Just nu rea på flaskvin & Midsommar-rabatter. Din nätbutik för vin, sprit & öl: Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER TILL V75-SOLVALLA LÖRDAG 27 MAJ

V75-1:

1 Stella di Azzurra (Alessandro Gocciadoro) har inte fått någonting med sig hittills i årets två starter men gick en låg 11-tid senast. Startspåret är trevligt men det är så klart svårt att tro på en framskjuten placering.

2 Patricia Hastrup (Lars Anvar Kolle) ser bra ut och har fin form. Toppform. Ser fin ut efter senaste loppet och tränar bra. Fick bra startspår också. Kommer få springa barofta nu. Jag anar inte hur snabbt hon kan gå på lördag. Hon gick 1.10,2 i fjol och då gick hon i andraspår hela vägen. På en fin bana kan hon gå lika snabbt igen. Eller till och med lite bättre, säger Jens Kristian Brenne.

3 Wild Honey (Örjan Kihlström) var jätte­duktig i lördags och gjorde ett fantastiskt lopp. Föll verkligen med flaggan i topp. ­Hade ett dåligt utgångsläge den gången också och har ett bättre läge på lördag. Fortsatt bra efter­åt och uppgiften ser klart intressant ut. Hon går från alla positioner. Ska ses med bra chans, säger Pär Pergenius hos Redén.

4 Ranch Kelly (Iikka Nurmonen) är allt bra med och formen är på topp för dagen. Hon gick nytt rekord förra gången. Jag tror att resan till Sverige går bra. Brukar resa bra. Hon är inte snabb den första biten men om hon får ett bra lopp har hon chans, säger Iikka.

5 Jeepster (Kaj Widell) känns bra i alla fall. Fortfarande fin, men det är som sagt hårt motstånd. Vi rycker alla skor den här ­gången. Slipper gamascher och så där. Jag hoppas att hon kan ta täten och sedan får vi se hur länge det håller. Jag vill att de kör där men det där får Kaj bestämma beroende hur ­loppet utvecklas, säger Monica Janisels.

6 Treasure Kronos (Christoffer Eriksson) är i god form men har inte tävlat sedan Cagnes-sur-Mer. Hon är bra. Kanske inte i toppform men ändå redo för lopp. Jag ska prata med Grandpa om att inte bli för optimistisk. Om vi ska kunna slå Wild Honey och ­Galactica måste man vara hundra procent på topp och stå hundra procent bra på det. Vi kommer ­inte vara något av det nu. Så jag ser inte att vi kan vinna. De andra två måste vara ”off their game”. Treasure kommer behöva det här loppet i kroppen, säger Jerry Riordan.

7 Galactica (Lars-Åke Söderholm) såg mäktig ut senast i comebacken i ett billigare lopp på Sundbyholm. Det blev ett tufft upplägg och hon hann inte fram. Ursäktad. Start­spåret nu gör att det är vingelrisk igen. Det gör att hon halkar ner i ranken i det här stenhårda sällskapet. Blir inte så lätt härifrån.

8 Gematria (Frode Hamre) förlorade spårlottningen och det var synd. För en sådan dag är du chanslös därifrån. Hon var ­väldigt duktig på Åby när hon var tvåa bakom Wild Honey. Allt är bra med henne men det går ­inte från åttonde. Om vi får prispengar är det väldigt bra. Hon går med optimal balans, Amerikanarvagn och barfota runt om. Men att vinna går inte härifrån, säger Frode.

9 Indoor Voices (Kenneth Haugstad) har gjort det mycket bra hos oss. Är nog med ganska långt framme även om det är hårt motstånd nu, säger Roger Walmann.

10 Shadow Gar (Pietro Gubellini) är allt bra med. Hon är på väg uppåt. Allt verkar bra i träningen i alla fall. Synd att hon har bakspår men det får gå ändå. Allt blir som vanligt för henne och resan kan vara ett litet minus. Vi får hoppas att det går bra. Det är alltid ett litet frågetecken. Min häst är absolut bättre än Stella di Azzura i alla fall. Hoppas att det stämmer från bakspåret och löser sig lite. Det är så det är, säger Erik Bondo.

V75-2:

1 Upstream (Åke Svanstedt) var jättefin vid segern senast och det var en prestation som jag har väntat på. Nu hoppas jag att det lossnar på allvar, för kapacitet har han som ­räcker en bit. Han kan öppna snabbt men om det räcker för att hålla upp ­ledningen är jag ­osäker på. Givetvis skulle det under­lätta om han kan köras i spets men jag ­tycker även han ska räknas bakifrån. Nu blir det barfota runt om för första gången, säger Svante Båth.

2 Fidagu U.R. (Christoffer Eriksson) går jämnt och säkert hela tiden men springer fortfarande med handbromsen i. Med för att lära den här gången, säger Christoffer.

3 Floyd P.Boko (Björn Goop) har ryckt upp sig rejält nu som valack och kämpar gång på gång. Det är roligt att se. Täta starter ska ­bara vara ett plus till på lördag. Han ­behövde ett lopp i kroppen helt enkelt. Ett bra läge i en väldigt tuff final. Svårt att sätta in honom men har bra form, säger Pär Pergenius.

4 Can Lane (Johan Untersteiner) har gjort det bra mest hela tiden men inte fått ­riktigt sätta pricken över i. Tufft på lördag också men fick ett vettigt läge. Jag tycker att det är svårbedömt. Det är jättesvårt den här ­helgen, säger Sofie Ericsson i Johans stall.

5 Rushmore Face (Adrian Kolgjini) verkar allt vara bra med. Galoppen senast var ett olycksfall i arbetet för att han snubblade till när jag skulle ta ner honom i banan. Annars jobbar han strålande. Han har toppform och ett bra läge. Öppnar snabbt och det blir full laddning framåt här, säger Lutfi Kolgjini.

6 National Prince (Erik Adielsson) ­felade bort sig i sista sväng senast då det gick som snabbast, samtidigt som han började bli trött. Kändes annars lika bra som vanligt och jag räknar med att formen är fortsatt på topp. Erik får själv bestämma taktiken men han är snabb ut om vi väljer att prova. Oavsett resa ska han räknas. Jag tycker att han är ett givet streck, säger Svante Båth.

7 Way to Go Chief (Peter Ingves) är allt bra med. Formen kan inte ha försvunnit på 14 dagar. Går som hon brukar. Vi har fått spår sju. Kunde ha varit både bättre och sämre. Har normalt en god avslutning men det är bra hästar emot, säger Thomas Bonde.

8 Now or Never Flair (Carl Johan Jepson) känns faktiskt allt bra med. Känns väldigt fin i jobben efter två tuffa lopp. Det är en bra V75-häst. Det är inte omöjligt att han är långt framme med lite tur, säger Mikko Aho.

9 Quiz Töll (Thomas Uhrberg) tränade i tisdags och känns faktiskt jättefin för dagen. Hon har bakspår men jag är rätt nöjd med det eftersom hon är lite ambitiös. Det är faktiskt ett bättre spår än hon har haft någon gång. Räknas tycker jag, säger Thomas.

10 Friend of Nature (Jimmy W Takter) är inte speciellt tidig från det här läget. Det finns lite för bra hästar med framspår. Om han är trea, fyra är jag nöjd, säger Lutfi Kolgjini.

11 Uppohoppa (Örjan Kihlström) är det väl med efter förra loppet. Utvecklas hela tiden. Lopp för lopp. Det är en häst under ut­veckling. Spåret är jättetråkigt och det ska mycket till om han ska komma till i en final från det ­läget. Behövs mycket tur, säger Pasi Aikio.

12 Dino Baggio (Kim Eriksson) är det ­bara bra med. Det känns bra inför lördag och vi har ingenting att klaga på. Jag tror att vi kommer köra med Contendervagnen. Men den har han gått med förut. Vi får ta vad vi kan till slut, säger Catrin Fajersson.

V75-3:

1 Niagara Broline (Johan Untersteiner) är startsnabb. Det går att ladda iväg rätt bra med honom. Det vet jag av egen erfarenhet. Jag höll i mig och hamnade i spets i alla fall. Får absolut en vettig resa därifrån. Hittar fina pengar med klaff, säger Sofie Ericsson.

2 Havbergs Knight (Fredrik B Larsson) är fin i jobben efter förra loppen. Känns hela ­tiden lite uppåt och utvecklas för varje start. Bra läge och kvick i benen från start. Jag har ­intresse för att köra i ledningen eftersom han biter ifrån sig bra där, säger Fredde.

3 Iago Zon (Joakim Lövgren) ser allt bra ut med. Väldigt lugn och behaglig, både i ­träning och senaste loppet. Kan han bara lugna ned sig så går full distans bra. Tycker att det ser spännande ut faktiskt. Han är snabb ut, ­säger Fredrik Pedersen i Joakims stall.

4 Rafiki Fri (Anna Isabelle Karlsson) verkar allting bara bra med. Har bara gått lätta jobb efter senaste starten. Förberedd för att ­göra ett så bra lopp som möjligt på lördag. Vi är nöjda med upplägget. Vi har bestämt att köra med jänkarvagn, säger Hans Karlsson.

5 Flirt Fortuna (Carl Johan Jepson) verkar allt bra med. Tränade i måndags och vi ska prova med ett offensivt upplägg. Jänkarvagn och ny kusk. Så länge han hamnar i den främre träffen tycker jag att han ska ha hyggliga möjligheter, säger Admir Zukanovic.

6 Great King Wine (Stefan Söderkvist) har gjort det bra den senaste tiden. Kommer söka sig ner i banan så fort det är möjligt och köra till slut. Kan fälla många den sista biten om det blir överpace. Vi har möjlighet att sätta färg på loppet med våra två hästar. Båda har lika god chans, säger Admir Zukanovic.

7 Order by Heaven (Lars D Carlson) har ­varit riktigt bra i de här starterna hon har gjort i år. Verkar bra med henne efteråt också. Hon går som hon gjorde senast. Det är ­finaler och bra hästar emot. Vi fick ett dåligt ­läge och måste ha mycket tur därifrån. Skulle det stämma under vägen tror jag inte hon är sämre än någon annan, säger Lasse.

8 Malkin (Robert Bergh) har riktigt fin form. Lite tråkigt läge. Det ser ut som om han måste göra en del av grovjobbet här. Blir det inte för tufft kan han vara med där framme men på förhand känns det kanske lite jobbigt. Jag tror att hästen gör ett bra lopp men är rädd för att det blir en smygkörd som kan ta hem det, säger Preben Sövik i Berghs stall.

9 Making Love (Johnny Takter) har riktigt bra form också. Finns egentligen ingen god förklaring till att han hoppade senast. Såg ut som om han slappnade av för mycket. Kommer gör ett riktigt bra lopp igen och har visat att han tål att gå en långspurt på 500-600 meter om det krävs, säger Preben Sövik.

10 Anything for You (Hannu Torvinen) har varit i väldigt bra form i de senaste loppen. På lördag är det ett tufft lopp men jag tror att vi kan vara med som fyra, femma eller sexa. Det känns realistiskt här, säger Hannu.

11 Stand Bayou (Örjan Kihlström) har absolut hittat stilen nu. Tagit tre raka på bra sätt. Klarar av att starta tätare nu också. Det är otroligt bra för hans del. Spår elva är aldrig roligt i de här sammanhangen men han gör sina bättre lopp bakifrån. Han känns otroligt fin i träningen nu, säger Pär Pergenius.

