INTERVJUER, SPETSTRIDEN & LÄNKAR TILL V86-EXPRESS JÄGERSRO/SOLVALLA ONSDAG 20 FEB.

Banprogram i Pdf: Jägersro & Solvalla

Gratisprogram V86 i Pdf: Jägers/Valla

Vi Tippa Rank & spelförslag: Jägers/Valla

Dagens Spel V86-rank & analys alla lopp: Jägers & Valla

Travtips & rank från Gratistravtips.se: V86

V86-tips från Expressen & kuskpanelen (tisd): del 1 * del 2

Expressens V86/DD-tips i sista stund med intervjuer (onsd): Del 1 Del 2 * Del 3

Hans G Lindskogs tips till V75 & V86: Hans G

Solvallatipset med Spantes V86-tankar (onsd.): Valla/Jägers

Köp del i Spante Andelssystem till V86: Tillsamman.atg.se

Untersteiners inför onsdagens V86: Jägers/Valla

Sportbladet/Trav365 med V86-tips: Valla/Jägers

Solvallas topp-20 ligor, tänare, kuskar mm:  Valla

Gratis analys & strategisnack hos Travcash: V86

Travstugans gratistips: V86

V86-Svepet: Atg-play/arkiv

V86-listor, odds/strykn/streck/spela: Atg.se

VÄLKOMMEN TILL DRINKO

Köp Vin, Öl & Sprit med rabatt. Lägg saker i varukorgen, klicka på "Epostkod" till väster och skriv:
EBBES-TRAVSTUDIO så får du 5% rabatt avräknad. Just nu har Drinko kampanj på Ölpaket! 
T.ex. 2 st. flak Tuborg Pilsner 285kr. 3 flak Carlsberg 439
kr. eller Mariestad Export 469kr.

Spetsanalys V86 Solvalla/Jägersro 20 februari

V86-1: 5 Queen Of Sand gav sig i ledningen mot bra motstånd senast, men har bra statistik från tät med tre segrar på fyra försök och är snabb ut. Över kort distans är det sannolikt att man testar i spets. 2 Absolut Gehör är troligen först till plankan, men har diffus form efter vila och vi lutar åt att Henriette Larsen söker rygg ledaren.

V86-2: 3 Dardanos har tagit sina fem segrar från ledningen där han körts nio gånger och även tagit tre andraplatser. Från ett spår som är betydligt bättre än sina värsta konkurrenter är det svårt att se något annat än att Dardanos kommer att sitta i ledningen efter en bit. Gör han bort sig av någon anledning kan 8 Tobias del Ronco köras mot tät efter en bit.

V86-3: 1 Arendelle är lite snabbare än medel och har hygglig chans att hålla ut 3 Call Me Brodda och 6 Pippi Roc som laddas utifrån. Både Arendelle och Call Me Brodda körs i ledningen, men Pippi Roc kan vara intresserad av en rygg. 5 Cheerful Rivner har ingen chans att nå ledningen av egen kraft, men ses med viss chans i en andravåg.

V86-4: 7 Star's Fighter är snabbast, men det är inte givet att han tar ledning av egen kraft. Emilia Leo lär i alla fall ladda vad som går och kommer hon till ledning, utan att det kostar för mycket, så blir ekipaget svårfångat. Snabbast av de invändiga är 5 Alexia, som var positiv senast och det är därför inte omöjligt att hon körs i spets nu.

V86-5: 2 Harley As är mycket snabb från start och tar sig förbi 1 Alonso Caesar direkt. Hästen körs ofta i ryggar och det troliga är att det blir släpp till 4 Powderfinger som är snabb iväg och trivs i ledningen där fyra av sex segrar bärgats. 5 Skyfall körs offensivt och kan eventuellt få överta i ett andraskede, men riskerar få göra grovjobbet utvändigt.

V86-6: 1 Winner Bac öppnar bra och trivs i ledning, så det skulle inte förvåna om Markus B Svedberg, trots att hästen gör comeback, kan tänka sig att köra i front. Annars är det 3 Samaras K.M.E. som är hetaste budet att få överta i tidigt skede. En felfri 9 Magic Cash lär köras offensivt och kommer han tidigt kan det mycket väl vara vara så att Kontio får ta över.

