ANNONS:

Alltid jättelåga priser på flerpack "Boxviner" hos: Vingrossen.com

Paris, Vincennes den 28 januari

Nurmos firade världens bästa Readly Express

På söndagen avgjordes årets upplaga av Prix d’Amerique på Vincennes-banan i Paris och det blev svensk seger för sjunde gången i loppets långa historia.

En skuttande, jublande finländare. Men segern var svensk. Solvallatränaren Timo Nurmos hade omväxlande svenska och finska flaggor i händerna efter segern i Prix d?Amerique och bjöd på femton minuters segerdans inför publiken på Vincennes svarta bana. Readly Express vann Prix d?Amerique i Nurmos första försök i världens största travlopp.

Björn Goop med sina 6500 segrar i karriären fick sin första inteckning i det franska storloppet och hästen som gjorde jobbet var Readly Express.  Goop bjöd den sexårige hingsten ett lopp i andraparet utvändigt och gav sin häst marschorder 700 meter från mål. I släptåg på den svenske hästen tassade Bold Eagle - men trots att den franske örnen kunde lifta med gick det helt enkelt inte att ta sig förbi.

Tronskifte. Hästen från Solvalla visade att han troligen är bäst i världen!?
Över upploppet stod det och vägde men segern skulle kunna beskrivas som knapp men säker. Segertiden skrevs till 1.11,2 över de 2700 meterna - samma tid som Bold Eagles rekord för loppet från fjolåret. Rena glädjefnatten utbröt efter loppet och den som såg till att dra upp stämningen var tränaren själv. Timo Nurmos kan upplevas som aningen blyg och reserverad emellanåt men vid stora segrar låter han känslorna ta över. Som den här gången.
 - Jag har ju inte haft hästar som varit tillräckligt bra för att vara med i Prix d’Amerique tidigare. Så det här var första försöket. Jag måste säga att det…är en fantastisk häst! sa Nurmos.

Se bildsammanslagning: Prix d'Amerique 2018

Mikael Wikner


 

Hemsidan är anpassad till Windows Explorer 11. Vill du ladda ner denna version gratis klicka här: Explorer 11 

Om inget annat anges kommer bilder och artiklar på hemsidan från Kanal 75 Media som vi har ett avtal med.

kontakt@ebbes-travstudio.se

 

Copyright © 2010 - 2018