12 Nonstop Cheri (Christoffer Eriksson) känns fortsatt bra men spåret drar ned förhoppningarna. Blir det överpace kan han ­ändå vara långt fram, säger Christoffer.

V75-4:

1 Joy de Castella (Jörgen Westholm) har ­varit riktigt fin på sistone. Spännande läge. Försvarar hon ledningen är vi sugna på att köra i täten. Respekt finns för ett par bra motståndare, men hon springer fort. Streckas vid gardering. Troligen jänkarvagn, säger Jörgen.

2 Elita Memphis (Ulf Eriksson) har gjort det bra på slutet. Tror inte att täta starter är negativt men spåret och volt är inte det bästa. Outsider om hon får en smygare och kan gå en truddelutt till slut, säger Thomas Lönn.

3 Must Have (Pierre Nyström) gjorde en femstjärnig insats senast. Drog tåget själv ensam i tredjespår. Lär inte vara sämre den här gången heller. En bland tre. Vettigt läge och inte sämre än någon annan, säger Pierre.

4 Like a Star (Lutfi Kolgjini) känns riktigt fin igen efter senaste starten då hon hängde töm och inte var fräsch. Efter ett veterinärbesök känns hon fin igen. Ska inte dumma till det från spår fyra. I striden, säger Ludde.

5 Tanya Gel (Örjan Kihlström) finns det ­inget nytt om. Lär tro att hon håller den fina formen. Känns då så i alla fall. Femtespår tror jag ska fungera. Det blir barfota nu. Med och plockar en del pengar. Hur långt det räcker är svårt att veta, säger Gunnar Lassis.

6 Miss Åslanda (Tom Horpestad) är det bra med. Hon har fått två lopp i kroppen ­efter vinterträningen. Formen ska vara helt på topp nu. Lite besvärlig i volt. Ingen spets­chans. Formen är på topp, säger Tom.

7 La Diva Rossi (Per Ludvig Nilsen) verkar det bra med. Hade en förkylning efter starten på Åby. Det gick över fort och hon gick 15,5/1 600 meter i söndags på ett väldigt fint sätt. Var helt oberörd, säger Per Ludvig.

8 Fancy Flair (Carl Johan Jepson) har ­pausat lite efter förra starten. Vi har behandlat ett framknä två gånger. Hon känns i alla fall ­väldigt frisk och fin nu, säger Mikko Aho.

9 Dream Lane (Erik Adielsson) var jättebra senast. Nu är det andra förutsättningar med bakspår och kanske lite tuffare hästar också. Men hon var jättefin förra gången och man kan inte räkna bort henne. Kan vara sämre bakifrån, säger Stig H Johansson.

2 160 meter

10 Evening Prayer (Björn Goop) var bra senast. Gjorde ett fint lopp mot otroligt ­fina hästar. Med rätt resa kan hon vara med bland de tre i alla fall. Kanske mest ett platsbud nu, säger Anton Sverre i team Goop.

11 Darling Hornline (Johnny Takter) är allting bra med. Jag har inte planerat ­några ändringar, men det där vet man aldrig. ­Uppgiften här är bra. Vi har siktat på det här loppet ett tag, säger Helena Burman.

12 Pandora Face (Adrian Kolgjini) jobbar skitbra. Kanske inte tar 20 meter på Like a Star. En platschans, säger Lutfi Kolgjini.

13 Dionne Sisu (Tomi Haapio) är det inte ­optimalt för att starta från 20 meters tillägg. Men när hon kom med i finalen får vi försöka jaga Någon slant. Det gäller att smyga med, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.

14 Donatella Center (Micael Lindblom) var bra senast men en framför var i vägen. Gick bra ändå. Det blir skor bak. Verkar pigg efteråt. Sedan är det alltid svårt att stå 20 tillägg på sommaren, säger Juhani Partanen.

15 Makera (Peter Untersteiner) gör det bra men möter tuffa hästar nu. Vi får smyga med och göra det bästa av situationen. Det ser ut att bli tufft för vår del, säger Peter.

V75-5:

1 Bravo Navarone (Adrian Kolgjini) känns mycket fin i jobben och alla vet hur bra han är. Spår ett vet vi inte riktigt hur han ­fungerar från. Vi vet bara att han har tagit ­ledningen i en billigare klass därifrån. Har svårt att tro att han inte skulle få ett bra lopp härifrån oavsett. Han är tidig, säger Lutfi Kolgjini.

2 Victor A.U. (Torbjörn Jansson) fick ett fint läge. Han kan vara framme i främre träffen där. Det är hygglig chans att han är det faktiskt. Han är en av flera här, säger Tobbe.

3 Re Doc (Robert Bergh) håller toppform de luxe. Egentligen varit bra i alla starter. Åby näst senast, de som har sett loppet fattar varför det resultatet som står där står där. Var inte riktigt med i loppet någon gång men fick betalt i loppet efter på Lunden. Hoppas att han kommer till ledningen. Därifrån biter han ifrån sig bra, säger Preben Sövik.

4 Emmett Brown (Johan Untersteiner) gjorde det bra på Lunden i skymundan från dåligt spår. Han vinner inte ihjäl sig men springer med dem när han väl travar. Det verkar han göra nu. Det känns långsökt att han ska gå ut och vinna här men en platschans känns realistiskt, säger Sofie Ericsson.

5 Da Vinci Boko (Peter G Norman) var helt okej i lördags. Det blev svårt att ta någonting i en snabb avslutning där. Får försöka hitta plankan där och lifta med till en så bra slant som möjligt. Det blir svårt den här gången. Han är ny i klassen också, säger Peter.

6 Nappa Scar (Örjan Kihlström) hoppade senast från start, men jag tror att det var en tillfällighet. Han blev ivrig och slog ihop. Det ska han inte behöva göra den här gången. Han var fin efteråt och årsdebuten var kanon också. Det ser bra ut men det är ett vingelspår. Förhoppningen är ändå att komma till. Inte helt chanslös, säger Per Lennartsson.

7 Queer Fish (Kaj Widell) blev tyvärr bort­lottad den här gången känns det som. Känns som han ska i övrigt och har varit ruskigt fin på slutet. Kommer rycka skorna runt om den här gången. Sparade fötterna medvetet förra gången. Ser ut att kunna bli körning. Då kan det spricka upp, säger Magnus Träff.

8 Bartender In (Peter Untersteiner) har ett iskallt läge och verkar inte ha den riktiga toppformen än. Det är en fin häst i grunden. Innan man ska våga tro på honom vill man se glänsande form, säger Sofie Ericsson.

9 Order to Fly (Per Lennartsson) har varit i kanonform på slutet här. Klart att det kan gå igen om det vill sig riktigt väl. Men då behövs det tempo och vi behöver få den där riktiga klaffen för att kunna vinna, säger Per.

10 Amazing Man (Stefan Söderkvist) var jätte­bra i Sverigecomebacken. Man får tro att han ska kunna höja sig ett snäpp till på lördag med tanke på att han bara hade varit på gården i sex dagar och det blev miljöombyte, foderbyte och lång resa. Ska bara bli bättre inför lördag. Då ska han vara given i segerdiskussionen, säger Admir Zukanovic.

11 Officer C.D. (Johnny Takter) var lite för pigg bakom bilen senast och därför kom ­galoppen. Har också bra form. Nu gör han säkert ett bra lopp igen men han kanske är ­lite sämre bakifrån. Det gör att vi får tro på ­mesta möjliga premie, säger Preben Sövik.

12 Sugarmakesmecrazy (Erik Adielsson) får godkänt för insatsen senast även om jag tycker att han skulle ha varit trea för att få överbetyg. Formen ska bli allt bättre men läget drar ned alla förhoppningar. Vi får försöka hitta en vettig position härifrån. I så fall kan vi kanske få med oss en fin slant. Vi provar ett norskt huvudlag, säger Svante Båth.

V75-6:

1 Say That Again (Björn Goop) har ett bra spår. Vi får se om Björn vill köra i ­ledningen eller inte. Oavsett kommer hästen få ett bra lopp och ska räknas tidigt. Kanske kan ­släppa till Moni to Spare och sedan ta dem till slut? Vi får se, säger Anton Sverre.

2 Aron Palema (Åke Svanstedt) var pigg och alert i måndagsjobbet. Det verkar som om han ska vara i form. Så mycket läge går det absolut inte att få. Full fart framåt bara för att få en bra position. Det ska finnas lite chans för honom om det blir lite körning på vägen. Inte borta, säger Pär Hedberg.

3 Västerbo Arthur (Robert Bergh) var fin senast. Det blev ett snabbt slutvarv i det loppet och han stod på bra hela vägen. Hoppas att han är lika bra nu på lördag som tidigare under våren. Då ska han duga till en bra placering i alla fall. Det är ett bra lopp men han är en av flera i så fall, säger Preben Sövik.

4 Sheriff Bi (Tobias Modig) verkar som han ska. Vi fick fräscha upp honom lite efter ­senast men vi var inne och körde ett jobb i måndags och han verkar som han ska. ­Samma fina läge som i den förra finalen och då gick det bra. Det var kanske lite lättare motstånd då. Det blir full laddning. Vi ska ­göra så gott vi kan i alla fall, säger Tobias.

5 Moni to Spare (Kenneth Haugstad) ­verkar bra så här långt. Vi kör precis som vi ­gjorde senast. Barfota fram och helstängt. Man ­kunde ha haft mycket sämre startspår ­också. Det ska till en hel del för att ­Dragster ska ta en längd på honom. Min häst går ­alltid ­hela vägen och är inte jätteberoende av ­ledningen heller, säger Niklas Johansson.

6 Dragster (Roger Malmqvist) är en startraket som ser ut att få svar. Då kan det bli tufft.

7 Pokemon Ås (Erik Adielsson) kan hamna illa till härifrån och då kan det bli jobbigt.

8 Donato E. (Örjan Kihlström) har jag ingenting att klaga på. Har jobbat jättefint. Är pigg och glad. Klart att jag måste klaga på spåret. Med spår ett till fyra hade han haft lika bra vinstchans som någon annan. Nu ­kanske han får tufft att få pengar till och med. ­Hoppas på fart, säger Ulf Stenströmer.

9 Lincoln Lawyer (Jorma Kontio) har fått bra smygläge. Känns fin i jobben hemma efter Finland. Får hoppas på mycket tur, då kanske han kan vara fyra, femma. Mer än så tror jag inte vi kan begära i de här finalerna, säger Marcus Schön hos Melander/Lundström.

10 And Here I Am (Peter Untersteiner) gör det bra men har svårt att hävda sig här. Får smyga med och ta en god placering. I helgen har jag inte mycket till chanser. Möjligtvis B.B.S.Sugarlight från spår ett, säger Peter.

11 Barkevious Mingo (Carl Johan Jepson) tror jag att det blev en bra genomkörare för på Romme. Fick kämpa för segern men gjorde ett bra lopp i vanlig vagn och med skor på fötterna. Han är en kämpe som varit form i nästan i två års tid. Faktum är att han bara blivit bättre och bättre. Det är ingen hemlighet att jag siktat på den här bronsfinalen en längre tid. Det har varit en dröm i livet att få vara med under en Elitloppshelg. Ligger ­lite lågt med det här spåret. Vi tar i alla fall ­alla chanser och tar av honom alla skorna och sätter på jänkarvagn, säger Nils L Norelius.

12 M.T.King of Cash (Johan Untersteiner) har Johan verkligen siktat med mot finalerna och han är uppfräschad. Då är det så klart typiskt att få det här spåret. Gick ett banjobb i måndags. Nog för att han är jättebra själv men man kan inte begära att han ska runda dem från spår tolv. Inte den här helgen. Det lär gå ganska fort, säger Sofie Ericsson.

V75-7:

1 Saxoi (Mika Forss) är en finsk gäst som får svårt i den här stentuffa omgivningen.

2 U.S.Male E.P. (Erlend Rennesvik) har allt sett bra ut med efter senaste starten. Nu har han fötter till att gå barfota igen. Så allt ­verkar bra. Det står en på 40 som är bra men det blir spännande att se. Jag ­måste ­vara ­optimistisk, säger Anders L Wolden.

3 Linus Boy (Johnny Takter) kändes fin i backen i måndags Inga konstigheter. Ett bra spår. Gör ett bra lopp men det är många bra hästar på tillägg. Han gör ett bra lopp. Skulle han komma till ledningen kan han dra länge, säger CG Björkroth hos Timo Nurmos.

4 Fred Cobra (Jasmine Ising) verkar allt bra med, men det är tufft att räcka speciellt långt i ett sådant lopp. Även om det inte är det tuffaste Harpers. Ändå långsökt att han ska vara bland de tre, säger Jasmine.

5 Bison Spiro (Erik Adielsson) är jag nöjd med. Känns väldigt fin men är väldigt talanglös på att volta. Lämnar över det med varm hand till Erik, säger Anna-Karin Rundqvist.

6 Aileron (Robert Bergh) gjorde en bra insats på Jägers. Allt känns bra här hemma och vi tycker att han ska kunna duga tidigt i det här loppet. Från springspår kan han komma till ledning, säger Preben Sövik.

7 Bottnas Commandeur (Kaj Widell) känns fortsatt fin och har ett intressant läge där. Hoppas han kommer ner och får gå på innerspår. Han är inte helt avsågad. Platschans åtminstone, säger Hans R Strömberg.

8 Face Ribb (Lutfi Kolgjini) går allt enligt plan med för att han ska ha toppform på lördag. Provades barfota senast. Kände sig för i hela loppet. Blir nog bättre andra gången. Tyvärr stängt spår men det finns gott om tid att göra något åt situationen, säger Ludde.

9 Swing Kronos (Ulf Ohlsson) känns väldigt mjuk och smidig. Känns riktigt på g. Jag hade nog varit för snäll mot honom inför senaste loppet. Det är min svaga sida. Jag hoppas på pengar nu, säger Pia Johansson.

3 160 meter

10 Sorbet (Örjan Kihlström) gjorde ett fantastiskt lopp senast med tanke på hur lite han startat senaste året. Gått framåt rejält med det loppet i sig, säger Pär Pergenius.

11 Balzac du Chatelet (Jörgen Westholm) har känts fin i lugna jobb sedan hemkomsten. Har visat prov på imponerande styrka. ­Sköter han sig så slår han många på sin tuffhet. ­Eventuellt jänkarvagn, säger Jörgen.

12 Butler (Åke Svanstedt) möter den norska hästen som blir svårslagen om han är lika bra som på Åby. Sauveur i sunda vätskor också. Min känns betydligt bättre än tidigare. Bra chans att vara trea, säger Anders Lindqvist.

3 180 meter

13 Sauveur (Björn Goop) var jättefin senast faktiskt. Kunde inte göra någonting åt den som vann. Det var svårt att ta 40 meter på Balfour. Om det är någon som ska ta 40 meter nu så är det han, säger Anton Sverre.

14 Rod Stewart (Jorma Kontio) hade gjort sitt 100 från mål senast. Så han är. Går en speed. Sedan tycker han att han har gjort sitt. Gillar att avvakta. Hoppas att han kommer bra på det nu, säger Jerry Riordan.

