Din Sprit, Vin & Öl butik på nätet. OBS! Just nu Januari-Rea: Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTAR V75-JÄGERSRO LÖRDAG 13 JANUARI

V75-1, Klass I, 2 140 m 

1 Batman Godiva (Joakim Lövgren) har ­blandat och gett en del under hösten men har ­varit hyggligt stabil i två lopp nu. Vann enkelt från ledningen senast. Har en svag punkt in i ­första sväng där han har lätt för att ­galoppera. ­Klarade ut det senast och vi hoppas att han gör det igen. Håller han sig på benen ­räcker han långt i klassen. Eftersom han varit väldigt galopplysten på slutet törs man inte sticka ut hakan för långt. Felfri räcker han långt, ­säger Fredrik Pedersen hos Joakim.

2 Olle Rols (Peter Ingves) har överraskat oss ordentligt. Kanske inte kan utnyttja spåret. Svårt att säga. Jag har inte kört honom med voltstart på länge men han har blivit stabilare. Man får kanske ta en safetystart men han har visat att han kan gå till slut. Det ska nog vara en bra chans. Möter bättre och bättre hästar hela tiden men han är bra själv också. Har en bra inställning, säger Peter.

3 Defy Anything (Flemming Jensen) är bra för klassen. Bör hamna bra till. Ska räknas.

4 Uptothe Chapel (Örjan Kihlström) är tvärt­emot Batman en riktig tävlingsmaskin. Han håller sig på benen allt som oftast. Fjärdespåret var inte optimalt. Han är stor och ­lite klumpig. Risk att det blir tappstart. Han har visat fantastisk form vid de tre senaste ­segrarna. Ingenting tyder på att det ska ­vara sämre nu. Kan bli svår att stå emot till slut för de flesta, säger Fredrik Pedersen.

5 Count Response (Peter Untersteiner) är voltstart inga problem för. Fick vinna ett ganska billigt lopp på Lunden senast men hade tillägg och gjorde det bra. Man kan inte ­klaga på hästen eller formen. Men ett tufft lopp, säger Henriette Larsen i Peters stall.

6 Gomez (Kevin Oscarsson) verkar allt okej med. Gick normala intervaller i tisdags och allt är som det ska. Inga konstigheter. Känns som vanligt. Spåret kan bli bra. Han är rätt så hygglig ut. Peppar, peppar har han skött sig hittills. Gäller att vi får en bra start. Jag har respekt för dem, säger Dan Widegren.

7 Toddler (Conrad Lugauer) är fin. Gjorde det riktigt bra i debuten och ska vara ännu bättre nu med ett lopp i kroppen. Framför allt fick han ett bra läge med springspåret. Det är viktigt på V75. Vann enkelt senast med krafter kvar. Jag räknar honom som en favorit i loppet, säger Markus Waldmüller.

8 Platon Face (Lutfi Kolgjini) känns ­tipptopp i jobben. Ingenting att klaga på. Distansen kanske är lite i kortaste laget, men han måste lära sig den också. Det är ett lite dåligt läge, men det ska vi nog reda ut. Kapacitetsmässigt är han bra nog för att slåss om vinsten men spåret och distansen den här gången är inga plus får vår del, säger Ludde.

9 Zorn Brick (Ken Ecce) ska ha ett smyglopp och det får han så klart från spår nio. Han har toppform men hur långt det räcker här är svårt för mig att säga. De springer inte ifrån honom och han ska nog inte vara helt borta om det stämmer lite för oss, säger Ken.

10 Jack Bowler (Anders Zackrisson) har bra form men ett taskigt läge. Var jättenöjd med honom senast. Bara läget. Får hoppas att det blir rejäl körning där framme. Så får vi försöka ta dem till slut nu istället, säger Anders.

11 Ahsoka T.Dream (Jörgen Sjunnesson) är en nyttig dam. Knappast något för spelarna.

12 Magnificent Face (Steffan Nilsson) är i bra form. Absolut. Haft en bra form nu ett tag och känns väldigt bra. Jag är nöjd med allt utom spåret. Och motståndet. Vi ser om vi får med oss någon slant, säger Staffan.

