Fina erbjudanden på Öl, Vin & Sprit. Extra bra priser Boxvin i "Flerpack" Vingrossen.com 

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER TILL V75-ÅRJÄNG LÖRDAG 15 JULI

V75-1

1 Some Summit (Björn Goop) är jag nöjd med. Hon gick bra i första starten efter vila, har ett bra läge och den värsta motståndaren är struken. Allt verkar bra hemma och jag har hopp om att hon gör ett bra lopp. Jag vet inte om hon försvarar ledningen. Kan inte motståndarna riktigt. Men hon är i alla fall snabb själv och plan A är att köra i ledningen. Senast gick hon utvändigt mot bra hästar, så det går bra det också. Geisha Sund ser värst ut emot på pappret nu. En del avgörs i starten men hon är bra när hon fungerar. Det gör hon nu, säger Veijo Heiskanen.

 

2 Geisha Sund (Robert Bergh) ser jättefin ut i träningen här och var dunderfin senast efter galopp. Blev lite skärrad av den invändigt och därför blev det också galopp. Bra läge och Delicious struken gör att det ser bra ut. Hon är snabb ut och vi får gå för ledningen. Så får vi se. Hon väljer hur hon öppnar lite själv, men det brukar hon göra rätt så bra. Frågan är om hon kommer förbi Some Summit men vi gör ett försök. Men det behöver inte alls vara där loppet avgörs. Hon gör bra lopp även från andra positioner. Även om det så klart blir lite enklare från just ledningen, säger Kevin Svedlund i Berghs stall.

 

3 Evin Boko (Johnny Takter) är i fin form och senast fick hon lite sparat i mål. Det är bättre nu med lite längre distans. Hon är bra nu och kommer gå optimalt också. Gick med öppet huvudlag senast men nu går hon med helstängt och det är optimalt. Självklart att det hjälper oss att Delicious inte kommer till start. Men om Some Summit är i normal form blir hon svår att slå. Efter den är vi med. Så en bra platschans, säger Timo Nurmos.

 

4 Tennis (Mikael J Andersson) är mycket nyttig men i det här sällskapet så vore pengar en stor framgång. Ingenting för spelarna.

 

5 I Am Unique (Erik Adielsson) har smygform. Hon har gått rätt så bra lopp i skymundan två gånger i rad. Bättre läge nu. Haft dåliga lägen hela tiden på slutet. Tror att hon säkert kan dyka upp bland de tre om det skulle klaffa. Är inte helt omöjligt i alla fall. Eventuellt kör vi med bakskor men jag tror att det blir barfota, säger Peter G Norman.

 

6 Spoil Me (Kenneth Haugstad) går inte som bäst vid längre resor. Hästen måste dock lära sig att hantera det också, så vi provar igen. Det gör så klart att vi hoppas på pengar i första hand, säger Roger Walmann.

 

7 Delicious U.S. (Örjan Kihlström)STARTAR EJ

 

8 Olympia Gold (Per Linderoth) STARTAR EJ

 

9 Quantanamera (Erik Berglöf) går bra varenda jävla gång. Gör säkert ett bra lopp, men att hon ska rå på Some Summit tror jag inte på. Bakom den är det inte omöjligt att hon kan vara. Min har kanonform och rygg på den. Hon kan mycket väl vara tvåa med ett bra lopp bakom. Kanske att jag kör barfota fram. Blir för första gången på fyra år i så fall. Bara banan inte är för stum, säger Erik.

 

V75-2 

1 Cashback Pellini (Adrian Kolgjini) ska tävla utan skor. Det blir barfota runt om och jänkarvagn. Jag får vara nöjd med spåret. Det finns en viss chans att han kan hålla upp det och gör han inte det får han åtminstone en bra resa. Distansen känns som att det borde vara ett plus. Ett tidigt bud. Det här är en bra häst för klassen, säger Lars I Nilsson.

