TYVÄRR UPPLEVER TRANSPORTFÖRETAGEN PROBLEM JUST NU MED LEVERANSER TILL SVERIGE SÅ AVVAKTA MED ATT LÄGGA DIN BESTÄLLNING.

Annons från Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V75-MOMARKEN 17 MARS

V75-1, Silver, 2 140 m, auto 

1 Clemenza Am (Lutfi Kolgjini) gick fantastiskt bra senast som etta och taktiken fungerade perfekt. Hade varit ifrån innan den starten och borde rimligen ha flyttat fram sina positioner med det loppet. Han är väldigt startsnabb och tog ledningen från samma läge i fjol på Momarken. En av dem som absolut ska räknas, det är hugget som stucket vem av Clemenza Am och Rushmore Face som är min bästa chans i omgången. Bar­fota runt om och jänkarbike, säger Lutfi Kolgjini.

2 Evil Enok M.E. (Noralf P. Brækken) känns bra i träning. Har fått ett lopp i kroppen nu och bör ha gått framåt. Vi har fått ett bra spår och får en fin resa. Det blir svårt att vinna, nöjda med en plats, säger Noralf P. Brækken.

3 Photo Va Bene (Eirik Høitomt) håller bra form och var bra i den senaste starten. Är medelsnabb från start så spåret blev bra. Står sig bra mot de norska hästarna. Blir svårt att vinna, känns som en platschans. Det blir skor på, säger Marius Høitomt.

4 Broadway Appolo (Johan Untersteiner) verkar allt bra med. Kom lite snett på det senast. Har fått ett bra utgångsläge och det blir att ladda från start. Skulle det krävas skor är det inget minus. Annars är det inga ändringar planerade, säger Johan Untersteiner.

5 Juvels Boy (Michael Larsson) var så där senast och kändes inte helt hundra. Kändes jättefin i det senaste jobbet och duger bra när han är på topp. Spåret är bra och han kan öppna. Blir ingen ledning men en vettig position. Lättas i balansen om banan tillåter, säger Michael Larsson.

6 Valokaja Hindø (Magnus Teien Gundersen) är en fin häst som alltid gör bra lopp. Avslutade bra senast och gick fort till slut. Har tränat på som vanligt och känns fin. Hoppas vi kan knipa en plats. Inga ändringar är planerade och han går som vanligt, säger Sigbjørn Kolnes.

7 Love Voice (Lars Anvar Kolle) är en bra häst i klassen och står sig bra mot de norska hästarna. Ett litet fält så spåret spelar inte så stor roll. Haft lite problem men har blivit behandlad nu, tränar på och formen ska vara bra. Har ingen koll på de svenska hästarna men förhoppningarna är att han ska vara med och göra upp om det. Han går med skor som vanligt, säger Jan Kristian Øverdal.

8 Heartbreaker V.S. (Björn Goop) var slagen av en smygkörd häst senast, han ser riktigt fin ut i träningen efteråt. Jag tycker spår åtta är bra då han inte blir så hetsig och tappar för mycket. Litet fält gynnar honom och jag tror mycket på honom. Vi kör precis som förut, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

9 El Toro B.R. (Hans Jørgen Eggen) är i bättre form än vad raden visar. Senast hamnade han i galopp i sista sväng, den tabben tar jag på mig. Det är hårt motstånd men jag tror vi kan få en bra position. Det blir en försiktig resa invändigt och jag är nöjd med fina pengar. Det blir järnskor fram och aluminium bak, säger Gunnar Eggen. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

8 Heartbreaker V.S. 32

4 Broadway Appolo 21

5 Juvels Boy 8

1 Clemenza Am 28

6 Valokaja Hindø 2

2 Evil Enok M.E. 4

3 Photo Va Bene 3

7 Love Voice 2

9 El Toro B.R. 1

 

V75-2, Stolopp, 2 140 m, volt

1 Global Supremacy (Eirik Høitomt) har blivit behandlad efter senaste starten. Känns fin i träning och det är en bra häst i grunden. Kusken får bestämma taktiken men ­hästen är snabb från start. Ska räknas med lite chans och det är min bästa chans i omgången, säger Marius Høitomt.

2 Zola Grand Cru (Kim Eriksson) känns bra och hon verkar ha tagit senaste loppet på ett bra sätt. Är hyfsad ut och hoppas vi hittar en bra position. Får försöka ta dem till slut. Är hon som senast är det en bra chans. Hoppas det går att köra barfota, säger Mikael Fellbrandt.

3 Yankee Cat (Åsbjørn Tengsareid) har sett bra ut i träning. Står sig bra i sin klass. Vi kör framåt i starten för att få en bra position. Det blir svårt att vinna men kan vi vara fyra-femma får vi vara nöjda. Inga ändringar är planerade och vi kör på som vanligt, säger Anders Lundstrøm Wolden.

4 Puisseguin (Thomas Aurell) besitter en del fart, men möter alldeles för tufft motstånd.

5 Raise Broline (Magnus Teien Gundersen) verkar allt bra med. Har fått ett bra utgångsläge och hon är snabb ut. Trivs i ­ledningen och hoppas vi kan köra där. Jag tror på chans, säger Ingemar Holm.

6 Simb Senta (Thomas Dalborg) känns bra hemma i träning men har inte riktigt levererat i loppen. Hon är kvick ut och borde hitta ner i en vettig position. Öppet lopp men jag känner mig inte slagen på förhand. Hoppas vi slipper brodd till denna start, annars inga utrustningsändringar, säger Thomas Dalborg.

7 Invicta (Kai Johansen) är i stark form och levererade ett topplopp senast när kusken attackerade tidigt. Sista varvet gick i hårt tempo och det var första starten med bike vilket slog väl ut, vi kör med samma utrustning nu. Ses som en outsider och ska med vid gardering, säger Kjetil Helgestad.

2 160 meter:

8 Dizzy Broad (Björn Goop) möter äntligen bara ston. Hon verkar vara på gång med loppen i kroppen. Får hon spara speeden så kommer hon tjäna fina pengar. Ett bra skrällbud om det skulle maxklaffa. Inga ändringar planerade, säger Anton Sverre hos Goop.

9 N.Y. Diamond In The Sky (Frode Hamre) håller bra form och har gått fina lopp på slutet. Har suttit fast lite mot bra hästar. Det blir svårt att vinna från det här utgångsläget. Är hon trea-fyra får jag vara nöjd. Inga ändringar är planerade, säger Frode Hamre.

10 Patricia Hastrup (Lars Anvar Kolle) är en bra häst som börjar bli till åren. På pappret ser det bra ut och står sig bra mot de norska hästarna. Voltstart passar bra men distansen kan vara lite minus. Ska gå på rulle och speeda till slut. Måste stämma lite på vägen men är en av dem som kan vinna. Barfota om banan tillåter, säger Jens ­Kristian Brenne.

11 Starfish And Coffee (Hans Wilhelm Storås) håller fin form men möter bra hästar. Får gå i ryggar så kör vi till slut. Är endast seger­aktuell vid maxklaff, men det blir svårt. Vi hoppas på en bra peng. Blir utan brodd till denna start, säger Hans Wilhelm Storås.

12 S.J.’s Victoria (Dag-Sveinung Dalen) verkar fin och tränar bra. Spåret spelar ingen roll då hon inte är så snabb ut. Vi hoppas på hårt tempo så plockar hon många till slut. Blir svårt att vinna. Hon går som vanligt, säger Bjørn Larsen. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

5 Raise Broline 15

2 Zola Grand Cru 34

8 Dizzy Broad 13

10 Patricia Hastrup 19

6 Simb Senta 4

1 Global Supremacy 4

3 Yankee Cat 4

9 N.Y. Diamond In the Sky 4

12 S.J.’s Victoria 1

4 Puisseguin 1

7 Invicta 1

11 Starfish And Coffee 1

 

V75-3, Klass II, 2 140 m, auto

1 Glazier’s Support (Åsbjørn Tengsareid) har gjort två fina lopp i rad. Hästen känns bra och härifrån får vi ett fint smyglopp. Kan vara med där framme om det stämmer. En outsiderchans. Inga ändringar, säger Anders Lundstrøm Wolden.

2 Velasquez Gar (Jim Oscarsson) är jag nöjd med, men svårbedömt på förhand då jag ­inte vet något om motståndet. Söker en bra position i starten och lär hamna i mitten av fältet. Eventuellt blir det barfota men det beror på banan, säger Jim Oscarsson.

3 A Winner (Kai Johansen) är en bra häst i grunden. På Åby för två starter sedan var hon sjuk så den starten är bara att glömma. Var bra senast och borde vara ännu bättre nu. Möter några bra, men stämmer det under vägen med tempo och positioner är han med där framme. En platschans, säger Kai Johansen.

4 Quite Cool Classic (Dag-Sveinung ­Dalen) var bra i den senaste starten och har fin form. Är snabb ut och vi får ladda från start. Möter lite tuffare hästar nu men kan vara värd en gardering om man tar med fyra-fem hästar. Hon går med skor som vanligt, säger Trond Anderssen.

5 Manofthematch (Björn Goop) STARTAR EJ

6 Floris Baldwin (Kristian Malmin) har gått riktigt bra i de senaste starterna och känns fortsatt fin. Har en bra distans nu och ­hästen tål ett tufft upplägg. Jag tycker det är min bästa chans i omgången. Troligen blir det barfota runt om för första gången, säger Trond Anderssen.

7 Normandie Royal (Frode Hamre) tränar fint och håller bra form. Blev ett tråkigt utgångsläge. Vi får försöka hitta ner i banan och sedan avslutar han starkt. Senast var det första barfota och går så igen om banan tillåter. Det är min bästa chans i omgången, säger Frode Hamre.

8 Djorkaeff Sisu (Ulf Ohlsson) fick sämsta tänkbara utgångsläge nu. Tycker ändå ­inte han ska räknas bort, skulle det gå fort där framme så kommer han fälla många till slut. Det långa upploppet på Momarken gynnar honom. Vi testar ett norskt huvudlag, det har han svarat bra på hemma i träning, säger Svante Båth.

9 Don Vince (Erlend Rennesvik) har varit ifrån en lång tid men har fått ett lopp i kroppen. Var bra senast som tvåa och ­förväntar mig att han ska vara ännu bättre nu. Han går bra bakifrån och jag tror han är med där framme. En outsider. Inga ändringar är planerade, säger Karoline Krogh-Hanssen.

10 Dream Builder (Eirik Høitomt) är bra och har visat bra form på slutet. Har blivit behandlad i knäna efter senaste starten och ska vara bättre nu. Går bra i ryggar och vi hoppas på tempo. Gynnas av långt upplopp. Hoppas på en bra peng, säger Renate Aarlie.

11 Doris Palema (Kim Eriksson) har fått ett tråkigt spår vilket inte är roligt. Hon känns jättefin i träningen och jag tycker hon gjorde ett bra lopp på Solvalla senast från liknande läge. Vi ändrar inget i utrustningen förutom att plocka av skorna om banan blir bra, säger Felicia Molin hos Sofia Aronsson.

12 Mr. Picasso (Vidar Hop) står tufft till med ett svårt utgångsläge. Formen är det inget fel på och var väldigt bra senast. Vi smyger med och kör till slut. Klaffar det på vägen är han med där framme. Inga ändringar är planerade, säger Bjørn Andresen 

Rank och V75-procent

RANK ATG

8 Djorkaeff Sisu 7

2 Velasquez Gar 16

7 Normandie Royal 21

6 Floris Baldwin 18

3 A Winner 2

9 Don Vince 7

4 Quite Cool Classic 5

12 Mr Picasso 1

11 Doris Palema 2

1 Glazier’s Support 3

10 Dream Builder 3

 

V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt

1 Philip Lyn (Anders Andersen) har slitit med en infektion efter byte av hö. Nu är vi på gång igen och han har tänt till. Är bäst i ledningen och jag är positiv. Han går med vanlig sulky igen. Skor runt om, säger Anders Andersen.

2 B.B. Terje T. (Geir Gudmestad) har gått bra på slutet och känns fortsatt fin. Bra utgångsläge så vi hoppas på en fin position. Motståndet är tufft men han är bra själv. Har chans om det stämmer lite och han går som vanligt, säger Geir Gudmestad.

3 Lille Jim (Jan Martin Bjerring) ser väldigt fin ut och är i sitt livs form. Möter några bra men jag tror på min häst. Hoppas vi hamnar bra till i andraspår, då är han med och gör upp om det. Inga ändringar, säger Jan Martin Bjerring.

4 Lykkje Borka (Bjørn Steinseth) känns fin och allt verkar bra. Det är ett jämnt lopp och positioner avgör. Kan vinna om det stämmer på vägen. Barfota vid bana, säger Bjørn Steinseth.

5 Kolnes Kjell (Lars Anvar Kolle) drog vi skorna på senast, det blev fel då han blev för lätt i balansen på den krävande banan. Hoppas han kommer till ledningen tidigt, då växer han en klass. Ska med tidigt på kupongen. Skor och norskt huvudlag med hål i, säger Jenny Thygesen.

6 Will Prinsen (Åsbjørn Tengsareid) var inte som bäst i Frankrike, vet inte om det var den långa resan som var orsaken. Ser bra ut i träningen. Är en tuffing och jag tror han gör upp om segern. Troligen kör vi barfota bak, säger Anders Lundstrøm Wolden.

7 Torpa Nicklas (Odd Arne Sagholen) har gått bra på slutet och har fin form. Snabb ut och tror han tar ledningen. Sen får vi se hur loppet blir, men släpper inte till vem som helst. Kanske svårt att vinna men plockar man med några ska han räknas, säger Odd Arne Sagholen.

8 Wik Emil (Geir Flåten) har inte fått utdelning på sin fina form. Är värd uppmärksamhet men måste få rätt resa, säger Geir Flåten.

9 Odins Eld (Eirik Høitomt) känns jättefin för dagen. Har hög kapacitet men är lite osäker. Vaknar han på rätt sida och vill tävla kan han överraska. Skor, säger Iselin Sundberg.

2 160 meter:

10 Flex (Nathalie Blom) känns bra i träning. Tycker jag har den bästa hästen i fältet men härifrån blir det defensivt upplägg. Spåret är bra och på pappret ser det ut som en bra uppgift. Men måste lösa sig, säger Nathalie Blom.

11 Myhreng Jerker (Olav Mikkelborg) känns fin och allt ser bra ut. Formen är på väg uppåt. Det är några bra emot men jag tycker han ska ha en bra chans. Han går utan skor om banan tillåter, säger Olav Mikkelborg.

12 Lex Lodney (Ole Johan Østre) har uppåtgående form. Står bra inne i loppet och skulle det bli körning kommer han till slut. En platschans. Skor, säger Gjermund Gravdal.

13 Sjö Odin (Anders Högberg) känns jättefin. Har mött väldigt tuffa hästar och är kapabel. Går med i ryggar och speedar sista 200-300. Ska inte glömmas om man tar med några. Bakskor vid bana, säger Anders Högberg.

14 Vesle Sjur (Dag-Sveinung Dalen) gick intervaller i träning och var fin och har bevisat att formen finns där. Bland de tre är jag nöjd, säger Marita H Tangen Svindland.

2 180 meter:

15 Myr Faksen (Vidar Hop) håller väldigt fin form. Ett tufft lopp och blir svårt att vinna. Hoppas på hårt tempo, då plockar vi många till slut, säger Tone Merete Pettersen. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Lykkje Borka 12

15 Myr Faksen 21

2 B.B. Terje T. 14

6 Will Prinsen 5

3 Lille Jim 15

10 Flex 10

11 Myhreng Jerker 9

8 Wik Emil 3

5 Kolnes Kjell 3

1 Philip Lyn 2

7 Torpa Nicklas 2

12 Lex Lodney 1

14 Vesle Sjur 2

13 Sjö Odin 1

9 Odins Eld 1

 

V75-5, Klass I, 2 140 m, auto

1 Clint Classic (Kristian Malmin) känns bra och har fin form. Var väldigt bra i den senaste starten mot tuffa hästar. Står bra till och är snabb ut. Tycker han ska streckas om man tar med två-tre stycken. Har jämngoda hästar i loppet, även om Clint Classic kanske är den hetaste chansen. Går optimalt barfota och jänkarvagn, säger Trond Anderssen.

2 Allaway G.T. (Erlend Rennesvik) har ­varit väldigt bra på slutet. Duger bra i klassen men det är några bra emot. Söker bra position i starten. Kan vinna om det stämmer under vägen. Planerar barfota fram och jänkarvagn, säger Anders Lundstrøm Wolden.

3 Rainbow Bonanza (Gunnar Austevoll) känns bra och är i fin form. Är väldigt snabb ut och kommer ta hand om ledningen. Jag tror han kör i ledningen men det får ­kusken avgöra. Det är långt upplopp och risken finns att någon kommer utifrån. Står sig bra mot de norska och ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Kristian Skullerud.

4 Farouk B.R. (Björn Goop) var grymt bra senast och gjorde karriärens bästa prestation. Tussarna rycktes inte och det fanns krafter kvar, det var en sexstjärnig insats. Gör han om en liknande prestation denna gång så får de andra vara bra för att slå honom. Han är riktigt på gång. Det finns ett litet orosmoln och det är kurvorna på Momarken, men jag tror han löser det. Inga ändringar, säger Anton Sverre, i Stall Björn Goop.

5 Gute Band (Johan Untersteiner) känns bra och formen är det inget fel på. Gick bra i lördags på V75 och jag tror på en ny fin insats. Inga ändringar är planerade förutom om det skulle krävas skor. Men det har ingen större betydelse, säger Johan Untersteiner.

6 Kick Off Classic (Dag-Sveinung Dalen) gick bra senast och känns fin för dagen.
Gäller att hitta ner i bra ryggar och försöka ta dem till slut. Kan avsluta riktigt vasst sista biten. Vi kör med optimal balans barfota runt om, säger Trond Anderssen.

7 Den of Warlock (Jörgen Sjunnesson) håller fin form och känns ännu bättre nu. Har fått ett iskallt spår men duger bra i klassen. Har ingen koll på motståndet men jag tror på en bra insats, kan avsluta starkt. Kommer gå med skor, säger Marcus Lindgren.

8 Bonnies Celebrity (Kevin Oscarsson) STARTAR EJ

9 Kicking Classic (Vidar Hop) är jämn och säker och går alltid bra. Känns fin i träning. Skulle det bli hårt tempo på vägen kan han slå till. Skor, säger Trond Anderssen.

10 Promo Kemp (Frode Hamre) håller fin form. Vann senast på ett bra sätt. Möter nu tuffare motstånd och står hårt till i loppet. Tror inte på någon seger men stämmer det lite kan han nog vara trea-fyra. Han går som vanligt, säger Frode Hamre.

11 Extra Fudge (Ulf Ohlsson) är jättefin i ordning, bakspåret drar ner chanserna men skulle det klaffa så tror jag han är med dem. Han går som senast, säger Timo Nurmos.

12 Code Bon (Magnus Teien Gundersen) är i bra form och har vunnit väldigt lätt i de tre senaste starterna. Har fått ett dåligt spår och det blir inte lätt. Skulle det lösa sig kan han vinna och jag känner mig inte slagen på förhand. Kommer gå som vanligt, säger Geir Vegard Gundersen. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Farouk B.R. 54

5 Gute Band 11

12 Code Bon 10

11 Extra Fudge 12

2 Allaway G.T. 2

3 Rainbow Bonanza 2

7 Den of Warlock 2

10 Promo Kemp 5

1 Clint Classic 1

6 Kick Of Classic 0

9 Kicking Classic 0

 

V75-6, Guld, 1 640 m, auto

1 Bruno Di Quattro (Frode Hamre) var bra näst senast och ser bra ut för dagen. Är ­inte så snabb ut och hamnar kanske tredje invändigt. Några bra emot och får svårt att vinna. Kan vara trea-fyra om det stämmer på vägen. Inga ändringar är planerade, säger Frode Hamre.

2 B.B.S. Sugarlight (Vidar Hop) känns fin och gick bra i ett banjobb. Har fått ett bra utgångsläge. Det blir att ladda från start, sedan är det upp till Vidar. Quick Fix och Sir Ratzeputz är bra men jag känner mig inte slagen på förhand. Tror han är med och gör upp om det. Det blir barfota bak om banan tillåter, säger Fredrik Solberg.

3 Pingus Vang (Åsbjørn Tengsareid) var dålig i den senaste starten på Åby. Har blivit behandlad i sina knän efter det och har fått en paus. Har fin inställning och är han tillbaka i gammalt slag är det en platschans men att vinna blir svårt. Inga ändringar är planerade, säger Sigbjørn Kolnes.

4 Pebbe Simoni (Erlend Rennesvik) känns bra men går upp i klass och möter några som är för bra. Han kan avsluta bra och det är ett långt upplopp på Momarken. Det blir tufft att vinna men vi hoppas på en bra peng. Vi ändrar inget och han går som vanligt, säger Karoline Krogh-Hanssen.

5 Thai Broadway (Gunnar Austevoll) ser allt bra ut i träning med. Har inte varit som bäst på slutet och möter tuffare emot nu. ­Barfota är ett stort plus. Outsider om det fungerar, säger Anders Lundstrøm Wolden.

6 Quick Fix (Lutfi Kolgjini) gick väldigt bra som tvåa senast. Har också, precis som Clemenza Am, varit ifrån ett tag innan senast och bör också ha blivit bättre med det ­loppet. Inför den starten var han väldigt lätt jobbad. Tycker inte det är en så blodig Gulddivision, så visst ska han räknas i det här loppet. Jag kommer göra vissa utrustningsändringar på honom, men det får jag återkomma om i min krönika i morgon, säger Lutfi Kolgjini.

7 Rocky Winner (Peter Ingves) fick spår långt ut, han var jättebra vid segern senast. Han hade inte tränat hårt inför det loppet och vi trodde det saknades lopp i kroppen. Det viktigaste för honom är att han är glad och löpsugen, då är han bra. Vi får ladda lite och komma ner i en bra position. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson.

8 Harry Haythrow (Johan Untersteiner) var riktigt fin i det senaste jobbet. Känns bra och är uppåt i form. Kanske behöver något lopp till i kroppen. Spåret är dåligt och det blir svårt att vinna. Kan knipa en plats om det klaffar i loppet. Skor skulle vara ett minus och vi kör barfota om banan tillåter det, säger Johnny Johansson.

9 Rafolo (Eirik Høitomt) är en fin häst som alltid gör det bra. Vi har fått ett bra spår och får smyga med. Det blir tufft att vinna och kan nog vara fyra-femma om det skulle ­klaffa under loppet. Inga ändringar är planerade och han går som vanligt. Pingus Vang känns som den hetare av våra hästar, säger Sigbjørn Kolnes.

10 Sir Ratzeputz (Björn Goop) tränar ­väldigt bra och känns jättefin. Bakspåret är ­både bra och dåligt, skulle de köra i början så kommer han plocka många till slut. Inga ändringar, säger Timo Nurmos. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

10 Sir Ratzeputz 31

2 B.B.S. Sugarlight 43

7 Rocky Winner 6

6 Quick Fix 11

3 Pingus Vang 2

5 Thai Broadway 2

4 Pebbe Simoni 1

1 Bruno Di Quattro 2

8 Harry Haythrow 1

9 Rafolo 1

 

V75-7, Brons, 2 640 m, auto

1 Stormbringer G.R. (Kristian Malmin) har väldigt fin form och vi har fått ett bra utgångs­läge. Möter några som kanske är för bra, så det blir tufft att vinna. En platschans är mer realistiskt. Inga ändringar planerade, säger Trond Anderssen.

2 Wingait C.H. (Kevin Oscarsson) gick fullt godkänt senast. Glänser aldrig i träningen men känns som han ska. Vi fick ett bra spår men möter bra hästar och jag tror inte toppformen sitter där. På en bra dag gör han alltid bra prestationer. Kommer gå med skor sen får vi se på vädret om det blir greppskor eller brodd, går bra oavsett, säger Kevin Oscarsson.

3 Elite B.R. (Vidar Hop) verkar allt bra med och formen är bra. Har ett bra läge men att vinna blir svårt. En platschans i första hand. Svårt att ranka våra hästar vem som har bäst segerchans. Inga utrustningsändringar är planerade, säger Marius Høitomt.

4 Pastore Bob (Johan Untersteiner) vann på ett bra sätt i senaste starten. Känns fin och jag tror på en bra insats igen. Längre distans nu men har visat att han klarar av det. Eventuellt blir det jänkarvagn på. Går bra även om det skulle krävas skor, säger Johan Untersteiner.

5 Coffie U.N.G. (Kim Moberg) var bra ­senast och gick bra till slut. Han möter några bra men skulle det bli överpace så fäller han många. Det långa upploppet gynnar honom också. Inga ändringar, säger Svante Båth.

6 Rushmore Face (Lutfi Kolgjini) var ­inte helt perfekt i den näst senaste starten, då han hade dåliga blodvärden. I den senaste starten var han helt återställd. Etta då men bromsade lite för fotograferna. Han känns fantastiskt fin i jobben och distansen är perfekt. Återkommer om utrustningsändringar i min krönika i morgon, säger Lutfi Kolgjini.

7 Gary Hoist (Kai Johansen) kommer från två imponerande lopp och är i topp på formkurvan.Jag har stor respekt för motståndet. Kan vara bland de fem främsta i loppet. Inga ändringar, säger Kari Anne Knutsen.

8 Speedmeister (Jørn Morten Kvikstad) har fått ett dåligt spår igen och måste ha tur härifrån. Formen är fortsatt bra och han ­spurtar fint om han får hänga med i ryggar. Ett jämnt, hårt tempo skulle vara en klar fördel och då tror jag han tar en fin placering, men det blir svårt att vinna härifrån. Går med öppet huvudlag och utan skor bak om banan tillåter, säger Evy Marie Brinch.

9 Thai Profit (Eirik Høitomt) gick bra ­senast och känns fin i träningen. Formen är bra. Kanske blir svårt att vinna, platschans känns mer realistiskt. Inga ändringar är planerade, säger Marius Høitomt.

10 Antonio Trot (Ulf Ohlsson) känns stark och går framåt med loppet i kroppen. Lång distans är en fördel och jag hade gärna velat att det var ännu längre distans. Har han lite flyt med positioner är han med där framme. Inga ändringar, säger Timo Nurmos.

11 Conrads Wilhelm (Kristian Lindberg) känns bra i träning. Har gjort tre bra lopp på raken i enklare sällskap. Det är tuffare emot nu men gör säkert ett bra lopp igen. Är nog lite kort i rocken. Inga ändringar planerade och han går som vanligt, säger Kristian Lindberg.

12 Monfalcone (Tom Horpestad) har ­startat i ett lopp i år och hade ingen fart i benen. Behöver visa mer nu. Har tränats tungt i vinter men kan säkert behöva ytterligare ett par lopp i kroppen innan formen sitter där. Vi tar det lugnt från start och ser vad han kan till slut. Är han trea-fyra får vi vara nöjda. Troligen jänkarvagn och barfota bak om banan tillåter, säger Tom Horpestad. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

10 Antonio Trot 33

4 Pastore Bob 33

6 Rushmore Face 16

3 Elite B.R. 5

2 Wingait C.H. 3

5 Coffie U.N.G. 3

11 Conrads Wilhelm 2

9 Thai Profit 1

12 Monfalcone 1

1 Stormbringer G.R. 1

7 Gary Hoist 1

8 Speedmeister 0 

Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 4 704 rader/2 352 kronor. ATG = V75-procent.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen
V75 flyttar den här lördagen till vårt grannland i väst, Norge. En spelvärd och intressant omgång väntar på Momarken. De givna spikarna lyser med sin frånvaro på Momarken, och många spelare lär hamna på flera olika spikar. Mitt val landar på en trolig spik, och en mycket rolig. Om vi börjar med den troliga spiken är det 10 Antonio Trot ­(V75-7). Ställs visserligen mot ett par bra konkurrenter, men tror att han är huvudet högre och bara vinner.

Lekande lätt i comebacken
Han vann lekande lätt i comebacken senast och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Ulf Ohlsson, som leder V75-ligan, kör offensivt och sedan bör ekipaget bara vinna. Den roliga spiken är 4 Lykkje Borka (V75-4), jag blev kär i henne när jag såg senaste insatsen och är hon lika bra igen så blir hon inte lätt att tass med.

