Alltid jättelåga priser på flerpack av 'Bag in Box' hos: Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTAR V75-BJERKE LÖRDAG 18 NOVEMBER

V75-1, Stayerlopp, 3 120 m 

1 Diablo Sisu (Johan Untersteiner) gör bra lopp hela tiden. Gav sig i ledningen senast. Kanske är bäst när han får gå med på rulle. Kanske kan vara läge att testa att släppa nu. Det kan bli skor nu och det är i så fall ett litet minus, säger Sofie Ericsson i Johans stall.

2 Russel Street (André H Stensen) ­hjälper strykningen för. Det gör volten mycket lättare, för han är svår att volta med. Nu får han gå i rygg och det hjälper mycket.
Jag tror att han får en fin position. Sedan får han smyga med till bästa möjliga peng. Hoppas på det, säger Morten Pedersen.

3 Cobra Vici (Christoffer Eriksson) STARTAR EJ

4 Darco (Per Oleg Midtfjeld) är en fin häst som står distansen men kanske möter några som är för bra. Med och kämpar om en trippel­plats. Nöjd då, säger Sigbjörn Kolnes.

5 Perfect King (Örjan Kihlström) gjorde sitt livs lopp senast. Tråkigt att han förlorade, det var inte med mycket, men så är det ibland. Fick en febersläng efter det och har stått över lite. Svårbedömt var vi har formen, säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

6 Perillat (Herman R Tvedt) kör först och främst för pengar. Har gått mot lite lättare konkurrens. Så det här blir ett test hur han står sig mot bättre hästar, säger Herman.

7 Farouk B.R. (Björn Goop) är ute över en som jag tror bra distans. Lite otestad. Om det hade varit ett halvt, eller ett helt, varv mindre hade jag trott på jättefin chans. Visst kan han vinna men har inte startat på ett tag, säger Anton Sverre hos team Goop.

3 140 meter

8 Skyfall (Morten A Pedersen) kommer få ett snällt lopp. Sedan kör vi till slut och tar det vi får. Jag blir väldigt överraskad om ­någon av mina två vinner, säger Morten.

9 Marlon Donvici (Jörgen Westholm) gick ett snabbt slutvarv på V75 senast och gynnas av distansen den här gången. Kan skrälla om det löser sig på vägen, säger Jörgen.

10 Double Spin (Gunnar Austevoll) ser allt bra ut med. Allt har varit som vanligt efter senaste starten. Enda ändringen är att Gunnar kör i stället för Eirik. Det är några bra emot. Det går inte att komma ifrån. God nog att vara bland de fyra, säger Evy Marie Brinch.

11 Awesome Deal (Kai Johansen) var bra i ett överpacat lopp senast och kan vara långt framme här också. Om det stämmer ...

12 Dekadent K. (Eirik Höitomt) är i väldigt god form men möter så klart hårdare konkurrens än vad han har gjort i de senaste loppen i Danmark. Kanske blir svårt att vinna men jag hoppas på en god premie. Han har trots allt toppform, säger Steen Juul.

3 160 meter

13 Making Love (Robert Bergh) var riktigt bra senast och har fått ett par lopp i kroppen nu. Vi tror nog att han ska kunna vara med där framme. Tidig, säger Preben Sövik.

3 180 meter

14 Victory Kåsgård (Flemming Jensen) galopperade direkt senast men har imponerat före det. Kan runda allting härifrån. Tidig.

15 Onceforall Face (Jeppe Juel) var lite för het senast. Lade bort för mycket krafter. Det kostade till slut. Annars har han gått jättefint hela tiden och matchar de här hästarna också. Tror att det ska gå bra nu, säger Jeppe.

V75-2, Brons, 2 100 m auto 

1 Aileron (Robert Bergh) har gjort ett par riktigt fina lopp nu. Med sparat faktiskt. Nu har vi fått ett jättebra läge och jag tror att han ska kunna klara av att hålla ledningen. Även om Havbergs Knight är snabb kan det bli svårt att komma förbi vår huvud mot huvud. Kommer vi till ledningen så ökar chanserna betydligt, säger Preben Sövik.

2 Havbergs Knight (Fredrik B Larsson) känns bra. Körde honom i onsdags och han verkar ha tagit det senaste loppet bra. Han gör bra lopp hela tiden. Nu har han ett fint ­läge och då är jag förhoppningsfull. Norskt huvudlag för första gången. Testade det i onsdags och det var bra, säger Fredde.

3 Monfalcone (Tom Horpestad) är det bra med. Han är behandlad sedan senaste loppet och känns fin. Jag är nöjd med upp­giften och spåret. Så det ser bra ut. Det enda är att det måste klaffa 100 procent om han ska vinna. Kan ha lite chans nu och jag menar att han kan vara värd ett streck, säger Tom.

4 No Limit L.A. (Per Oleg Midtfjeld) gick väldigt bra senast efter en kortare paus. Han har tränat fint och har bra form men möter samtidigt bra hästar. Han är kvick från start, så jag kommer att köra till när bilen släpper då han visat sig vara bäst när han får springa där framme. Skulle vi komma till spets tror jag att han absolut ska vara med och kämpa om det där framme, säger Per Oleg.

5 Trinity Lux (Wilhelm Paal) kommer från ett väldigt bra lopp på Jägersro där han avslutade väldigt starkt. Han hade ingen tur i loppet då. Attackerade från näst sist i fältet och slutade ändå trea. Jag tycker mycket om honom och han verkar vara i väldigt bra form inför lördag. Det är ett bra startnummer för honom som bör passa bra. Det ska bli kul att se hur vi kan lyckas i Oslo, säger Wim.

6 Dancelli (Olav Mikkelborg) ser allt bra ut med. Har tränat på som vanligt efter senaste starten och allt ser bra ut. Jag känner inte till motståndet så bra men min har i alla fall varit väldigt bra i de senaste starterna. Så han bör vara aktuell ganska tidigt, säger Olav.

7 Touchee Bi (Geir Smeby) är en häst som vi haft i stallet i en månad. Tränar bra och allt ser fint ut. I Milano senast galopperade hon innan bilen släppte men gick bra efter. Det är hård omgivning nu, det får man erkänna. Och ett dåligt spår icke minst. Det gör att jag ligger lågt med möjligheterna, säger Geir.

8 Rigoletto Jet (Eirik Höitomt) har drabbats av ett tufft läge i ett jämnt lopp men är ändå inte helt borta med turen på sin sida.

9 Shelby Glide (Johan Untersteiner) fick ­aldrig se dagens ljus på något vettigt sätt ­senast. Var lite väntat också. Var ändå bra som fyra. Spår nio nu är jättebra för hans del. Varning. Pass upp, säger Sofie Ericsson.

10 Great King Wine (Örjan Kihlström) ­tränar bra. Känns bra och allting. Gjorde ett kanon­lopp senast. Lite bortglömd kanske. Det är inget fel på formen. Jag tycker att han är värd en varning, säger Admir Zukanovic.

11 Facebook N.L. (Magnus Teien Gundersen) är jag nöjd med om vi kan få en premie. Därifrån är det naturligtvis lite för tufft att tro på mer än så, säger Sigbjörn Kolnes.

12 Windy Ammik (Björn Goop) gör första starten för oss. Hade varit jätteintressant från ett bättre spår. Om man letar efter en skräll på lördag så kan hon absolut vara en av dem. Tränar på jättefint och vi får se om det kan lösa sig lite, säger Anton Sverre.

V75-3, 2 100 m auto 

1 Super Ariel (Micael Melander) STARTAR EJ

2 Zenit Brick (Björn Goop) verkar allting bra med. Absolut. Jag körde honom i tisdags och han känns jättefin i sina normala backjobb. Klart att det är några tuffa motståndare emot som man inte ska nonchalera. Vår häst är bra och bra i ordning. Vi tror att han gör ett riktigt bra lopp. Visst blir det svårt när Lionel har ett lopp i kroppen. Men vi gör ett försök, säger CG Björkroth hos Timo Nurmos.

3 Rocky Winner (Frode Fladen) behövde loppet senast och ska vara piggare nu. Tufft motstånd men kan dyka upp på en plats. Inga ändringar, säger Jörgen Westholm.

4 Pebbe Simoni (Erlend Rennesvik) satt fast med allting sparat på Solvalla senast. Klart att han möter hästar som är mycket ­bättre än vad han har gjort tidigare. Det är ­några där som jag inte förväntar mig att han ska kunna slå. Om han blandar sig i bland de ­fyra, fem är jag nöjd. Bortsett från Lionel så är han på höjd med de andra norska hästarna, säger Karoline Krogh-Hanssen.

5 Lionel N.O. (Geir Antonsen) var duktig senast men det blev bara fel i loppet. Det är bara att glömma. Han var fin i alla fall och det var det viktigaste. Formen pekar uppåt men det är en bit kvar till absoluta toppformen. Lämplig uppgift och ska vara en av dem som gör upp om det, säger Pär Pergenius.

6 Bruno di Quattro (Frode Hamre) håller inte sådan toppform som han gjorde tidigare. Han har dragits med en infektion och tappat i form. Även om han känns bättre nu ­räcker det inte till seger. Han behöver lopp för att komma tillbaka i form och slår hur som helst inte Lionel. Det gör ingen, säger Frode.

7 Deep Sea Dream (Tom Erik Solberg) är en väldigt flink häst som dessvärre för dåliga spår varje gång. Har sju, åtta eller tolv ­nästan varje gång. Om han får rygglopp i ett hårt tempo kan han vara trea eller fyra om det är en bra dag för oss, säger Tom Erik.

8 Perfect Toll (Peter Untersteiner) finns det inte så mycket att säga om. Om han får en premie så är det som en seger. Spåret hjälper inte till precis heller, säger Gaute Lura.

9 Punk (Åsbjörn Tengsareid) har varit borta en period på grund av en hovspricka. Hästen har slitit lite med hälsan. Möter övermakten oavsett nu. Även om det så klart inte hjälper att han gör comeback heller. Vi får smyga med invändigt och hoppas på att kunna ta en premie, säger Jens Kristian Brenne.

10 Tripolini V.P. (Jeppe Juel) har bara tagit det lugnt efter att han kom hem från Amerika. Han har bara nittioprocentig form nu. Så jag förväntar mig inte vinst men jag förväntar nig att han är bland de tre, säger Jeppe.

11 Sylvester America (Christoffer Eriksson) blev det alldeles för tufft för senast och det finns inte så mycket mer att säga om det. Han är absolut som bäst när han får ­smyga med i ryggar och sedan attackera till slut. Tror det blir svårt nu, säger Jerry Riordan.

12 Caid Griff (Örjan Kihlström) satt fast med gott om krafter kvar senast. Var bra att han fick ett snällt lopp i alla fall. Gav ett positivt intryck och tränar bra efteråt. Iskallt läge. Får ta vad som bjuds, säger Pär Pergenius.

V75-4, Klass I, 1 609 m auto 

1 Global Takeover (Christoffer Eriksson) har vi fräschat upp lite nu efter senaste starten och han tränar fint. Fick ett bra läge. Bristen på körspö tror jag inte spelar någon roll. En rätt självgående häst som vill springa framåt. På förhand ser allting bra ut. Det måste jag säga. Bra chans, säger Lars I Nilsson.

2 Prince Tanic (Adrian Solberg Akselen) ­tränar bra och allt är bra. Jag kommer att ­köra barfota runt om. Om vädret tillåter. Det tror jag att det gör. Det är ett hårt lopp med många jämngoda hästar. Min har varit bra också och gör aldrig ett dåligt lopp. Pigg och fin i intervallerna i tisdags. Hamnar på trippeln i alla fall, säger Nina Wattum Haugen.

3 Clint Classic (Kristian Malmin) går fina lopp och har varit bra. Går barfota runt om ifall banan är fin. Vi har fått ett fint läge på lördag. Jag tycker att han ska streckas på tre, fyra hästar, säger Trond Anderssen.

4 Spicy Challenge (Frode Hamre) är en hygglig häst för klassen här hemma. Han har gått bra hela året. Har vunnit V75 från utvändigt om ledaren på Forus. Han fick ett lopp nu senast efter paus och gick bra från dödens. Han kan absolut vara bland de tre men jag har ingen stor vinnarfeeling. Ute på rätt distans. Ett streck på tre, fyra, säger Frode.

5 Jefferson Dotcom (Morten A Pedersen) har bra form. De två senaste loppen har varit solida. Han är god från start men jag vet inte om han är god nog för att komma först. Vi kommer i alla fall att prova allt vad vi kan. För om han kommer till ledningen kan han vinna. Lite av allt på ett kort, säger Morten.

