Björn Goops krönika med lite surr & tankar om travet i veckan...

Kil onsdag den 10 oktober

Björn: ”Jag hade aldrig varit där utan honom”...

6 746:e segern kom i måndags. Det känns som en milstolpe i karriären. Att vara den segerrikaste kusken genom tiderna i Sverige är stort. Det som gör att den här bedriften känns lite annorlunda är att det var min pappa Olle Goops rekord på 6 745 segrar som jag passerade.

På samma gång som jag är glad och stolt känns det faktiskt lite vemodigt. Min pappa har alltid varit både min största förebild och supporter. Utan honom hade jag aldrig varit där jag är i dag. Det som ligger bakom mina siffror är också delvis något annat än det som ligger bakom hans.

Numera är det så mycket fler lopp, travet är inte lika regionalt och sporten är mer specialiserad med catchdrivers och tränare. Olles flesta segrar kom på hemmabanan Åby en gång i veckan med egentränade hästar. Jag och pappa har i alla fall alltid jobbat tillsammans och att vi är etta och tvåa i den här ligan genom tiderna känns speciellt.

Samtidigt vill jag passa på att lyfta fram någon som nästan aldrig nämns: mamma Annika gör ett jättejobb i skymundan. Utan hennes backup och ständiga fixande för oss, verksamheten och personalen hade vi inte kunnat tävla på det sättet vi gör. Familjen betyder oerhört mycket för mig.

V86 körs på Solvalla och Jägersro onsdag:

6 Amelie Grif (V5-2, Jägersro) är en jättefin häst men är valpig och grön. Jag ligger lågt men hoppas att hon gör en fin debut.

7 Peakster (V86-3, Jägersro) känns bra i träningen. Senast hoppade han och jag hoppas att han sköter starten nu. Jag tror att han kan göra ett bra lopp mot tufft motstånd.

V75 körs på Åby på lördag:
11 Mamasan (V75-1) känns fortsatt bra i form, men jag tror att det blir för tufft med 40 meters tillägg för henne här.

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet.se

Mantorp 8 oktober.

Björn värre än pappa Olle i segrar...

Björn Goop fick en minnesvärd kväll i regnet på Mantorptravet på måndagen. Junior passerade sin pappa Olle i antal segrar i karriären och står nu på 6746 segrar.

- För mig är han ändå mycket bättre än vad jag är - han har varit med i så många år och gjort det så otroligt bra, sa Björn som även vann finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna med stallets Fanny Chenal.

Björn Goop tangerade pappa Olles notering 6745 segrar på Mantorptravet på måndagen då stallets Fanny Chenal slog hingstarna i finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna. I loppet efter satte han dit Mantorptränaren Tomasz Wisniewskis Catch my Love (bilden) och blev historisk.

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade: Stall Kennys Andelshästar