Björn Goops krönika med lite surr & tankar om travet i veckan...

Kil den 12 december

Goop: ”Hon är största hotet mot Readly Express”...

Vi lever i föränderliga tider för travet. Belina Josselyn ser ut att bli det största hotet för Readly Express. Och se upp för lite skrällvarning på stallets hästar i veckan.

Vid årsskiftet har vi en ny spelmarknad i Sverige och jag börjar i den ändan. Förbundet Svensk Travsport och spelbolaget ATG går skilda vägar. Känns lite annorlunda och konstigt när de hängt ihop så naturligt förut. NHL, SHL, NBA och allt ... får nu också STL ... Svenska Travligan.

V75 är ATG:s varumärke och det sportsliga klassystemet på lördagar (gulddivisionen till klass 2) får nu namnet STL. I praktiken för sporten och spelarna är det bara namn, och V75 kommer att fortsätta vara världens bästa spel och det är viktigast. I slutändan kommer det bara att bli förbättringar för alla när de båda organisationerna kan fokusera på varsitt håll.

Två av fyra av de stora förberedande B-loppen inför Prix d’Amerique är avgjorda. I Prix du Bourbonnais i söndags tävlade franske superstjärnan Bold Eagle utan skor för första gången och slutade sexa. Men för mig såg han väldigt bra ut barfota och han ska inte räknas bort, den speeden han visade i uppförsbacken är inte att leka med. I övrigt är det Jean Michel Bazires - Belina Josselyn som ser väldigt väl preparerad ut – hon blir ett stort hot mot Readly Express, Propulsion och Bold Eagle.

V64 körs på Åby torsdag:

9 Wordfeud (V64-2, Carl Johan Jepson kör) känns bättre efter att inte ha fått till det. Hon har mer att ge och är värd en varning.

1 Genesis (V64-3, Peter Ingves kör) finns det också fler växlar i som kan klicka in när som helst, varning igen.

V75 körs på Åby lördag:

2 Paduca Dream (V75-5) möter tufft motstånd och jag ligger lågt.

4 Bear Hope (V75-6) blev det fel för senast men han spurtade bra. Nu är det tuffare motstånd, men som han känns i träningen ska han inte räknas bort helt här.

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet.se

Kolla in Björns V75-tips fredag kväll här: Björnkollen

 

Måndag 19 nov.

Olle Goop läggar av som kusk...

Det har blivit dags för Olle Goop (75 år) att "ta sin Mats ur skolan". Vi lyfter på kepsen och tackar för alla fantastiska år på travbanan!

Läs mera: Expressen

Mantorp 8 oktober.

Björn värre än pappa Olle i segrar...

Björn Goop fick en minnesvärd kväll i regnet på Mantorptravet på måndagen. Junior passerade sin pappa Olle i antal segrar i karriären och står nu på 6746 segrar.

- För mig är han ändå mycket bättre än vad jag är - han har varit med i så många år och gjort det så otroligt bra, sa Björn som även vann finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna med stallets Fanny Chenal.

Björn Goop tangerade pappa Olles notering 6745 segrar på Mantorptravet på måndagen då stallets Fanny Chenal slog hingstarna i finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna. I loppet efter satte han dit Mantorptränaren Tomasz Wisniewskis Catch my Love (bilden) och blev historisk.

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade: Stall Kennys Andelshästar