V86-7: 1 Ferrari River är snabb iväg och har 5/7 i spets. Har inte varit spetsaktuell de två gångerna han haft innerspår bakom bilen tidigare. Kan få överta. 3 Kung Edward har 5/7 i spets och bör ta sig förbi initialt. Släpper troligen över den långa distansen varpå 5 Juan har bra möjligheter få överta. Ses som favorit att leda loppet in på slutvarvet.

V86-8: 4 Simb Ratita är snabbast ut och spetsar initialt. Hästen är däremot inte den modigaste till slut och släpp ligger nog nära till hands. 6 Moa Margunn har tagit 4/5 segrar från antingen spets eller utvändigt ledaren. Från stallhåll är man inne på att det är ledningen som gäller och tipset är att Kaj Widell kör tills han får överta.

Källa: Travronden.se  

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V86-SOLVALLA/JÄGERSRO ONSDAG 20 FEBRUARI

V86-1, 1 640 m, auto 

1 Bella Mont (Ken Ecce) känns fin för dagen och är riktigt snabb ut. Formen är hyfsad och jag vill se henne få ett rygglopp. Jag har svårt att se att vi skulle vinna ett sånt här lopp där motståndet är tufft, men en platschans på läget kan det absolut vara. Inga ändringar, säger Ken Ecce.

2 Absolut Gehör (Henriette Larsen) gör det bra hela tiden och Henriette är duktig i vagnen. Hon kan öppna snabbt men vi låser oss inte vid någon taktik. Läget är intressant och träningen sköts bra, men hon vinner inte så ofta. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

3 Kendra Silvio (Thomas Uhrberg) känns helt okej i träning och vi har kört en del intervaller på slutet. Hon är snabb ut och det här är en av de sista starterna innan avel. Jag tror hästen gör en fin insats och ändrar ingenting, säger Thomas Uhrberg.

4 Cleo Gammelsbäk (Jeppe Juel) har fin form för dagen men får inte riktigt till det i loppen. Hon har blivit snabbare den första biten och vi laddar för att hitta position. Jag tror det blir svårt att slå Gina Schermer men en liten platschans ska det kunna vara. Inga ändringar, säger Jeppe Juel.

5 Queen of Sand (Stefan Söderkvist) är det bara fint med och jag tror hon ska vara ännu bättre till den här starten. Vi siktar mot ledningen och skulle vi komma dit tycker jag det är en riktigt bra chans. Jag har respekt för Gina Schermer men min häst kan en 12-tid vilket borde räcka långt. Inga ändringar, säger Camilla Jonasson.

6 Havefunwithme (Johan Untersteiner) är det bra med och har gjort det hyfsat på slutet. Hon är medelsnabb så vi får försöka hitta en vettig position i kön. Hon är bra i ordning och tar ett kliv fram hela tiden, men det är svårt att veta hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Joakim Granlund i stall Johan Untersteiner.

7 Gina Schermer (Rick Ebbinge) känns fin och verkar må bra för dagen men den där riktiga toppformen finns inte där än. Senast vann vi ett billigt lopp i Belgien och nu är det tuffare emot. Vi har ett knepigt läge långt ut på vingen och det är ett litet minus med skor. Hästen är bra och kan vara långt fram här, säger Jeroen W.M. Engwerda.

8 Aqua de Vie (Steen Juul) har en hyfsad form men nu har vi fått ett hopplöst läge. Härifrån blir det svårt att komma in i matchen och jag måste ligga lågt. Jag ser det främst som en liten platschans och är nöjd med en peng. Inga ändringar, säger Steen Juul.

9 Darling Harbour (Peter Untersteiner) känns fin och tränar på ett tilltalande sätt. Hon ska till avel snart och vi försöker dra de sista växlarna i form av en bike och ett norskt huvudlag. Jag är nöjd med hästen och tror på en god insats, säger Peter Untersteiner.

V86-2, 2 140 m, auto 

1 Slaghöken (Claes Sjöström) tränar grymt bra och har ett fint smygläge. Senast blev det galopp i rygg ledaren och vi får hoppas på det scenariot igen – utan galopp. Jag tror inte på någon segerchans utan vill se en felfri resa och är nöjd med en peng. Eventuellt ett helstängt huvudlag med hål i, säger Anna-Lena Örneholm.