6 Charlie Harmoni (Tom Horpestad) ser jag inga orosmoln på himlen för. Inte alls. Har sprungit av sig lite energi inne på Färjestad. Håller formen. Om den inte är lite bättre. Fick ett väldigt snällt lopp senast och borde gå framåt med det. Jag får ligga lågt. Vet inte om han räcker här, säger Per-Åke Holm.

7 Muscle Mack (Eirik Höitomt) har varit ­borta väldigt länge för skador. Jag har haft honom sedan i maj. Han har gjort ett fint intryck i snabbjobb och i provlopp men jag tycker att det är för tufft att förvänta sig att vara med i toppen när det är första gången på två år. Sjundespår på sprint luktar inte heller seger precis, säger Karoline Krogh-Hanssen.

8 Always on Time (Tom Erik Solberg) var bra på Åby senast. Gjorde ett starkt lopp. Är rask från start och vi kör till från spår åtta. Om han skulle komma till ledningen stiger ­chanserna. Det gör att jag kommer att ladda rejält från start nu, säger Tom Erik.

9 Fernando (Åsbjörn Tengsareid) är en ­jävla bra häst. Har varit bra i ordning hela året egentligen. Vi hoppas kunna köra skolöst fram. Kanske sätter på helstängt huvudlag. Det har vi inte gjort tidigare i år. Vi har fått ett helt perfekt spår. Om vi får sitta i en bra rygg till de sista 300-400 meterna kan han vara med på trippeln i alla fall. Kan vara ett kryss på fyra, fem hästar, säger Jan Havdal.

10 Seal Kronos (Örjan Kihlström) har ­varit jättebra i de här fyra starterna. The sky is the limit. Känns jättefin. Det är bara att hålla i sig och köra i tid. Örjan brukar vara duktig på det. Tycker absolut att det ska vara en bra chans. Om man inte har med honom har man inte läst på listan, säger Admir Zukanovic.

11 Santiago Kyu (Björn Goop) går från klarhet till klarhet. Spåret ställer till det förstås men han ska ändå ses som klart farlig.

12 Liam Dana (Jörgen Westholm) är i toppform och avslutade bra senast. Vi har naturligtvis ett iskallt utgångsläge nu och det gör förstås att vi ligger lågt, säger Jörgen.

V75-5, Silver, 1 609 m auto

1 Nobel Amok (Robert Bergh) fick ett drömläge. Spår ett är rätt så bra på Bjerke och han är snabb ut. Det är passande distans också. Vi satsar på ledningen och hoppas att han leder loppet hela vägen. Man har svårt att kunna hitta bättre förutsättningar i ett silverdivisionsförsök i alla fall. Det är klart att vi tror på bra chans, säger Preben Sövik.

2 Photo Lavec (Tom Erik Solberg) var jag nöjd med på Åby. Jag fick honom inte att ­löpa ­ordentligt bakom bilen. Han är egentligen bra från start, men jag fick inte fäste i förstaspåret. Han gick ändå ett fint lopp men förlorade mot en häst som var bättre för dagen. Är aktuell bland de tre första. Kommer pröva att vara med från start, säger Tom Erik.

3 Riordan Kronos (Kristian Malmin) står tufft inne. Skuffade lite senast men var bra gången innan det. Nu blir det skor runt om och det är ett litet minus. Vi har ett bra ­läge och om vi kan vara med bland de tre är det väldigt bra, säger Trond Anderssen.

4 Strong Forte (André H Stensen) har jag ­inte haft så länge men han var bra på Åby. Gick en bra avslutning till slut. Möter ­bättre hästar. Jag är egentligen nöjd om han är bland de fyra första, säger Kjetil Helgestad.

5 Valokaja Hindö (Eirik Höitomt) vann senast i tisdags. Så han har fin form och med klaff kanske han kan vara trippelaktuell. Klart att det ska gå att få en fin position här­ifrån. Han är bäst igång av mina två hästar i det här loppet, säger Sigbjörn Kolnes.

6 Heartbreaker V.S. (Björn Goop) är den bästa chansen vi har på lördag. Tränar på jättefint och är inte den hästen som behöver ett lopp. Brukar gå jättebra efter vila. Lite hetsig bakom bilen men nu har vi fått ett bättre spår med tanke på att det går lite fortare där ute. Han ska ha en större chans till att gå felfritt, säger Anton Sverre.

7 Nancy America (Flemming Jensen) har sett toppfin ut i de senaste starterna. Har dessutom blivit startsnabb. Ett tidigt bud.

