Välkommen in till Din nätbutik för vin, sprit & öl: Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER INFÖR V75-AXEVALLA LÖRDAG 18 FEBRUARI

V75-1:

1 Quattro Töll (Thomas Uhrberg) var fin i jobb i tisdags. Ett bra läge igen. Har startat flera gånger på 2 600 men just för dagen vet jag inte om det blir så. Klarar distansen. Quattro ska räknas med segerchans. Han kan sitta där rätt vad det är, säger Thomas.

2 Calypso Am (Stefan Söderkvist) har ­tagit tid på sig, mycket på grund av att han är så stor och förhoppningen är att den riktiga utvecklingen ska komma i år. I samband med att han hittat formen har framgångarna kommit. Senast var han emellertid lite väl på hugget, Stefan sade att han satt med björntag till 600 kvar och att det var många år sedan han fick göra det i ett lopp. Kanske är det bara ett formtecken, men vi kommer att värma lugnare den här gången med förhoppningen att han ska bli mer reglerbar. Det är en häst som tål att gå fram och göra jobbet själv om så krävs, säger Admir Zukanovic.

3 Oscar Rhode (Carl Johan Jepson) var förbättrad senast. Gjorde grovjobbet själv ­sista 700-800 men fick stryk av två smygkörda. Formen är på väg uppåt och vi hänger på en jänkarvagn igen. Sedan hoppas vi på det bästa. Inget jättetidigt streck men klart att han ska räknas om man väljer att gardera loppet, säger Ulf Stenströmer.

4 Top Yllit (Jens Laursen) har varit jättefin när jag har kört honom. Hoppas att han ska vara precis lika fin. Får se var vi hamnar här­ifrån. Distansen är ingen nackdel. Om han är lika fin som han varit i de senaste starterna är han med långt fram, säger Jens.

5 Picasso Tilly (Örjan Kihlström) går bra ­varje gång. Han är nog med i striden här. Det skulle jag tro. Med lite klaff alltså. Man kan tycka att de står på tur ibland men det är mycket som ska klaffa. Om det skulle ­klaffa kan han absolut vara en av dem som kan ­vinna loppet, säger Torbjörn Jansson.

6 Swimming Pool (Björn Goop) är jag jätte­nöjd med. Han har haft fin form länge nu och det känns som om den håller i sig. Det gynnar honom om vi kan skruva ur brodden. Han tål en hel del själv. Visat att han kan gå i dödens också, säger Ulrika Wällstedt.

7 Grefstads Royalty (Ralf Karlstedt) bröt in senast och när jag fick dra ut honom tappade han balansen. Jag ser det som ett olycksfall i arbetet. Banan var stum. Tror det hängde på det. Han har varit fin efteråt. Klart att han möter hårdare hästar nu. Plus att läget inte är så bra. Får chansa och köra från start för att komma ner någonstans, säger Ralf.

8 Royal T.K. (Magnus Jakobsson) har ett ­tråkigt läge och det gör att jag får ligga lågt med honom. Han känns fin men det är tråkigt med ett sådant utgångsläge. Man hamnar ofta på vingel från de här dåliga spåren. Jag ligger lågt, säger Michael Larsson.

9 Aneou (Rickard Svanstedt) STARTAR EJ

10 Boomer (Erik Svensson) vann senast och visade att han skärpt till sig. Har varit som han ska i intervallerna efter det och det viktigaste när det gäller honom är att travet flyter som det ska. Loppet ser öppet ut och han trivs på distansen. Inte omöjligt, säger Erik.

11 Reggae Hall (Claes Sjöström) är en av många formtoppade hästar i fältet. Givetvis lite utlämnad härifrån. Ändå inte helt borta.

12 Flörten (Peter Törnqvist) är formen bra på men läget blev väldigt dåligt. Klart att strykningen gör det bättre. Elva är klart ­mycket bättre än tolv. Det är givetvis bra hästar emot. Får han pengar är jag nöjd. Jag får chansa och smyga med nu, säger Peter.

V75-2:

1 Juliana (Örjan Kihlström) är nyttig. Har ­aldrig vunnit ännu. Det är vad hon har kvar. Hon är som sagt nyttig och tar säkert en god placering. Troligtvis räcker hon inte till seger på lördag, säger Peter Untersteiner.

