Björn Goops krönika med lite surr & tankar om travet i veckan...

Den 14 februari

Goop: ”Nu längtar jag till den svenska högsäsongen”

Björn om: • Framgångarna i Frankrike • Längtan till Sverige • Auktionen av segerdressen

Året har börjat otroligt bra med mycket framgångar i Frankrike. Det gäller att passa på när man är inne i det här flytet. Samtidigt längtar jag mycket efter att nu vara hemma i Sverige och tävla med hästarna i vår och sommar som vi har tränat upp hela vintern.

Tidigare under vintern passerade jag 100 kusksegrar i Frankrike och är nu uppe i 112 stycken. Under tisdagen tog jag den 100:e och 101:a tränarsegern i Frankrike när Danne Edel och Tellmeastory vann. Som kusk har jag kört in 11,8 miljoner kronor i år, och som tränare 5,1 miljoner.

Det har tagit tid att lära sig det franska systemet. Men det känns som att jag och stallet har kommit in i det på ett bra sätt när det gäller hästar som står sig på ett bra sätt, matchning i de rätta loppen och körningen i loppen. Jag ser på samma gång verkligen fram emot att vara hemma i Sverige och träna och tävla, det ska bli intressant och känns förväntansfullt inför våren och sommaren dit de flesta av våra hästar förbereds.

Auktionerar ut dressen
I slutet av den här veckan åker jag till Schweiz för att hälsa på min vän och hästägare Magnus Nygren som spelar ishockey i Davos och kanske få chansen att åka lite skidor. Readly Express åker samtidigt ut till havet i Normandie för att få ett miljöombyte och njuta av lugnare strandpromenader i några veckor.

På tal om Readly Express så kommer jag framöver auktionera ut den rödgula ägardressen, hjälmmössan, handskarna och körspöet som jag använde vid segern i Prix d’Amerique. Pengarna ska gå till ungdomsstiftelsen Björntaget, som ger barn och unga som inte har en naturlig koppling till travet möjlighet att få uppleva travsporten och komma närmare hästen.

I dag är det V86 på Solvalla och Åby:

7 Pampalo (V86-8, Kaj Widell kör) är inte så van vid voltstart men jag tror att han ska komma iväg bra från springspår och ledningen skulle vara en stor fördel för honom.

10 Gent’s Agreement (V5-3, Kaj Widell kör) gör okej lopp och träningsjobb, jag är nöjd med plats...

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade: Stall Kennys Andelshästar 

Annons: