Välkommen in till Din nätbutik för vin, sprit & öl: Vingrossen.com

STALLINTERVJUER/KOMMENTARER INFÖR V75-MANTORP LÖRDAG 25 MARS

V75-1:

1 Diffarn Am (Örjan Kihlström) körde jag jobb med i måndags och då kändes han jättefin. Han har gått bra lopp och fick ett perfekt ­läge nu. Vi får se vad Örjan gör därifrån. Han är snabb i benen och det är inte omöjligt att han kan hålla ledningen. Då är det intressant. Även om det är tufft på V75, säger Kenneth Haugstad hos Walmann.

2 Grefstads Royalty (Ralf Karlstedt) gick sitt sista jobb inför lördagen i tisdags. Kändes så som jag vill ha honom. Jag tycker att han är riktigt bra i ordning. Det var medvetet han fick en lite längre vila emellan nu. Vi har ett bra läge och kusken vet hur han ska få ut det mesta av honom. Kanske kan räcka hela vägen på lördag, säger Ellinor Doublet.

3 Hekate Sund (Oskar J Andersson) var duktig senast och det känns i träningen som att hon håller formen. Men visst är det tufft motstånd med hingstar och valacker den här gången. Står hårt inne. Det är ner till plankan som gäller, säger Thomas Madsen.

4 Face Ribb (Lutfi Kolgjini) känns jättefin i jobben. Absolut. Men spår fyra är inte optimalt. Möter ett par bra hästar också. Med i striden men det kan bli svårt, säger Ludde.5 Global SIgnature (Kenneth Haugstad) har jobbat på rätt mycket. Har jobbat bra och känns rejält genomarbetad. Jag är nöjd med honom så långt. Kommer gå likadant balanserad. Han kan nog vara med och ­hugga. Brukar vara bra efter vila. Hästen känns ­rejält på tårna, säger Joakim Wallin.

6 Sambuca Knight (Erik Adielsson) var med i en konstig situation senast. Det gick fort och andra galopperade. Därför kom ­galoppen. Känns bra efteråt. Han har så pass bra form att om han skulle komma till ledningen så har han tillräckligt bra form för att vinna, ­säger Preben Sövik hos Robert Bergh.

7 Charming Soldier (Petter Karlsson) var ­inne på Örebro i tisdags för att få luft i ­lungorna. Såg fin ut och Petter var riktigt nöjd med ­honom. Vi tar åtminstone av vinterskorna. Kvick ut men har inte startat på ett tag. Svårbedömd. De andra är inte dåliga heller. Vi ska göra vad vi kan, säger Kåre Axelsson.

8 Thaitec (Peter Untersteiner) har gått felfritt nu två gånger och det är jag väldigt glad för. Han har väldigt dåligt självförtroende och har varit van att misslyckas länge. Jag tror att det är lite bättre med voltstart. Kommer bara köra på säkerhet och kör på chans. Löser det sig spurtar han förbi många till slut. Plan A är att köra snällt, säger Peter.

9 Top Yllit (Jens Laursen) var som många andra senast på den banan som tyvärr var på Axevalla. Den passade inte honom och det var många hästar som stannade den dagen. Han har varit fin i ett snabbjobb efter det. Eventuellt utan framskor, säger Jens.

10 Han Herred (Torbjörn Jansson) fick ­inte chansen senast. Jag tycker att det är en bra häst men han har ett dåligt spår igen. Han får köras på chans. Om han har lite tur till slut tror jag att han är långt fram. Det är rätt så tuffa hästar emot men han är rätt bra själv också, säger Stig H Johansson.

11 Rafiki Fri (Anna Isabelle Karlsson) ­hade nog en liten förkylning i kroppen när han startade senast. Det saknades lite. Nu har han varit frisk i tre veckor och tränat bra men har inte startat på fem veckor. Inte omöjligt att det räcker ändå, säger Hans Karlsson.

12 Caddie Icon (Thomas Uhrberg) har utvecklats enormt sedan tränarbytet. Outs.

V75-2:

1 Adrians Girl (Kevin Svedlund) STARTAR EJ

2 Ponce de Leon (Oskar J Andersson) var fin vid segern i fredags och är i bra författning. Snabb ut, perfekt utgångsläge och han får gärna springa i tätpositionen. Ska helt klart räknas med chans. Även om det finns ett par bra konkurrenter, säger Jörgen Westholm.

3 Umberto Axe (Joakim Granlund) är en trevlig häst som blir bättre för varje start. Galopperna var inte hans fel. Har ett bra nummer. Det är ett bra lopp för honom. Hoppas att det kan gå bra, säger Jerry Riordan.

4 Sirol Axe (Martijn de Haan) har fått ett lopp i kroppen. Körde för tufft från början då och han blev tidigt trött. Helt normalt när man inte har startat på sex månader. Hittat några smågrejer efter det som vi har fixat till. Inte sämre än de andra, säger Martijn.

5 Kabanoss (Marcus Schön) har ett vettigt spår. Får hoppas på överpace om han ska komma in i matchen. Ska inte ha någon dårkörning den här gången, säger Marcus.

6 Above All (Per Nilsson) verkar det bra med. Formen får man vara nöjd med. Klart att det är lite vingelrisk. Hade inte gjort något om man varit ett hack längre ner. Ska smyga i det gänget, säger Jan Björkqvist.

7 Mellby Caddy (Kim Moberg) har fått två ögonöppnare. Närmar sig storformen som det verkar i jobben. Nu kör vi barfota och med norskt huvudlag, vilket är ett klart plus. Distansen klarar han men det kräver lite bättre klaff med positionerna. Känslan är att det blir svårt att vinna, säger Svante Båth.

8 Rubacuori Alca (Christian Cracchiolo) är tuff nog att tåla en del spår på vägen. Farlig.

9 Star Cross (Elias Strandberg) STARTAR EJ

10 Albatros D.K. (Mads H Nielsen) var jag riktigt, riktigt nöjd med senast. Han är där han ska vara nu men det finns mer också. Jag har god tro på hästen. Tävlar barfota runt om. Då är han klart bäst. Min häst är riktigt bra och jag menar att han är en av dem som kan vinna, säger Marc Baek-Nielsen.

11 Teetime (Markus Niklasson) har väldigt fin form. Slog visserligen Rubacouri Alca senast men normalt rör han inte den hästen. Var någon mer bra emot. Hoppas han kan få en fin slant, säger Thomas Uhrberg.

12 Pointillist (Kevin Oscarsson) är bra i ordning. Jag är jävligt nöjd med honom faktiskt. Han är bra i ordning. Sedan gäller det att det inte ska häxa för mycket för honom. Han är stark och har form. Det blir inte barfota bak nu men fram, säger Jim Oscarsson.

13 Sapajou (Ville Karhulahti) är väldigt missgynnad av det läget som han har på lördag. Han får nöta på till en slant tycker jag. Det är de förhoppningar jag kan ha från tredje ledet på start, säger Stig H Johansson.

14 Kirin de Zeun (Preben Sövik) har ett tråkigt läge. Har okej form men härifrån smyger vi med och försöker plocka så mycket vi kan till slut. Inte segerhet, säger Preben.

15 Felix V.M. (Jens Laursen) har jag inget att klaga på. Spåret är dåligt, men det visste jag innan. Motståndet är bra men han har bra form i alla fall. Kanske går bäst i monté. Jag har inte gett upp, säger Henrik Johansson.

V75-3:

1 Goldomaster (Torbjörn Jansson) fick ett perfekt läge. Det var få anmälda och vi anmälde. Har vi maximalt flyt kanske han kan få en peng. Det blir så bra det kan bli. Kanske rycker bakskor och hänger med så gott som det går, säger Johan Danielsson.

2 Nothing But Class (Peter Untersteiner) ska vi plocka skorna på nu. Han känns fin och jag tror att han kommer gå bra. Det var väldigt länge sedan han vann men jag tror att han är lite på g. Vi får prova och se. Jag ­låser mig inte vid någon taktik, säger Peter.

3 Montgomery Gel (Ville Nisonen) känns bra och nu är det bra läge. Jag tycker att formen ska vara bättre också. Om banan är fin kanske det blir barfota runt om. Han är ­inte så snabb bakom bilen. Jag får smyga och hoppas att det stämmer. Om allting klaffar kanske han kan vara på plats, säger Ville.

4 Shadow Woodland (Ulf Ohlsson) verkar det bra med. Jag har kört 1.18 med honom här hemma och han verkar bra. Tycker att han är ganska väl förberedd. Han brukar gå bra efter vila. Jag räknar med att det blir barfota runt om. Om det inte är så att väder­leken ställer till en massa bekymmer. Effektivast i ledningen, säger Reijo Liljendahl.

5 El Mago Pellini (Adrian Kolgjini) känns strålande i jobben. Som han har gjort hela vintern. Jag anser att det är hästen att slå. Han är stark och rejäl. Tål att gå offensivt om det behövs. Motståndet är inte super­skräckinjagande heller. Så det här borde ­vara en toppuppgift, säger Lutfi Kolgjini.

6 Going for Gold Zaz (Jorma Kontio) är det inga konstigheter med. Han har fått två ­ordentliga lopp i kroppen nu och i jobben känns han fin. Tycker i varje fall att han är bättre än raden visar. Tror på att han gör en bra insats. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger CG Björkroth hos Timo Nurmos.

7 Harry Haythrow (Johan Untersteiner) är det bra med. Vi var nöjda efter förra starten. Han gjorde en riktigt bra comeback även om det var en blygsam placering. Blev lite hindrar på vägen. Så det var en bra comeback. Nu blev det ett dåligt läge igen. Det är risk att det blir ett defensivt upplägg eftersom de bästa hästarna, förutom Sprin Erom, finns invändigt. Jag får hoppas på en framskjuten placering, säger Johnny Johansson.

8 Luckycharm Hanover (Örjan Kihlström) hade inte startat på väldigt länge men var mycket fin senast. Det bästa man har sett honom. Ska ha gått framåt med loppet och täta starter. Det ser ut så i alla fall. Tyvärr helt bortlottad den här gången. Får ­försöka hitta ner i banan. Om vi kan vara trea, fyra därifrån får vi vara nöjda den här gången, ­säger Pär Pergenius hos Daniel Redén.

9 Charrua Forlan (Hans-Owe Sundberg) har jag varit väldigt nöjd med i de här två ­starterna. Har känts jättefin. Är alltid lite seg när det blir tempoväxlingar men har känts stark och inte varit tom. Pigg och fin efteråt. Han ­närmar sig nog formen ordentligt. Hoppas vi kommer i ett vettigt läge. Då kan han vara med fram i någonstans, säger Hans-Owe.

10 Spring Erom (Christoffer Eriksson) var jättefin senast. Det var glädjande. Han höjde sig ett snäpp mot innan i vinter. Han har varit okej och inte varit dålig på något sätt men nu hade han höjt sig ett snäpp. Känns fortsatt fin. Får gå med samma gamla balans och utrustning. Det är vad som visat sig fungera bäst. Behöver ha lite hjälp på vägen med tempo och ryggar, säger Dan Widegren.

V75-4:

1 Counterfeightr (Erlend Rennesvik) såg väldigt fin ut senast och gick ett mycket bra lopp också. Var väldigt pigg bakom bilen och slog ihop då. Det är förstås klart tuffare emot nu. Ett bra läge och risken finns att han kanske slår ihop igen. Jag tror ändå att det ska gå fint. Det är ett tufft lopp och vi får köra ­efter en slant. Eller efter tredjeplatsen. När han håller bra form och tävlar på topp håller han ganska hög klass, säger Erlend.

2 Flash Håleryd (Peter Untersteiner) är halsopererad och kastrerad i vinter. Tränar på fint här och känns bara bra. Det ska bli kul att tävla med honom igen. Han är inte vässad för det här loppet. Det får bli ett led i utvecklingen. Det är alltid svårbedömt när de inte startat på ett halvår och det är alltid svårt att vara optimistisk då, säger Peter.

3 Target Kronos (Adrian Kolgjini) känns strålande i jobben. Det känns på hästen som att han har tagit loppet senast som en man. En fin uppgift här tycker jag. Värst emot? ­Ingen. Så fin känns han. Det är ett bra spikförslag. Men jag har faktiskt svårt att säga om han är vår absolut bästa chans på lördag. Vi har ­flera bra chanser. El Mago Pellini, Target ­Kronos, Djali Boko och Rushmore Face har alla bra chans. Svårt att säga vem som har bäst chans, säger Lutfi Kolgjini.

4 Tango Negro (Wilhelm Paal) är riktigt bra. Det är bara det att det här är ett tufft lopp med några ruskigt bra hästar. Om han är trea eller fyra i det loppet är jag nöjd. Han är en trevlig häst men mer av en platshäst. Har tjänat fina pengar nere i Frankrike nu. De loppen har passat honom bra. För att han ska kunna vinna krävs det en hel del tur. Och att de bästa emot har en del otur. Han älskar att gå med jänkarvagn och i Frankrike har han inte fått använda det. De franska loppen är perfekta för honom. Han vill vara med mitt i smeten direkt. Annars tar han inte i allt vad han kan. Men han har kanske inte den där killerinstinkten riktigt, säger Jerry Riordan.

5 Galactica (Lars-Åke Söderholm) tog ­resan hem från Belgien jättebra och vi åkte på två nätter. Det blev en snällare resa nu när vi ­hade tänkt att det skulle bli en sådan här start tätt in på. Det är ett litet fält och vi får väl hoppas att det blir bra fart på loppet. Hon har aldrig gått barfota runt om. Nu ­pratar vi om att vi ska testa för framtiden och rycka skorna om banan är bra. Hon fick ett ­väldigt snällt lopp i Belgien, det var precis så vi ­ville ha det. Det är viktigt att hon är på bra ­humör. Vi inser att spets inte är något att tänka på med alla toksnabba hästar i loppet. Fast med ett sådant litet fält lär det säkert inte bli någon jättetokig position hur de än kör. Så känslan är god. Om hon gör det vi tror gör hon inte bort sig, säger Malin Bergström.

6 Pythagoras Face (Kenneth Haugstad) har tränats jättemycket men inte gått ­några snabbare jobb. Känns jättefin här hemma och är bra förberedd. Slår inte de bästa här nu när det är första gången han är ute för i år. Men han får en fin slant. Visst tillhör han de bättre i kullen men möter Target Kronos och Tango Negro nu som har fått lopp i kroppen. De är förstahästarna, säger Kenneth.

7 In Toto Sund (Örjan Kihlström) har ­tränat på hela vintern och allting verkar bara bra. Hon har runt 20 kilo extra för mycket runt magen bara. Så hon har lite att ta av ­innan hon kommer igång. Hon får starta igång ­lite försiktigt och växa in i stoeliten under ­säsongen. Femåringssäsongen kan ofta ­vara ett mellanår för dem, säger Pär Pergenius.

V75-5:

1 Nakoda Goj (Ulf Ohlsson) var ringrostig i lördags. Var inget fel på hästen men han behövde helt enkelt loppet i kroppen. Kommer få lite annan utrustning den här gången och kommer nog att vara rappare i steget. Trea, fyra i första hand, säger Reijo Liljendahl.

2 Bartender In (Johan Untersteiner) fick ett bra lopp i kroppen senast. Gick bra men D.D.’s Hitman var för jävla bra. Bara accelererade och lämnade dem. Johan var nöjd med honom. Spåret är jättebra och uppgiften känns ganska passande. Hävdar sig i klassen, säger Sofie Ericsson i Johans stall.

3 Springover (Christoffer Eriksson) känns det bra med. Han känns jättefin. Jag är nöjd med läget. Sedan möter han jättebra hästar och vi måste ha lite tur men jag tror ändå att han är en av några som är med där i segerstriden. Barfota fram. En av tre, fyra hästar som ska med, säger Tomas Malmqvist.

4 Valeur (Örjan Kihlström) vek sig lite ­senast. Det är mentalt när han får göra grovjobbet. Var inte trött. Mer att han ger sig lite. Ska ha loppet som han fick gången innan. Känns otroligt fin. Svårt att säga hur långt det ­räcker, säger Peter G Norman.

5 Djali Boko (Lutfi Kolgjini) känns väldigt fin. Fick en uppfräschning när han kom till mig. Sedan har han jobbat på hela tiden. Känns väldigt fräsch och fin. Han har varit här hos oss hela vintern. Bra läge och distansen ska inte vara några bekymmer. Det blir inget barfota­ryck nu, säger Ludde.

6 Sugarmakesmecrazy (Johnny Takter) plockade vi bort då banan inte var gynnsam för honom i Bollnäs. Han känns bra i jobben men det blev det lite långt mellan starterna. Jag vill gärna bygga upp honom i ett lopp till. Han klarar distansen men jag tror väl inte det är någon fördel, säger Svante Båth.

7 Order to Fly (Per Lennartsson) gör det bra hela tiden. Det har inte klaffar riktigt för hon om på V75 men formen är bra. Läget är ­lite tråkigt men distansen passar honom. Blir det fart på det kan han avsluta bra och då får han en hygglig slant med sig, säger Per.

8 Quirire (Marcus Schön) hade vilopuls efter loppet i lördags. Hästen är fin och det finns inget negativt att säga om. Han var ute i tisdags och var så jäkla fin. Vingelläge nu. Det är inget vidare. Det blir i alla fall jänkarbike och barfota runt om, säger Daniel Schön.

9 Fuzz (Jennifer Tillman) är allt som det ska med. Han har varit jämn och bra. Gjort bra insatser varenda gång. Jag hoppas att han kan vara med och hugga pengar. Tror inte att han är någon vinnare den här gången. Men allt är bra och läget också, säger Li Hanné.

10 Paparazzi M. (Erik Adielsson) har varit bra länge. Visst hade han lite flyt också senast, som han inte har haft tidigare. Nu fick han ett dåligt läge och behöver ha ­mycket tur, men han är bra och klarar distansen också. Jag tycker att det kan vara lurigt att ta bort honom, säger Stig H Johansson.

11 Make it Quick (Kenneth Haugstad) hoppade bort sig senast med voltstart. Elva är inte det roligaste men det är i alla fall inte risk för galopp när det är auto. Hittar han en vettig position är han stark och rejäl. Tål att göra en del själv, säger CG Björkroth.

12 British Steel (Erlend Rennesvik) känns fantastiskt fin för dagen. Det var tråkigt på Momarken, men så är det. Snäva kurvor och han var väldigt pigg liksom. Han borde få ­lite klaff snart. Borde vara hans tur att vinna. Spåret är dåligt men det känns som att det är lite enklare emot nu. Ska gå i ryggar men det kan bli för långt bak, säger Erlend.

V75-6:

1 And Here I Am (Peter Untersteiner) har vunnit ett par vanliga lopp här i vinter och har gjort det riktigt bra. Jag är mycket nöjd med läget och han kan gå med till en fin ­placering här. Det blir jänkarvagn, barfota och helstängt. Så får vi se, säger Peter.

2 Lincoln Lawyer (Jorma Kontio) har ett perfekt spår. Han har inte startat på fem veckor. Det är emot honom. Att han inte har tävlingstempot uppe. Det är så bra hästar med i loppet att det får bli en ”nästagångare”, säger Marcus Schön hos Lundström/Melander.

3 Aron Palema (Erik Adielsson) gjorde det bra senast i ett tufft lopp. Han gick jättebra. Formen verkar komma mer och mer. Tror han är med långt fram. Känns som om han kan komma bra på det och ska då inte vara helt borta från striden, säger Pär Hedberg.

4 Dragster (Roger Malmqvist) ska ­kunna springa en 10-tid om det blir lika fina förut­sättningar som senast. Tränad för att gå framåt med det loppet. Har lagt på sig mer muskler i vinter och känns på det hela taget mycket starkare. Jag måste ladda hårt för att komma till ledning. Åker till Mantorp med goda förhoppningar om att vinna, säger Roger.

5 Hank von Håleryd (Johan Untersteiner) var inte som bäst senast. Är behandlad efter­åt och tränar fint inför det här. Jag tror att han är mogen för en rejäl rekordsänkning. Sedan är det svårbedömt att säga hur långt det räcker. Jag tror att han kommer göra ett riktigt bra lopp, säger Patrik Karlsson.

6 Thaiger Exclusive (Kim Eriksson) känns som om han är på väg uppåt i form. Så den är jag nöjd med. Klart att lottningen inte var till hans fördel. Det var ett par snabba innan­för som gör att det blir svårt att komma till ledningen. Luktar dödens tycker jag. Går inte att backa heller, säger Thomas Madsen.

7 Evasion Boko (Kajsa Frick) fick vi inte det bästa läget med. Han var jättebra senast. Ingenting tyder på att det är vikande form. Samtidigt får vi vara försiktiga med förväntningarna från det läget. Jag provar i alla fall framåt och hoppas att vi kan slinka ner någonstans. Hon gör sina bästa lopp när hon får vara med fram i direkt, säger Kajsa.

8 Forecast (Örjan Kihlström) är i grym form men tyvärr fick han ett jättedåligt läge här och det är sprint. Är i väldigt fin form i alla fall. Forecast kommer gå likadant som senast, säger Kenneth Haugstad.

9 Malkin N.O. (Ulf Ohlsson) ser ut att hålla formen. Gjorde ett bra lopp senast. Ska gå utan skor runt om den här gången. Har gjort det en gång tidigare. Då satt han för dåligt till. Flera bra hästar med men vi fick ett fint spår med tanke på att han ska gå i rygg i det längsta, säger Jan Kristian Waaler.

10 Pokemon Ås (Erlend Rennesvik) håller toppform han också. Gick fantastiskt bra på Kalmar. Blev ett hopplöst lopp men han orkade hela vägen trots att det blev en väldigt snabb avslutning. Behöver lite flyt på vägen nu. Ser ut att kunna bli tempo, säger Erlend.

11 Barkevious Mingo (Carl Johan Jepson) har jag kört snabbjobb med. Det verkar bra. Han håller sin fina form. Det var lite surt med spåret, men så är det. Inget att göra åt det. Sommarskodde honom i måndags och som det känns föll det väl ut. Det tror jag kan ge en liten extra växel, säger Nils N Norelius.

12 The True F. (Johnny Takter) är allt bra med och det blir inga ändringar. Vi hade ingen tur med spåret nu men ibland är det så. Han är kvalificerad till finalerna och det är en vecka senare. Hoppas han har bättre tur med den lottningen, säger Helena Burman.

V75-7:

1 Dust Collector (Mattias Djuse) är en fin häst som känns bra för dagen helt enkelt. Ett bra läge som vi kanske inte kan utnyttja, men får ett fint lopp i alla fall. Han kommer lättas lite i balansen. Inga stora grejer. Ska räcka en bit i klassen men det är säkert några bra hästar emot också, säger Mattias.

2 National Prince (Erik Adielsson) har överraskat mig. Styrkan som han visade senast imponerade rejält. Motståndet blev väldigt tufft den här gången. Framförallt imponerade Kolgjinis häst på mig senast. Vi har i alla fall läget och hästen har varit fin även efter starten senast, säger Svante Båth.

3 Tibau (Stefan Söderkvist) blir det barfota runt om på och kommer gå med jänkarvagn. Det är första gången med det. Hästen har fin form och bra läge, säger Sofia Aronsson.

4 Demokritos F. (Johnny Takter) är allt bra med. Jag är nöjd med hur han känns. Allt ­verkar bra. Läget är bra men han har ­varit väldigt osäker. Nu har han skött sig flera lopp på rad, men jag vågar fortfarande ­inte lita på honom. Det är väldigt tufft på V75 men om han sköter sig är han inte så dålig. Får fina pengar, säger Ulrika Eriksson.

5 Flashing Victory (Maxime Marais) känns fortsatt fin och formkurvan tror jag håller i sig. Förhoppningsvis på både hästen och kusken. Vi kommer att köra barfota runt om. Så har hon bara gått en gång. Det var rätt tidigt i karriären. Då var hon allmänt instabil och felade. Men jag tror att det blir en halv växel till nu, säger Christer Otterström.

6 Don Corleone Trot (Veijo Heiskanen) gick bra senast och han har bara blivit bättre för varje start. Ett jäkligt bra lopp på lördag igen men om han får en vettig resa så tycker jag att han borde vara en av dem som kan ­vinna. Han är bättre än normalt från början. Jag måste vara optimistisk här, säger Veijo.

7 Petter Udsen (Kajsa Frick) är klart bättre än vad han har visat de två senaste starterna. Känns jättefin i träning. Inte jättesnabb ut och kan komma på vingel härifrån. Jag tycker att jag har en häst som är bra för ­klassen men därifrån får man hoppas på en fin slant i första hand, säger Kajsa.

8 Undies (Örjan Kihlström) var bra senast. Blev bara lite tempotorsk. Fick ta en kortare paus efter men har jobbat på. Det var enligt plan och han känns som han ska. Det blir barfota runt om. I och med att läget är som det är behövs det tur, säger Pasi Aikio.

9 Vincent Zaz (Jorma Kontio) har tagit två raka och går bara framåt med de två loppen. Han är absolut fint i ordning. Snabb ut men spår nio är inte fel heller. Sitter i andraspår direkt. I den ordning han är ska han absolut ses där framme, säger CG Björkroth.

