Björn Goops krönika medlite surr & tankar om travet i veckan...

Kil den 13 februari

Goop: "Självklart vill jag köra honom i Elitloppet"...

Prix de France blev riktigt roligt. Det kändes som en efterlängtad revansch. Readly Express var ju så fruktansvärt bra i Prix d’Amérique utan att få vinna.

Förra året stod vi över Prix de France som körs två veckor efter Prix d’Amerique. Den här gången tog vi chansen och Readly Express kändes hela vägen lika fin som för två veckor sedan. Segern blev väldigt enkel till slut när flera av motståndarna galopperade bort sig. '

Loppet kördes över medeldistans och vi fick spår mitt bakom bilen i Vincennes nedförsbacke , så det var det perfekta läget att testa Readly Express med nytt huvudlag – så kallad blinkers, en huva med kupor för ögonen. Tränaren Timo Nurmos pratade redan för ett år sedan om att det var något han ville testa, nu hade han provat det i träning i början av veckan.

Självklart hoppas jag att få köra Readly Express i Elitloppet
Det är en av världens bästa hästar och det skulle vara spännande att utmana de övriga på Solvalla. Det är främst upp till Timo Nurmos och ägaren Rolf Andersson att ta beslutet. Mycket handlar om Readly Express ska göra avelsarbete eller inte. Allra närmaste beslutet handlar om att starta i maratonloppet Prix de Paris om två veckor och/eller sprinter­loppet Criterium de Vitesse ytterligare två veckor senare.

Att få bli utsedd till Årets kusk var jättekul och gjorde mig stolt. Även om jag är part i målet tycker jag att det var lite konstigt av journalisterna att nominera stallets Mellby Free till Årets häst men inte utse henne till Årets sto eller Årets fyraåring. Hon sprang in två miljoner mer och vann lika många grupp 1-segrar som vinnaren – hon var dessutom tvåa i Europaderbyt och var trea i Derbystoet.

Björn Goop

Källa: Trav365/Sportbladet.se

Kolla in Björns V75-tips fredag kväll här: Björnkollen

 

Måndag 19 nov.

Olle Goop läggar av som kusk...

Det har blivit dags för Olle Goop (75 år) att "ta sin Mats ur skolan". Vi lyfter på kepsen och tackar för alla fantastiska år på travbanan!

Läs mera: Expressen

Mantorp 8 oktober.

Björn värre än pappa Olle i segrar...

Björn Goop fick en minnesvärd kväll i regnet på Mantorptravet på måndagen. Junior passerade sin pappa Olle i antal segrar i karriären och står nu på 6746 segrar.

- För mig är han ändå mycket bättre än vad jag är - han har varit med i så många år och gjort det så otroligt bra, sa Björn som även vann finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna med stallets Fanny Chenal.

Björn Goop tangerade pappa Olles notering 6745 segrar på Mantorptravet på måndagen då stallets Fanny Chenal slog hingstarna i finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna. I loppet efter satte han dit Mantorptränaren Tomasz Wisniewskis Catch my Love (bilden) och blev historisk.

Hall of Fame Podcast - Olle & Björn Goop: Podcast

Björn Goop på twitter: @goopbjorn

Stall Goops hemsidan: Stallgoop.se

Björn Goops analys & V75-tips: Björnkollen

Bli andelsdelägare i häst hos Stall Goop. Andelar säljs av välrenomerade: Stall Kennys Andelshästar