 

2 Pharkphumchai (Erik Adielsson) verkar bra. Han har gått bra i de fyra senaste starterna och var väldigt bra när han vann på Färjestad. Hade krafter kvar i finalen senast. Ska ha toppform som det känns. Läget blev perfekt. Ingen blixt ut men kan öppna rätt så bra. Det kunde inte bli bättre förutsättningar i alla fall, säger Peter Strömberg.

 

3 Dynamit Life (Håkan B Johansson) är allt bra med. Jag är nöjd med formen. Läget är vi också jätteglada över. Tror inte att det blir några ändringar. Chanserna är svåra för mig att bedöma. Han är snabb ut och ska kunna få en fin resa. Jag skulle nog ta med honom som en outsider, säger Ulrika Vikström.

 

4 Lukas Zaz (Johnny Takter) är en häst under utveckling. Med lopp i kroppen och tränar bra efter det. Allt verkar mycket bra. Spännande på ny distans och med ny kusk. Jag tror på chans, säger Timo Nurmos.

 

5 Symphonic Lennox (Åsbjörn Tengsareid) har allt varit bra med. Har gjort ett lopp efter paus och då var han lite tung i kroppen. Han är bättre nu. Läget är bra och han är hygglig från start. Distansen är bra. Chanserna är vanskliga att bedöma för mig. Känner inte till motståndet. Jag ser att han är väldigt lågt värderad av spelarna, säger Tor Olaf Halle.

 

6 Youngblood Pellini (Thomas Uhrberg) har varit lite förkyld efter Mantorp. Känns fin. Gick 1.20 på ett jättefint sätt och känns bra men det finns risk för att han har tappat lite. Han är lite svårbedömd nu, säger Thomas.

 

7 Bombibitt S.I.R. (Kaj Widell) är jag nöjd med. Han har utvecklats bra i år och gått bra lopp hela tiden. Känns fin efter senast också. Jag är inte nöjd med spåret, men det är som det är. Inte mycket att göra åt. Vår häst är startsnabb och kanske kan ta ledningen härifrån men risken är att han blir för het då. Bästa är att få en rygg, säger Sven Rejnö.

 

8 Glenn Boko (Björn Goop) var jättefin senast vid segern på Åmål. Tog spets och rann undan på ett enkelt vis. Med krafter kvar. Lite tråkigt med spåret nu men ska räknas med klaff på vägen. Det blir inte några ändringar, säger Anton Sverre i team Goop.

 

9 La Viva (Marcus Hultman) har varit jättebra de två gångerna som jag har kört. Har vunnit både på långt och kort. Jag tror att det är bra med bakspår nu när det är lång distans. Läget var nog bästa tänkbara. Har fungerat väldigt bra och jag tror inte att hon ska vara helt borta här heller, säger Marcus.

 

10 Donners Am (Per Linderoth) är en kapabel herre som travade bättre senast. Bud.

 

11 Je t’Aime Explosiv (Ulf Ohlsson) galopperade senast på Rättvik. Utan någon förklaring egentligen. Vi får se det som ett olycksfall i arbetet. Tycker hästen visat bra takter annars men kan ha behövt loppet i kroppen senast för att räcka till nu. Med tanke på lite frågetecken för formen och spåret jagar han pengar i första hand, säger Anton Sverre.

 

12 Ural (Örjan Kihlström) har ett dåligt läge men över 2 600 kan mycket hända. Örjan är skicklig på att köra. Vad som helst kan hända. Det är klart att det måsta klaffa en hel del härifrån, säger Susanne Richter.

 

V75-3 

1 Joel Klipp (Johan Gunnarsson) känns pigg och fin som vanligt. Det är inte så mycket att säga. Går med aluminiumskor som han har gjort de senaste starterna. Kan han få pengar är jag jättenöjd med det, säger Johan.

 

2 Teo (Christina Kjenner) har gjort fina lopp. Han är travsäker och rask. Med lite klaff är han inte så dålig. Inte omöjligt att han kan vinna nu, säger Jan Roar Mjölneröd.

 

3 Hvatt Ronja (Per M Hvattum) är en ganska tuff häst men fältet är bra också. Det är bra tilläggshästar men hon är en av de bättre på start. Kan ta en fin placering men jag tror att det blir tufft att vinna. Trea, fyra, säger Per.

 

4 Kong Henry (Mikael J Andersson) kommer bli femma, sexa. Det är ganska säkert. Om inte bättre. Vi kör barfota bak nu. Han är ny i de här sammanhangen. Vi får ta hem det nästa år istället, säger Mats Andersson.

 

2 160 meter

 

5 Odins Eld (Torbjörn Jansson) är i fin form men galopperar mycket. Han är för ivrig från start. Nu är spåret bra. Torbjörn får fixa så att han går iväg. Den svaga punkten är efter 100 meter. Går han felfritt borde han vara med där framme, säger Kenneth Larsson.

 

6 Lex Peidei (Per Linderoth) har gått bra här men är mest fyra. Så är han fyra igen så är väl det bra. Men han är egentligen värd en seger snart, säger Jan-Olov Persson.

 

7 Mjölner Tore (Ole Christian Kjenner) gjorde det han kunde senast. Jag var nöjd med det. Han är väldigt stark och bra men det måste bli hög fart på loppet om han ska kunna få chansen, säger Jan Roar Mjölneröd.

 

8 Järvsö Elviz (Björn Goop) verkar det bra med men man har hela tiden i bakhuvudet hur pass rasslig han var ifjol. Håller tummarna att det fortsätter. Magkänslan säger att han kan rekordsänka, säger Olle Alsén.

 

9 Kjempen (Örjan Kihlström) är bra. Formen tror jag är på topp. Han möter hästar som han är på höjde med. Spår fem gör att Villas Cato hämtar en längd på oss. Det är en bra häst som jag ser som värsta hotet. Men han går bra utvändigt också, säger Geir Kihle.

 

10 Mjölner Fokus (Jan Roar Mjölneröd) har gjort jämna fina lopp. Det måste klaffa lite för honom. Jag tycker att det är ett öppet lopp. Mina tre är jämngoda, säger Jan Roar.

 

11 Villas Cato (Åsbjörn Tengsareid) är en häst som har gått bra lopp hela tiden. Haft väldigt fin utveckling senaste året och blir bara bättre och bättre. Med och kämpar bland de fyra, fem, säger Anders L Wolden.

 

2 180 meter

 

12 Pave Faks (Ulf Ohlsson) gick sista jobbet i onsdags och såg mycket bra ut. Ny kusk kan vara vanskligt men jag tror det ska gå bra. Om han är som han ska så kämpar han helt säkert om segern, säger John Mogset.

 

13 Viktor K. (Kenneth Haugstad) kan ha en viss chans om han får en fin resa. Har en bra avslutning. Jag är faktiskt lite optimistisk inför lördagens lopp, säger Jon Magne Vik.

 

14 Vestpol Gladiator (Ulf Eriksson) var ruskig senast, men då var det bara 1 100. Gick 1.19,6 då. Han hamnade precis över tilläggsgränsen. Tyvärr, säger Jan-Olov Persson.

 

15 Bilbo B.S. (Dagfinn Aarum) tror jag är bland de tre. De här hästarna som står 40 är oftast bättre än de andra. Har ryckproppar som aldrig ryckts, säger Mats Andersson.

 

V75-4 

1 M.T.Joinville (Per Lennartsson) har också ett lurigt läge. Han är jäkligt fin. Klockren. Det är bara det att han ska sköta sig bakom bilen om Per laddar med honom. Går med skor runt om, öppet huvudlag och fast huva. Han gick lätt undan  när han vann i debuten och lär ha gått framåt med det loppet även om vi fick stryka inför förra starten. Jag får hoppas att intervallerna räcker. Känns jättefin i träningen, säger Susanne Richter.

 

2 Fertilize Launcher (John Byström) är en gammal häst som har fått nytt liv på sistone. Hon har hittat sitt liva form men är kanske ute på lite djupt vatten här. Bra läge men om jag tror på vinst drömmer jag för mycket. Ner till plankan så får vi se hur länge vi hänger med. En extrem platsrysare, säger John.

 

3 Actual Star (Kenneth Haugstad) har bra form men att vinna kan bli svårt. Även om spåret är bra. En bra insats tror vi på hur som helst, säger Roger Walmann.

 

4 Charlie Mearas (Erik Adielsson) har varit jättefin i år och har vunnit enkelt varje gång i lättare sällskap. Här blir det betydligt tuffare men jag håller min högt och han kommer säkert att göra ett bra lopp. Han är snabb ut och visst har jag förhoppningar om att han ska sluta långt framme, säger Svante Båth.

 

5 Mactheman (Magnus Jakobsson) gick ett normaljobb i tisdags och verkade helt okej. Han känns okej. Inga ändringar. Läget är väl bra men man vet aldrig helt och hållet. Inte mer än en platschans. Han har vunnit mycket lopp men det har varit mot lättare hästar än vad han möter nu, säger Magnus.

 

6 Autobahn (Peter G Norman) var för laddad senast. Alldeles tokhet bakom bilen och hoppade direkt. Jag ska ta bort det stängda huvudlaget på honom och hoppas att han blir lugnare då. Med en bit fram, säger Peter.

 

7 Othello Tilly (Torbjörn Jansson) verkar det bra med. Formen är i ordning. Enda skillnaden nu mot tidigare är att det blir tätare starter. Det ska förhoppningsvis vara en fördel. Fräschören verkar bra på honom numera. Det är några som är väldigt fina som är med men det är inte det tuffaste klass I-loppet som har varit i år heller, säger Arild Eggen.

 

8 Antonio Trot (Björn Goop) är också en fin häst som är under utveckling och har bra form. Tränar på bra men har ett tråkigt läge igen och det minskar möjligheterna. Men man får inte glömma bort honom ändå. Vi kör honom optimalt, säger Timo Nurmos.

 

9 Miss Åslanda (Ulf Ohlsson) var väldigt bra senast och har gått väldigt bra i alla lopp i år. Speciellt då senast när vi vann var allt perfekt. Det ser bra ut med henne. Samma balans, vagn och allt. Det är kusken som blir ändringen. Jag tycker att hon har en bättre chans än Joe, säger Tom Horpestad.

 

10 Fighting Joe (Tom Horpestad) är jag med och äger. Får därför köra honom. Kan han få en fin peng med lite klaff men jag tycker inte att han har visat att han kan vinna på V75. Då skulle jag bli väldigt överraskad. Så en fin peng hoppas jag att det blir, säger Tom.

 

11 Cocco Damp Hall (Christoffer Eriksson) är allt som vanligt med. Jag är nöjd med honom men läget var inte så roligt. Man blir inte lycklig när man ska åka så långt och får det spåret. Får vi en matlapp med oss i det här sällskapet så får vi vara nöjda. Vi får hålla tummarna, säger Marianne Wegner.

 

12 Gravity Falls (Örjan Kihlström) har form men från ett tolftespår blir det naturligtvis svårt. Vi tror dock på en bra insats och med klaff med tempo och ryggar kan det bli en fin slant i alla fall, säger Roger Walmann. 

V75-5

1 He’s a Diffacolt (Björn Goop) var jättefin senast vid segern på Färjestad. Visade fin moral och kämpade hela vägen in i mål. Om han skulle hålla upp ledningen nu igen så är mycket vunnet. Men han är en humörshäst som blandar och ger en del i prestationerna. Som allting verkar nu tycker jag att han ska göra en fin prestation, säger Anton Sverre.