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 Gomez 19

1 Batman Godiva 12

2 Olle Rols 29

4 Uptothe Chapel 14

7 Toddler 6

8 Platon Face 8

3 Defy Anything 4

5 Count Response 4

9 Zorn Brick 2

10 Jack Bowler 1

12 Magnificent Face 0

11 Ahsoka T.Dream 1

 

V75-2, Klass II, 1 640 m auto

1 Erwin (Stefan Söderkvist) är allt bra med efter senaste loppet. Han har känts fin i ­några lätta jobb. Det är svårt för mig att bedöma uppgiften faktiskt, för jag kan inte motståndet så himla bra. Vet inte heller hur startsnabb han är, men han har visat sig ganska kvick. Går han felfritt och slipper strul på vägen ska han kunna vara med där framme och slåss, säger Christer S A Karlsson.

2 Waffle (Örjan Kihlström) kan det inte bli bättre för än med spår två över 1 600 meter. Säkert revanschsugen efter att ha blivit ­diskad senast också. Jag tror inte att han ­kommer sitta fast den här gången. Att det är ett varv kortare tror jag inte spelar någon större roll. Hyfsad ersättare till Johan också, säger ­Sofie Ericsson hos Johan Untersteiner.

3 Copaca Banana (Kevin Oscarsson) känns fortsatt fin. Har tagit Åbyloppet på nästa tänkbara sätt faktiskt. Nöjda med läget är vi också. Vi har aldrig tryckt av honom. Med läget och den formen han är i kan han vara med bland de tre, säger Maria Rosenberg.

4 Coolkindacrazed (Peter Ingves) har jag varit väldigt nöjd med i de tre senaste starterna. Gjort starka insatser. Lite tuffare nu kanske men vi chansar. Inte blixtsnabb bakom bilen men om han får en bra position kan det bli ­fina pengar, säger Riccardo Bianchi.

5 Notre Avenue (André Eklundh) STARTAR EJ

6 Varencia (Markus Niklasson) ser bra ut. Enda nackdelen är att det är ett spår lite långt ut på vingen. Något hack för långt ut. Formen är som den ska vara. Hon har varit jäkligt bra nu, säger Mikael Johansson.

7 Global Unlimited (Kim Moberg) hade haft en tävlingspaus inför senaste starten men det märktes inte alls då han var riktigt vass till slut. Normalt ska han vara ännu bättre med loppet i kroppen och känns också riktigt uppåt i jobben. Läget är chansartat för hans del men skulle vi hitta en vettig position ­räknas han tidigt, säger Svante Båth.

8 Staro Leonardo (Joakim Lövgren) har fått tråkigt utgångsläge med åtta bakom bilen. Kapaciteten är det inget fel på. Ser jättefin ut i träningen. Har inte startat på ett tag nu och det kan tänkas att det behövs något lopp för att vara på topp. Kapacitetsmässigt räcker han långt men varken 1 600 eller spår åtta är optimalt, säger Fredrik Pedersen.

9 High Colours (Maxime Marais) är allting bra med. Om inget oförutsett inträffar är han i bra form på lördag. Blev först besviken på spåret eftersom han är startsnabb. Men om storfavoriten Erwin är startsnabb ökar chanserna betydligt. Då slipper han bli instängd. Det kan nog lösa sig, säger Leif Larsson.

10 Harri K. (Carl Johan Jepson) gick jättebra i Örebro senast. Fick ett fint lopp och ­avslutade bra också. Det var en trevlig bekantskap. Bakspåret behöver inte vara fel. Han ska gå på rulle. Vi får hoppas att han kan avsluta ­lika fint som senast och att det flyter på lite med löpningsförloppet, säger Calle.

11 Kaxi Day (Anders Zackrisson) har bra form men ett taskigt läge. Är ännu värre över 1 600. Vi får kämpa men det är svårt att vara så där väldigt optimistisk, säger Anders.

12 Ronzon Face (Tommy Karlstedt) har tränat bra efter segern. Har fått en liten tränings­period och var riktigt fin i ett banjobb i fredags. Spår tolv gör att det kan bli jobbigt men jag har en bra häst. Får köra på chans och hoppas. Blir det inget tempo får vi inga pengar och blir det överpace hoppas jag vi är med och gör upp om segern, säger Tommy.

Rank och V75-procent 

RANK ATG

1 Erwin 65

2 Waffle 11

6 Varencia 1

3 Copaca Banana 4

9 High Colours 0

4 Coolkindacrazed 2

10 Harri K. 3

8 Staro Leonardo 3

7 Global Unlimited 7

12 Ronzon Face 1

11 Kaxi Day 0

 

V75-3, Guld, 2 140 m auto

1 Oasis Bi (Kim Eriksson) behöver ett ­riktigt jobb och jag är inte främmande för ett offen­sivt upplägg. Vi kör ett tufft lopp här ­hemma i stället för 2 700 meter på ­Vincennes och het­luften direkt. Det var väldigt dåliga tränings­förhållanden här hemma inför Prix d’Amerique förra året. Jag tycker att Oasis känns mycket finare inför den här säsongen. Allt är bra men sedan kommer facit på lördag. Jag tror verkligen att vi kommer att få ännu en kul vecka i Paris och att vi får det trevligt även på lördag. Taktiken får Kim bestämma. Men vi får ta ett snack. Vi måste utgå ifrån att vår häst är så bra som han ­hela tiden visat och då finns det en del ­hästar i loppet som jag inte vill ha rygg på. Oasis går jättebra i ledningen. Han räcker inte mot världseliten i ledningen. Då ska han smygas. Men jag tror att han räcker i spets i svenska gulddivisionen, säger Stefan P Pettersson.

2 Olympic Kronos (Thomas Uhrberg) jagar pengar i det här sällskapet. Det är ett par hästar som han inte kan slå. Men han känns skitfin i jobben och kan säkert vara fyra eller femma på lördag, säger Lutfi Kolgjini.

3 Nappa Scar (Per Lennartsson) känns som han ska. Nu har han inte tävlat på ett tag och då kan man inte riktigt veta var formen står. I övrigt känns han fin. Han skrällde förra året när han årsdebuterade. Då trodde jag inte heller så mycket på honom. Men det var inte så länge sedan han startade. Det är två väldigt fina hästar emot. Hoppas att han kan vara med och strida om platserna bakom dem. Som trea, fyra eller så, säger Per.

4 Radieux (Lutfi Kolgjini) STARTAR EJ

5 Dreams Take Time (Peter Untersteiner) har inte startat sedan i slutet av november. Hoppade på Kalmar då. I träningen ser det bra ut. Gick ett banjobb i måndags. Kan öppna bra men möter också några bra hästar. Västerboonthenews är svårslagen för dagen och Oasis Bi ska ner till Frankrike. Han bör få pengar ändå, säger Henriette Larsen.

6 Scellino Luis (Ville Karhulahti) var lite sämre än vad vi hade förväntat oss i comebacken. Han var lite seg. Känns bra i träningen i alla fall och vi hoppas att han har gått framåt med den genomköraren. Han hade varit borta länge och man kan tycka att han borde gå framåt. Nu möter vi Oasis Bi och Västerboonthenews. De är nog lite för bra. Men han kan vara trea, fyra, säger Ville.

7 Västerboonthenews (Örjan Kihlström) känns jättefin. Pigg, glad och fin på alla sätt och vis. Han är redo att tävla igen. Det var otroligt hur bra han tog loppet senast. Var på benen redan dagen efter. Jag har glömt bort att räkna hur länge han har haft form nu ... Men det verkar hålla i sig som det ser ut. Är inte sämre på något sätt. Så då är det ­bara att starta på. Han är fantastisk. Är glad, mår bra och kan springa också. Ingen häst är oslagbar men han känns dunderfin helt enkelt. Det ser ut som en vettig chans tycker jag. Man vet inte med Oasis Bi. Han ska ­vara med i Prix d’Amerique och sådana ­hästar har man respekt för. Samtidigt har han ­inte startat sedan i oktober. Överlag ser det ut som en vettig uppgift för honom och han kommer leverera som han brukar. Känns inget sämre nu, säger Lars Brindeborg.

8 Deuxieme Picsous (Peter Ingves) får svårt att göra sig gällande från det här tråkiga utgångsläget. Eftersom motståndet är för tufft.

Rank och V75-procent

RANK ATG

1 Oasis Bi 30

7 Västerboonthenews 51

6 Scellino Luis 4

3 Nappa Scar 5

5 Dreams Take Time 5

2 Olympic Kronos 3

8 Deuxieme Picsous 1

 

V75-4, Stolopp, 2 140 m 

1 Georgia (Veijo Heiskanen) har ett perfekt läge och får en vilsam resa. Tjänar hyggliga slantar men kanske inte räcker till mot de allra bästa i loppet, säger Veijo.

2 Virtual Leg (Carl Johan Jepson) galopperade senast men det var inte hennes fel. Det blev slalom från start eftersom det var så många som galopperade. Det blev för mycket. Hon har talang och kunnande. Verkar mer mogen nu. Jag tror att hon kan vara bland de tre första, säger Jerry Riordan.

3 Flicka Kloster (André Eklundh) var blek senast. Fick ett tufft lopp. Kan bero på det. Om hon kan få en hygglig slant här får vi vara nöjda. Smyger, säger Thomas Uhrberg.

4 Vega Simoni (Nicolaj Andersen) är allt bra med. Verkar fin i jobben. Hoppas på tredje-, fjärdeplats med ett fint lopp, säger Nicolaj.

5 Hot Advice (Carlos Söderström) är ­duglig så men det är inget för vinnarspelarna. Känns jättefin i jobben nu i alla fall. Var konstigt nog dålig senast, tom varvet kvar, men vi har inte hittat något fel, säger Carlos.

6 Dorinda (Örjan Kihlström) var riktigt duktig i tisdags. Hade varit sjuk här under hösten också och ska gå framåt med den öppnaren. Det tror och hoppas vi åtminstone. Såg fin ut i måndagsjobbet och har ett bra utgångsläge. Bör räknas tidigt i det här loppet, säger Pär Pergenius i Redéns stall.

7 Gaya di Quattro (Ulf Ohlsson) är bra för klassen och kan öppna. Men når inte spets?

8 Digital Furcola (Kim Eriksson) har nyss landat hos mig. Får bedömas på gamla ­meriter. Jag har bara kört lugnt. Känns fin i de lugna jobben, säger Ola Samuelsson.

2 160 meter

9 Spring Moon (Joakim Lövgren) har inte ­visat form på väldigt länge. I första hand är det ett felfritt lopp som gäller. Hon har sprungit och feggalopperat lite på slutet. Vi ändrar på ­balansen och hoppas att hon travar nu. Får visa bättring, säger Fredrik Pedersen.

10 Viol Siem (Per Lennartsson) är i fin form och tränar fint. Vi hoppas att hon ska kunna vara med dem. Om hon får ett bra lopp kan hon ta en peng, säger Camilla Andersen.

11 Global Tendency (Stefan Söderkvist) har gjort det bra länge. Spurtade bra senast på Åby. Satt fast länge men spurtade bra på upploppet. Hon hänger med och gör det bra varenda gång. Kan få med sig fina pengar med rätt lopp, säger Henriette Larsen.

12 Kendra Silvio (Thomas Uhrberg) har en fin form nu. Kan ändå bli tufft att vinna. Men hon slog bra hästar senast. Kanske kan blanda sig i nu också, säger Thomas.

13 Melba B.T. (Kevin Oscarsson) tog på sig galoppskorna senast. Dels passade banan inte och sedan blev hon arg när Kevin tog i henne. Hon har ett jäkla humör. Aldrig roligt med tillägg eller spår fem. Med en fin resa kan hon vara med, säger Maria Rosenberg.

14 Julia af Solnäs (Peter Untersteiner) har verkligen gått framåt och har gjort det bra. Hon är säkert en bättre chans än Tendency. Räcker bra i stoloppen. Inga ändringar som jag vet om, säger Henriette Larsen.

15 Lesperanza (Peter Ingves) är i mina ögon ett toppfint sto. Senast hon var i Sverige ­hade hon behov av det loppet. Vann sedan enkelt gången efter när hon fick lov att bestämma. Det är en mycket bättre häst än vad man kan tro. Jag har stora förväntningar på henne framåt, säger Christian Lindhardt.

Rank och V75-procent 

RANK ATG

6 Dorinda 35

14 Julia af Solnäs 33

2 Virtual Leg 4

1 Georgia 3

7 Gaya di Quattro 7

4 Vega Simoni 1

8 Digital Furcola 2

11 Global Tendency 2

12 Kendra Silvio 4

13 Melba B.T. 2

15 Lesperanza 6

9 Spring Moon 1

3 Flicka Kloster 0

5 Hot Advice 0

10 Viol Siem 0

 

V75-5, Stolopp, 2 140 m auto

1 Going Diablo (Peter Ingves) passar spår ett för. Hon är startsnabb. Sedan vet jag inte riktigt hur nöjd Peter var med henne senast. Hon brukar göra det bra. Hänga med och ibland göra upp om det. Det är absolut optimalt med spår ett, säger Henriette Larsen.

2 Nancy America (Flemming Jensen) är en mycket fin häst som är van vid hårdare motstånd. Kan leda det här loppet runt om.

3 Makera (Henriette Larsen) är verkligen i toppform nu och har gjort det jättebra länge. Hon brukar vara bortglömd, men från spår tre borde vi hamna ganska långt fram från början. Tål att göra mycket själv också och ska inte glömmas bort, säger Henriette.

4 Hanna Banker (Ulf Ohlsson) gjorde en bra insats senast och är snabb ut. Bör kunna få en vilsam resa härifrån. Ett möjligt platsbud.

5 Darling Hornline (Thomas Uhrberg) ­verkar allting bra med efter senaste starten. Har ingenting att klaga på. Det är ett hyggligt spår och Thomas får prova framåt den här gången också. Hon gör vad hon ska. ­Kommer vara med där framme och jag tycker att man ska räkna henne med chans här, säger ­Tobias O Eriksson hos Helena Burman.

6 Dixi Sisu (Per Nordström) har jag legat lite lågt med i förhandstipsen. Jag tycker inte att det slår några gnistor om formen. Vill helst ge henne ett snällt smyglopp och hoppas på pengar. Men jag har ingen vinnarfeeling här. Vi försöker hitta formen först. Det var inga större skavanker efter senast men vi fixade ändå till lite. Hoppas att det var den hårda stumma banan som gjorde det. Jag tycker att hon är en klar outsider men vi inriktar oss på fina pengar i första hand, säger Per.

7 Get on Up (Per Lennartsson) är knappast något för spelarna från det här utgångs­läget. Om en slant kan räddas är det stort.

8 Silver Annie (Stefan Söderkvist) är allt bra med så här långt. Det har varit lite ­svårare att träna, men så är det den här årstiden. Hon har gått sina vanliga jobb och känns jättefin. Hade vi fått ett bättre spår hade det varit trevligare. Vi får hoppas att vi hittar ned. Positionerna avgör men hon är med och krigar. I och med spåret får man lägga ner seger­förhoppningarna. Trea, fyra, femma krigar hon om i alla fall. Det tycker jag absolut. Hoppas på flax, säger Robert Andersson.

9 Part Two (Veijo Heiskanen) fattas det lite i formen på. Jag får smyga och jaga de sista pengarna. För tillfället duger hon inte till mot de här hästarna. Ligger lågt, säger Veijo.

10 Ultimate Wine (Jörgen Sjunnesson) var helt okej på Kalmar senast. Fick öppna tufft och blev lite trött på slutet. Hon håller stilen. Så får vi se, säger Henriette Larsen.

11 Kash Brodda (Peter Untersteiner) hamnade illa på det i finalen på Solvalla från ett dåligt spår. Kom aldrig riktigt in i loppet då. Hon är en bra häst. Borde kunna vara med och slåss om det. Normalt är hon förstahäst av våra fyra. Hon har slagit de andra och har bra kapacitet. Klart att det måste lösa sig lite härifrån, säger Henriette Larsen.

12 Volontary Simplcty (Örjan Kihlström) känns kanonfin. Men det är så klart totalt omöjligt från tolfte. Det var taskigt. Från det här läget är man nöjd med en peng. Svårt att tro på mer, säger Marcus Jönsson.

