Björn Goops krönika med lite surr & tankar om travet i veckan...

Kil onsdag den 13 juni

Goop: ”Han har kapacitet för att vinna i kväll”...

Färjestad, Solvalla, Vaggeryd, Åby, Lindesberg, Boden, Eskilstuna. Den här veckan är det tävlingar i sju dagar över hela landet. Att det började med sex segrar och två andraplatser på nio starter på måndagen, betyder mycket och skapar glädje i och runt hela stallet.

I dag är det V86 i Vaggeryd:

15 Gazza B.R. (lopp 1) är väldigt osäker men har kapacitet för seger, felfri är det en väldigt bra chans.

12 Quite Right (V86-2) blir det barfota runt om och norskt huvudlag på igen, han tränar fortsatt bra efter segern senast men läget drar ner förhoppningarna.

4 Wordfeud (V86-3) blir det barfota runt om på för första gången, hon tränar bra men distansen är kanske lite väl kort för henne, förhoppningen är att det ska slå väl ut med barfota men det är en chansning och jag vill se att det fungerar innan jag tror mer på henne.

15 Well Done la Marc (V86-5) har tråkigt läge och det blir skor på, mot jämna och bra hästar ligger jag lågt.

14 Versus As (V86-6) har visat att han är en bra häst men det svenska voltsystemet blir helt och hållet något nytt för honom, så det är ett frågetecken för att vi kommer iväg felfritt, annars har han kapacitet för att vara en av dem som kan vinna loppet.

6 Ragazzo da Sopra (V86-7) känns fortsatt fin i träningen, han ska springa med skor, även om han har presterat bra med skor också så är det en liten nackdel, jag hoppas att han ska kunna vara med där framme.

4 Bear Hope (V86-8) har vid alla segrarna vunnit på bra sätt och han känns fortsatt bra i träningen, men det här är de tuffaste hästarna han har mött hittills.

I morgon är det V4 och V5 på Åby

6 Great Winner (lopp 1) gör debut, han har tränat bra och kvalade på ett bra sätt, jag hoppas att han ska vara mogen för att göra ett bra lopp direkt.

6 Zambesia Dany (lopp 2) är väldigt osäker och det är stor risk för galopp, felfri har hon fart för att duga.

2 Tore (V4-2, Carl Johan Jepson kör) står bra inne i loppet propositionsmässigt, mycket handlar om att han får rätta loppet och kan spara sin speed till 300 meter kvar.

5 Dulco di Quattro (V4-2) känns uppåt i träningen och jag tycker att han ska räknas som en bra chans.

1 C.C.Robber (V4-4) har inte startat på länge, hon får visa lite innan det går att säga något mer.

På fredag är det V64 i Lindesberg:

4 C.C.Loverboy (lopp 1) hade en dålig dag senast, nu kommer vi att testa att lätta honom mycket i balansen, men först och främst får han visa att han kan sköta sig.

11 Genta (V64-1) behöver lopp i kroppen och vi kommer mest att åka med, jag ligger lågt med henne.

13 Pax (V64-4)  fick fel lopp senast, nionde spår på 20 meters tillägg nu är inte bra, annars tränar han bra, vi får se hur han hamnar till i det här loppet från läget.

12 Flo Jo Keeper (V64-5) gör årsdebut och fick fel spår, det blir skor på och jag ligger lågt.

10 Wir Ideal (V64-6) känns fin i träningen men har haft otur med krångel i de två senaste loppen, det blev ett tufft lopp och jag ligger lågt på grund av det.

5 Waikiki Silvio (V3-2) är på gång och kan vara med.

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade: Stall Kennys Andelshästar 

Annons: