STALLINTERVJUER/KOMMENTAR V75-BOLLNÄS LÖRDAG 16 SEPTEMBER

V75-1, Silver, 2 640 m 

1 Springover (Peter Untersteiner) var ­underbar senast. Sicken härlig speed han hade. Det var jag nöjd med. Jag vet inte alls hur han fungerar från innerspår. Känner ­honom inte så bra. Men jag har en bra känsla med mig efter det förra loppet, säger Peter.

2 Danne Edel (Kenneth Haugstad) var toppbra från spets senast. Känns bara som ett hett segerbud här om han når dit igen. ­Kommer givetvis göra ett allvarligt försök.

3 Serious Try (Henrik Svensson) verkar som han brukar. Ungefär. Jag är nöjd med ­honom. Vi kör som vi brukar också. det är ett bra spår men loppet är hårt och han är ­osäker i voltstart. Vi får försöka klara starten först och främst. Sedan får vi försöka sikta in oss på att tjäna en slant, säger Henrik.

4 Västerbo Carrera (Örjan Kihlström) är det bra med. Fick utdelning senast. Vi hade ­ändrat på utrustningen, med norsk gas och urryckare, och det föll väl ut. Nu är han uppanmäld och det blev ett ganska tufft lopp. På så sätt ligger jag lite lågt. Han är kanske lite för ospeedig för den här klassen. Vi får helt enkelt se. Egentligen i brons men möter bra silverhästar nu, säger Krister Jakobsson.

5 Stay Alert (Ulf Eriksson) gör bra dags­verken utan att vinna. Han gör det bra och det kan säkert bli någonting liknande nu. Femtespår i volt är inte idealiskt men han är för­nuftig av sig och det var länge sedan som han galopperade, säger Peter Untersteiner.

6 Nakoda Goj (Ulf Ohlsson) vinner sällan men gör alltid bra lopp och är väldigt ­nyttig för sin(a) ägare. Kan öppna helt okej och borde kunna komma bra på det. Möjlig.

7 Make it Quick (Jorma Kontio) är en ganska bra häst som vann i Finland i första starten för oss. Voltstart ska inte vara bra. Många kuskar säger att det är galopprisk. Han är ganska stor men när vi har testat hemma har det gått bra. Vi testar med norskt nu för första gången. Jag tycker inte att galopprisken är så stor, säger Mika Haapakangas.

8 Antonio Tabac (Erik Adielsson) satt fast till slut senast. Det gick fort men vi var nöjd med hästen. Spåret behöver inte vara helt fel. Han får ett fint lopp och får han ett ­optimalt lopp så kan han spurta bra, säger Ville Karhulahti hos Stig H Johansson.

9 Mountain Cleaver (Santtu Raitala) är allting okej med. Han är i god form nu och jag är nöjd. Det blir inga ändringar på honom. Distansen är okej och det är spåret också. Volt går också bra. Det är lite högre klass på motståndet men jag tror att vi också har chans. Med en bra resa. Han ska ha en ­vettig platschans nu, säger Pasi Tikkala.

10 Furious Francis (Björn Goop) var helt okej senast. Kom liksom aldrig riktigt in i matchen. Har diffus form. Normalt ska han göra en bra prestation men nu får vi hoppas att han kan tjäna lite fina pengar. När vi inte vet formen är det svårt att vara jätteoptimistisk, säger Anton Sverre i team Goop.

11 Bottnas Commandeur (Kaj Widell) ser fin ut i jobben. Fick ett dåligt läge men vi ­siktar på att köra barfota den här gången. Så jag hoppas att han ska kunna vara med fram i där. Trots utgångsläget tycker jag att han ska vara tidig, säger Hans R Strömberg.

12 Valentino Strix (Stefan Söderkvist) var duktig senast. Fick gå i vida spår i sista sväng och skötte sig. Har bra form utan att ha ­någon toppform. Upp i klass nu och tråkigt ­läge gör att vi i första hand jagar de bakre placeringarna, säger Admir Zukanovic.

