Björn Goops krönika med lite surr & tankar om travet i veckan...

Den 6 december

Goop: ”Gör vår sport roligare att följa”

Det finns de inom travet som tänker nytt. De som är driftiga och innovativa. Bland tre namn som jag vill lyfta fram finns Matteus Lillieborg i trav-tv som gör vårt sport mycket roligare att följa.

Det finns eldsjälar inom travet som jag vill hylla, personer som gör mig stolt över vår sport. Jag vill framhålla några i travsammanhang relativt unga personer som inte känns stöpta i de gamla travsällskapen. Det är några som är väldigt duktiga, som vågar testa nya vägar och som lockar nya intresserade till travet.

De jag först och främst tänker på är:
- Tv-reportern Matteus Lillieborg som med sin egna stil, engagemang och brinn i tv lyckas göra bevakningen mer levande och underhållande.
- Marknadschefen Stefan Eriksson på Sundbyholms travbana i Eskilstuna som gör fantastiska, -nyskapande och annorlunda evenemang för publiken, och som också lyckas locka folk till banan.
- Mångsysslaren Kristofer Jakobsson på Åbys travbana utanför Göteborg som i rollen som konferencier på banan har sina egna roliga vinklar. Han kan dra roliga anekdoter och han har spännande, fräscha idéer som sticker ut.

De här är viktiga för travets framtid. De föryngrar vår sport. De måste fortsätta få fria vingar. Deras ambitioner måste få komma ut, så att de stannar kvar. För egen del är det ett intensivt pendlande mellan Sverige och Frankrike nu, det är resor fram och tillbaka hela tiden för tävling och träning på båda ställena. Det är en hektisk period med många järn i elden, men jag trivs och sporras av situationen. På söndag ska jag få köra stjärnan Lionel N.O. för första gången i Prix du Bourbonnais på Vincennes i Paris, det ska bli mycket spännande och är något som jag har sett fram emot.

MINA V86-CHANSER - BERGSÅKER/SOLVALLA ONSDAG: Spelstopp: 20.30

2 Massitj (V86-2, Solvalla) fick inte till det riktigt senast på det tuffa underlaget i Eskilstuna, han har fått ta det ganska lugnt efteråt men ska vara bra i ordning, det är nackdel med skotvåget för han är vassare barfota.

6 New Generation (V86-3, Bergsåker, Sofia Adolfsson rider) har ett bra montélopp här, han vann från ledningen i monté senast men jag tycker att han är bäst bakifrån, vi får hoppas det klaffar bra från tillägget.

5 Maharani de Baroda (V86-4, Solvalla) i det här treåringsloppet för ston är det samma som för Massitj med, det är en nackdel med skor då hon inte får lika lätt och effektivt steg. Hon får räknas som en outsider.

2 Dismoiouicheri (V86-6, Solvalla) gör sin femte start i det här tvååringsloppet för ston. Det blir första loppet med rycktussar och jag tror att det ska ge bra effekt då hon stannade av 100 meter från mål senast.

4 Ready Ribb (V86-7, Bergsåker, Ulf Ohlsson kör) har gått bra och gör bra lopp både i ledningen och bakifrån. Näst senast blev det seger och senast avslutade han bra till en tredjeplats. Det ska vara en bra chans.

7 Highspeed Call (V86-8, Solvalla) kör jag för första gången och han har visat bra form. Han är erkänt snabb ut och det blir att köra framåt och få en bra position för att tjäna fina pengar, att vinna tror jag blir svårt.

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet - Foto: Timoko & Björn från Cagnes-sur-Mer

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

OBS! Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade Stall Kenny! Ni hittar oss på följande sociala medier: Facebook: Stall Kennys Andelshästar - Instagram: StallKenny & Twitter: @StallKenny 

Webbsida med alla andra uppgifter: Stall Kennys Andelshästar