan komma iväg bra. Hästen har absolut toppform och ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Petri Puro.

6 Mr Jäger (Stefan Persson) var riktigt duktig senast på Jägersro men jag är lite orolig över stallformen då flera av mina andra har stannat i loppen. Jag väntar på värden från provsvaren och hoppas de ska visa att allt är som det ska. Vi möter några som är för tuffa emot den här gången, men jag tror vi kan vara med och hugga om tredjeplatsen. Inga ändringar, säger Christian Drottmar.

7 Sphinx d’Inverne (Peter Ingves) svarade för en fin avslutning senast men kändes ändå lite segare än jag hade önskat och jag körde nyligen ett 20-jobb med honom och allt kändes precis så som jag vill att det ska kännas. Nu har vi behandlat honom och vi smyger med på innerspåret för att plocka en peng. Det är tuffa hästar emot och skulle vi vara trea eller fyra skulle jag vara nöjd. Inga ändringar, säger Thomas Madsen.

 

3 180 meter:

 

8 Prosperous (Johan Untersteiner) känns fin för dagen och det finns absolut inget att klaga på. Jag tycker att han gjorde ett bra lopp senast på Kalmar och trots att vi har dubbla tillägg kan man inte räkna bort honom. Distansen passar perfekt då han är stark och rejäl och tål att göra en hel jobb på egen hand. På förhand ser det svårt ut att rå på Vincent As men vi ska göra vårt bästa. Det blir eventuellt en bike, säger Markus Niklasson i stall Marcus Lindgren.

V86-2, 2 140 m, auto

 

1 Smile of Mine (Kevin Oscarsson) är ny i min regi och tränar på ett hyggligt sätt. Läget är intressant men jag tror hon behöver det här loppet i kroppen och ligger lågt. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

2 Scarlet O’Cara (Oskar J Andersson) var okej senast men jag hade lite högre förhoppningar på henne. Hon är medel från start så vi får försöka hitta en vettig position och ge henne ett snällt lopp. Det kan vara en liten platschans på läget. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

3 Woolies (Örjan Kihlström) tränar på ett fint sätt och vi är nöjda med utgångsläget. Hon är inte så kvick den första biten men vi borde kunna hitta en vettig position härifrån. Jag ser det som ett platsbud, säger Roger Walmann.

4 Supreme Face (Ulf Eriksson) har fått ett bra spår och hon matchar motståndet väl. Hon öppnar bra och skulle vara gynnad om det blev spets. Formen är bättre än raden. Inga ändringar är planerade. Platschans, säger Reijo Liljendahl.

5 Petunia (Mattias Djuse) har fin form för dagen och satt fast senast på Eskilstuna med gott om krafter kvar. Läget är bra och hästen har kapacitet för att dyka upp långt fram i loppet. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

6 My Angel Laday (Erik Adielsson) var ute i ett amatörlopp senast och det blev fel, så det loppet är bara att glömma. Hon är hygglig iväg från start och allting känns fint hemma i träning. Motståndet är tufft så jag ser det främst som en platschans. Det blir ett halvstängt huvudlag, säger Håkan Berger.

7 Lura (Claes Sjöström) gjorde sig illa i hagen och har stått över några jobb, men allt känns som det ska nu. Det är några bra emot och vi hoppas det blir ett hårt tempo. Jag ligger lågt och hoppas på pengar. Det blir eventuellt ett annat huvudlag, säger Hans V Jansson.

8 Saga Doc (Troels Andersen) vann senast på ett fint sätt så formen sitter där. Hade vi haft ett bättre läge hade jag varit riktigt optimistisk, men nu måste jag ligga lågt då det blir tufft att vinna härifrån. Hon är stark och rejäl men behöver tur för att blanda sig i platsstriden. Inga ändringar, säger Stellan Tidelius.

9 Celinn Palema (Anders Eriksson) håller hygglig form men vill hellre vara med långt fram i loppen. Trots det tycker jag läget är spännande och hoppas på andra, tredje utvändigt. Hon har en bra avslutning, men det är främst en platschans. Inga ändringar, säger Bo Ralfelt.