Rank och V75-procent 

RANK ATG

5 Darling Hornline 17

11 Kash Brodda 20

2 Nancy America 38

3 Makera 3

1 Going Diablo 2

4 Hanna Banker 7

6 Dixi Sisu 4

8 Silver Annie 3

12 Volontary Simplcty 2

10 Ultimate Wine 1

9 Part Two 1

7 Get on Up 1

 

V75-6, Silver, 1 640 m auto

1 Pajas Face (Örjan Kihlström) blir det spets och slut, hämta ut för nu. Det är i alla fall planen härifrån skidliften på semestern. Han hade mycket sparat senast när han aldrig fick chansen. Jag är helt klart hoppfull nu inför lördagens uppgift, säger Lars I Nilsson.

2 Augustus F. (Stefan Söderkvist) är det ett perfekt spår för på en perfekt distans. Så det är bara att gasa framåt. Jag tror att han ska vara lite vassare den här gången än senast. Med det loppet i kroppen. Han ska räknas i striden tycker jag, säger Tobias O Eriksson.

3 Megamuscle (Peter Untersteiner) ­gjorde ett jättefint lopp i comebackdebuten. Vi var jättenöjda med honom. Det gick jättefort det första varvet. Han är fortfarande svårbedömd kan jag tycka. Hästen har inte startat så mycket för oss heller. Så jag har svårt att värdera chansen, säger Sofie Ericsson.

4 Trinity Lux (Wilhelm Paal) fick ett bra nummer. Tränar väldigt bra. Jag ser honom bland de tre bästa. Kanske inte kan ta ledningen men får ändå en bra position, säger Wim.

5 Master Crowe (Peter Ingves) satt jag fast med senast. Petri visste inte riktigt hur formen var och det blev tredje invändigt. Kom i mål med krafter kvar. Medel från start. Får försöka komma ner någonstans. Med klaff kan han vinna men det är tufft i de där loppen och då måste det klaffa, säger Peter.

6 Shogun D.K. (Mikael Pilenberg) är jättefin i träning fortfarande. Körde ett rakbanejobb i onsdags och det var väldigt bra faktiskt. Han öppnar bäst från fyra, fem, sex. Är inte helt missnöjd med läget. Jag tror på min häst. Det gör jag. Blir offensivt, säger Mikael.

7 Clemenza Am (Lutfi Kolgjini) känns jättefin i jobben. Han fick spår lite för långt ut för att jag ska tro på någon riktigt bra chans för honom. Om vi skulle ha tur på vägen är det klart att det kan gå. Det är en bra häst och det var inte länge sedan han var nära att slå Bird Parker, säger Ludde.

8 Hank von Håleryd (Kevin Oscarsson) var positiv senast och är på väg uppåt i form. Känns fin i träning men känns också bort­lottad. Det ska bli mycket stolpe in för att vi ska komma till härifrån. Jag måste tyvärr ­ligga lite lågt den här gången. Hade i underkant 11 sista varvet på honom senast och det var full fart över mål. Så formen är på väg åt rätt håll, säger Patrik Karlsson.

9 Mr Lindy (Veijo Heiskanen) är formen uppåt på. Gick bra efter lång vila och har tränat mycket bra efteråt. Kan vara en liten platsfidus åtminstone. Jag tror att vi har rätt så snabba startryggar och han är snabb. Då ska vi få en fin resa. Är på gång och hänger med bra. Värd en varning, säger Veijo.

10 Fantasy River (Kim Eriksson) är det bra form på. Det finns inga vettiga lopp, därför testar vi nu när det är på hemmaplan. Det är första gången hon möter på hingstarna i silverdivisionen. Jag har svårt att sätta in henne i loppet. Hon smyger med härifrån. Så får vi se vad det blir, säger Ola Samuelsson.

11 Västerbo Exact (Thomas Uhrberg) verkar allt bra med. Jag är nöjd, han gick på rakbanan i Halmstad i lördags och kändes fin. Känns mjuk och smidig. Ingenting tyder på någon försämring. Läget är inte så roligt. Får hoppas på turen, säger Roger Persson.

12 Jairo (Joakim Lövgren) är säker och stabil. Gör kanonlopp i princip hela tiden. Blev tyvärr bortlottad den här gången. Från ett tolfte blir det svårt att hinna ända fram. Han kommer att fälla väldigt många under slutvarvet men för att han ska räcka ända fram krävs det tur, säger Fredrik Pedersen.