2 Al’s Orlando Boy (Lukas Svedin) känns pigg och glad och läget är inget att klaga på. Vi gör täta starter som är aningen svårbedömt men jag hoppas det ska gå bra. Han är bättre än raden men samtidigt uppanmäld och vi får ligga lågt. Kommer gå med en bike, säger Agneta Jakobsson.

3 Dardanos (Oskar J Andersson) fick en tuff resa senast och var inte som bäst. Nu har vi ett bra läge och jag tror han ska vara förbättrad till den här starten. Vi siktar på att nå ledningen och han ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

4 Son of Triton (Jimmy Dahlman) har ett helt okej läge, men tufft att sätta nosen först i det här loppet.

5 Nicegift C.C. (Daniel Olsson) är en spetskandidat i loppet men lär förmodligen släppa. Ska med på kupongen som en riktig outsider och en jätterensare.

6 Sinfonia d’Amore (Örjan Kihlström) känns bra och jag hoppas på tredje utvändigt. Är i mycket bra ordning och skulle det lösa sig med rätt ryggar kan vi vara med långt fram. Örjan upp nu vilket är intressant och min häst ska räknas. Inga ändringar, säger Ronny Palm.

7 Mellby Caddy (Kim Moberg) kändes fin senast och jag har ingen förklaring till galoppen. Nu är det återigen sulky och jag hoppas förändringen får honom att tända till. Han kan öppna lite snabbare än medel och vi får försöka hitta en vettig position från start, säger Viktor Lyck i stall Svante Båth.

8 Tobias del Ronco (Erik Adielsson) är en fin häst som är ny hos mig och jag tror det kan fattas en del nu i början. Jag har bara kört i 18-tempo på Solvalla och från det här läget kan det bli svårt. Jag har en del förhoppningar på honom men det är svårbedömt hur långt det räcker den här gången, säger Stig H Johansson.

9 Kiss Me Kate T.J. (Jorma Kontio) känns pigg och glad men har inte den där riktiga formen. Hon tränar bra och skulle det bli tempo gynnar det oss. Vi smyger med på innerspår och skulle vi vara fyra, femma är jag nöjd, en platschans. Går med norskt huvudlag och aluminiumskor, säger Patrik Jacobsson.

10 Einstein Sisu (Ulf Ohlsson) STARTAR EJ

V86-3, 2 140 m, auto 

1 Arendelle (Michael Nimczyk) fick ett bra spår och hon är snabb från start och bör få en bra position. Det är en tuff häst som har form. Jag tror på bra chans. Hon är okej med skorna på, men de bästa loppen förra året gjorde hon utan skor. Resan är inget problem, säger Michael Nimczyk.

2 Beautiful Kiss (Ken Ecce) var bra senast och borde gått fram ytterligare med det loppet i kroppen. Hon är inte så snabb den första biten men vi är direkt i andraspår vilket är bra. Hästen duger och ska räknas med chans i loppet. Inga ändringar, säger Ken Ecce.

3 Call Me Brodda (Stefan Söderkvist) är i fin ordning och vi siktar mot ledningen. Jag vill undvika dödens och skulle vi spetsa kommer vi att köra där. Tror hon är tillräckligt bra för att vinna. Inga ändringar, säger Thomas Madsen.

4 Zoey Kronos (Lutfi Kolgjini) har inga segrar ännu i tävlingskarriären, tufft nu.

5 Cheerful Rivner (Peter Untersteiner) är en bra häst som har haft en del halsproblem tidigare. Nu känns allt bra och hon kommer väl förberedd. Hon är trög från start och får ofta göra jobbet den tunga vägen, men ska ändå räknas med chans. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

6 Pippi Roc (Johan Untersteiner) är bra i ordning men det är en osäker häst som lätt kan bli stressad. Hon är inte snabb ut men jag tror hon ska duga i det här sällskapet ändå. Om hon är på rätt humör och det klaffar kan vi vara med där framme. Inga ändringar, säger Joakim Granlund i stall Johan Untersteiner.

7 Domestic Ås (Peter H Sjöberg) har fin form men har nu ett spår lite långt ut på vingen. Vi försöker hitta ner och samla en del poäng för att köra på rikstoton och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Dick Robertsson.

8 Virgin Maiden (Marc Elias) har gjort det bra på slutet och formen är fortsatt fin. Hon är snabb ut men från det här läget är det ändå svårt att komma till. Bättre läge så hade jag varit riktigt optimistisk men nu är det främst en platschans, säger Marcus Waldmüller i stall Conrad Lugauer.