 

2 Photo va Bene (Marius Höitomt) har fin form och känns bra. Så det ser greit ut. Han går som han har gjort. Jag kan inte motståndet men hästen har i alla fall bra form. Han är dålig ut. Vi får se hur det utvecklar sig och hur långt det räcker, säger Eirik Höitomt.

 

3 Mystery Love (Peter G Norman) var fin senast. Vann på ett bra sätt och håller riktigt toppform för dagen. Klart att det är tufft för honom att vinna silverdivisionen som det känns men vi har ett bra läge. Får han smyga med där kan han nog ta en hyfsad slant i alla fall. Trea, fyra är inte omöjligt, säger Peter.

 

4 Owen Face (Roger Malmqvist) känns bra. Har gått 1.14/1 600 meter som fortast här hemma på Vomb. Något 15-jobb har han också gått. Jag tycker att han känns jättefin och fräsch. Kanske möjligtvis att det kan fattas lite, men det behöver inte alls vara så. Känns fräsch och fin. Kommer göra ett bra lopp. Vi får se hur långt det räcker, säger Roger.

 

5 Cab Hornline (Per Lennartsson) har varit riktigt fin i de senaste starterna. Blivit starkare och starkare. Gjorde ett riktigt kanonlopp senast utvändigt på ledaren. Han kommer med bra form och har hyggliga förusättningar. Med och strider om det här, säger Per.

 

6 Zenit Brick (Johnny Takter) har väldigt fin form och allt verkar bra i träningen också. Har alltid dåliga lägen och man är van vid det. Inte bra nu heller men någon gång vänder turen. Får hur som helst inte glömma att han är väldigt fin, säger Timo Nurmos.

 

7 Nakoda Goj (Ulf Ohlsson) har ett dåligt läge men jag tycker att formen är helt okej. Men läget är som sagt jättedåligt. Jag funderar på att ändra och köra barfota den här gången. Men läget saboterar så klart en del. Det är inte speciellt lätt att komma till därifrån. Vi får se, säger Reijo Liljendahl.

 

8 Val d’Amour (Erik Berglöf) nöter på hyggligt just nu men har inte det trycket som han hade för några år sedan. Lite segare på något vis. Även om han inte är någon dålig häst så tror jag inte att han får mer än en matlapp från spår åtta mot bra hästar, säger Erik.

 

9 Emmett Brown (Johan Untersteiner) var de jättenöjda med i skymundan i lördags. Spåret nu är helt okej och han ska få en bra resa därifrån. Jag har svårt att han bara går ut och vinner men skötaren är jättenöjd. Lite uppåt är det ändå och han kan vara värd en varning, säger Sofie Ericsson i Johans stall.

 

10 My Ovi (Kaj Widell) är allt bra med och jag hoppas att min lilla saga fortsätter ett tag till. Gjorde det jättebra i Bollnäs och jag känner mig jättenöjd. Kör inte med framskor på lördag. Allt beror på hur löpningsförloppet blir. Han har varit jätteduktig. Vi åker dit och håller tummarna, säger Carina Eriksson.

 

11 Petter Rags (Åsbjörn Tengsareid) är en spurtstark herre som kan slå till med tur och tempo. Men måste ha en del hjälp på vägen.

 

12 Re Doc (Robert Bergh) får vi se till att han börjar sköta sig nu. Han har varit lite för laddad nu helt enkelt. Vi åker troligtvis ut nu och kör en sväng bakom bilen. Så att han ska bli lugn. Sedan har han ett helt annat läge som gör att det ska kunna gå bra för honom. Blir det bra tempo har han visat att han går bra bakifrån också, säger Kevin Svedlund.

 

V75-6 

1 Ryan Kronos (Peter G Norman) kom bort senast när han fick gå först i tredje i stenhårt tempo. Ledsnade lite mentalt då. Jag tror annars att han är i bra form. Han gick väldigt bra gången innan när han fick smyga med. Gynnad av att få gå på innerspår. Bland de tre är inte omöjligt, säger Peter.

 

2 Conrads Wilhelm (Kristian Lindberg) gjorde ett bra lopp senaste efter galopp. Vet inte riktigt varför han felade men han gick i alla fall bra efter. Spåret är inte så lätt. Det är mycket stor galopprisk, säger Kristian.

 

3 Tellmeastory (Björn Goop) tror jag är vår bästa chans vi har på V75 på lördag. Galopperade från start senast men gjorde en grym prestation efter det. Hade nog vunnit loppet utan galoppen. Allting verkar bra efteråt och med det loppet ska han egentligen bara vara ännu bättre den här gången. Han sköter sig och det blir intressant att se hur bra han är, säger Anton Sverre.

 

4 Forecast (Örjan Kihlström) är ute på lång distans och det är nog inte optimalt. Det gör att vi ligger lite lågt och siktar på pengar i första hand, säger Roger Walmann.

 

5 Je t’Aime Ruinart (Ulf Ohlsson) hade en långresa i benen senast och övernattning. Det var första gången för oss. Det var väl förklaringen till den bleka prestationen i finalerna på Bergsåker. Normalt sett ska han tjäna fina pengar i ett sådant här lopp. Spåret klarar han av, säger Anton Sverre.

 

6 Monfalcone (Tom Horpestad) har ett lopp i kroppen efter ett halvårs vila på grund av skador. Det här V75-loppet kanske kommer lite för tidigt men han gick bra senast. FGår han fram med det loppet som han borde så bör han göra ett bra lopp. Jag ligger lite lågt med tanke på vinst. Trea, fyra, säger Tom.

 

7 Max Not Sand (Marcus Hultman) hade en liten paus inför senaste starten. Gick väldigt bra i skymundan. Hade ett omöjligt lopp på pappret och det löset sig inte heller. Kändes stark till slut och ska kunna vara rätt bra nu. Har lite handikapp i och med att han inte är snabb från start. Vingelrisk, säger Marcus.

 

8 Angle of Attack (Robert Bergh) var diskad etta i mål senast. Det var synd, men han såg dunderfin ut. Formen är god på honom i alla fall. Vi får se om det blir barfota runt om eller om vi väljer att köra med skor bak. Chanserna ser väl bra ut, säger Kevin Svedlund.

 

9 Clemenza Am (Adrian Kolgjini) klarade inte Lindesbergbanan senast men känns jättefin i jobben. Vi kommer att rycka bakskorna på honom den här gången. Distansen känns rätt men det gäller att det flyter med positionerna, säger Lutfi Kolgjini.

 

10 Mellby Duke (Johan Untersteiner) plockade jag av skorna på när vi var på Lindesberg. Det gick inte alls. Han klararde inte det och gick i passgång. Nu ska han gå med skor igen och jag tror att han har lite smygform. Det måste till lite tur här bakifrån men han är en liten outsider, säger Peter.

 

11 Smirre Creek (Mikael J Andersson) är det bra med. För dagen tycker jag att han känns så bra som han kan göra. Uppgiften är tuff. Troligtvis är det ganska bra hästar med och sedan har han fått ett dåligt spår. Nöjd med pengar, säger Inge Olsson.

 

12 Born in the U.S.A. (Torbjörn Jansson) är i samma form som inför senaste loppet som han vann. Finns ingen ändring att märka. Enda skillnaden är att körspö tillkommer. Det gör inte till eller ifrån. Gör sitt bästa oavsett. Dålig utgångspunkt och hästen är speciell att köra. Annars är han bra. Så vi är inte helt ambitionslösa, säger Nora Hanssen.