Rank och V75-procent 

RANK ATG

5 Master Crowe 25

1 Pajas Face 12

4 Trinity Lux 9

11 Västerbo Exact 12

12 Jairo 11

2 Augustus F. 16

9 Mr Lindy 3

10 Fantasy River 2

7 Clemenza Am 3

6 Shogun D.K. 2

3 Megamuscle 3

8 Hank von Håleryd 1

 

V75-7, Brons, 2 640 m auto 

1 Mack Dragan (Carl Johan Jepson) var jättefin senast. Gör bra lopp hela tiden. Kändes bra också. Rapporten från senaste jobbet var inte heller negativ. Fick ett bra läge också. Så det är klart att vi har förhoppningar. Han är kvick i benen. Om han inte håller upp ledningen kommer han att få ett bra lopp i alla fall. Men han är inte lätt att ta en längd på. Han är riktigt bra och med honom känner man sig aldrig slagen, säger Calle.

2 The True F. (Stefan Söderkvist) har också ett bra spår. Det är bara att försöka framåt. Sedan får man se vad som händer och vad alla andra hittar på. Han ska räknas också. Gjorde det ändå bra senast. Tror nog lite mer på Augustus, säger Tobias O Eriksson.

3 Shelby Glide (Per Lennartsson) verkar allt normalt med. Distansen är en fördel men han kan inte utnyttja spåret. Möter några för bra också. Jag är nöjd om han kan vara trea eller fyra här, säger Marcus Lindgren.

4 Pharaon Face (Lutfi Kolgjini) kändes ­mycket bra i intervallerna i tisdags. Möter ­emellertid någon riktigt bra häst. Han är säkert med där framme ändå. Om man garderar kan han vara aktuell. Om favoriterna kör mot varandra så kanske, säger Ludde.

5 Belong Life (Hanna Lähdekorpi) verkar allt bra med. Jag tror att formen är bra. Kändes bra senast och gick i mål med krafter kvar. Nu är det tyvärr tufft emot. Vi får se hur långt det räcker. Hoppas att de andra kör tufft ­hela vägen. Det skulle så klart gynna min häst. Vi försöker komma ner någonstans från ­början. Så får vi se sedan, säger Hanna.

6 Niky Flax (Örjan Kihlström) var Johan nöjd med senast. Det är ingen riktigt sprinter så. 2 640 nu är bara ett plus. Om han bara är lika vass som innan så är han bra. Möter sådana hästar som man inte bara kan sträcka ut hakan mot men man kanske inte ska nonchalera honom heller. Det tycker jag inte. Värd ett streck, säger Sofie Ericsson.

7 Staro Ivy League (Peter Untersteiner) gick strålande senast. Verkar hålla formen och kommer säkert göra ett bra lopp igen. Han verkar gilla den långa distansen och klarar att göra jobb själv. Med tanke på formen kan han vara med, säger Henriette Larsen.

8 Juan (Peter Ingves) har överraskat mig hela tiden och gjort jäkligt fina lopp. Har spår åtta nu och är inte så jäkla kvick iväg heller. Kommer hamna långt bak och då får jag hoppas att det blir ett jäkla tempo där framme. Då kanske vi kan komma in i matchen till slut. Går inte att räkna bort, säger Peter.

9 Louie Brodde (Kim Moberg) var jag helnöjd med senast och det känns även i jobben efteråt som att toppformen håller i sig. Motståndet här är dock stentufft och från det här läget gäller det att smyga. Det blir svårt att vinna men med rätt resa kan han vara en platsfidus, säger Svante Båth.

10 Trot Kronos (Veijo Heiskanen) tränar starkt och bra. Lite missgynnad av att gå med skor men gick ändå rätt så hyggligt med det på Halmstad. Slaget är inte helt förlorat. Om det blir tempo på loppet och de värsta strider mot varandra är det möjligt. Jag tycker att han alltid har segerchans när han startar i sin ordinarie klass, säger Veijo.

11 Qahar Q.C. (Ulf Ohlsson) gick ett jobb i måndags och känns som om han håller formen. Det är inte bara att åka ner och ­hämta ­några priser här inte. Distansen är en klar fördel men det finns motstånd ändå. Vi har ingen­ting att klaga på. Resan ner är lång, men vi tror att han ska klara den. Vi är förhoppningsfulla, säger Catarina Lundström.