10 Bear Seat (Kaj Widell) känns fin och smidig och jag tycker det var en godkänd prestation senast på Eskilstuna, trots att banan var tung. Hon har tagit loppet bra och vi hoppas på en fin peng. Inga ändringar, säger Eva Berglund.

11 Cactus (Jorma Kontio) mår bra för dagen och det finns ingenting att klaga på. Jag tror inte frånvaron ska betyda så mycket och jag tycker absolut att hon ska räknas i det här sällskapet. Inga ändringar är planerade i nuläget, säger C-G Björkroth i stall Timo Nurmos.

12 Fire on Fire (Emelie Mårtensson) var bra senast trots en del trafikproblem och det ska bli kul att få vara med i loppet. Motståndet är tufft och läget uselt, så jag måste ligga lågt och hoppas vi kan få med oss en peng hem. Inga ändringar, säger Emelie Mårtensson.

V86-3, 1 640 m, auto

 

1 Roller Coaster Ås (Peter Untersteiner) har ett perfekt läge då han är kvick ut den första biten och min plan är att försöka ta mig till spets och köra där. Han känns fin i träning och jag tror det passar bäst för honom att gå i täten. Han ska helt klart räknas med chans i loppet. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

2 Undique Face (Lutfi Kolgjini) tränar jättefint och är en fin häst i grund och botten men inte kommit så långt i utvecklingen som övriga fältet. Plockar pengar, säger Lutfi Kolgjini.

3 Knowwhentohold’em (Stefan Persson) vann senast på ett bra sätt och allt verkar fortsatt fint med honom. Han är travsäker men nu möter vi tuffa hästar och realistiskt sett är det en liten platschans. Inga ändringar, säger Peter H Sjöberg i stall Stefan Persson.

4 Trix on Line (Chistoffer Eriksson) har tagit senaste loppet på ett bra sätt och jag tror vi är med och gör upp om segern. Han är kvick ut och Christoffer avgör hur han vill köra. Jag tycker det är en motiverad favorit och planerar inga ändringar, säger Sören Norberg.

5 Cyrano de B. (Joakim Lövgren) känns fin och tränar på ett bra sätt. Nu möter vi några som är för tuffa och jag tror det blir svårt att vinna loppet. Han är stark och rejäl och det ska bli spännande att se hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Jonas Oscarsson i stall Joakim Lövgren.

6 Goofy Sisu (Per Nordström) verkar vara okej utan att ha den där riktiga toppformen. Jag hoppas vi kan tjäna en hygglig peng då motståndet är tufft den här gången. Det blir en lättning i balansen och en vanlig vagn, säger Per Nordström.

7 Mingait Tooma (Thomas Uhrberg) känns bortlottad och får det tufft att vinna.

8 Ubiquarian Face (Adrian Kolgjini) galopperade bort en trolig seger senast. Fortfarande lite knepig i uppförandet men dyker säkert upp i segerstriden, säger Lutfi Kolgjini.

9 It’s So Easy (Peter Ingves) mår kanonbra och känns verkligen fin i träning. Senast var hon riktigt duktig efter galopp och jag är ändå lite optimistisk inför den här starten. Jag har respekt för motståndet men har inte gett upp på förhand. Inga ändringar, säger Ronnie Fyhr.

10 Go All in (Conny Lindblad) utvecklas fint men är fortfarande väldigt grön och det här är en häst för framtiden. Den här gången ligger vi lågt och det är inget för vinnarspelarna. Inga ändringar, säger Gitte Stafström.

11 Barnacle (Kim Eriksson) känns fin för dagen men vi har ett läge som drar ner förhoppningarna. Motståndet är tufft och jag ser det som en liten platschans om det skulle lösa sig längs vägen. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

V86-4, 3 140 m, auto

 

1 Copimade (Oskar J Andersson) vill ha ett högre tempo än senast och är lite ojämn. Nu blir det ett snällt lopp och vi hoppas främst på pengar. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

2 Falco di Quattro (Erik Lindegren) verkar det bra med och galoppen senast får jag ta på mig. Han kan öppna hyfsat och vi söker en invändig resa den här gången för att försöka avsluta vasst i stället. Då motståndet är stenhårt så ligger jag lågt och hoppas på en slant. Inga ändringar, säger Erik Lindegren.