2 Knöses Ulrika (Oskar J Andersson) är vi glada över att få delta med. Jag har inga större förväntningar. Är väldigt glad om jag får en siffra. Tar vi den sista pengen på lördag är jag nöjd, säger Marcus Carlsson.

3 Soonaftermidnight (Peter Ingves) har ryckt upp sig lite på slutet. De har kommit på hur man ska köra henne. Vettigt läge nu. ­Borde få en vettig position och då kan hon fälla några till slut absolut. Distansfördel, säger Sofie Ericsson hos Johan Untersteiner.

4 Pearl Face (Erlend Rennesvik) gick väldigt fint i debuten för Marcus. Senast blev banan halvstum på Åby. Då blev hon lite rullig och fick ömma ben. Avslutade fint efter galoppen. Spåret klarar hon av. Det är tuffare emot nu. Har en platschans, säger Erlend.

5 Lovisa Trot (Ulf Ohlsson) kanske kan ta sig runt. Spännande. Det verkar bra med henne och jag är nöjd med formen. Fick ett vilsamt lopp senast. Vi tar chansen när det var så lätt att komma med, säger Maria Svala.

6 Global Revenue (Lars D Carlson) verkar det bra med. Formen ska vara rätt så bra. Eventuellt går hon med urryckare för första gången. Inte supersnabb ut, säger Lars.

2 660 meter

7 Fika (Anders Svanstedt) var lite ­halvblek senast men det var inte riktigt påställt ­någonting heller. Gången före var hon jätteduktig uppe på Färjestad. Är hon som hon var då, och har lite flyt med loppet, kan hon vara bland de tre i alla fall, säger Anders.

8 Fairytale Road (Jorma Kontio) får kriga på i de bakre regionerna och hoppas att hon kan tjäna pengar, säger Anders Svanstedt.

9 Baharat (Carl Johan Jepson) verkar ­läget fortsatt bra med. Allt är väl på så vis. I en ­perfekt värld fortsätter vår segerad. Hon har gjort det bra och senast sändes det härifrån. Vi håller tummarna, säger Eric Martinsson.

10 Annabelle Dimanche (Robert Bergh) kom aldrig in i loppet i torsdags på Åby. Jag tycker att hon håller vettig form för dagen. Förhoppningsvis kan hon få en vettigare ­resa här. Skulle hon få det så räcker hon en bit, säger Preben Sövik i Berghs stall.

11 Othala (Johnny Takter) gjorde ett helt okej lopp senast. Borde gå framåt med loppet och distansen ska hon klara. Det är svårt att stå 20 förstås. Men en plats borde hon klara av, säger Peter Ingves hos Petri Puro.

12 Lonely Star (Jörgen Sjunnesson) är en bättre häst än Soonaftermidnight. Jörgen kör igen och han får en jäkla snurr på henne. Hon gjorde ett bra lopp senast även om hon inte riktigt hann fram, säger Sofie Ericcon.

13 She’s from Above (Claes Sjöström) är bra i grunden och verkar på gång igen.

14 Iris Iris (Thomas Uhrberg) har faktiskt gått bra men har inte fått någonting med sig. Det är ändå lite orättvist, säger Jan Stjern.

15 Makera (Peter Untersteiner) är en härlig spurtare. Plus i kanten senast när hon gick i dödens. Men det här läget gör att det ska mycket flyt till. Om hon har häng på klungan tar hon många över upploppet, säger Peter.

V75-3:

1 Staro Juventus (Lasse Punkari) möter bra hästar misstänker jag men startspåret är ­positivt. Formen är bra. Han har presterat bra i montéloppen nu ett tag, säger Lasse.

2 High Expectation (Marcus Schön) fick ett vettigt spår. Borde komma ner på innerspår relativt långt fram tycker jag. Blir det bara kört till hennes fördel är det inte helt omöjligt att vara med där framme, säger Marcus.

3 Glenlivet (Per Nilsson) skulle ha startat på Färjestad när det blev inställt. Långt mellan starterna kanske. Kräver ett fint lopp om han ska vara med. Får köra på chans, säger Per.

4 Kendra Silvio (Markus Niklasson) kändes jättefin senast. Allt kändes rätt, förutom att hon var överladdad för dagen. Kändes jätte­fin i tisdagsjobbet. Jag är rätt optimistisk ­inför lördag, säger Thomas Uhrberg.

5 Västerbo Realhigh (Jenny Mahony) är det bra med. Han gick på pg-skor och tung balans i säsongsdebuten. Fast bomull i ­öronen och ingen pisk. Ska gå framåt med den genom­köraren i kroppen, säger Paw Mahony.

6 Journey (Oskar J Andersson) känns som förut. Jag är nöjd med formen och förberedelserna. Kan inte göra så mycket mer nu. Jag kan bara hoppas på tur nu. Det blir jänkar­vagn på nu, säger Roger Karlsson.

7 Quiz Lavec (Oskar Andersson) är behandlad sedan senast. Vi är glada om han skulle få pengar här, säger Tomas Andersson.

8 Seducedbyaface (Johan L Sundgren) har varit riktigt dålig över vintern men senast var det lite hopp om det. Kändes betydligt bättre. Gjorde en bra insats. Bättre än raden. Trea, fyra, femma, säger Anders Svanstedt.

9 Drive Launcher (Linda Sedström) är vi ­nöjda med läget och det är ett bra ­bakspår. Han får smyga. Får se om vi hinner med ­något. ­Jagar bra placering, säger Johan Sedström.

10 Pokemon Ås (Kevin Oscarsson) satt kvar med mycket krafter sparade senast. Har tränat på fantastiskt efter det. Jag tycker att det här ska vara en toppchans att vinna. Bakspåret är bara en fördel för honom, säger ­Erlend Rennesvik i Marcus Lindgrens stall.

11 Önas Ida (Maxime Marais) var inte helt som jag ville i senaste loppet. Kändes som om formen var på nedgång. Borde ha varit med på målfotot. Så jag vet inte. Haft dåliga träningsförhållanden, säger Lars Grönberg.

12 Helga Palema (Linus Svensson) var ­inte riktigt fräsch näst senast men senaste galoppen har vi ingen bra förklaring till. Kändes bara fin. Får ta det som ett olycksfall i arbetet. Så vi provar igen, säger Pär Hedberg.

13 Vernin Starlight (Kim Moberg) var inte som bäst senast. Uppfräschad efteråt. Nu känns han bra i jobben igen. Men formen är ändå ett frågetecken, säger Svante Båth.

14 Ladyofthelake (Pierre Nyström) är en jätte­fin häst som är bra i ordning. Tror inte att hon hade torskat senast utan galopp. Det är klart bästa hästen i fältet men det är läget som är lite punschigt. Med draghjälp är hon garanterat med bland de tre, säger Pierre.

15 Make it Quick (Andreas Lövdal) gjorde ett toppenlopp igen senast. Han är stark och rejäl men nu är det många att runda. ­Skulle han hamna vettigt till från det här läget är han en av dem som är med och kämpar om det här, säger CG Björkroth.

V75-4:

1 Bruno di Quattro (Kenneth Haugstad) vann för en vecka sedan på Bjerke. ­Avslutade väldigt bra. Den här hästen har toppform. Men det är ingen som slår Nuncio här. Nej, nej, nej. Bruno är lite seg från början men kan vara tvåa, trea, fyra om det stämmer lite under vägen, säger Frode Hamre.

2 Fridericus (Veijo Heiskanen) är i bra form och har ett bra utgångsläge. Jag förväntar mig att han ska kunna vara på plats. Klart att jag hemskt gärna vill vinna, men det kanske blir svårt ... Jag får vara nöjd med andrapriset om jag skulle få det, säger Veijo.

3 Going for Gold Zaz (Jorma Kontio) var Johnny nöjd med senast. Det var en ­omöjlig uppgift att stå 40 meter på dem när det gick 1.13 från start. Hästen ska gå framåt med det loppet men tyvärr är Nuncio med nu. Han går inte att rå på. Kanske kan vara en platschans bakom honom nu med lite tur, säger CG Björkroth hos Timo Nurmos.

4 Winning Love (Åke Lindblom) verkar allting bra med, men han stöter på alldeles för hårt motstånd. Vi hoppas på att han ska kunna komma ner till sargen och kan ta några pengar därifrån. Det blir en smygare. Inte så konstigt kanske, säger Ulrika Lindblom.