9 Hickomisschampagne (Mikael Å Linderoth) gjorde ett ganska bra lopp senast i ett tufft sällskap och nu har vi ett spännande läge. Formen pekar uppåt och med rätt ryggar kan vi vara med långt fram. Inga ändringar, säger Mikael Å Linderoth.

10 Orbital Ås (Troels Andersen) är en snabb häst som behöver en del hjälp för att vara med där framme. Om det skulle klaffa har hon en fin avslutning. Inga ändringar, säger Jerry Riordan.

11 Face the Dream (Thomas Uhrberg) mår bra men från det här läget måste jag ligga lågt. Vi möter tuffa hästar och vi smyger med och hoppas vi kan tjäna en peng. Inga ändringar, säger Mats Svanhall.

12 Olivia Cheri (Christoffer Eriksson) har inte startat på ett tag och jag tror det här loppet ska ta henne framåt. Hästen känns fin men vi har ett hopplöst läge och det blir tufft. Det är dessutom ett minus med skor så jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.

V86-4, 2 140 m, auto 

1 Rock the Knight (Wilma Wallberg) har rätt fin form och galopperade senast med gott om krafter kvar. Medelsnabb den första biten och det är svårt att veta hur långt det räcker. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

2 Estelle Sisu (Viktor Flink Ideborn) STARTAR EJ

3 A’nana de Bohem (Ida Riesterer) galopperade tyvärr senast men gick riktigt bra efteråt. Hon är inte snabb från start så vi hamnar en bit bak, men om vi får ett vettigt lopp kan vi absolut vara med i segerstriden. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

4 Bergabricken (Lukas L Svedlund) blir bättre och bättre och spåret är jag nöjd med. Kan öppna bra och sedan är det ryggar som gäller. Det är en rutinerad herre som har en liten platschans på läget. Inga ändringar, säger Ann Halvarsson.

5 Alexia (Malin Friman) gjorde ett fint lopp senast och hon blir bara bättre och bättre. Hon är startsnabb så vi siktar mot ledningen för att köra där då hon trivs allra bäst där framme i ett jämnt hårt tempo, säger Rauno Pöllänen.

6 B.B.S.Hudson (Jenny A Björk) känns fin och jag tror formen är bättre än någonsin. Det är en svårkörd häst som är startsnabb och skulle vi nå ledningen så kör vi där. Om allt stämmer tror jag vi är med i segerstriden. Inga ändringar, säger Bo Björk.

7 Star’s Fighter (Emilia Leo) var jag först lite besviken på senast men det fanns en del saker det berodde på. Nu känns allt bra och han är snabb den första biten. Jag har höga tankar om hästen och hoppas på ett bra lopp. Gynnas av att slippa brodd, säger Rikard Lindh.

8 Thunderinmyheart (Anders Eriksson) känns bättre än någonsin och är i sitt livs form. Är under utveckling och läget behöver inte vara dåligt. Han är inte snabb ut men skulle det stämma längs vägen kan han dyka upp där framme. Det blir eventuellt en vanlig vagn, säger Paula Ahlström.

9 I Scream Ice Cream (Alice Molin) tränar fint och har gjort det bra i Estland. Nu har hon varit ifrån ett tag och jag tror det blir svårt att vinna. Jag ser det främst som en platschans, säger Jevgeni Ivanov.

10 Livingchic (Alice Engström) är en hygglig häst som är humörsbetonad. Hon måste visa mer innan jag vågar tro på henne. Skulle det bli överpace gynnar det oss. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

11 Titan Journey (Magnus A Djuse) var jag inte riktigt nöjd med senast och det kan ha berott på banan. Allt känns bra nu och jag tror min häst kommer göra ett bra lopp. Trivs bäst där framme så läget är besvärligt, men jag tycker han ska räknas med chans ändå och vill ha ett offensivt upplägg. Inga ändringar, säger Marko Korpi.

12 Joyus (Malin Hammarskjöld) var lite blek senast men känns fin i träning. Jag tycker inte spåret är så dåligt då han ändå är långsam ut. Han går bra till slut och är värd ett streck för de som söker en riktig skräll. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

V86-5, 2 140 m, auto 

1 Alonso Caesar (Ken Ecce) var helt okej senast och har återigen fått ett bra läge. Härifrån är hästen garanterad en fin resa och jag gillar att Ken Ecce funderar på att sätta på ett can’t see back-huvudlag för att få hästen lite rappare. Livsfarlig med lite flyt på vägen.

2 Harley As (Victor Gentz) är en fin och snabb häst som kan laddas i väg från start. Victor Gentz är en duktig tränare som kommer när hästarna är i ordning. Ordern är att maxladda från start. Lär köras i ledningen om hästen kommer dit. Kul lågprocentare.

3 Ferry Boko (Stefan Persson) har gjort två bra lopp från dåliga lägen. Läget är intressant nu och han är rätt startsnabb. Han känns fin i jobben och formen är bra. Om det skulle klaffa kan det vara en kul skräll i loppet. Inga ändringar, säger Håkan K Persson.

4 Powderfinger (Peter Untersteiner) blev trött utvändigt ledaren senast och behövde loppet i kroppen. Har tagit loppet bra och jag tror på en fin insats. Räknas med chans och det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

5 Skyfall (Michael Nimczyk) är en bra häst med bra löphuvud. Han är inte så snabb från start, men sista 700-800 metrarna är han bra. Får jag en bra position i andraspår, så har han en bra speed. Han är en bättre häst än Harley As i samma lopp. Det såg ut som ett rätt bra lopp. Resan är inget problem. Platschans, säger Michael Nimczyk.

6 Usain Cup (Hanna Lähdekorpi) har fin form och vi laddar för att hitta position. Senast galopperade han och därför går han med käk nu. Vi siktar på en invändig resa och är vi trea, fyra är jag nöjd. Inga ändringar, säger Dick Robertsson.

7 Baxo Epice (Jeppe Juel) blev lite för het senast och galopperade men gick med full fart över mål. Läget är besvärligt och nu får vi lita på turen. Om det skulle klaffa kan vi vara med i segerstriden. Inga ändringar, säger Jeppe Juel.

8 Kees Bokma (Rick Ebbinge) är det bra med och svarade för en fin insats senast. Han tränar bra och vi får försöka ladda för en vettig position, men från det här läget behövs tur, säger Jeroen W.M. Engwerda.

9 Moliere (Mads H Nielsen) gjorde det bra senast och gick hela vägen in i mål. Läget är helt okej då han inte är startsnabb. Vi möter tuffa hästar och det blir svårt att vinna, men om det klaffar kan vi ta en fin placering. Inga ändringar, säger Mads H Nielsen.

10 Raket Brodde (Christoffer Eriksson) gjorde det bra senast på Åby efter en snabb öppning. Formen är fin och jag tycker våra hästar i loppet har jämngoda chanser. Inga ändringar, säger Mads H Nielsen.

11 Aros Line (Birger Jörgensen) är en fin häst som är segervan, men från det här läget blir det svårt att segerstrida. Speciellt på Jägersro där det är en klar fördel att vara med där framme i loppen.

12 Alpha Peak (Steen Juul) har haft en träningspaus och samtidigt blivit kastrerad. Jag är riktigt nöjd med träningen men ifrån det här läget blir det svårt. Om man streckar fem-sex hästar kan man plocka med honom, säger Steen Juul.

V86-6, 2 640 m, volt 

1 Winner Bac (Markus B Svedberg) känns bra och presterar fint i träning. Han är inte snabb ut så vi får försöka smyga med på innerspår i ryggar. Jag är nöjd med läget och det kan vara en platschans. Inga ändringar, säger Markus B Svedberg.

2 Leon (Hannu Korpi) tränar fint och allt är normalt med hästen. Jag tror han ska klara volten bra och vi försöker nå ledningen. Jag är optimistisk men det är alltid svårt att veta hur långt det räcker då jag inte kan motståndet. Inga ändringar, säger Hannu Korpi.

3 Samaras K.M.E. (Rickard Svanstedt) känns fin och var förbättrad senast på Mantorp efter galoppen. Det är en stark och entaktad häst som skulle kunna vara med i segerstriden om det klaffar. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.

4 Ornstein (Per Linderoth) gjorde ett bra lopp senast då han fick dra tåget i tredjespår det sista varvet. Nu möter vi tuffare hästar och det går inte helt att lita på honom. Jag hoppas han sköter sig och tror på en god insats. Vi kör med urryckare, säger Per Linderoth.

