Björn Goops krönika med lite surr & tankar om travet i veckan...

Kil den 12 Juni

Goop: "Gick fantastiskt bra – kunde vunnit loppet"...

Sommaren är här – V86 åker på turné och storloppen avlöser varandra. I söndags blev Nadal Broline hovöm i Oslo Grand Prix. På lördag har jag chans med Chief Orlando i Kymi Grand Prix och Propulsion kan ta revansch efter Elitloppet i Norrbottens Stora Pris.

Italienske Vitruvio var en mycket bra vinnare i Oslo Grand Prix på Bjerke. Min Nadal Broline hade mycket fötter kvar, men underlaget slet ändå för hårt och han fick inte rätta fästet. Det är skönt att det fanns en förklaring till att han inte var lika bra som han borde, förhoppningsvis blir nästa start i guld­divisionen i Halmstad under Sprintermästarhelgen den första veckan i juli.

Den här lördagen är det storloppen Kymi Grand Prix i finska Kouvola och Norrbottens Stora Pris på midnattstravet. Finsktränade Chief Orlando gick fantastiskt bra som tvåa bakom Queer Fish i Sweden Cup under Elitloppshelgen på Solvalla och kunde lika gärna ha vunnit. Nu fick vi spår två och i ett jämnt fält tror jag att den som får bästa löpningen vinner.

I Boden är Propulsion en av flera Elitloppshästar, jag är övertygad om att han kan bättre än vad han visade senast och jag hoppas att han är sitt rätta jag igen. Nästa söndag kör jag franske Bold Eagle igen i Prix René Balliére på Vincennes i Paris.

V64 körs på Åby i morgon torsdag:
6 Waikiki Silvio (V64-1) fick inte till det under Elitloppshelgen men han är fin i träningen och jag tror att han gör ett bättre lopp nu. Barfota nu. 

4 Inspector (V64-3) spurtade starkt senast efter längre uppehåll och borde gå framåt med det. Ev. blir det barfota.

4 Pelle Barosso (V64-5) har inte fått till det och är jag  lite besviken på även om det har  varit en del strul med sjukdomar också. Går barfota.

4 Easy Creation (V64-6) har två raka segrar på bra sätt och kan vara speedig både från start och till slut. Går med skor.

Alla stallets hästar tycker jag ska räknas som outsiders!

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet.se

Kolla in Björns V75-tips fredag kväll här: Björnkollen

 

Måndag 19 nov.

Olle Goop läggar av som kusk...

Det har blivit dags för Olle Goop (75 år) att "ta sin Mats ur skolan". Vi lyfter på kepsen och tackar för alla fantastiska år på travbanan!

Läs mera: Expressen

Mantorp 8 oktober.

Björn värre än pappa Olle i segrar...

Björn Goop fick en minnesvärd kväll i regnet på Mantorptravet på måndagen. Junior passerade sin pappa Olle i antal segrar i karriären och står nu på 6746 segrar.

- För mig är han ändå mycket bättre än vad jag är - han har varit med i så många år och gjort det så otroligt bra, sa Björn som även vann finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna med stallets Fanny Chenal.

Björn Goop tangerade pappa Olles notering 6745 segrar på Mantorptravet på måndagen då stallets Fanny Chenal slog hingstarna i finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna. I loppet efter satte han dit Mantorptränaren Tomasz Wisniewskis Catch my Love (bilden) och blev historisk.

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade: Stall Kennys Andelshästar