3 Davy Jones Sisu (Örjan Kihlström) galopperade senast men är normalt travsäker. Det är en vinterhäst som trivs när det är kallt och vill inte ha en lerig och blöt bana. Distansen är ett oprövat kort men ska inte vara några problem och han är en outsider i loppet. Inga ändringar, säger Anne Raatikainen i stall Petri Salmela.

4 Leader Brodde (Mattias Djuse) har fin form för dagen och det finns inget att klaga på. Han är snabb från start så förutsättningarna med spåret är jag nöjd med. Senast på Örebro tycker jag att han gjorde en riktigt bra insats. På förhand tycker jag han är en av dem ska göra upp om segern. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

5 Zeus Karsk (Peter G Norman) galopperade tyvärr bort en framskjuten placering senast och jag tror han gör ett bra lopp nu. Han går bra på vintern och har alltid en bra avslutning. Att gå med skor kan vara ett minus men jag tror ändå att det ska fungera. Inga ändringar, säger Peter G Norman.

6 Topgear (Hans G Eriksson) har många nollor i raden. Vinner inte här.

7 I am Dynamite (Camilla Collander) blev störd senast så det loppet är bara att glömma. Nu har han ett lopp i kroppen och borde vara förbättrad. Han är trög från start men distansen är en fördel. Toppformen finns inte där och jag är nöjd med pengar. Inga ändringar, säger Camilla Collander.

8 Young da Vici (Per Lennartsson) har varit sjuk sedan senaste starten och fått vila. Han har tränat på som han ska men det kan fattas lite grann i honom, särskilt de sista metrarna över den här långa distansen. Om vi får en fin resa kan han absolut dyka upp där framme, även om det blir svårt att rå på Leader Brodde. Inga ändringar, säger Marcus Sundberg i stall Per Lennartsson.

9 Rigel Face (Rikard N Skoglund) blir bättre och bättre hela tiden och jag är väldigt nöjd med honom. Det är ingen toppform men jag tror han kommer att göra ett bra lopp. Jag planerar inga ändringar, säger Stefan Melander.

10 Wizard Simoni (Kaj Widell) är bättre än raden och har nu ett intressant läge. Jag ser distansen som en fördel och skulle det klaffa kan det vara en jätterysare. Han satt fast senast med krafter kvar och jag hoppas på en fin insats. Inga ändringar, säger Thomas Lönn.

V86-5, 1 640 m, auto

 

1 R.G.’s Thunderbolt (Ola Samuelsson) lär få en smygresa och rikta in sig på att ta hem pengar här.

2 Silver Annie (Robert Andersson) känns fin i träning men var inte som bäst senast. Spåret är bra och vi laddar från start för att nå ledningen, och skulle vi komma dit så är det inte otänkbart att jag testar där. Vi möter tuffa hästar men känner mig inte slagen på förhand. Inga ändringar, säger Robert Andersson.

3 J.H.Mannerheim (Johan Untersteiner) är behandlad efter starten i Halmstad där han var helt okej i skymundan. Han är långsam ut så vi får försöka hitta en vettig position och köra till slut. Jag är optimistisk och tror att vi kan vara med där framme om det klaffar längs vägen. Inga ändringar, säger Joakim Granlund i stall Johan Untersteiner.

4 Rajah Press (Christoffer Eriksson) var bra senast på Jägersro och är snabb ut från start. Han har fin form och alltid en bra speed att tillgå. Jag tycker absolut att han ska räknas med chans i loppet och planerar inga ändringar, säger Björn Lindblom.

5 Apapmand (Anders F Jensen) vinner många lopp och hamnar högt i ranken.

6 Triton Neergård (Peter Ingves) vann senast på ett bra sätt och håller fortsatt sin fina form. Nu får vi hoppas på ett hårt tempo och skulle det klaffa längs vägen kan vi vara med bland de tre första. Inga ändringar, säger Jeppe Juel.

7 Amazing Dynamite (Steen Juul) var sämre senast men allt känns fint i träningen efteråt. Vi tappar en del från start då han inte är så kvick ut. Nu får vi hoppas på tempo och ta dem till slut. Inga ändringar, säger Steen Juul.