5 Ekebys Ia (Claes Sjöström) är bättre än raden men kan vara lite osäker i volt. Hon galopperade på upploppet senast men felfri kan vi vara med långt fram. Inga ändringar, säger Li Hanné.

6 Aperfectmate (Jim Oscarsson) är en strulig häst som har kapacitet för att vara med långt fram. Han har hoppat bort flera segrar och man kan inte riktigt lita på honom. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

7 Kamikaze Tooma (Jevgeni Ivanov) var bra senast på Romme och formen känns fortsatt fin. Han är snabb ut och från springspåret kan det bli en bra start. Jag tycker absolut han är en av dem som ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Jevgeni Ivanov.

8 Gadget de l’Iton (Joakim Elfving) var bra i comebacken på Romme senast och borde gått fram ytterligare. Han har dragits med många skador och haft mycket krångel. Nu känns allt fint och skulle det klaffa kan det vara en tänkbar skräll. Vi kör med ryckhuva, säger Joakim Elfving.

9 Magic Cash (Jorma Kontio) blev kastrerad inför senast och galopperade tyvärr. Jag har en bra känsla inför den här uppgiften men felfritt blir prio ett. Loppet i kroppen borde ha gjort gott och kapacitet finns så det räcker och blir över, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

10 Angel Raziel (Mika Forss) var sjuk senast men känns mycket fin nu och resan har gått bra, kom redan till Solvalla under tisdagen. Han har varit ifrån ett tag nu men känns bra i jobben. Han är stark och jag tycker vi ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Nina Pettersson-Perklén.

11 Expendables (Kevin Oscarsson) gick klart bra över upploppet senast, men har blivit bortlottad. Bara en jätteskräll.

12 B.G.Arne (Kaj Widell) har fin form och gjorde det bra senast på Örebro. Tycker bakspåret är okej över den långa distansen och med rätt ryggar och lite tempo kan det vara en platschans. Inga ändringar, säger Therese Bjurman.

V86-7, 2 640 m, auto 

1 Ferrari River (Marc Elias) var enormt bra efter galopp senast och skulle det bli en felfri resa ska han ses med god segerchans trots den långa distansen. Det kan hända att vi tar det lite lugnare från start och försöker undvika galopp. Inga ändringar, säger Marcus Waldmüller i stall Conrad Lugauer.

2 Partizan Face (Adrian Kolgjini) var ruggigt fin vid V75-segern på Jägersro. Lite sämre efter det. Stark senast och hela Kolgjini-stallet är klart på gång. Ska inte nonchaleras om man tar ett par hästar.

3 Kung Edward (Stefan Söderkvist) känns jättefin och distansen ska fungera. Jag har respekt för Ferrari River men om han kommer bort så kan vi vara med i striden. Vi laddar för ledning och taktiken därefter avgörs av kusken. Inga ändringar, säger Nicklas Dyrberg.

4 Othala (Christian Fiore) har bra form men vi möter tuffa hästar nu. Hon behöver det här loppet och vi siktar på V75 på Eskilstuna. Det blir svårt att vinna nu. Vi testar en bike, säger Laura Myllymaa.

5 Juan (Christoffer Eriksson) har mycket bra form och gjorde det fint efter ett tufft lopp senast. Spåret är perfekt och distansen är passande. Jag har respekt för Ferrari River men vi känner oss inte slagna på förhand. Inga ändringar, säger Bernardo Grasso i stall Joakim Lövgren.

6 Just Wait and See (Stefan Persson) bröt i kurvan senast på Kalmar och har blivit behandlad efter det. Han tränar fint och skulle det bli tempo kan vi vara med en bit fram. Vi hamnar en bit bak i början då han inte är så snabb ut, men det är ett litet fält så det behöver inte vara så farligt. Det blir eventuellt en bike, säger Håkan K Persson.

7 Demolition Man F. (Peter Untersteiner) har inte den där riktiga toppformen och jag hoppas han ska ha gått framåt med förra loppet. Det är lång distans så det är ingen idé att ladda från start, utan vi tar det lugnt den första biten. Distansen är okej men det blir svårt att vinna. Det blir eventuellt ett norskt huvudlag, säger Bengt A Nilsson.