12 Akermann (Thomas Uhrberg) STARTAR EJ

Rank och V75-procent 

RANK ATG

1 Mack Dragan 26

6 Niky Flax 14

11 Qahar Q.C. 17

9 Louie Brodde 4

10 Trot Kronos 16

8 Juan 9

7 Staro Ivy League 5

2 The True F. 5

5 Belong Life 1

3 Shelby Glide 1

4 Pharaon Face 3

OBS! Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 10 368 rader/5 184 kronor. ATG = V75-procent.

Spetsstriden
V75-1: Givetvis försöker Batman Godiva, men han måste också sköta sig. Från springspåren laddas främst Gomez, och kanske gör också Toddler ett seriöst försök.

V75-2: Tack vare det fina startspåret har Erwin också ett stadigt grepp om tätpositionen eftersom han har visat fin kvickhet den första biten tidigare.

V75-3: Västerboonthenews körs framåt, men hoppet att ta sig förbi Oasis Bi är litet.

V75-4: Möjligt att Georgia eller Gaya di Quattro är allra snabbast den första biten men ingen av dem kommer ställa till det för Dorinda när Örjan ställer frågan.

V75-5: Normalt bör inte Going Diablo vilja svara Nancy America. Men man vet aldrig.

V75-6: Pajas Face har en plan och den är ”spets och slut – hämta ut”. Imponerar knappast på vare sig Augustus F. eller Shogun D.K. som kommer köra på ordentligt ändå.

V75-7: Det är förstås en mycket, mycket bra spetchans för Mack Dragan därifrån.

Galoppvarning
V75-1: Batman Godiva, Olle Rols, Zorn Brick.

V75-2: Varningar i tur ordning till Staro Leonardo, Varencia, Global Unlimited och Kaxi Day. Förstnämnde har hoppat i fem av de tio senaste.

V75-3: Blir trots allt en varning för Nappa Scar.

V75-4: Vega Simoni har startat fyra gånger i Sverige och har använt fel gångart i två av dem. Det är även alldeles för hög felprocent på Julia af Solnäs. Virtual Leg har använt fel gångart i fyra av de tio senaste. Även Georgia, Gaya di Quattro, Spring Moon och Melba B.T. får finna sig i att ta emot en flevarning. Kanske också Dorinda.

V75-5: Ingen större galopprisk ser ut att föreligga på förhand, men visst händer det då och då.

V75-6: Fyra fel på de tio senaste starterna för Clemenza Am och Fantasy River. För Shogun D.K., Hank von Håleryd och Västerbo Exact är siffran aningen lägre men ändå varningsbar.

V75-7: Fortfarande svårt att lita på Qahar Q.C..

Tänk på att ...
... Batman Godiva (V75-1) stortrivs på hemma-banan Jägersro. Sex starter har gett fem vinster.

... för Master Crowe (V75-6) kanske det är bättre med 2 100 meter än lördagens 1 640 meter.

... Christian Lindhardt som tränar Juan (V75-7) ligger aningen lågt med chanserna nu: ”Han har gjort det super hela säsongen, även i Sverige, men möter några på lördag som kan bli svåra att slå. Han kanske inte vinner men kan vara bland de tre”.

Spiken
Erwin (V75-2) har imponerat på konkurrenterna och premisserna har också varit på hans sida. Bränner knappast ledningen och vad ska sedan hända när han sitter där? I-n-g-e-n-t-i-n-g. Stefan Söderkvist kan dirigera loppet precis som han vill.

Luringen
Formen är ruskigt bra på Makera (V75-5) och det kan vara dags att äntligen få full utdelning. Ska komma bra på det från ett fint utgångsläge och det kan räcka för att duktiga Henriette ska få segerdefilera. Har en häst som tål att göra en del.

Bästa spelet
Mitt bästa spelförslag i onsdagstidningen till 4,98 går det inte att klaga på. The heat is on. dags för nya tag och Uptothe Chapel (V75-1) känns klart intressant. De två före i strecklistan har tjänat snabba pengar. Jag testar gärna Örjan.

Upplagt:. 2018-01-12

Källa: Martin Berg/Sportbladet/Trav365