8 Zjanti River (Jörgen Lorentzen) känns verkligen jättefin i träning men nu har vi ett uselt utgångsläge som gör att jag ligger lågt. Motståndet är tufft och skulle vi få med oss pengar hem så får jag vara nöjd. Inga ändringar, säger Solbritt Åkerblom.

9 Othello Victory (Peter Untersteiner) STARTAR EJ

10 Speedy Foxy Vicane (Kim Eriksson) vann senast på ett fint sätt trots att jag inte tyckte hon var riktigt på topp. Allt känns fortsatt fint men den här gången kommer hon att få ett snällt upplägg där vi kör till slut. Hon har fått gå tunga lopp och vi har en final om två veckor så vi försöker ta dem den sista biten och det kan bli långt fram över den korta distansen. Inga ändringar, säger David Källman.

V86-6, 2 640 m, auto

 

1 Testa di Cavolo (Hans R Strömberg) kom inte in i loppet senast men är nu ute på rätt distans. Vi tappar en del från start och vi smyger med till en liten peng. Inga ändringar, säger Hans R Strömberg.

2 Eddie Silas (Fredrik B Larsson) är inget för vinnarspelarna den här gången och vi smyger med och hoppas på en liten peng. Inga ändringar, säger Fredrik B Larsson.

3 Pecorino (Rikard N Skoglund) tränar bra och har fin form för dagen. Läget är intressant och vi smyger med och hoppas vi kan tjäna pengar. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

4 Dwight Sisu (Jorma Kontio) har vi varit nöjda med på slutet och distansen är en fördel. Han är medelsnabb ut och det kan vara ett litet minus att gå med skor. Jag tycker han har hög kapacitet och ska räknas med chans i loppet. Inga ändringar, säger Anne Raatikaineni stall Petri Salmela.

5 Lyckans Erik (Per Lennartsson) blev tempotorsk senast men har fin form. Han trivs på distansen och läget är bra, trots detta så ligger jag lågt då motståndet är för hårt. Inga ändringar, säger Stefan Arvidsson.

6 Balto d’Huon (Troels Andersen) var dålig senast och jag hoppas det blir bättre nu. Det är den eviga tvåan och han trivs med Troels. Vi siktar mot ledningen för att släppa och sedan smyga med till en peng. Inga ändringar, säger Stellan Tidelius.

7 Harrington (Erik Adielsson) tränar på ett fint sätt och har kapacitet för att vara med där framme. Har fått en del tuffa lopp och nu blir det ett snällare upplägg där vi får försöka ta dem till slut. Inga ändringar, säger C-G Björkroth i stall Timo Nurmos.

8 Wutan (Örjan Kihlström) verkar allt vara fint med men nu möter vi lite för tuffa hästar och jag måste ligga aningen lågt. Läget är uselt och vi är nöjda med pengar. Inga ändringar, säger Pär Pergenius i stall Daniel Redén.

9 Garmin B.J. (Erik Lindegren) har haft dåliga blodvärden men dom är bättre nu. Han kan behöva loppet och härifrån får vi hoppas på hårt tempo då han alltid går bra till slut. Inga ändringar, säger Erik Lindegren.

10 Khalid (Dennis Spangenberg) var förbättrad senast och kan vara en jätterysare vid gardering.

11 Je t’Aime Explosiv (Oskar J Andersson) känns fin men har inte den där riktiga toppformen. Den här gången tänkte vi ge hästen ett snällare lopp och köra till slut. Inga ändringar, säger Ruth J Andersson.

12 Seven Deadly Sins (Sergei Matveev) tränar på ett bra sätt och vi är nöjda. Lite oroande att han inte startat på tre månader men jag tror ändå att han gör ett bra lopp. Det blir svårt att vinna men trea, fyra kan vi vara. Inga ändringar, säger Jevgeni Ivanov.

13 Looks LikeaQueen (Torbjörn Jansson) hängde med skapligt senast och känns som hon ska. Jag ligger ändå lågt och hoppas på en slant. Inga ändringar, säger Stig H Johansson.