5 Thai Broadway (Björn Goop) satt fast med krafter kvar senast. Ser fin ut hemma fortsatt och formen verkar vara intakt. Som det känns får han vara med och kriga om andraplatsen bakom Nuncio. Det är det vi får kriga om. Att vara tvåa, trea, fyra där. Hästen får kriga, säger Anton Sverre i team Goop.

6 Spring Erom (Ulf Ohlsson) hoppade in i första sväng senast. Var lite peppad faktiskt. Hoppar någon gång då och då. Shit happens. Kändes fin efteråt. Så jag anmälde igen. Vi får kämpa på bakom Nuncio. Kommer göra ett bra lopp, säger Dan Widegren.

7 Nuncio (Örjan Kihlström) ska bli väldigt kul att se här nu på tävlingsbanan igen. Han har sett fin ut hemma. Oavsett att han inte har startat på länge är det så klart väldigt, ­väldigt intressant. Han ska kunna ge de här en match tycker man. Klart att han kan torska men man vill tro att han inte gör det. Känns som att det bara är att ta det lugnt från start och sedan köra framåt. Han ska kunna lösa den här uppgiften tycker jag, säger Marcus Schön hos Melander/Lundström.

8 Al’s Winnermede (Svante Ericsson) verkar det bra med, men det här blev jäkligt tufft. Mycket tuffare än jag hade tänkt mig. Han känns i alla fall riktigt i form och jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Eventuellt jänkarvagn. Har inte bestämt mig. Men han känns riktigt i form, säger Svante.

9 Winmecredit (Stefan Söderkvist) var bra på Åby senast. Han fick den positionen som han inte skulle ha. Utvändigt om ledaren. Vi körde om ledningen och det gick inte. Så han fick gå utan rygg. Han höll ändå bra. Spår nio här är helt okej. Winmecredit kan också bli tvåa, trea eller fyra. Han är inte sämre än ­någon av de andra. Bortsett från Nuncio då förstås, säger Frode Hamre.

10 Art on Line (Johnny Takter) får vi se hur långt han räcker den här gången. Min häst känns fin, men vi får se hur långt det räcker. Vi håller tummarna, säger Mikko Aho.

V75-5:

1 Persimmon Face (Stefan Söderkvist) var också för laddad senast. Jag kände redan i värmningen att han inte riktigt var sig själv. Hästen var behandlad inför det och känns väldigt fräsch för dagen. Han var helt enkelt inte i balans för dagen. Även han kommer att värmas lugnare på lördag för att undvika att det händer igen. Taktiken är given. Vi laddar för spets här, säger Admir Zukanovic.

2 Yoghurt Composite (Kenneth Haugstad) tränar på som vanligt. Är pigg och glad. Vi fick ett kanonspår. Vi kör nog i en rygg. Men Kenneth får bestämma. Gått tre lopp med brodd. Nu slipper vi det. Det ska bli riktigt kul att åka till Axevalla, säger Angelica Björk.

3 Brosa Am (Marcus Lindgren) gick väldigt fint i årsdebuten senast. Startspåret är bra och det här är egentligen en topphäst. Om han går felfritt ska han vara med och kämpa om segern. Han har alldeles för lite pengar på sig egentligen, säger Erlend Rennesvik.

4 Brando Boko (Carl Johan Jepson) testar vi ryckhuva på och en multikam. Lite bättre förutsättningar den här gången med bättre spår än senast och bättre distans. Vi försöker komma till ledningen och kommer vi dit så testar vi där, säger Ulf Stenströmer.

5 Falco Mahavi (Kim Eriksson) är allt bra med. Haft dåliga träningsförhållanden, men det har alla haft, men gick ett sista ­snabbjobb på banan i onsdags. Ser fin ut. Jag har svårt att sätta in honom. Han har blivit mycket ­mognare. Sedan är det här så klart ett test för oss också, säger Anders Hultgren.

6 Dacia Scoop (Örjan Kihlström) är rejält taggad inför den här uppgiften. Gick ett ­lite hårdare jobb i måndags och jag har aldrig varit nöjdare med henne. De kan få svårt att ta henne på 1 640 i den form hon är i nu. Går bra i ledningen men är enormt snabb och stark bakifrån, säger Toya Andersson.