 

V75-7

1 B.B.S.Sugarlight (Kevin Oscarsson) ser allt bra ut med och jag är nöjd med honom. Han gick väldigt bra senast och nu står han fint till. Jag tror på spets och slut. Det ska vara goda möjligheter för det. Det blir helstängt, barfota och amerikanarvagn. Verkar som om han blir lika bortglömd som senast. Då hade han i och för sig ett sämre utgångsläge än nu. Vi har helt klart perfekta förutsättningar nu, säger Fredrik Solberg.

 

2 Dante Boko (Adrian Kolgjini) känns fantastisk i jobben. Gick ett provlopp i torsdags kväll på .11/1 600 meter. Ensam med under 08 sista 500. Hästen har toppform och ett klockrent läge. Men om en Riordanhäst gör en så onormalt bra prestation igen så har ingen en chans, säger Lutfi Kolgjini.

 

3 Nadal Broline (Ulf Ohlsson) fick ett vettigt läge där. Det var kanske inte det bästa draget senast i Boden men vi provar 1 600 den här gången. Det är ett intressant utgångsläge och han tränar bra hemma men det är kanonhästar med. Vi hoppas få en vettig löpning. Han är aldrig chanslös men Propulsion måste komma bort, säger Reijo Liljendahl.

 

4 Highspeed Call (Anders Eriksson) var inte som bäst senast men lågt högt i puls efter loppet. Han skulle ha hållit bättre än så. Känns bra efter nu enligt tränaren och känslan är att han har samma fina form. Ett perfekt läge. B.B.S.Sugarlight är den enda jag kan tänka mig som kan hålla ut oss. Men det är inte helt givet tycker jag, säger Anders.

 

5 Bruno di Quattro (Frode Hamre) var bra när han vann Forus Open i senaste starten. Men det är klart att det är helt andra hästar han möter nu. Det är världseliten. Om vi kan bli runt femma är det väldigt bra. Fyra, femma eller sexa. För tufft emot, säger Frode.

 

6 On Track Piraten (Johnny Takter) verkar allting bra med. Tränade på i onsdags och då kändes allting bra. Det ser skapligt ut här ändå. Några snabba innanför som ska köra om ledningen. Han slinker ner bakom och bör kunna få ett bra lopp. Då är han alltid aktuell. Jag tycker att han ska räknas. Det kanske är vår tur nu, säger Hans R Strömberg.

 

7 Kadett C.D. (Robert Bergh) fick inget vidare läge tyvärr. Det var synd att han inte gick på senast när han känns så pass bra. Han kommer att få kriga om fina pengar härifrån i första hand, säger Kevin Svedlund.

 

8 Propulsion (Örjan Kihlström) fick ett åttonde och det är klart att jag inte är nöjd med det. Tyvärr är det någon som ska ha de där spåren också. Vi får vi göra det bästa av situationen. Om han är okej efter den här starten kommer han att gå till Hugo Åbergs nästa gång. Spår åtta är iskallt med en häst som inte är blixtrande snabb ut. Det kan bli vad som helst från det där läget. Men han känns väldigt fin nu och vi får hoppas att han har lite tur under vägen. Jag har dock inga krav från spår åtta mot kvalificerat motstånd. Det är ett jämnt lopp, säger Daniel Redén.

 

9 Volstead (Erik Adielsson) var inte alls som bäst senast på Bergsåker. Hade annars normalt sett varit ett tidigt segerbud här.

 

10 Ringostarr Treb (Wilhelm Paal) kanske det är bättre för att starta bakifrån? Med tanke på hur han tävlade senast därifrån. Men Propulsion är med här och det är den största grejen. Det är absolut hästen att slå. Men om någonting händer med honom under vägen så att han får en tuff resa så kan vi dra nytta av det lika mycket som någon annan. Härifrån måste man ha lite hjälp för att komma in i matchen på ett bra sätt. Min häst är väldigt bra i ordning men man ska komma ihåg att ingen ville vinna senast. Loppet var fullt av hästar som inte ville eller kunde vinna. Så vi vann då, säger Jerry Riordan.