15 El Mago Pellini (Adrian Kolgjini) klarade inte svängarna i Köpenhamn senast. Hade misstanke om det på en odoserad bana ute i tredjespår. Hästen har toppform. Ger absolut Sauveur en match, säger Lutfi Kolgjini.

Spetsstriden:
V75-1: Snabbaste hästarna är Patricia Hastrup och Jeepster. Båda verkar sugna på att köra i tät. Så Wild Honey släpps knappast till spets som många verkar tro.

V75-2: Kan Upstream möjligen sabotera National Princes spetsplaner? Nja.

V75-3: I den snabba kvartetten Niagara Broline, Havbergs Knight, Iago Zon, Flirt Fortuna tror jag att det är Fredrik B Larssons häst som drar det längsta strået.

V75-4: Vidöppet. Kan faktiskt inte presentera något bra spetsbud här.

V75-5: Det kan vara farligt att underskatta Bravo Navarone men Re Doc är budet.

V75-6: Många snabba och spetssugna. Say That Again ger sig snabbt men det gör knappast Sheriff Bi , Moni to Spare eller Dragster. Det lär bli tuff körning här.

V75-7: Det torde bli Aileron som tar hand om ledningen. Robert Bergh lyckades väldigt bra i Orebro Intn’l från just den positionen och siktar på en repris i Harpers.

Galoppvarning:
V75-1: Här föreligger faktiskt ingen större fara på förhand. Det är skötsamma ston i det här fältet.

V75-2: Kan bli stökigt. Många som har för nära till galopp. Varningar till Rushmore Face, Can Lane, Now or Never Flair, Upstream och Quiz Töll.

V75-3: Varken Making Love eller Nonstop Cheri är helt att lita på när det blåser upp till storm.

V75-4: Hm ... Kanske en till La Diva Rossi?

V75-5: Bravo Navarone har använt fel gångart i så mycket som fyra av de tio senaste. För Re Doc, Emmett Brown och Da Vinci Boko är siffran tre.

V75-6: Det har blivit tre felsteg på de tio senaste starterna för Say That Again. Inte helt stabilt.

V75-7: Galoppvarningar måste delas ut till främst Linus Boy och Balzac du Chatelet men Fred Cobra, Bison Spiro och Rod Stewart varnas också.

Tänk på att ...
... det blir rycktussar på Stand Bayou (V75-3) för första gången och när man har testat det i träningen har det gett en väldigt fin effekt.

... det blir barfota för Nappa Scar (V75-5) nu.

... det brukar i regel gå väldigt snabbt den här helgen och täthästarna brukar orka hålla igång trots det. Inte så lätt att ta något för dem där bak. Men det luktar rejäl spetskörning i finalen av bronsdivisionen och det kan faktiskt bjuda in hästarna där bak. Trots allt. Så M.T.King of Cash (V75-6)?

... om U.S.Male E.P. (V75-7) går 1.13,5 på distansen så måste tilläggshästarna, med Sauveur i spetsen, gå neråt en låg 12-tid. Det är inte så lätt.

Spiken
Senast i Gävle hade Wild Honey (V75-1) ett svårt startspår men gjorde ändå en smått heroisk insats och föll med flaggan i topp. Nu är startnumret betydligt bättre och det borde betyda att hon kommer bra på det. Har en toppchans på lördag.

Luringen
Spåret är utmärkt för Havbergs Knight (V75-3) och senast frontade han. I den positionen gör han bra ifrån sig. Det visade han verkligen då. Här lär det bli maximal laddning och Fredrik B Larsson har en häst med gott kunnande för klassen.

Bästa spelet
Det kan återigen bli jobbigt för stjärnan Sauveur att ta in 40 meter på starthästarna och då ­måste främst U.S.Male E.P. (V75-7) nämnas. Hästen gick ruskigt bra på Åby senast. Om han gör om den prestationen är segerchansen absolut god.

Upplagt: 2017-05-26

Källa: Martin Berg/Sportbladet/Trav365