7 Vekas Goldwing (Tommy Karlstedt) ­verkar allting bra med. Han fick två täta starter. Satt fast på Halmstad med krafter kvar. ­Senast blev det ett tråkigt upplägg när han ­hamnade i en trött rygg och blev dragen långt bak. ­Möter så klart bättre hästar här och har ett iskallt utgångsläge, säger Tommy.

8 Can Lane (Peter Untersteiner) slog ihop och felade från start senast. Spår åtta är aldrig roligt men han är stark och rejäl. Jag såg att de provade rycktussar på honom i måndagsjobbet men vet inte om han ska ha det på lördag. Det verkade fungera i alla fall. Han borde inte vara helt borta trots det ­tråkiga startspåret, säger Sofie Ericsson.

9 Kapten Haddock (Ulf Ohlsson) är givetvis lite utlämnad här med bakspår på 1 600. Vi hoppas på ett bra lopp i draget. Det gäller att det löser sig därifrån. I så fall är han inte helt borta från striden, säger Ulf Stenströmer.

10 Ruter Ess (Oskar J Andersson) är allt bra med. Det är ett hårt lopp. Vi hoppas att han tjänar pengar. Att han kan placera sig. Bättre nu på lördag efter att ha fått ett lopp i kroppen. Ska vara förbättrad, säger Karl Aikio.

11 Västerbo Highscore (Ulf Eriksson) ­verkar fin tycker jag. Finns inget negativt att ­säga och det ser bra ut. Klart att det är några bra hästar med men han är bra själv. Kör de för fort ska han kunna komma in i matchen. Jätte­snabb sista biten. Gör säkert ett bra jobb på lördag, säger Björn Röcklinger.

12 Unheard Of (Magnus Jakobsson) verkar allt bra med. Känns jättefin på alla sätt och vis. På väg uppåt men har fått ett värdelöst läge. Så det är inte så mycket att be för. Går med norsk gas. Drogs aldrig senast. Så den växeln finns kvar, säger Rolf Johansson.

V75-6:

1 Campo dell Oro (Erlend Rennesvik) har ­inte gjort någonting fel så länge jag har kört honom i alla fall. Klart att det blir tuffare emot när det är V75 men det här är en häst som har mycket inom sig, säger Erlend.

2 Frisco Runner (Carl Johan Jepson) ­kommer göra ett bra lopp på lördag. Han fick ett lopp i kroppen efter några månaders ­frånvaro. Gick jättebra utan att vara preppad för ­någonting. Det loppet kommer att ta fram honom mycket, säger Ulf Stenströmer.

3 Tibau (Kim Eriksson) behövde loppet senast. Det här är en fin häst men han möter tufft motstånd och det är få hästar på start. Det gör det enkelt för tilläggshästarna att komma ifatt, säger Sofia Aronsson.

4 Fleeton (Markus B Svedberg) har gjort två bra lopp i år och känns fin efteråt. Allt är ­bara bra med hästen. Men han går upp i klass ­rejält. Pengar i första hand, säger Markus.

2 660 meter

5 Radiation (Thomas Uhrberg) har bra form nu och vann enkelt senast. Tuffare nu men ett bra läge. Älskar distansen. Var ett bra lördags­lopp den här gången. Jättenöjd om han kan ta en platsplacering, säger Thomas.

6 Ecupos Charlie (Jorma Kontio) ­släppte grejerna och fleade senast när kusken släppte av honom. Jag gör lite ändringar. Sätter på ett halvstängt huvudlag. Kan bli ­lite för ivrig då. Det blev ett jäkla lopp. Nöjd om bland de fem, säger Dick Robertsson.

7 Benjamin Evo (Veijo Heiskanen) känns jätte­bra efter senaste starten. Borde vara ännu vassare med lopp i kroppen. Det är ett tufft lopp men han är en av dem, säger Veijo.

8 Balfour (Robert Bergh) gick okej senast tycker jag. Lite snabb avslutning och då hann han helt enkelt inte med. Har en okej uppgift nu. Det är några bra hästar med men det är ett öppet lopp. Han är en av flera här som ska kunna duga, säger Preben Sövik.

9 Cash Converter (Örjan Kihlström) är allting bra med. Han var väldigt fin senaste gången. Möter bra hästar men visade senast att han gott kan vara med på V75. Hästen är väldigt stark, säger Marc Baek-Nielsen.

10 Vinder (Jens Laursen) blev struken på Solvalla senast. Blev sparkad i hagen. Det har läkt ut och han var jättefin i ett banjobb i lördags. Om vi kan få en riktig resa tror jag han ska ses med chans här, säger Jens.

11 Great King Wine (Stefan Söderkvist) fick äntligen vinna senast. Tycker det var mycket välförtjänt. Härifrån måste vi ladda det som går från start. I bästa fall bär det av hela vägen till ledningen och i sådana fall vill jag att han körs där, säger Admir Zukanovic.

12 Bålsta Palema (Johnny Takter) har inte varit ute på ett tag. Tränar bra men ett tufft lopp och står lite dåligt till. Får köra på chans och försöka få pengar, säger Pär Hedberg.

13 Angie Simoni (Bo Falsig) verkar det fint med. Går bara vanliga jobb mellan starterna. Jag är absolut nöjd med hur hon känns. Men bakspår på tillägg är iskallt, säger Bo.

14 Mood Indigo (Per Nilsson) var väldigt positiv senast. Kändes att han gått framåt när han hade fått starta tätare. Ska vara ännu bättre nu. Gillar hästen. Outsider, säger Per.

15 Magic Happens (Peter Untersteiner) är en härlig häst som bara har gått bra lopp. Han är gynnad av distansen och tar många till slut om han har häng på fältet. Men det är ett svårt utgångsläge, säger Peter.

V75-7:

1 Globalsatisfaction (Ulf Ohlsson) var kanon­fin senast. Satt sist utvändigt men gick ruskigt fort till slut. Hästen har kanon­form. Har han lite flyt från innerspåret ­bara, så att det löser sig, är han en av dem som kämpar om förstapriset här, säger CG Björkroth.

2 O.P.Q.C. (Markus B Svedberg) var bra i årsdebuten där han vann ganska lätt. Senast fick han ett för tufft lopp helt enkelt. Trodde att jag skulle få rygg på slutvarvet, men det fick jag inte. Han höll bra även om det blev tungt sista 100. Det verkar bra med honom efteråt och han känns bra. 1 600 har han gått bra på. Med ett halvstängt huvudlag öppnar han troligtvis bättre, säger Markus.

3 Emmett Brown (Peter Untersteiner) var nära att vinna senast men är ingen som kämpar ihjäl sig heller. Ingen grovjobbare direkt. Spår tre gör att han är med i ­främre träffen där han ska vara direkt. Lite halvchans men inte jättehet, säger Sofie ­Ericsson.

4 Handsome Knight (Johnny Takter) visar ingenting som duger på V75 just nu. Han fick ett bra läge och det var lite uppryckning ­senast men han har ändå inte visat form som duger på V75. Vi smyger med och ser vad de bjuder på, säger Ola Samuelsson.

5 Orizzonte Trio (Stefan Söderkvist) är blixtsnabb från start. Planen är att försöka ­samla startpoäng för att komma med till supersprinten under Elitloppshelgen. Här blir det ledningen men sedan släpper vi till den som kommer först. Hoppas sedan kunna lifta med till fina pengar, säger Admir Zukanovic.

6 Diggers Elias (Carl Johan Jepson) tror vi att formen är god på. Så vi ser fram emot bördan. Som det är just nu blir det inga ändringar. Han är som vanligt alltid en typisk outsider tycker jag, säger David Persson.

7 Ski to the Max (Björn Goop) får hitta ner och jaga pengar i första hand. Senast gick hon ändå helt okej. Bara att det gick så fruktansvärt fort till slut då. Mer än pengar kan vi inte begära i alla fall, säger Marcus Schön.

8 Re Doc (Robert Bergh) var riktigt bra på Åby i torsdags. Han både bör och har gått framåt med det loppet. Kommer göra ett bra lopp igen men läget sänker chanserna avsevärt. Vi blir helt beroende av att komma vettigt på det från start eller att de andra gasar så att vi får chansen , säger Preben Sövik.