8 Prosperous (Marcus Lindgren) känns fin och ska vara bra i ordning. Han har inte skött sig på slutet så vi får främst hoppas på en felfri resa. Han tränar jättebra och med lite klaff så är vi inte helt avsågade. Vi kommer döva ner honom något, säger Markus Nikklasson i stall Marcus Lindgren.

V86-8, 1640 m, auto 

1 Sweet Surviver (Mika Forss) har fin form men inte haft någon tur på slutet. Vi har ett spännande läge och Mika ska köra för första gången. Om vi ska vinna loppet måste vi ha tur och en perfekt resa. Vi kör med en bike, säger Joni Petteri Irri.

2 Blue Line D.K. (Oskar J Andersson) känns fortsatt fin och sköter träningen på ett bra sätt. Hon är snabb ut och vi siktar på att nå ledningen för att köra där. Vi planerar att lätta henne i balansen, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

3 Topspin (Ulf Ohlsson) är det bra med och hon går framåt hela tiden. Jag tycker insatsen senast var bra då hon fick slita hårt. Det är uppåtform och med rätt resa kan vi vara med där framme. Inga ändringar, säger Anton Sverre i stall Björn Goop.

4 Simb Ratita (Thomas Dahlborg) har ett bra spår och är ute på en passande distans. Hon är fruktansvärt startsnabb och vi laddar mot ledningen. Om vi kommer dit kör vi nog där och jag tror vi kan vara med och göra upp om det. Inga ändringar, säger Thomas Dalborg.

5 Vellum Paper (Erik Adielsson) gjorde det bra senast på Solvalla och den korta distansen är en fördel. Hon är hyfsat snabb ut men trivs allra bäst bakifrån. Jag tror hon gör ett bra lopp och med klaff kan vi vara med långt fram. Inga ändringar, säger Peter G Norman.

6 Moa Margunn (Kaj Widell) tränar bra och känns precis som vanligt. Hon har varit ifrån och det kan fattas en del. Hon är startsnabb och distansen är passande. Jag tror på en bra insats och det är en klar fördel med autostart. Inga ändringar, säger Gunnar Hermansson.

7 Scarlet’s Grace (Örjan Kihlström) är bra igång men har svårt att sätta nosen först. Hon är snabb ut men jag har inga segerförhoppningar den här gången, utan är nöjd med pengar. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

8 IdreamIcanfly (Ville Karhulahti) känns bra hemma i träning men nu har vi fått ett iskallt läge. Vi får försöka hitta ner någonstans och köra på chans. Jag ligger lågt och hoppas på en slant. Går med en bike, säger Ville Karhulahti.

9 Bizzi Blizz (Claes Sjöström) har varit ifrån och är mycket svårbedömd även för mig. Hon tränar fint och jag tycker hon är redo att komma igång i tävling. Det kan dock fattas en del och bakspår är aldrig lätt. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

10 Sweet Näs (Jeanette Holmskov) är en ganska enkel häst som möter tufft motstånd nu. Från det här läget smyger vi med och hoppas tjäna en slant. Går med bike, säger Jimmi Ehlers.

11 Candy Lane (Henrik Svensson) är en fin häst men jag tror hon kan behöva loppet i kroppen. Jag ligger lågt och hoppas vi kan tjäna pengar. Eventuellt ett helstängt huvudlag för första gången, säger Henrik Svensson.

12 Zourane Kronos (Jorma Kontio) är en jättefin häst som gjort allt rätt hittills. Formen är helt okej och det finns skyhög kapacitet. Hon har dock varit ifrån sedan oktober och läget är alltid knepigt härifrån. Visst ska hon vara favorit men inte så stor som hon är, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

Erik Pettersson med "Bästa spelet"
Jägersro har många internationella gäster till V86. Jag har fastnat för en häst som jag tidigt beslöt mig för att gå rakt ut på. 1 Arendelle (V86-3) ser ut som en riktig bössa. Hon kan öppna snabbt så spets finns i boken. Men det här läckra stoet kan vinna med olika upplägg. I den senaste starten visade hon fin löpskalle och har nu ett lopp i kroppen. Jag tog ett snack med Nimczyk och han tror på bra chans.

Tvilling – 4 rader: Lopp 8 (V86-5) 1 Alonso Caesar – 2, 3, 4, 5.

Upplagt: 2019-02-20

Källa: Erik Pettersson/Sportbladet.se