SPETSSTRIDEN:

V75-1: Bör bli en rafflande inledning mellan Some Summit och Geisha Sund. 50-50?

V75-2: Visst är Cashback Pellini intresserad. Om Dynamit Life spetsar så släpper han. Till Lukas Zaz? Rent teoretsikt skulle Bombibitt S.I.R. kunna men riskerar att bli het.

V75-3: Ser öppet ut, men jag tror att vi får se Villas Cato längst fram i ett tidigt skede.

V75-4: Känns ytterst tveksamt om M.T.Joinville klarar av att svara Charlie Mearas. Charlie är spetsfavorit. Othello Tilly måste också laddas för att köras framåt en bit.

V75-5: He’s a Diffacolt har goda möjligheter. Hot finns i Owen Face och Cab Hornline.

V75-6: Visst vill Tellmeastory hemskt gärna anföra i ledningen, men springspåren är, som så ofta, seriösa hot och både Monfalcone och Je t’Aime Ruinart kan flytta på sig.

V75-7: Lita på att B.B.S.Sugarlight ger allt från start. Siktar nämligen på en klassisk spets och slut. Det kan bli jobbigt för Dante Boko och Highspeed Call att ta sig förbi.

GALOPPVARNING

V75-1: Möjligen ska Geisha Sund ha en sådan.

V75-2: Je t’Aime Explosiv, Donners Am och Cashback Pellini får fokusera lite extra på travet.

V75-3: Skyhög g-fara för Odins Eld. I sina tio senaste starter i Sverige har han använt fel gångart i åtta(!). Kjempen har felat i två av sina tre svenska starter. Andra som man bör vara försiktig med är Pave Faks, Mjölner Tore och Järvsö Elviz.

V75-4: Man bör beakta att Charlie Mearas har galopperat i fyra av sina tio senaste starter. För Actual Star, Autobahn, Othello Tilly och Antonio Trot är felrisken aningen mindre men finns.

V75-5: Här delas galoppvarningar ut till Emmett Brown, Zenit Brick, Nakoda Goj och Re Doc.

V75-6: Galopp igen senast för Clemenza Am. Man kan inte riktigt kalla honom pålitlig. Använt fel gångart i fyra av de tio senaste. Varnar också Tellmeastory. För honom är siffran ”bara” tre.

V75-7: Ingen akut fara föreligger, även om det händer någon gång ibland för flera av deltagarna.

TÄNK PÅ ATT ...
... felfri så går Odins Eld (V75-3) åtminstone en 25-tid. Det har han till exempel gått med galopp förut. Det stora abret är att han måste sköta sig.

... sannolikheten är stor att Björn Goop kör en safetystart med Tellmeastory (V75-6) den här gången. Man tror nämligen mycket på honom.

... om Highspeed Call (V75-7) lyckas komma till ledningen så kommer kusken välvilligt släppa.

SPIKEN
Svante Båth låter nöjd och det kan vi förstå. Inte nog med att Charlie Mearas (V75-4) vunnit fem av åtta lopp så här långt. Här har han läge för att ta ledningen och då ska det till en ruskigt bra häst för att Charlie inte ska vinna. Givetvis toppchans.

LURINGEN
Här har svenska spelarkåren helt och hållet missat en norsk gäst i kallblodsloppet. Samtliga de norrmän jag pratat med varnar kraftigt för Villas Cato (V75-3). Från ett bra utgångsläge kanske han till och med sitter i ledningen efter en bit?

BÄSTA SPELET
Drömförutsättningar för B.B.S.Sugarlight (V75-7) och det är enda hoppet för att han ska kunna ge favoriten Propulsion en match. Att se till att denne får slita maximalt för att försöka ta sig förbi. Ledningen är hästens favoritposition. Laddas.

 

Upplagt: 2017-07-14

Källa: Martin Berg/Sportbladet/Trav365