8 Emir la Brousse (Magnus Teien ­Gundersen) är bara en premiechans. Har varit borta länge, har ett dåligt startspår och sprint är ingen favoritdistans. Jag kan så klart bara ligga lågt då, säger Sigbjörn Kolnes.

9 Ridolini Park (Pål Buer) STARTAR EJ

10 Donatomite (Frode Hamre) är ute på rätt distans. Springer väldigt fort. Senast blev allting fel. Han var het och blev trött till slut. Han är väldigt besvärlig att köra bakom många hästar. Nu har vi bra ryggar, tack vare strykningarna, och vi kan sitta bra till. Då är det inte helt iskallt. I somras hade han spår nio och satt fast i rygg hela vägen över full väg med allting kvar. Nu är det hans distans och det kan gå vägen. Man ska inte utesluta att han kan överraska nu, säger Frode.

11 Don’t Mind Me (Örjan Kihlström) var okej senast. Inte mer. Sattes ner av en lös bana och att han tvingades gå med bakskor. Har inte så tokig form egentligen men ett iskallt läge och tuffa konkurrenter. Därför är vi nöjda med en peng nu, säger Pär Pergenius.

12 Triton Neergård (Jeppe Juel) fick ett väldigt dåligt läge. Med honom får jag köra för en premie. Det blir väldigt svårt att ­vinna men en premie får vi. Visst är elfte­spåret ­efter strykningen aningen bättre än det ­ursprungliga tolfte. Men, men, säger Jeppe.

V75-6, Fyraåringar, 1 609 m auto 

1 J.H.Mannerheim (Johan Untersteiner) är en jättefin häst men han möter kanonhästar i Ferrari B.R. och Love Matters. Det gör att han jagar fina pengar i första hand. Får ett bra lopp men de två känns svåra att slå. Så trea, fyra kanske , säger Sofie Ericsson.

2 Ferrari B.R. (Per Oleg Midtfjeld) har aldrig mött hästar av den här kalibern tidigare. Blir en bra fingervisning om var han står bland de bättre fyraåringarna. Han har varit jättefin i loppen efter derbyt och jag tror att formen är väldigt bra. Love Matters ska väl räknas som den tuffaste emot. Jag tror att Ferrari är en av dem som normalt ska kämpa om segern. Men vi måste ha lite flyt ­också. Det kan inte strula mycket förrän det går åt skogen. Normalt ganska startsnabb och travsäker. Att han galopperat ett par gånger är nog bara tillfälligheter, säger Per Oleg.

3 Love Matters (Örjan Kihlström) kommer tillbaka mer och mer efter en fästing-sjukdom i somras. Känns riktigt bra i jobben nu och jag har en positiv känsla för honom. Det är inte tal om några ändringar just nu i alla fall. Vi får se var han hamnar från start. Ferrari B.R. ska vara fruktansvärt bra men vi får försöka ge honom en match i alla fall. Det ör han och Ferrari som höjer sig lite över de andra. Tror nog man ska ha med de båda. Om man vill vara säker, säger Pär Pergenius.

4 Electric Light (Christoffer Eriksson) känns fin och har fått ett fint läge. Kommer gå ett bra lopp nu men möter flera bra motståndare. Som Ferrari B.R. till exempel. Det blir förstås inte lätt men vi ska ändå göra ett allvarligt försök, säger Peter Untersteiner.

5 Unicorno S.L.M. (Wilhelm Paal) kommer så klart från ett dåligt beslut från mig. Jag drog av skorna på Solvalla när de hade gjort banan dagen innan. Han blev dålig i ­fötterna av det och han är ursäktad för den dåliga ­insatsen som han gjorde då. Han tränar väldigt bra och är i fin form. Loppet är tufft men han är väldigt snabb och bra på den här distansen. Snabb bakom bilen. Jag ser honom bland de fyra första hästarna, säger Wim.

6 Bali (Ken Ecce) har också riktigt fin form. Han var dålig i senaste starten på Jägers. Då hade han en halsinfektion och det var inget tryck i honom alls. Han tränar helt normalt igen och jag tycker att han var riktigt fin i senaste jobbet. Stenhård konkurrens gör att jag ligger lågt här också, säger Steen Juul.