V75-2, Stolopp, 2 140 m auto

1 Unheard Of (Stefan Söderkvist) känns ­jättefin på alla sätt. Jag är nöjd med förberedelserna och formen. Hon har löpt otroligt bra och allt ser bra ut. Tycker att hon är väldigt nerrankad. Jag tror mer än så på henne. Ska räknas långt fram, säger Rolf Johansson.

2 Amazing la Marc (Henrik Svensson) har blivit uppfräschad efter senast. Tränar på och känns bara bra. Hon är hygglig ­tycker jag. Blir bara bättre och bättre. Troligtvis ­barfota runt om nu, säger Lars Wikström.

3 Tanya Gel (Örjan Kihlström) får vi se hur hon kan vara. Känns fin hemma. Det gör hon. Brukar gå hyfsat bra direkt efter paus. Svårbedömd chans. Jag vet inte riktigt. Vi får se nu helt enkelt, säger Gunnar Lassis.

4 Edindy (Ulf Eriksson) gör bra lopp mest ­hela tiden. Nu är det kanske lite långt mellan de här loppen. Bra i ett jobb i förra veckan. En av många, säger Kristian Lindberg.

5 Diamondinthesky (Peter Grundmann) kan nog bara vinna det här med en snäll resa.

6 O.M.Dont Cry (Björn Goop) var helt okej senast egentligen. Jag tyckte att hon ­kunde ha varit lite bättre. Var inte tom på krafter. Det var nog mer psykiskt. Kan öppna bra och har fått ett helt okej spår. Om hon kommer till ledningen och får bestämma lite tror jag att det kan räcka långt, säger Anton Sverre.

7 Dicks Denja (Rauno Pöllänen) fick ett framspår och det var positivt. Visst är det hårda hästar emot men hon har bra form och jag är nöjd. Om vi kommer till är vi långt framme. Hur långt får vi se, säger Rauno.

8 Kitspirit (Troels Andersen) hoppade från start senast. Var stressad och det var struligt på volten. Dåligt med lopp efter det men har tränat på fint de senaste veckorna. Med ett bättre spår hade jag varit mer nöjd. Spåret här saboterar chanserna, säger Troels.

9 Fortune Teller (Claes Sjöström) kan få en fin resa i draget nu. Det gör att hon ska vara ett ganska tidigt bud i det här öppna loppet.

10 Firewire (Niclas Stenquist) är allt bra med. Formen tror jag håller i sig. Även om jag kanske personligen tycker att hon var lite blekare senast. Men hon var inte maximalt utrustad för en topprestation då. Nu blir det barfota runt om igen. Med norsk gas. Vi har fått ordning på henne nu och jag tycker att hon är en av dem som räknas, säger Niclas.

11 Sangria Knight (Peter Untersteiner) är i fin form. Den senaste starten kan vi ­glömma. Dåligt läge men har bra form som sagt. Hon går som hon brukar, säger Peter.

12 Dream Lane (Erik Adielsson) fick ­sämsta spåret, men det visste man nästan när man anmälde. Det behövs en hel del tur för att hon ska komma in i matchen. Men är inte sämre än de andra, säger Ville Karhulahti.

13 Carja (Jessika Sidbäck) har jättefin form och är lika pigg efter långresan som före. Allt verkar bra. Det är naturligtvis chansartat med läget. Men hon är så pass bra att flyter det bara på med lite hjälp på vägen kan hon dyka upp där framme, säger Thomas Lönn.

14 Oceanic Clearence (Johnny Takter) var ej som bäst i lördags. Därmed svårbedömd.

15 Tro Lo Lo (Oskar J Andersson) var brunstig senast. Gick vettigt ändå. Om hon hade varit som i loppet innan så hade hon vunnit. Väldigt tråkigt läge. Får helt enkelt hoppas på tur. Inte segeraktuell, säger Oskar.

V75-3, Klass II, 2 140 m

1 Rebel Yell Face (Stefan Söderkvist) var ­jättebra senast. Fick stryk av en smygkörd häst som hade mycket mer rutin än han. ­Håller formen och fick ett mer eller mindre perfekt utgångsläge. Det är bara att vända upp och köra i väg så länge lampan lyser. Har spetsat från snäva spår. Det här är nästan det bästa spåret, säger Admir Zukanovic.

2 Art Vandelay (Petter Lundberg) är en rätt bra häst. Tar inte i så där hemskt så att det knakar alltid, men han hänger med och gör bra prestationer. Spåret brukar inte vara några bekymmer. Vi får köra för pengar. Jag kör till ledningen. Så får vi se hur länge det räcker här helt enkelt, säger Petter.

3 Bear Abiba (Jorma Kontio) är allting bra med i träning. Jag är nöjd med formen. Hon har gått framåt och blivit starkare nu på slutet. Det är ett jämnt lopp. Lite chans har hon väl. Men det är flera som kan vinna. Kan få ett bra läge från ett bra spår. Lite förhoppningar har jag allt, säger Stefan Olsson.

4 Overthehill (Johnny Takter) tror jag att ­formen är bra på. Det var korkat av mig att ta av honom till barfota senast. Därav galoppen. Spår fyra är helt okej för honom. Ingen ­galoppör, säger Catarina Westlund Grahn.

5 Heal the World (Peter Eriksson) har gått ­riktigt skapligt här på slutet faktiskt. Så ­honom vill jag gärna prova på V75. Tråkigt ­läge, men vi får försöka komma i väg bra och hitta ner i banan. Så får vi se vad som händer. Det blir ett bra test för honom, säger Peter.

6 Diggerman (Peter Untersteiner) verkar det bra med. Jag är nöjd med formen. Vet ­inte hur fort han kan gå men han måste rekordsänka för att vara med där framme. Den saken är klar. Jag vet inte vad han kan helt enkelt. Der blir verkligen ett nyttigt test. Kan bli jänkarvagn, säger Caroline Josefsson.

7 Weekend Fun (Örjan Kihlström) verkar allting absolut bra med. Gjorde ett oroligt bra lopp senast. Vi lättade honom inför det ­loppet och det föll väl ut. Om han kommer i väg bra kan det bli kul. Kan han få ledningen före ettan så är mycket vunnet. Det är en jäkla skalle på honom. Som gjuten för Örjan. Han passar honom, säger Daniel Wikberg.

8 They Don’t Know (Torbjörn Jansson) känns jättebra. Var bra senast också, även om det blev en nolla. Kändes ändå jättebra. Vi får försöka hoppas och tro att vi kan hålla rygg på Rebel Yell Face, säger Göran Lång.

9 Flight Danseur (Nicklas Westerholm) har varit bra varje gång hon har startat hos oss. Trea i första starten, sedan tvåa på Gävle och riktigt övertygande näst senast när hon vann på Romme från dödens. Har tre raka och det verkar bra nu. Jag tror faktiskt på en bra chans. Det måste vi göra. Samtidigt har det gått fort för henne och hon har gått upp i klass, säger Markus Lilius i Nicklas stall.

10 Jaguar Hill (Claes Sjöström) är en jättefin häst som inte verkar vara på topp. Luring.

11 Track Angle (Kaj Widell) är bra för klassen. Överraskade med att slå ihop bakom ­bilen och hoppa. Läget är inte det bästa men han är bra för klassen, säger Widde.

12 Glenn Cashman (Sandra Eriksson) är faktiskt bror till Art Vandelay. Glenn är nog lite bättre för dagen men har ett sämre läge. Har gjort två jäkligt bra lopp på slutet. Senast ­lade han 20 meter i starten men gick 13,7 över 1 600 med volt. Starten innan det vann han på 14,3 i Boden. Vad betyder det för tid på Bollnäs? Som är en av Sveriges fyra ­snabbaste banor, säger Petter Lundberg.

V75-4, Kallblod, 2 140 m

1 Hägern T.H. (Wiktor Kylin-Blom) springer på mest hela tiden. Synd att han inte har fått vinna någon gång. Det blir tufft att göra det på lördag också, säger Jan-Olov Persson.

2 Klack Vilja (Oskar J Andersson) har höjt sig lite hela tiden. Var duktig på barfota vid vinsten. Fungerade bra i ledningen när jag provade henne där för ett tag sedan. Antingen ledningen eller en bra rygg, säger Oskar.

3 Lome Annar (Ulf Ohlsson) håller bra form. Hade vunnit senast, men då snubblade han strax före linjen. Behandlad, men inga stora saker, och har tränat på bra. Jag tror formen sitter, säger Jimmy Jonsson hos Tjomsland.

4 Sippson (Björn Goop) är i full fart. Galopperna beror på att han blivit lite trängd. Gått skapligt efter galopperna. Spåret oroar inte. Han har vuxit in i sig, säger Lars Rosén.

5 B.W.Sture (Jan-Olov Persson) ­springer på bra. Han vann en kvalificering till det här. ­Sedan har jag inte kunnat starta. För då ­hade han fått för mycket pengar på sig. Väl förberedd och jag hoppas han ska ha bra chans. Men Gustav E. är riktigt bra, säger Janne.

2 160 meter

6 Fylking (Rikard N Skoglund) gick bra ­senast men tappade för mycket från start. Jag tror att jag vet vad det beror på. Behöver nog en sula höger bak igen. Hoppas att det hjälper. För formen sitter, säger Kin Backman.

7 Karlängs Linda (Kjell Svanstedt) är bättre än Lill och står bättre till. Så hon har en bättre chans. Hennes form är bra. Hon går så ­jättebra till slut och det är då det avgörs ofta. Blir inga ändringar, säger Anders Nilsson.

8 Gustav E. (Henrik Svensson) har varit i bra form ett bra tag. Allting känns bra. Jag tror inte att han bli favorit. Det tror jag B.W.Sture blir. Gustav kan vara hans värsta konkurrent. Visst har han lite chans, säger Henrik.

9 Järvsö Elviz (Olle Alsén) fick två lopp där upplägget inte blev som han vill. Har fått ­ladda upp batterierna både fysiskt och psykiskt. Han är outsider i alla lopp, säger Olle.

10 Hibokongen (Ulf Eriksson) är jag ­faktiskt lite optimist med. Senaste loppet är ­bara att glömma. Då hamnade han i en jätte­dålig rygg och blev sist. Kommer han ner och får ett hyggligt lopp tror jag att han kan vara bland de tre, säger Micael Schönnings.

11 Nova Mollyn (Torbjörn Jansson) galopperade från start senast. Kan vara svår första biten. Annars tror jag formen är rätt skaplig. För bra hästar för att hon ska kunna räcka ända fram, säger Magnus Jakobsson.

12 Sort Gull (Per Linderoth) är i bra form och har gjort riktigt bra lopp på slutet. Lite ospeedig och måste ha tempo för att komma till sin rätt. Kan tjäna bra pengar men får svårt att utmana om segern, säger Jimmy Jonsson.

13 Närby Panik (Daniel Selin) var grym senast. Tar det bara lugnt nu hela veckan. Motståndet är inte häftigare än senast. Det borde räcka en bit. Utmanar dem, säger Daniel.

14 Karlängs Lill (Fredrik Jonsson) tycker jag är rätt så bra, men hon krånglar. Det går ­inte om man ska vinna. Tycker ändå att hon ­inte var något tippad alls. Normalt brukar hon ­vara travsäker, säger Anders Nilsson.

2 180 meter

15 Faste Viking (Örjan Kihlström) har gått strålande men har han inte startat på en ­månad drygt. Känns bra hemma och vi hoppas att vi har konserverat formen. Svårt att ranka dem inbördes, säger Jimmy Jonsson.

V75-5, Guld, 1 640 m auto 

1 Spitcam Jubb (Kaj Widell) går det ena bra loppet efter det andra. Har ett perfekt ­läge. Om jag inte kan hålla ut dem så får jag i ­alla fall ett bra lopp. Klart att jag provar för att hålla ut dem. Om han har en bra dag så ­duger han absolut långt här, säger Widde.

2 Nadal Broline (Ulf Ohlsson) var mycket bra senast och det är enklare emot nu. Kanon­läge. Bara bäst härifrån? Given favorit.

3 Star Advisor Joli (Kim Eriksson) har bra form konstaterat. Känns jättefin hemma. Gick igenom honom med veterinär efter senaste starten och hittade ingenting. Allting verkar bra. Han öppnade lite segare än vanligt senast. Det har hänt förut. Ibland är han bara loj från start. Han vann ändå senast på ett väldigt bra sätt. Räknas alltid när han har ett så här bra läge, säger Sofia Aronsson.

4 Uzo Josselyn (Björn Goop) gick rätt bra ­senast på Bergsåker. Han ville gå hela ­vägen och det var positivt. Det blev bra hästar emot här och då måste han ha lite hjälp på vägen om han ska sluta där framme. Om det blir en plats i första hand så får vi vara jätte­nöjda. Har inte så mycket högre krav än så, säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

5 Special Promise (Jorma Kontio) är formen bra på. Gick ganska bra i alla starter förra månaden. Senast var han lite ömfotad och då kom galoppen. Nu får Jorma ta det lugnt före start. Han är i bättre form nu än när han vann på 1.11 för två månader sedan. Med på tre, fyra streck, säger Mika Haapakangas.

6 Beau Mec (Torbjörn Jansson) gick bra ­senast. Han är beroende av hur loppen blir körda. Lite uppfräschad efter senast. Han går jämnt och bra. Kommer gå bra på lördag också. Sedan får vi som sagt se om loppet passar honom, säger Lars Wikström.

7 Charrua Forlan (Hans-Owe Sundberg) är allt väl med. Fortsätter att vara pigg och glad. Inget konstigt med honom. Bara läget som är som det är. Han har inte riktigt turen med sig i spårlottningarna. Det är bra hästar emot och de tre innersta är de bästa emot. De har lägena också, säger Hans-Owe.

8 Magic Tonight (Örjan Kihlström) känns ­jättefin. Var okej senast men fick en tuff öppning och det tål han inte riktigt längre. Är helt bortlottad nu. Det blir till att backa ner och försöka köra lite till slut för att få en hygglig slant. Mycket svårt från läget, säger Kenneth Haugstad hos Roger Walmann.

9 Francais du Gull (Erik Lindegren) är läget bra för. Han följer med i alla tempon och har hellre det här läget än ett spår långt ut. Förvånade mig med att vara segare från start senast. Det var en som lurade mig och var snabbare helt enkelt. Kanske hade varit lite långt mellan starterna. Eller så har han tappat formen lite. Inget tyder på något fel. Så vi provar igen. Vi jagar pengar, säger Erik.

10 Habitat (Peter Untersteiner) har vi problem med. Han får visa bättring innan man vågar tro något. Det är förstås en ­underbar häst, men han får inte till det i allvarets stund. Jag får ligga lågt innan han har visat oss en klar bättring i lopp, säger Peter.

11 Poochai (Erik Adielsson) var jättefin ­senast då han slutade trea och gick i mål med lite sparade krafter. Formen är så bra den kan bli och han gör säkert ett bra lopp den här gången också. Läge och motstånd gör dock att jag måste ligga lågt. Skulle han dyka upp i platsstriden är jag fullt nöjd. Det blir inga ändringar, säger Svante Båth.

12 French Laundry (Johnny Takter) nöter på utan att få det att lossna. Definitivt inget ­segerbud från det här omöjliga utgångsläget.

V75-6, Brons, 2 140 m auto 

1 Generaal Bianco (Peter Untersteiner) är härlig. Har en härlig speed. Tyvärr fick han spår ett och det ville jag inte ha. Det kan bli en fälla för honom. Med många vill man ha spår ett, men inte med honom. Det är som det är. Om det löser sig för oss så är han så klart med i segerstriden, säger Peter.

2 Tiger Williams (Jorma Kontio) är väldigt färsk i brons och står tufft inne på pengarna. Bra form med två raka och ett bra utgångs­läge. Är ingen raket ut men det kan bli bra. Bör få ett bra lopp och då dyker han säkert upp där framme. Känns mer som ett platsbud den här gången, säger Hans R Strömberg.

3 Calle Laday (Ulf Ohlsson) får ses som spetsfavorit här och har en bra chans om han får bestämma i ledningen. Så länge ­favoriten sitter instängd på innerspåret så.

4 Tempura (Peter Eriksson) har bra form och det är ett intressant läge. Jag får ­vara ­lite mer optimistsik. Vi rycker skorna runt om och kör med jänkarvagn. Så optimalt det går. Försöker hamna så långt fram det går från början. Sedan är han egentligen bäst den sista biten. Man kan säga att en rygg­resa i bra tempo vore guld värt, säger Peter.

5 Sugar Daddy (Ulf Eriksson) kör jag inte nu. Det var inget enkelt val för mig. Så vet man inte spåren när man väljer heller. Det var hugget som stucket. Jag hade en till att ­välja på, Tiger Williams, och det var inget lätt val. Det är det enda jag kan säga. Jag säger ­ingenting om Sugar Daddys chanser här. För jag vill inte uttala mig om hästar som andra kör, säger Kaj Widell som brukar köra.

6 Importedfrmdetroit (Sandra Eriksson) tycker jag har en spännande uppgift framför sig. Det är första gången med auto på länge.Han har varit svår med det men jag tycker att han har lugnat ned sig. Så det är läge att prova nu. Jag tror att det här är hans bästa distans. Så det ska bli spännande. Loppet blir väldigt roligt om Untersteiner inte ska köra något från start, säger Markus Pihlström.

7 Dice Man (Johnny Takter) är en fin häst som det ser ut att börja lossna på allvar för nu. Tidigt bud trots det risiga startspåret.

8 Malgomaj B. (Petter Lundberg) har ett så jäkla dåligt läge. Det är bara så det är. ­Inte så mycket att göra något åt. Hon gör alltid bra lopp. Hoppas att hon gör det igen och kan tjäna någon liten slant, säger Petter.

9 Sapajou (Erik Adielsson) fick tyvärr bakspår. Han är bättre med framspår. Sedan var det bra hästar i loppet också. Han får försöka smyga med och få någonting med sig. Ingen toppchans, säger Ville Karhulahti.

10 Magic Gwin (Kaj Widell) är jättebra för klassen. Han blev för het från ­bakspår ­senast. Så har han aldrig burit sig åt ­tidigare. Jag får ta det lite försiktigare nu. Han är bra för klassen och går bra bakifrån också. ­Kommer gå barfota runt om, säger Widde.

11 Mellby Demon (Örjan Kihlström) jobbar på bra tycker jag. Klart att läget inte blev det roligaste. Formen är bra på honom men ­spåret gör det tuffare. Skulle han ha tur på vägen och komma till från det här läget kan han vara med på en lite större peng i alla fall. En bra platschans med viss vinstchans också, säger CG Björkroth hos Timo Nurmos.

12 Betel Am (Björn Goop) gick okej på Solänget i lördags. Hade lite trafikbekymmer under vägen men har riktigt vettig form nu. Ser ut som att han fick en ny formtopp när han flyttade upp til Sundsvall. Tror han gör ett bra lopp igen. Samtidigt fick vi ett tråkigt läge och då måste vi ha lite flyt. Han är en av flera bara, säger Preben Sövik.

V75-7, Klass I, 2 640 m auto

1 O.P.’s Fabulous (Örjan Kihlström) hade sådan tur med lottningen att man nästan skäms. I ett jämnt lopp gäller det att ha tur med lottningen, och det hade vi. Det gör mig väldigt positiv. Han är snabb ut och väldigt svårpasserad i ledningen över sin önske­distans. Det var ett hallelujamoment när jag fick se spåret, säger Markus Pihlström.

2 Primus Altero (Helena Ehn) känns bra ­inför lördag och den här gången har han ett bättre spår. Är inte snabb ut. Jag nöjer mig med att ligga där jag gör. Så får vi se vad som händer. Följer med och kör till slut i stället. Nu är det hans distans. Kan jag vara bland de tre första är jag jättenöjd, säger Helena.

3 Titan Arrow (Ulf Eriksson) verkar vara i riktivgt bra form. Satt fast med gott om sparat i lördags. Så vi gör ett nytt försök helt enkelt. Klart att läget nu är riktigt bra. Han är snabb ut och borde åtminstone få en fin resa. Med lite flyt så hoppas jag att han kan vara långt fram i alla fall, säger Martin P Djuse.

4 Panther Face (Stefan Söderkvist) var bra senast i finalerna. Går upp en klass men ska kunna vara med och slåss om fina pengar. Fortsätter att matchas i sällskapet. Är lite försiktiga ändå, säger Admir Zukanovic.

5 Mellby Don Juan (Ulf Ohlsson) var bra i ­comebacken senast. Våra hästar är jämnbördiga men det är lite plus för Fabulous i och med att han fick innerspår. Tycker ändå att båda ska räknas, säger Markus Pihlström.

6 Kung Edward (Johnny Takter) ska upp till Bollnäs och jag har svårt att bedöma motståndet. Hästen är bra i ordning och vi åker upp med positiva vibbar. Är väldigt snabb ut om Johnny laddar med honom. Jag hade helst sett honom i ledningen. Har inte vunnit ihjäl sig direkt, säger Nicklas Dyrberg.

7 Jula Extreme (Björn Goop) är den bästa chansen vi har egentligen, men har ett spår långt ut på vingen. Om han bara kommer ner någonstans tycker jag absolut att han ska räknas. Men han är inte så startsnabb ­heller. Så vi får se var han hamnar. Han står på tur för utdelning, säger Anton Sverre.

8 Maison Plage (Olle Alsén) var det inget ­roligt för att få spår åtta. Annars är han jämn och säker. Har haft ett litet brejk men allting verkar bra. Kommer gå som han brukar. Det är ingen jättehet chans nu, säger Olle.

9 Cameron Dream (Martin P Djuse) är mer speciell att köra. Så därför kör jag honom. Det kan vara nyttigt för Titan också med ­olika kuskar. Förhoppningsvis gör han en bra prestation igen. Vem av dem jag tror mest på beror helt på hur loppet körs, säger Martin.

10 Pastore Bob (Torbjörn Jansson) har gjort det bra hela året. Fick ett väldigt tufft lopp senast men gjorde det väldigt bra på en tuff bana. Känns bra efter det och borde ha en bra chans att vara bland de tre här. Det blir inga ändringar, säger Stefan P Pettersson.

11 Raja Ribb (Erik Adielsson) vann okörd ­senast med fyra eller fem längder. ­Mötte Mellby Don Juan då och den var mycket stressad nu såg jag. Hade varit nöjd med ett annat spår så klart men med den form han har nu och står bra inne i klassen tycker jag att han ska ha en rätt så hygglig chans ändå. Känns för bortglömd, säger Kristofer Jansson.

12 Hawk Cliff (Jorma Kontio) har haft lite paus men kommer tillbaks nu. Jobbar på bra och känns fin i jobben men det är klart att han kanske behöver ett lopp eller två innan den riktiga formen sitter där. Sedan är som sagt läget riktigt uruselt. Han är en stark och rejäl häst som har varit borta ett litet tag nu. Kan behöva loppet, säger CG Björkroth.