9 Beppe Am (Örjan Kihlström) var det ett olycksfall i arbetet för i lördags. Enligt kusken var han jättefin efteråt också. Därför startar vi igen. Han har visat att han duger mot de här hästarna. Jag tycker att han ska räknas med segermöjligheter igen, säger Kenneth Haugstad hos Roger Walmann.

10 Vacqueyras (Jorma Kontio) var lite sjuk och vaccinerad. Verkar bra i alla fall. Han tycker inte om att gå i ryggar men senast var han otroligt fin för att vara han när han gick i ryggar. Vet inte varför han galopperade. Han är lite svårbedömd, säger Thomas Åhlund.

11 Special Envoy (Kenneth Haugstad) ­STARTAR EJ

12 Hertig Shim (Kevin Oscarsson) är ­allting bra med och loppet ser passande ut på ­lördag. Han fick det sämsta spåret. Lite synd på det sättet. Men hästen känns jätte­fin i träningen. Jänkarvagn på nu. Det ­hade han inte senast. Han blir lite bättre då, ­säger Kevin.

Galoppvarning:
V75-1: Jag tycker att man ska vara försiktig med Calypso Am och Grefstads Royalty. Top Yllit?

V75-2: Både Soonaftermidnight och Pearl Face har galopperat i fyra av de tio senaste starterna.

V75-3: Här delas det, i tur och ordning, ut varningar till Staro Juventus, Helga Palema, Kendra Silvio, Drive Launcher, Vernin Starlight och Ladyofthelake. Det kan bli ett rörigt lopp?

V75-4: Kanske kan Going for Gold Zaz hoppa.

V75-5: Fem fel de tio senaste för Persimmon ­Face och Can Lane. Icke bra. Fyra för Brando Boko. Tre för Falco Mahavi och Kapten Haddock.

V75-6: Alldeles för hög felstatistik för Ecupos Charlie. Aningen lägre för Balfour, men ändå alarmerande. De har för nära till fel. Cash Converter får i jämförelse en väldigt lindrig varning.

V75-7: Har blivit fyra fel på de tio senaste starterna för Emmett Brown, Re Doc och Vacqueyras. Inte helt stabilt. Tre för Handsome Knight.

Tänk pä att ... .

.. Axevalla har Sveriges längsta upplopp med ­sina 227 meter. Väldigt långt för ledarna att hålla undan. Att jämföra med Solvallas 196 meter, Jägersros 190 meter och Åbys 180 meter. Skillnad!

...  Vekas Goldwing (V75-5) lättas i balansen och får på sig ett helstängt huvudlag för första gången. Intressant att se vad det blir för effekt på det.

... Erlend Rennesvik tror mycket på Campo dell Oro (V75-6): ”Gick 13,3 sista varvet senast ­utan att hamna i källaren. Jag tycker inte att han är sämre än de som står 20 bakom. Om jag håller spets med Campo dell Oro ska de andra få slita.”.

Spiken
Megastjärnan Nuncio (V75-4) behöver knappast någon närmare presentation. Skyhög kapacitet. Även om han möter hästar med vass form räcker det om han går på halvfart för att vinna. Pokemon Ås (V75-3) är ingen dålig spik heller.

Luringen
Det var en efterlängtad och välförtjänt seger ­senast för Great King Wine (V75-6). Såg inte ut att vara tom i mål då heller. Har visat att han kan en hel del. Ute efter ledningen nu och kör där i så fall. Det här är helt klart en intressant skrällhäst.

Bästa spelet
Sedan en tid tillbaka är Beppe Am (V75-7) verkligen i kalasform. Glöm det senast debaclet – shit happens. Han är fortsatt fin enligt stallet och det finns ett trevligt spelvärde i honom så länge han inte blir favorit nu. Ett givet segerbud så klart.

Villes V75-system:

V75-1: 2, 4, 5, 7, 10, 11

V75-2: 4, 9, 10, 11, 12, 13, 15

V75-3: 5, 10

V75-4: 7 Nuncio

V75-5: 1 Persimmon Face

V75-6: 1, 7, 8, 9, 11, 15

V75-7: 1, 3

1 008 rader/504 kronor.

Upplagt: 2017-02-17

Källa: Martin Berg/Trav 365