14 Electrical Storm (Mattias Djuse) var bra senast och håller sin fina form. Om det skulle klaffa härifrån kan vi vara med där framme och göra upp om det, även om det är många att runda. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

15 Calvados In (Tobias J Gustafsson) var överraskande bra senast och nu får vi hoppas på hårt tempo. Att gå med skor ska inte vara några problem och jag är nöjd om vi är trea, fyra. Det blir ett norskt huvudlag, säger Liselotte Olsson.

V86-7, 2 140 m, volt

 

1 T.Rex Face (Adrian Kolgjini) hade inte startat bakom bilen på ett tag senast vilket gjorde den främmande. Volt nu och perfekt läge. Räknas, säger Lutfi Kolgjini.

2 Harvesting Time (Markus Niklasson) känns pigg och fin men kan vara hetsig i loppen. Han är bäst då han får gå i ett jämnt hårt tempo och kapacitet finns. Nu blir det sista loppet innan vila och jag hoppas vi kan tjäna en peng. Inga ändringar, säger Susanne Strandqvist.

3 Turbulence Face (Lutfi Kolgjini) gick bra senast på felaktig distans. Rejält förbättrad och har bra förutsättningar, säger Lutfi Kolgjini.

4 Amazing Riverside (Peter Ingves) är hygglig iväg och vi försöker nå plankan för att smyga med till en slant. Mot detta motstånd så ligger jag lågt. Inga ändringar, säger Bengt A Nilsson.

5 Vega Östervang (Kim Eriksson) har gått bra på slutet men kan bli lite bekväm ibland. Vi siktar på ett rygglopp och det blir svårt att vinna. Inga ändringar, säger Roger Allercrantz.

6 Diamond Hall (Markus Waldmüller) känns lysande och hon är en tuff märr. Hon borde gått framåt ytterligare och jag är optimistisk. Jag kan inte motståndet men tror vi kan vara med där framme. Inga ändringar, säger Richard Berg.

7 Hey Joe (Carl Johan Jepson) har spurtat bra på slutet och är bättre än raden. Trivs bättre i volt och formen finns där men motståndet skrämmer och jag är nöjd med en fjärde-femteplats. Inga ändringar, säger Johan Lejon.

8 Galvani Boko (Peter Untersteiner) gör sin första start i volt vilket oroar en del och senast blev det fel i loppet. Han har kapacitet för att vara med långt framme men det är lite svårbedömt. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

9 Four Strong Winds (Thomas Uhrberg) har varit ifrån en tid och jag tror han behöver loppet i kroppen. Jag ligger lågt och är nöjd med en liten peng. Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

10 Vakse Viggo (Anders F Jensen) har kanonform och en bra avslutning. Måste med på kupongen.

11 Against All Odds (Jörgen Sjunnesson) känns bra i träning och jag är nöjd med springspår. Om det skulle klaffa kan vi vara bland de tre. Inga ändringar, säger Palle Günther.

12 Cheri de Vie (Steen Juul) satt fast invändigt senast med krafter kvar och fick aldrig chansen. Härifrån får vi köra på chans och hoppas på turen. Inga ändringar, säger Steen Juul.

13 Tax Shelter (Felicia Molin) känns verkligen fin i jobben men från det här läget och mot dessa hästar blir det svårt. Vi är nöjda med pengar. Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

14 Broadway Surprise (Stefan Persson) har varit ifrån ett tag och kan behöva loppet i kroppen. Läget är uselt och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Rolf Almkvist.

V86-8, 1 640 m, auto

 

1 Sebastian Journey (Claes Sjöström) var blek senast trots att han inte kändes riktigt trött i mål. Han måste visa lite mer innan vi vågar tro på honom. Han kan öppna helt okej och vi får försöka smyga med till en fin peng. Inga ändringar, säger C-G Björkroth i stall Timo Nurmos.

2 Liam Dana (Rikard N Skoglund) var inte som bäst senast men ska vara förbättrad nu. Han är snabb ut och har ett intressant läge den här gången. Jag ser detta som vår bästa chans i omgången och vi testar eventuellt ett stängt huvudlag, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

3 Sentence Ås (Kaj Widell) känns fin men jag är lite orolig med stallformen efter min flytt. Hon är snabb ut och läget är intressant. Motståndet är tufft och att gå med skor är ett minus så jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Mikael Cedergren.

