Björn Goops krönika med lite surr & tankar om travet i veckan...

Kil, onsdag 25 aprii

Goop: ”De kan bestämma och leda hela vägen”...

Vi har en rolig och spännande travvecka framför oss. Olympiatravet på lördag, kval till årets första stora unghästlopp på fredag och riktigt penningstinna Lotterian i Neapel på tisdag. Framför allt tycker jag att Olympiatravet är ett riktigt bra evenemang och en folkfest som jag ser fram emot.

Kvalen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal körs på Åby på fredag, Olympiatravet och V75 körs på samma bana på lördag. Olympiatravet känns mycket intressant med ett jämnt fält med mycket taktiska spekulationer. Jag är lite rädd för att det ändå kan bli ett lite tråkigt lopp då Day or Night In och Johan Untersteiner fick spår ett – de kan få bestämma i spets och leda hela vägen. Det finns ingen häst som kan göra jobbet på egen hand som förra året. Själv kör jag Timo Nurmos Zenit Brick som får svårt att komma till från spår åtta. I Lotterian i Neapel på tisdag kör jag Timoko-sonen Dreammoko (bilden) som enligt rapporterna ska vara på gång igen efter en lite tyngre vinter.

I dag är det V86 på Solvalla och Jägersro.

5 Abracadabra Doc (lopp 1) var nära att ­vinna senast, gör han om den prestationen är han med där framme.

8 Easy Creation (V5-1) gör årsdebut med skor och ska köras passivt, hon siktas mot de norska årgångs­loppen.

11 Pax (V5-3, Stig Rune Sele kör) ligger jag lågt med när det är skor och dåligt läge över kort distans.

1 Freddie Silvåkra (V5-5) tar vi av bakskorna på och han känns ganska bra i träningen, pass upp för honom.

7 Pampalo (V86-2) galopperade senast och han blandar och ger, han känns okej men det gäller att han sköter sig först och främst, inga utrustningsändringar.

6 Entertainment Ås (V86-6) galopperade när det var volt och barfota runt om senast, nu är det autostart igen och bara barfota på framhovarna, hon känns fin i träningen men det gäller att hon sköter sig först och främst.

På fredag är det V64 på Åby.

5 Sugarcraft (lopp 1) blir det eventuellt barfota på, han hade det jobbigt senast, här är han en outsider.

9 Feed Your Head (V64-4) blir det barfota runt om på, i senaste loppet fick hon dödens och det klarade hon inte okej, nu hoppas vi att det blir bättre kick i steget och att hon kan vara med och kämpa om en finalplats.

8 Versus As (V64-5) är ny hos oss och det är ganska bra stuk på honom, mot väldigt bra motstånd och från läget får vi vara glada om vi klarar en finalplats.

6 Chianti (V64-6) gör årsdebut mot tre av kvalens största favoriter, så jag ligger lågt.

8 Garbo Boko (V3-3, Oskar J Andersson kör) var ganska bra i senaste loppet men nu blev det fel spår och han får köras med i ryggar bakifrån.

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade: Stall Kennys Andelshästar 

Annons: