OBS! VINGROSSEN.COM KAN JUST NU ENDAST TA EMOT ORDER FÖR AVHÄMTNING PÅ LAGRET I TYSKLAND.

Annons från Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER V75-GÄVLE LÖRDAG 19 MAJ

V75-1, Klass I, 2 640 m, auto

1 Rigel Face (Ulf Ohlsson) har sett jättefin ut i de två senaste starterna och har ­äntligen börjat sköta sig, det var nog så enkelt att han behövde något lopp i kroppen. Han ser ut att vara kraftigt på gång nu, säger Marcus Sundberg i Stefan Melanders stall.

2 Gizmo de Veluwe (Stefan Söderkvist) är allt bra med och verkar hålla formen och han har visat att han duger på V75. Har fått ett bra spår och vi får prova en bit från start. Ska räknas tidigt och är en av de som ska ­göra upp om det. Inga ändringar är planerade, säger Admir Zukanovic.

3 It’s Showtime Zaz (Nicklas Westerholm) blev lite pigg senast när jag ryckte ­bomullen och felade, men allt känns bra efteråt. Blir kanske inte samma laddning nu, men vi ­provar en bit från start. Han är bra och är ­inte borta på förhand. Blir fast bomull den här gången, säger Nicklas Westerholm.

4 Pacific W.F. (Björn Goop) har gått bra på slutet och håller fin form. Han kan ­öppna vettigt och jag hoppas han kommer till spets, därifrån tycker jag han gör sina bästa lopp. Han vinner inte så ofta, men det är fina förutsättningar. Inga ändringar, säger Preben Sövik i Robert Berghs stall.

5 Donners Am (Per Linderoth) var fin senast vid seger i enklare gäng, och allt är bra med honom. Tuffare emot nu, men han trivs över distansen och kommer gå bra. Inga ändringar, säger Per Linderoth.

6 Jaanus Tooma (Paw Mahony) känns fin och kommer med bra form. Vi får prova en bit från start. Han är härdad mot tuffa hästar men behöver nog lite hjälp på vägen för att vara med där framme. Kan han vara trea-fyra är jag nöjd. Vi kör troligen med bike, ­säger Paw Mahony.

7 Dom Perignon (Örjan Kihlström) verkar allt bra med och det är en ganska fin häst. Satt fast senast med lite sparat. Möter några bra hästar men kan nog vara trea-fyra här. Inga ändringar är planerade, säger Roger Walmann.

8 Baron Hornline (John Östman) känns pigg och fin. Det blev ett tufft lopp och ett ­dåligt spår. Vi får försöka hitta ner i en bra ­position i starten och hoppas på tempo. Han är stark och har bra inställning. I första hand får vi ­jaga pengar. Går som han brukar, säger ­Marie Genlund.

9 So Gå Ikaros (Claes Sjöström) känns jättefin och jag har ingenting att anmärka på. Var dålig på Bergsåker för två starter sedan men känns mycket piggare och gladare nu. Han ska gå bakifrån så spåret är jag nöjd med. Känner inte till motståndet men lite förhoppningar har jag. Går han som vanligt i utrustningsväg, säger Greger Hägglund.

10 Thebigred As (Olle Alsén) höll bra från ledningen senast men vinnaren var för bra helt enkelt. Slår ur underläge här och det är rätt distans. Vi får smyga med och ­köra till slut. Kan eventuellt bli att jag byter till jänkar­vagn, säger Olle Alsén.

11 Hobby de L’iton (Jörgen Westholm) tränar bra för dagen och kommer att tävla barfota fram för första gången. Aktuell distans passar och från bakspår bör han sköta sig. Han är inte borta, säger Jörgen Westholm.

12 Don Corleone Trot (Veijo Heiskanen) var positiv senast efter vila och formen är på topp. Duger i klassen och distansen är ­bara ett plus. Han brukar ha otur med spårlottningen och från det här läget behöver vi tur. Inga ändringar, säger Veijo Heiskanen. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

7 Dom Perignon 16

1 Rigel Face 14

3 It’s Showtime Zaz 21

2 Gizmo de Veluwe 20

11 Hobby de L’iton 14

4 Pacific W.F. 5

5 Donners Am 5

12 Don Corleone Trot 0

9 So Gå Ikaros 1

6 Jaanus Tooma 1

10 Thebigred As 1

8 Baron Hornline 1

 

V75-2, Diamantstoet, 2 140 m, auto

1 Sahara Sun (Jenny A Björk) känns bra men det är ett tufft lopp. Får hänga med och jaga en slant, säger Gunnar Lassis.

2 Milady Amok (Veijo Heiskanen) håller toppform för dagen och har fått ett bra utgångsläge. Är rätt snabb ut, blir det inte ledningen så får hon en fin resa. Är en bra häst för klassen och det är min bästa chans i omgången. Barfota runt om, säger Veijo.

3 Valborg Marje (Paw Mahony) är en tuffing och vi laddar från start och jag kör gärna i ledningen om vi skulle komma dit. Tar vi oss dit får övriga vara bra för att slå henne. Eventuellt blir det barfota runt om för första gången, men det bestäms på lördag, säger Paw.

4 Divine (Erik Adielsson) var jag jättenöjd med i senaste starten efter vila. Det var ett passivt upplägg och hon gick i mål med sparade krafter, känns starkare än tidigare. Vi provar att ladda från start och hoppas komma till ledningen. Några tuffa emot men vi har förhoppningar, säger Anna Österberg.

5 Chantilly (Carl Johan Jepson) blev det en oprovocerad galopp för senast, hoppas det var en tillfällighet. Spåret blev bra nu och hon kan öppna hyggligt och jag har lite förhoppningar att vara med där framme. Går barfota, eventuellt testar vi jänkarvagn för första gången, säger Stellan Lundqvist.

6 Tanya Gel (Nicklas Westerholm) har varit ifrån ett tag och känns svårbedömd men är fin i träningen. Vi får prova en bit från start, då hon är startsnabb, så får vi se var vi hamnar. Barfota runt om, säger Gunnar Lissis.

7 Amalia Cash (Jörgen Westholm) har som snabbast jobbat 1.17 i 1 600 meter inför detta och känns fin, men är inte direkt vässad. Hon har bra grundkapacitet och ska streckas vid gardering. Barfota fram, säger Jörgen.

8 Guinea Boko (Lars-Göran Söderberg) var lite sämre senast men jag tror det berodde på att hon spände sig och blev muskeltrött. Känns annars bra men Swish Lane blir svår att stå emot, trea-fyra, säger Lars-Göran.

9 Dicks Denja (Rauno Pöllänen) gör årsdebut och kan behöva ett par lopp i kroppen. Får försöka hänga med och tjäna pengar. Tror inte hon är vinstkapabel, säger Rauno.

10 Linda’s Girl (Torbjörn Jansson) är allt väl med efter senaste starten. Första med Torbjörn och får hon ett bra lopp kan vi nog få med oss en skaplig slant, säger Lena Norin.

11 Mamasan (Björn Goop) var riktigt bra senast. Spåret är lite chansartat, ska normalt kunna vara trea-fyra. Eventuellt jänkarvagn, säger Anton Sverre hos Björn Goop.

12 Alvena Valva (Per Linderoth) kommer att köras för en slant och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Per Linderoth.

13 Swish Lane (Peter Untersteiner) fick gå ute i spåren senast och det var en väldigt bra prestation. Bakspår nu, men hon kan ändå inte vara med från start. Med tanke på senaste prestationen ska hon räknas tidigt, säger Henriette Larsen hos Untersteiner.

14 Carja (Jessika Sidbäck) behöver all tur i världen från det här läget. Platsrysare med maxklaff, säger Thomas Lönn.

15 Bula Bula Am (Örjan Kihlström) har dåligt utgångsläge, men har bra kapacitet för klassen och är på gång. Kommer hon till i loppet är hon med dem. Hetast av mina två i loppet. Barfota runt, säger Jörgen Westholm. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Divine 16

3 Valborg Marje 20

13 Swish Lane 26

15 Bula Bula Am 10

7 Amalia Cash 4

10 Linda’s Girl 3

2 Milady Amok 6

11 Mamasan 4

5 Cahtilly 7

8 Guinea Boko 1

6 Tanya Gel 1

9 Dicks Denja 1

1 Sahara Sun 0

12 Alvena Valva 0

14 Carja 0

 

V75-3, Klass II, 2 140 m, auto

1 Cargo Door (Jorma Kontio) har haft en sjuk utveckling i de två senaste starterna. Nu är det första gången mot riktigt bra hästar, därför blev det här smygläget bra. Han speedar nog förbi många till slut med lucka, men att vinna blir nog svårt, säger Marcus Sundberg i Stefan Melanders stall.

2 Mikado Amok (Lars-Göran Söderberg) blev lite het senast i ledningen och trött till slut men är startsnabb och travsäker. Jag siktar på ett lopp på innerspår, skulle han komma till ledningen får vi släppa till någon bra. Jag får vara nöjd med en bra slant. Inga ändringar, säger Lars-Göran Söderberg.

3 Global Unprotected (Magnus Jakobsson) har gjort det väldigt bra i år och har gått i mål med sparade krafter. Han kan öppna bra och vi får köra från start. Ska vara favorit och det är en okomplicerad häst men man ska tänka på att han är lite grön fortfarande. Inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

4 Luksom (Rikard N Skoglund) håller fin form för dagen och från fint utgångsläge så kan han dyka upp bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Jörgen Westholm.

5 Susan Journey (Kaj Widell) har gjort bra lopp på slutet och ser fortsatt fin ut. ­Spåret är okej, får testa en bit och försöka hitta ner i en bra position. Tuffare emot nu än senast men blir hon bättre själv också. Det blir rycktussar för första gången, säger Björn Röcklinger.

6 Balotelli Crown (Emilia Leo) håller bra form och känns bra i träning. Vi får köra ­lite från start så får vi se var vi hamnar. ­Troligen går han som vanligt, eventuellt blir det jänkar­vagn men det har jag inte bestämt än. En platschans, säger Robert Skoglund

7 Quality Tilly (Ulf Ohlsson) verkar ha tagit det senaste loppet på ett bra sätt och känns riktigt bra nu. Var synd att vi fick spår utanför Global Unprotected, så den blir svår att rå på. Ska räknas tidigt vid gardering. Har gått tungt balanserad fram och nu blir det bar­fota. Vi maxar och sätter även på ett helstängt huvudlag, säger Oscar Berglund.

8 Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson) är en fin fyraåring som jag håller högt. Jobbigt utgångsläge nu, men aktuell vid gardering av loppet.

9 Tzatziki (Peter G Norman) fick gå i tredje­spår sista 700 metrarna i lördags och jag var nöjd med honom, det gick fort till slut och var svårt att ta någonting. Han håller fin form och kommer gå bra igen. Fortsatt skor, däremot jänkarvagn nu, säger Peter G.

10 Meshan (Torbjörn Jansson) kommer med två raka segrar, men det i monté och i betydligt billigare gäng. Får svårt här.

11 Viscount (Jörgen Westholm) har jag siktat på det här loppet med, så det var synd med utgångsläget. Han är bra för klassen och jag hoppas vi kommer till. Inga ändringar, säger Jörgen Westholm.

12 Loke Survive (Björn Goop) är upp och ner i prestationerna, senast borde han kunnat bita ifrån bättre. Från det här utgångs­läget får han köras på chans. Inga ändringar, säger Preben Sövik i Robert Berghs stall. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

3 Global Unprotected 69

8 Milliondollarrhyme 6

1 Cargo Door 14

9 Tzatziki 1

11 Viscount 2

4 Luksom 2

7 Quality Tilly 3

5 Susan Journey 1

2 Mikado Amok 0

12 Loke Survive 1

6 Balotelli Crown 0

10 Meshan 0

 

V75-4, Kallblod, 2 140 m, volt

1 Grude Svarten (Jimmy Jonsson) är jämn och bra och håller fin form. Utgångsläget blev passande och jag tycker han ska räknas bland de tre främsta. Barfota runt om, säger Jimmy Jonsson i Öystein Tjomslands stall.

2 Järvsö Jomar (Torbjörn Jansson) har tagit det senaste loppet bra. Kan öppna snabbt och kan nog få en bra position. Möter bra hästar nu men hoppas han kan vara med där framme till en bra placering. Samma balans som senast, säger Jennie Mood.

3 Bonaldo (John Östman) har formen på topp, fick ett bra spår och kan öppna bra. Har för lite pengar på sig om man ser till kapacitet. Har en del förhoppningar och med rätt lopp är han med där fram, säger Anders Hafstad.

4 Åstas Marcus (Björn Goop) verkar allt bra med. Trivdes inte med barfotabalansen senast, därav galoppen. Nu blir det skor och rycktussar. Spännande med Björn Goop för första gången. Svårt att sätta in honom i loppet men ska nog kunna vara med bland de tre-fyra främsta, säger Björn Karlsson.

5 Järvsö Irene (Jan Ove Olsen) är stark och rejäl men möter tuffa hästar. Får försöka att ta en peng, säger Caroline Holm.

6 Nordby Hugin (Jan-Olov Persson) är en jättefin häst, men han är fan inte lätt alltså. Han står tufft inne i loppet, men kapaciteten finns om han sköter sig för han har galopperat bort mycket pengar, säger Jan-Olov.

7 Vollanfaks (Per Ludvig Nilsen) tränar fint och fick ett bra spår och får köra från start. Ett öppet lopp men han är en av dem som kan vinna. Inga ändringar, Per Ludvig.

8 Nordby Fröy (Jan Roar Mjölneröd) är inte sämre än någon annan och kan nog vara med där framme om det klaffar på vägen. Han går som senast, säger Jan Roar Mjölneröd.

2 160 meter:

9 Klack Vilja (Örjan Kihlström) får smyga med så hoppas vi på tempo. Örjan upp för första gången, han passar bra på mina hästar. Klaffar det kan vi tjäna lite pengar men att vinna blir svårt, säger Joakim Reiser.

10 Joel Klipp (Per Linderoth) känns fin och senast satt han fast med sparade krafter. Stämmer det lite på vägen nu kan han ­vara med där framme. Tanken är ryckhuva och ­utan brodd, säger Johan Gunnarsson.

11 Skummis (Ulf Ohlsson) håller jättefin form, men det var några riktigt bra på start här som kan bli svåra att plocka 20 meter tillägg på. Han kan göra ett topplopp och vinna, likaväl som han kan vara fyra-femma. Positioner avgör, säger Niclas Torstemo.

12 Brenne Brakar (Kenth Åkerlund) har varit bra länge och blir bättre i travet sedan vi lagt på sommarskor, men är fortfarande ingen stabil herre. Är inte sämre än någon av de andra och med bra resa kan han vara med där framme. Eventuellt tar vi av huvan och har bara rycktussar, säger Ola Åsebö.

2 180 meter:

13 Torpa Olea (Rikard N Skoglund) är nog i sitt livs form men får svårt att räcka till här. En slant får vi vara nöjda, säger Lars Selin.

14 Hallsta Vinnex (Magnus O Jonsson) svårt att sätta in honom i loppet men blir det ett friskt tempo så kommer han in i matchen, säger Magnus O Jonsson.

15 Bilbo B.S. (Jorma Kontio) känns bra och formen verkar hålla i sig. Tufft att ­runda samtliga men han är bra och kan avsluta starkt, säger Mats Andersson. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

6 Nordby Hugin 12

8 Nordby Fröy 15

1 Grude Svarten 10

4 Åstas Marcus 14

7 Vollanfaks 10

11 Skummis 15

12 Brenne Brakar 8

2 Järvsö Jomar 7

3 Bonaldo 1

15 Bilbo B.S. 2

9 Klack Vilja 3

10 Joel Klipp 1

14 Hallsta Vinnex 1

5 Järvsö Irene 1

13 Torpa Olea 0

 

V75-5, Silver, 2 140 m, auto

1 King City (Örjan Kihlström) gör bra lopp hela tiden och allting verkar fortsatt bra. Har ett fint utgångsläge men kan inte ­svara ­någon ledning, men kommer få en fin ­resa. Kan nog vara trea-fyra. Inga ändringar är planerade, säger Roger Walmann.

2 K.A.Online (Peter Untersteiner) börjar bli lite till åren men är så bra som han kan vara och känns pigg och fin. Kan vi vara trea-fyra så får jag vara nöjd. Det blir samma balans som senast, säger Kjell O Jonsson.

3 Hankypanky Pagan (Nicklas Westerholm) ska trots två lopp i kroppen efter paus vara chanslös på seger i den här konkurrensen.

4 Angle of Attack (Christoffer Eriksson) kommer med riktigt bra form, senast vann han bakifrån och även om det var i billigt gäng så brukar han inte gå bakifrån. Det är guldförutsättningar för honom den här gången, mycket tyder på tidig ledning och där­ifrån strider han bra. Vår bästa segerchans i omgången. Inga ändringar, säger Preben Sövik i Robert Berghs stall.

5 Baron Gift (Rickard Svanstedt) avslutade bra senast med bra fart över mål och känns fortsatt fin. Är snabb ut men det blir svårt att ta en längd på Roberts häst. Vi får testa en bit från start så får vi se var vi hamnar. Är bra i ordning och ska räknas tidigt. Han går som senast, säger Rickard Svanstedt.

6 Action Launcher (Erik Adielsson) är formen jättebra på men det är en gammal häst som gjort massa starter och gör alltid så gott han kan. Men att han ska vinna på V75 är långsökt, tar vi pengar får vi vara nöjda, säger Olle Alsén.

7 Linus Boy (Kim Eriksson) är vi nöjda med för dagen och han ska räknas tidigt i loppet, han duger bra här. Spåret blev kanske lite väl långt ut bakom vingen, men han är rätt kvick från start. Har faktiskt tränat starkt en längre tid, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.

8 M.T.Joinville (Jorma Kontio) är jättefin i träning så formen ska inte var några problem. Han trivs att få gå i sitt eget tempo så det går inte att hålla tillbaka honom om han är löpsugen. Är en av de som ska göra upp om det. Går som senast, en gummisula på skorna, säger Susanne Richter.

9 Juvels Boy (Björn Goop) gör sin första start för oss och har tränat på bra i några veckor. Ska vara väl förberedd och vi ­hoppas på en bra prestation, sedan får vi se hur långt det räcker. Det blir barfota bak, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

10 Farzad Boko (R. Malmqvist) STARTAR EJ

11 M.T.Insider (Olle Alsén) brukar ha bra form på hemmaplan och vi har siktat mot det här loppet i ett par månader. Men jag slog inga glädjevolter när jag såg spår 11 för Sveriges startsnabbaste häst. Men jag tror han ska vara bra formmässigt. Han är en riktig barfota häst och vi kör barfota runt om. Är det någon av mina som ska sprattla till i omgången så är det han, säger Olle Alsén.

12 Super Zantos (Ante Lisell) gjorde ett bra lopp senast och känns fortsatt fin, han blir bara bättre och bättre. Vi får smyga med och hoppas det blir hårt tempo. Stämmer det kan han vara med och få en bra peng. Han går som senast, säger Ante Lisell. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

4 Angle of Attack 41

5 Baron Gift 16

1 King City 10

8 M.T.Joinville 15

9 Juvels Boy 9

7 Linus Boy 6

2 K.A.Online 0

12 Super Zantos 0

11 M.T.Insider 1

6 Action Launcher 1

3 Hankypanky Pagan 0

 

V75-6, Guld, 1 609 m, auto

1 Beau Mec (Carl Johan Jepson) har tagit senaste loppet på ett bra sätt och känns jättefin, det ser spännande ut på förhand. Är ingen raket ut men vi får testa en bit från start. Ska räknas tidigt och stämmer det lite på vägen kan han vinna, säger Lars Wikström.

2 Poet Broline (Peter Untersteiner) fick gå i dödens hela vägen senas och gjorde en mycket bra prestation. Han har känts bra i träningen efteråt och det känns som han gått framåt med loppet. Spår två nu är optimalt. Möter bra hästar, men det är mycket möjligt att han tar en mycket bra placering. Kommer gå med jänkarvagn, barfota och första gången med murphy-bländare, säger Henriette Larsen hos Untersteiner.

3 Twister Bi (Christoffer Eriksson) är tillbaka efter lång frånvaro på grund av lungproblem. Nu är han redo att köra lopp igen. Han har gått jobb på 14,5 över 1 600 meter och gjorde en 11-tid sista 500 metrarna. Springer han som han tränar har en bra chans att vinna. Han kommer gå utrustad precis som vid segern i VM-loppet på Yonkers, barfota runt om och jänkarbike. Han är utrustad för att springa fort, säger Jerry Riordan.

4 Nobel Amok (Björn Goop) tyckte jag såg ruskigt fin ut på Solvalla senast, redan i värmningen vittnade han om en bra prestation. Det är stentufft emot nu, men han ska gå framåt med lopp i kroppen och det ska bli kul att se honom mot de här hästarna. Han kommer gå bra. Inga ändringar, säger Preben Sövik i Robert Berghs stall.

5 Queer Fish (Kaj Widell) blev det fel för senast men känns fin efteråt. Kan bli dödens nu, men hoppas han slipper det. Vi får hoppas på stenhårt tempo, då kan han blir topp tre. Kommer gå barfota runt om, säger Magnus Träff.

6 Dante Boko (Lutfi Kolgjini) blev det två konstiga lopp för i Neapel men det har jag släppt nu. Hästen är i toppform och kommer göra en rejäl insats nu. Det är ett litet bekymmer att han går utvändigt om Twister Bi men jag är säker på att han har form och har en toppchans. Jag sparade fötterna på honom i ett av heaten i Neapel, nu blir det barfota runt om och jänkarbike, säger Lutfi Kolgjini.

7 Cool Keeper (Leif Witasp) verkar vara tillbaka i gammalt slag. Formen är riktigt bra men läget är emot för en bra placering. Vi får hoppas på mycket tur så får vi ta vad som bjuds. Inga ändringar, säger Leif Witasp.

8 Love Matters (Örjan Kihlström) hade inte gått snabbare än 1.35 full väg inför comebacken senast och var bra då från dödens. Har siktats hit, men fick tyvärr ett skitläge. Han är bra, men jag misstänker det blir svårt att vinna härifrån. Inga ändringar, säger Pär Pergenius i Daniel Redéns stall.

9 Heavy Sound (Kenneth Haugstad) har bara gjort bra lopp för oss, senast blev han för pigg när kusken ryckte huvan, annars är han sämst tvåa. Han tränar fortsatt bra och vi hoppas på tempo här, då gör han inte bort sig. Inga ändringar, säger Pär Pergenius.

10 West Wing (Torbjörn Jansson) ryckte vi bakskorna på senast men hade ­jättemycket krafter kvar när han vräkte iväg sa Oskar. Nu tror jag det blir ett tempo som gynnar honom, jag tror det kommer gå i 09-tempo, eller fortare. Det finns några till i fältet som är gynnade av hårt tempo men spår 10 behöver inte vara fel. Det blir rejäl körning, då ligger han ganska bra på det. Jag blir inte helt förvånad om han dyker upp långt fram. Lätta aluminiumskor bak åker på nu och möjligtvis tåskor fram, för skulle det ske mirakel och han vinner, så måste det finnas hovar fram till nästa helg, säger Micael Broberg. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

3 Twister Bi 54

9 Heavy Sound 14

8 Love Matters 5

6 Dante Boko 12

4 Nobel Amok 4

5 Queer Fish 3

2 Poet Broline 4

1 Beau Mec 3

7 Cool Keeper 1

10 West Wing 0

 

V75-7, Brons, 1 640 m, auto

1 Sugar Daddy (Erik Adielsson) var inte som bäst i den senaste starten men bör ha gått framåt en del med den genomköraren i kroppen och känns fin efteråt. Det blev ett stenhårt lopp nu men han är bra själv och trivs i ledningen men går även bra i ryggar. Even­tuellt blir det barfota men det bestämmer vi på lördag, säger Magnus Träff.

2 Urban Kronos (Örjan Kihlström) känns jättefin här hemma. Nu kanske det blir ­lite tätt mellan starterna, hade gärna väntat en vecka till. Har ett bra läge och hästen kan öppna men kusken får bestämma taktiken. Är en av de som kan vinna loppet. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

3 Track Angle (Kaj Widell) var inte bra senast och låg på för mycket under loppet. Har ­tagit loppet bra och känns fin. Det är tufft emot så vi får se hur långt det räcker. Barfota fram och jänkarvagn, säger Morten Waage.

4 Overtimeosåfin (Lars-Göran Söderberg)  blev struken senast efter hosta men verkar fin efter det. Får försöka hitta ner och få ett fint lopp på innerspår. Blir det vinnarhålet kan han nog vara trea-fyra men tror inte han räcker till seger, säger Lars-Göran.

5 Get a Winner (Jorma Kontio) blev lite tempotorsk senast och trivs nog bättre när det blir lite tuffare tempo på vägen. Han är ganska snabb ut och kan nog få en fin resa här och hoppas han kan tjänar fina pengar. Inga ändringar, säger Björn Röcklinger.

6 Mellby Emeralds (Torbjörn Jansson) håller fin form för dagen och gör bra lopp mest hela tiden. Jag tror på en ny bra insats, men det gäller att han trillar ner i en vettig position från start. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

7 Disco Volante (Ulf Ohlsson) går bra varje gång och han har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. Spåret blev ­inte det bästa, men han ska räknas tidigt ­ändå. Hamnar han någorlunda vettigt till blir han tuff att stå emot, säger Marcus Sundberg i Stefan Melanders stall.

8 Rushmore Face (Lutfi Kolgjini) kommer att strykas enligt Lutfi Kolgjini.

9 Well Done la Marc (Björn Goop) var fin ­senast och höll bra och känns fin för dagen. Möter nu hingstar och valacker så det är tufft emot men hon är bra själv. Gick barfota bak senast och nu blir det eventuellt barfota runt om. Får räknas som en rolig skräll, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

10 Copimade (Kim Eriksson) börjar hitta formen allt mer och utgångsläget behöver ­inte vara helt fel, härifrån ska han kunna få ett fint smyglopp. Det blir open eye-huvudlag nu och med klaff är han med där framme, säger Jörgen Westholm.

11 D.D’s Perseverance (Per Linderoth) behövde senaste loppet i kroppen och ska ­vara bättre nu. Han kommer gå bra, men är tyvärr bortlottad och vi får vara nöjda med en fin peng, säger Marcus Sundberg i Stefan Melanders stall.

12 Othello Face (Veijo Heiskanen) tränar bra och allt verkar vara okej. Har fått ett jobbigt utgångsläge och härifrån får vi jaga pengar i första hand. Skulle det bli tempo plockar han nog många till slut, får köra lite på chans. Barfota runt om, säger Veijo. 

Rank och V75-procent

RANK ATG

7 Disco Volante 54

2 Urban Kronos 20

3 Track Angle 9

9 Well Done la Marc 4

6 Mellby Emeralds 4

1 Sugar Daddy 3

10 Copimade 1

11 D.D.’s Perseverance 0

5 Get A Winner 1

4 Overtimeosåfin 1

12 Othello Face 0

Hästarna i fet stil ingår i bolagssystemet som är på 4 500 rader/2 250 kronor. ATG = V75-procent.

Christoffer Wickmans V75-tips:

Snabbanalysen:
Gävles bana är känd för att vara snabb. Då det ska bli fina yttre förutsättningar på lördag så kan vi räkna med en riktig fartfest. Fina V75-tävlingar i Gävle i morgon, så här helgen före Elitloppshelgen. Det är många fina hästar med i startlistan och vi kan räkna med att det kommer gå undan värre i de flesta av V75-loppen.

Här hittar vi vinnarna
Trots det tror jag att det kommer bli svårt att vinna från köposition. Man ska nog försöka hitta sina vinnare som främst går i ledningen, eller i varje fall sitter med i den främre träffen direkt. Jag garderar några av de större V75-favoriterna, jag tänker då främst på 4 Angle of Attack ­(V75-5) och 3 Twister Bi (V75-6). Båda två har så klart vettig segerchans men de möter flera påställda konkurrenter och kommer inte få någonting gratis. De bästa spikarna i omgången tycker jag är 3 Global Unprotected (V75-3) och 7 Disco Volante (V75-7). Jag läser tidig ledning på bägge, och ledningen ska ju vara drömpositionen på en snabb Gävlebana.

Spetsstriden
V75-1: 2 Gizmo de Veluwe kan öppna raskt och försöker nå tät, men jag tror han får svårt att svara 4 Pacific W.F.. Den sistnämnde går bra i spets, och lär nog köras där.

V75-2: Kretsen kring 4 Divine vill till ledningen, men normalt tar man inte en längd sida vid sida på 3 Valborg Marje. 2 Milady Amok kan öppna, men lär köras i ryggar nu.

V75-3: 2 Mikado Amok spetsar initialt, för att sedan släppa till 3 Global Unprotected.

V75-4: En felfri 6 Nordby Hugin bör ledningen ligga öppen för, men han är svår och inget att lita på. Barfotadansande 1 Grude Svarten körs nog i tät, om 6 gör bort sig.

V75-5: Många startsnabba hästar, men 4 Angle of Attack är riktigt kvick bakom bilen och blir normalt svår att rubba i spetsstriden. Kan Rickard ladda med 5 Baron Gift?

V75-6: 2 Poet Broline, som lär söka rygg. Räkna med en offensivt körd 6 Dante Boko.

V75-7: Jag tror Ulf Ohlsson laddar med 7 Disco Volante, bör då tidigt sitta i ledningen.

Galoppvarning
V75-1: Kapabla trion 1 Rigel Face, 3 It’s Showtime Zaz och 11 Hobby de L’iton har alla problem med sin aktion emellanåt. 12 Don Corleone Trot.

V75-2: 7 Amalia Cash har en del galopphistorik, 3 Valborg Marje har utvecklats och travar bättre.

V75-3: 10 Meshan och 11 Viscount har en del galopper. 7 Quality Tilly och 1 Cargo Door likaså.

V75-4: Ovanligt stabila hästar för att vara kallblod. 6 Nordby Hugin är högkapabel, men väldigt svår, även 14 Hallsta Vinnex har nära till galopp.

V75-5: 5 Baron Gift har en känslig punkt när han ska köras fram till startbilsvingen emellanåt.

V75-6: Ovanligt många hästar med galopphistorik i raden, för klassen. Främst 2, 4, 8, 9 och 10.

V75-7: Ingen av de tolv hästarna är direkt osäker, det ska väl vara 3 Track Angle och 10 Copimade.

Tänk på att ...
... fint väder på lördag i Gävle lär göra den normalt sätt snabba Gävleovalen ännu snabbare, och det blir inte lätt att vinna från köposition.

... 4 Divine (V75-2) har fått lopp i kroppen efter paus, dessutom är hon obesegrad med Adielsson.

... 1 Grude Svarten (V75-4) ska tävla barfota runt om för första gången i sin karriär på lördag.

... 9 Juvels Boy (V75-5) har alltid visat kapacitet, och på lördag gör han debut i regi Björn Goop.

... 3 Twister Bi (V75-6) utvecklades rejält i fjol och blir jättefavorit på lördag, men han har inte startat sedan december. Möter toppat motstånd.

Spiken
3 Global Unprotected (V75-3) är en väldigt fin häst som Magnus Jakobsson fått fram och han har varit jättebra vid fyra raka segrar. Här ser det ut som att han tidigt ska kunna hitta ledningen, och väl där så bör det bli femte raka segern.

Luringen
8 Love Matters (V75-6) vill jag inte spricka på, den här hästen är bra. Han gick bra senast som tvåa från utvändigt ledaren i comebacken och med det loppet i kroppen så lär han vara ännu vassare nu. Man har siktat hit med honom.

Bästa spelet
7 Dom Perignon (V75-1) gillade jag verkligen intrycket på senast och då bestämde jag mig för att spika honom nästa gång. Nu blev utgångsläget på tok för dåligt för att jag ska våga spika, men i ett öppet lopp är han värd ett vinnarspel.

Upplagt: 2018-05-18

Källa: Christoffer Wickman/Trav365/Sportbladet.se