4 Pikachu Face (Mattias Djuse) tränar bra men har vilat i fyra veckor vilket kan påverka en del. Senast vid segern på Eskilstuna fanns det krafter kvar och distansen är en fördel. Han kan öppna bra från start och skulle det klaffa kan vi vara med där framme. Inga ändringar, säger Jakob Croon.

5 Unique Findings (Erik Adielsson) borde gått framåt ytterligare med två lopp i kroppen men det är svårt att veta hur långt det räcker. Han är rask från start och vi kan absolut vara med där framme. Det blir ett helstängt huvudlag för tredje gången, de båda andra har slutat med seger, säger Daniel Wäjersten.

6 Alexander U.R. (Torbjörn Jansson) är jag jättenöjd med och han gör bra lopp hela tiden. Jag tycker de värsta motståndarna har sämre lägen och vi försöker hitta en vettig position då vi inte kan vara med i någon spetsstrid. Jag tycker han duger i klassen och vi kan vara med en bit fram om det löser sig. Inga ändringar, säger Kai K Luomala.

7 Einstein Sisu (Örjan Kihlström) har två raka segrar och verkligen imponerat på slutet. Formen är fortsatt fin och han står bra inne i loppet även om det är lite långt ut på vingen. Distansen är i kortaste laget men jag tycker ändå att det är vår bästa chans i omgången. Inga ändringar, säger Anne Raatikainen i stall Petri Salmela.

8 Mellby Fantom (Kenneth Haugstad) felade kort efter start senast men kändes fin enligt ”Uffe” så vi testar igen. Nu möter vi tuffa hästar och har ett iskallt läge. Vi ligger lågt, säger Reijo Liljendahl.

9 M.T.Kitty (Per Lennartsson) jagar slantar här.

10 Uappa di Azzurra (Christian Fiore) var enormt bra senast och jag är optimistisk inför den här starten. Vi möter bra hästar men min är också bra och jag tycker hon går fint bakifrån. Träningen känns som det ska och att gå med skor är inget problem. Inga ändringar, säger Laura Myllymaa.

11 Sete (Oskar J Andersson) har gjort det bra på slutet men läget är naturligtvis helt iskallt. Härifrån ligger vi lågt och hoppas på en liten slant. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

12 Marvelous (Jorma Kontio) har ett lopp i kroppen och borde ha gått fram en bit med det. Senast gjorde han en bra insats efter vila och jag tycker att han ska räknas den här gången trots att läget är lite chansartat. Inga ändringar, säger C-G Björkroth i stall Timo Nurmos.

 

 Christoffer Wickmans V86-tips:

Bästa spelet   

5 Unique Findings (V86-8) har fått två lopp i kroppen efter paus och jag gillade verkligen intrycket på honom senast då han gick i mål med rubbet sparat. Erik Adielsson upp den här gången känns kul, dessutom blir det helstängt huvudlag på och med det huvudlaget samt jänkarvagn är jag helt inne på att den här femåringen spetsar, och sedan vinner det här loppet från ledningen. Mycket prisvärd V86-spik! 

 

 

 Spetsstriden   

V86-1: 1 Amadillo C.N. och 3 Panamera inledningsvis, men bägge lär tidigt släppa till 5 Cashback Pellini

V86-2: 1 Smile of Mine missar inte ledningen, men lär inte köras där. 4 Supreme Facehar god chans att få överta. 

V86-3: 1 Roller Coaster Ås och 4 Trix On Line, och jag är inte helt övertygad om att den sistnämnde tar en hel längd. 

V86-4: 4 Leader Brodde kan öppna kvickt. Tar ledningen. 

V86-5: 4 Rajah Press är väldigt kvick bakom startbilen. 

V86-6: 3 Pecorino inledningsvis, men lär inte köras i tät. Jag tror på tidig ledning för en offensivt körd 7 Harrington

V86-7: 1 T.Rex Face missar inte ledningen i det här loppet. 

V86-8: Tipset bygger på tidig spets för 5 Unique Findings

 

 Tvilling – 1 rad   

Lopp 8 på Solvalla (V86-4): 4–9.

 

Upplagt: 2018-12-12

Källa: Sportbladet.se

Gratis-Porgram-181212-Xpress