7 Massive Attack (Pål Buer) STARTAR EJ

8 Justice Ås (Peter Untersteiner) känns mycket fin i jobben nu men har varit borta på grund av skada. Spåret gör hur som helst att man får ligga lågt. Annars känns han som sagt riktigt fin i jobben, säger Peter.

9 Evil Enok M.E. (Noralf Braekken) är det inte så mycket nytt med. Det är höst och underlaget börjar bli vanskligt. Han gjorde ett okej lopp senast men det här loppet är hårt. Han tjänar sina pengar. Vi kör med jänkarvagn och barfota om det går, säger Noralf.

10 Muscle Hustle (Robert Bergh) ­behövde loppet senast. Nu är det lite jobbigt i och med att de andra har fått bättre lägen än vad vi har. För oss är det nödvändigt att det blir rejäl överpace på loppet. Med tanke på spåret. Vi är tyvärr utlämnade till vad de andra gör. Han är ändå tidig bakom Ferrari B.R., men det behövs fart, säger Preben Sövik.

V75-7, Stolopp, 2 100 m auto 

1 Madelen L.T.C. (Eirik Höitomt) har fått ett bra spår och är ute på en distans som hon ska tackla. Är rask från start och kan få spets. Jag tycker att hon är segeraktuell och ska vara ett tidigt V75-streck, säger Eirik.

2 Southwind Gizzel (Erlend Rennesvik) har tränat bra men underpresterade lite senast. Om hon är trea eller fyra här är jag väldigt nöjd. Kommer tävla med skor, stängt huvudlag och bike på lördag, säger Erlend.

3 Unrestricted (Johan Untersteiner) ­visade senast vad hon går för. Var anmäld till det här loppet redan innan. Om hon bara har klarat sig ur det loppet på ett bra sätt kommer hon vara bra. Johan har alltid trott på henne. Har visat att hon är en jävel på att spurta i ljusa stunder. Men i år har det bara krånglat och häxat, säger Sofie Ericsson.

4 Bravivivicimo (Kaj Widell) ska få ett rejält elddop nu. Det är som det är. Tufft naturligtvis, men hon är tuff hon också. Om hon får en fin position springer de inte ifrån henne i alla fall. Det är jag säker på. Har verkligen fin form och har hållit sig fräsch och fin hela hästen, säger Jörgen Pettersson.

5 Bikini D.K. (Jeppe Juel) har gjort allting rätt i år. Hon har vunnit alla de stora ­danska loppen. Om man ska säga någonting negativt är det att hon inte har startat på ett tag. Det är ett litet orosmoment. Annars tycker jag att hon är en av de bästa hästarna i fältet. Sedan får vi se. Går upp i klass nu mot svenska och norska hästar. Men i Danmark har hon varit överlägsen, säger Jeppe.

6 Licensee (Jan Hansen) ser bra ut och jag är nöjd med formen. Hästen ser fin ut. Var ­lite under pari senast på Solvalla men hade rest dåligt och druckit för lite. Bättre nu med hemmaplan. Det är ett tufft lopp. Vi kör för en premie, säger Jan Morten Hansen.

7 La Diva Rossi (Per Ludvig Nilsen) var kanonfin senast och gjorde ett bra lopp. Formen är bra men det blev spår lite för långt ut. Det sätter ned chanserna en del. Vi får prova att göra det bästa av det. Jag tror att hon kommer göra ett väldigt fint lopp i alla fall. Barfota om det går, säger Per Ludvig.

8 Bugatti Brick (Björn Goop) fick tyvärr spår åtta men hon är kvick ut om man laddar. Naturligt snabb om man säger så. Spår åtta är svårt men man kan inte börja backa heller. Vi får se hur han gör. Hon var fin senast och vann på ett bra sätt. Man måste tro på en bra insats på lördag, säger CG Björkroth.

9 Ursula Horse (Gunnar Austevoll) har varit bäst i tät nere i Italien men vilket spår man får vet man inte på förhand. Vi har ändå en bra rygg och då kan vi ta det lugnt men ändå vara med bra. Men jag tror som sagt att hon är bättre i ledningen. Distansen ska inte vara några problem. En fin häst som utvecklas. Premiechans, säger Beate Holmström.

10 Udessa Degli Dei (Christoffer Eriksson) var duktig i första starten för mig. Även om hon också fick ett helt perfekt lopp då. Utgångsläget här är inte så lätt och motståndet är så klart också tuffare. Kanske ändå ­inte ska nonchaleras, säger Jerry Riordan.

11 Xperia Knick (Peter Untersteiner) har gjort det bra nu. Länge också. Men i första hand är det Unrestricted så klart. Xperia fick ett tråkigt utgångsläge och det gör så klart att det blir svårare, säger Sofie Ericsson.

12 Rebella Mystic L. (Hans Christian Holm) tror jag att allt är bra med. Men det finns annat som inte alls är bra för oss. Som spåret och motståndet. Det är klart att det blir tufft. Vi får se hur loppet utvecklar sig. Får hoppas på stor tur, säger Petter Hvistendahl.

Spetsstriden
V75-1: Då Diablo Sisu vek sig i tät senast ställer han inte till problem för Farouk B.R..

V75-2: Det är fördel Aileron, men det finns kvicka hot utvändigt i form av nr 2, 4 och 6.

V75-3: Första biten är Rocky Winner snabbast. Frågan är väl när Lionel N.O. kommer.

V75-4: Givetvis blir det svårt att snuva Global Takeover på ledningen, men det betyder inte att Jefferson Dotcom eller Always on Time låter bli att försöka. Det kommer de.

V75-5: Ser helt klart ut som om Nobel Amok sitter på leken. Visst måste Photo Lavec försöka en bit och kanske gör även Nancy America en seriös laddning trots spåret.

V75-6: Kan bli en intressant inledning då Ferrari B.R., Love Matters, Electric Light och Unicorno S.L.M.kan öppna vasst och bör vara mycket intresserade av ledningen.

V75-7: Vad blir det för taktikval med Madelen L.T.C.? Testa i spets? Kanske smartare att släppa och hoppas på lucka? Både Bikini D.K. och Bugatti Brick tar gärna över.

Galoppvarning
V75-1: Darco hoppade senast. Perfect King har inte så långt till galopp heller. Men det är också norskt voltstartsystem. Påverkar någon svensk?

V75-2: Det verkar vara ett travsäkert sällskap.

V75-3: Man ska ge Punk en stor röd varningsflagga. Galopperat i två av de tre senaste, men har nu också pausat sedan slutet på augusti.

V75-4: Den ende som galopperat i någon av de tre senaste är Liam Dana. En gång. Stabilt fält.

V75-5: Tycker definitivt att man ska vara försiktig med att lita för mycket på trion Heartbreaker V.S., Photo Lavec, Valokaja Hindö.

V75-6: Ser inte ut att föreligga någon akut risk.

V75-7: Både Southwind Gizzel och Rebella Mystic L. använde fel gångart i sin senaste start.

Tänk på att ...
... lördagens V75-omgång avgörs i Norge. Där är det andra regler än i Sverige. Läge att läsa på.
... stallet varnar för att kapable Farouk B.R. (V75-1) kanske inte har hundraprocentig form. Plus att den aktuella distansen är ett otestat kort.

... Tom Erik Solberg tycker att det är extremt tungt för dagen att vara norrman. När Sverige, Danmark och Island alla går till fotbolls-VM nästa år. Siktar på att försvara de norska färgerna med Deep Sea Dream (V75-3), Always on Time (V75-4) och Photo Lavec (V75-5).

... vår spik Nobel Amok (V75-5) vann ett V75-lopp på Bjerke i juni. Verkar således trivas bra där.

Spiken
Finns två bra spikalternativ i Lionel N.O. (V75-3) och Nobel Amok (V75-5). Den förstnämnde möter ett ljummet motstånd. Även om han inte är på topp ännu ska han bara vinna. Nummer två kommer ta ledningen och sedan inte släppa någon över bron.

Luringen
Visst möter Madelen L.T.C. (V75-7) några bra men läget är så attraktivt och det känns som om de mest betrodda inte kommer ge henne särskilt mycket uppmärksamhet. Snarare koncentrera sig på varandra. Då kan det bli bra för Eiriks häst.

Bästa spelet
”Varning! Pass upp!” är ett trevligt uttalande från vår kontakt i Johan Untersteiners stall. Det handlar om Shelby Glide (V75-2). Behöver sin resa och ser ut att kunna få den nu. Trevligt spelvärde på en häst från ett stall med magnifik form.

Upplagt: 2017-11-17

Källa: Martin Berg/Sportbladet/Trav365