SPETSSTRIDEN

V75-1: Med passande spår och kusk kan det bli bra för Springover. Annars 2 eller 6.

V75-2: Tror på O.M.Dont Cry men är medveten om att spår 1 till 8 alla är kvicka ut.

V75-3: Om Rebel Yell Face håller ordning på benen är spetschansen god. Räknar dock med att Weekend Fun gör ett seriöst försök att sabotera favoritens ödmjuka planer.

V75-4: Troligt att B.W.Sture inte stöter på patrull från Lome Annar. Övertar smidigt.

V75-5: Initialt står det mellan Spitcam Jubb och Star Advisor Joli (andra startsnabba utan spetschans är Charrua Forlan, Magic Tonight och förstås Francais du Gull).

V75-6: Eftersom Generaal Bianco inte vågar ladda ser det bra ut för Calle Laday som är mycket, mycket spetssugen. Han kanske i sin tur utmanas av Dice Man.

V75-7: Spetsfavorit kanske är O.P.’s ”det var ett hallelujamoment när jag fick se spåret” Fabulous, men det är långt ifrån säkert att blixtsnabbe Kung Edward bryr sig om det.

GALOPPVARNING

V75-1: Var försiktig med Bottnas Commandeur, Make it Quick och Valentino Strix. Ej att lita på.

V75-2: Möjligen Carja? Men inget jätteakut.

V75-3: En illröd varningsflagga viftas för Glenn Cashman. Mindre röd ton för Rebel Yell Face, Heal the World, Flight Danseur och Track Angle.

V75-4: I fem av de tio senaste starterna har Sippson, Gustav E. och Sort Gull deserterat från travet. Långt ifrån stabilt naturligtvis. Även B.W.Sture, Fylking, Närby Panik och Karlängs Lill kan ta till fel gångart lite för ofta. Varnas.

V75-5: Man kan inte påstå att Habitat hittat rätt i sitt nya hemland än. Galopp i tre av sex starter.

V75-6: Skulle väl kanske inte lita fullt ut på Importedfrmdetroit,Tempura eller Betel Am.

V75-7: I de tio senaste har fel gångart använts ­fyra gånger av Hawk Cliff. Tre av Mellby Don Juan.

TÄNK PÅ ATT ...

... det är helt uppenbart att kallblodskungen Jan-Olov Persson har siktat in B.W.Sture (V75-4) på just den här uppgiften. Vann ett kvalificeringslopp och har inte kunnat starta efter det för att ­inte förlora de 20 meternas försprång han får nu.

... på lördag blir det intressanta förändringar på Importedfrmdetroit (V75-6). Första gången barfota någonsin och första med jänkarvagn också.

... man lugnt kan säga att Rebel Yell Face (V75-3), Spitcam Jubb (V75-5) och O.P.’s Fabulous (V75-7) var nöjda med lottningarna. Mycket.

SPIKEN

Det är svårt att se att Rebel Yell Face (V75-3) ska stöta på svårigheter. Tränaren jublar över spårlottningen och tanken är givetvis att leda det här loppet från start till mål. Det är definitivt inte spel mot ett mål, men segerchansen är mycket god.

LURINGEN

Jag måste ha missat någonting... Gustav E. (V75-4) har inte bara tagit trea raka vinster. Alla hans motståndare nämner honom i samma andetag som favoriten B.W.Sture. Men i strecklistan är han en bit ner. Streckad på 17 procent.

BÄSTA SPELET

Calle Laday (V75-6) från ledningen? Megafavoriten Generaal Bianco ska ta det lugnt från start och riskerar att fastna invändigt. I täten kör Calle Laday för att optimera sina möjligheter. Att ta ner en bra häst från ledningen är inte särskilt enkelt

Upplagt: 2017-09-15

Källa: Martin Berg/Sportbladet/Trav365