I ett öppet lopp där många lär strecka hej vilt, känns det helt rätt att ta ställning. Flera favoriter känns sårbara, det känns kittlande och jag blir inte ett dugg överraskad om utdelningen skjuter rejält i höjden. Det finns flera guldkorn, några är 8 Djorkaeff Sisu (V75-3) och 6 Simb Senta (V75-2) – glöm inte dessa!

Spetsstriden
V75-1: 1 Clemenza Am är kvick, men Kolgjini släppte senast och gör det nog nu också. 4 Broadway Appolo kan öppna snabbt, och nu är det läge för att gasa. 4 tidigt till tät.

V75-2: Kliver 5 Raise Broline iväg felfritt är det bra chans på tidig ledning. 6 utmanar.

V75-3: 1 Glazier’s Support och 4 Quite Cool Classic om ledningen, men bägge lär vara intresserade av en bra rygg. Frode Hamre lär vara offensiv med 7 Normandie Royal.

V75-4: 1 Philip Lyn, 5 Kolnes Kjell och 7 Torpa Nicklas gör upp i spetsstriden.

V75-5: 1 Clint Classic och 3 Rainbow Bonanza gör upp om ledningen i ett första skede, den som sedan är först fram av 4 Farouk B.R. och 5 Gute Band lär få överta.

V75-6: 2 B.B.S. Sugarlight missar inte ledningen, även om 6 Quick Fix lär försöka.

V75-7: 1 Stormbringer G.R. är mycket startsnabb, men lär knappast köras i tät. 4 Pastore Bob och 6 Rushmore Face lär köras offensivt, favorit på att 4 är först fram.

Galoppvarning
V75-1: 9 El Toro B.R. har galopperat i fyra av de fem senaste starterna. Har hög galopprocent.

V75-2: 5 Raise Broline har tidigare haft vissa problem i aktionen, men har stabiliserat sig.

V75-3: 2 Velasquez Gar hade tidigare väldiga aktionsproblem, men det blir allt bättre.

V75-4: 5 Kolnes Kjell, 6 Will Prinsen och 9 Odins Eld är samtliga väldigt galoppbenägna.

V75-5: Ingen av de tolv hästarna har visat ­några direkta osäkra tendenser, det ska väl vara 2 Alla­way G.T. och 4 Farouk B.R. som haft vissa bekymmer i ingången till första sväng vid laddning.

V75-6: 6 Quick Fix är den ende av de tio hästarna som har en galopp på de fem senaste starterna.

V75-7: 6 Rushmore Face har varit stabil på slutet, men har tidigare kunnat galoppera till slut.

Tänk på att ...
... man inte får använda körspö i Norge, vissa hästar påverkas inte alls av det, medan andra påverkas desto mer av det.

... upploppet på Momarken mäter hela 240 meter, vilket gör att de flesta brukar få chansen.

... Norge alltid brukar knipa ett par segrar vid sådana här tävlingsdagar. Lär göra det nu med.

... norska voltstartsystemet är annorlunda, de fyra innersta spåren vänder medsols, medan hästarna 5, 6 och 7 vänder motsols och har springspår.

... 12 Code Bon (V75-5) har lottats till iskallt utgångsläge, men hästen hyllas stort i Norge.

Spiken
10 Antonio Trot (V75-7) möter ett par bra konkurrenter, men jag bedömer honom som ännu bättre än dem. Jag tror att Ulf Ohlsson kör offensivt med Timo Nurmos häst och att ekipaget sedan bara vinner. Vann plättlätt i comebacken.

Luringen
8 Djorkaeff Sisu (V75-3) är en häst som jag gillar och han ser ut att bli härligt bortglömd i morgon. Kan han bara trilla ner i en vettig position från tråkigt utgångsläge så tror jag konkurrenterna får svårt att stå emot honom till slut. Han är bra.

Bästa spelet
4 Lykkje Borka (V75-4) var förkrossande bra senast vid seger och även om det är tuffare emot nu så tror jag han har bra segerchans. I ett annars öppet lopp är han en prisvärd spelidé. Han står bra inne i loppet och blir svårslagen.

Upplagt: 2018-03-16.

Källa: Christoffer Wickman/Sportbladet/Trav365