10 Rushmore Face (Lutfi Kolgjini) känns fortsatt strålande i jobben. Bakspår kan ställa till det lite med tanke på att Svante också har en bra häst. Han kommer absolut att bjuda upp till strid. Tål att göra en hel del. Klart att han har vinstchans igen, säger Ludde.

11 Lovemelongtime (Bo Örberg) är allt bra med. Han blev riden i skogen i tisdags. ­Verkar lugn och bra. Vi ändrar ingenting på ­honom. Han är beroende av rutiner. ­Kusken har kört honom till fem vinster. De ­känner varandra bra. Han har en fruktansvärd ­skalle. Ger sig inte, säger Per-Ola Olsson.

12 Tax Shelter (Kim Eriksson) är det också bra form på. Det blir dessutom barfota runt om och jänkarvagn för första gången. Precis som för Tibau. Skillnaden är egentligen att en av dem har ett bra och den andra har ett dåligt utgångsläge, säger Sofia Aronsson.

Spetsstriden:

V75-1: Diffarn Am får svårt att svara Sambuca Knight som har både stor ambition och vilja att lägga beslag på tätpositionen. Då tar Charming Soldier inte en längd.

V75-2: Felfri är Ponce de Leon given spetsfavorit. Annars tar Sirol Axe ledningen.

V75-3: Bra läge för Nothing But Class, som ändå borde vara glad för rygg på Shadow Woodland. Som sannolikt tar chansen i ledningen. Men El Mago Pellini är inte blyg.

V75-4: Inte ens Flash Håleryd vill vara i vägen för Target Kronos som kommer farande.

V75-5: Om Djali Boko laddas tar han täten. Svårt att veta om Ludde vågar det i första starten för honom och i årsdebut. Annars finns det andra kvicka kandidater (2, 3 och 6).

V75-6: Svårt se någon hindra Dragster från täten. Med Thaiger Exclusive i dödens.

V75-7: Ja, Flashing Victory är ruskigt snabb den första biten. Orkar man hålla ledningen hela vägen eller släpper man hellre till National Prince? Torde vara klokare valet.

Galoppvarning:

V75-1: Trav har inte varit Thaitecs starkaste sida, men nu har han skött sig i de två senaste. Positivt men felstatistiken är definitivt emot honom. Varningar också till Grefstads Royalty, Sambuca Knight, Charming Soldier och Top Yllit.

V75-2: Med tanke på hur ofta Kirin de Zeun, Umberto Axe och Ponce de Leon inte travar så kan ingen av dem kallas för stabil eller pålitlig.

V75-3: För att vara den högsta divisionen tar ­både Shadow Woodland och Goldomaster till fel gångart lite för ofta. De måste få varsin varning.

V75-4: Galopp i de två senaste starterna för Counterfeightr och det oroar naturligtvis.

V75-5: Nu debuterar Djali Boko hos sin nya tränare Lutfi Kolgjini, men har ett brokigt förflutet.

V75-6: Fyra galopper på de tio senaste starterna för Thaiger Exclusive och två på de tre senaste.

V75-7: Här tycker jag att man ska vara lite för­siktig med att lita på Don Corleone Trot, Dust Collector, Demokritos F. och Rushmore Face.

Tänk på att ...
... Joakim Wallin tror att Global Signature (V75-1) blir en barfotahäst men vill ge honom den här starten först. Innan sådant blir aktuellt att testa.

... även om Tango Negro (V75-4) har ­presterat riktigt bra i Frankrike är lördagens uppgift en ­annan typ av lopp. Kanske inte passar lika bra.

... det inte bara är årsdebut för Djali Boko (V75-5). Det är också debut för nya tränaren Kolgjini.

... Barkevious Mingo (V75-6) precis blivit sommar­skodd. Det bör ge fin effekt enligt jobben.

Spiken
Stall Kolgjini har fyra riktigt vassa V75-chanser. Den kanske allra bästa ser Target Kronos (V75-4) ut att ha. Några av de andra årsdebuterar och är inte beredda att bränna allt krut i årets första start. Medan Target är redo för en topprestation.

Luringen
Det är lite underligt att British Steel (V75-5) hittas på först sjundeplats i strecklistan, med blott tre procent på insatsfördelningen. Visst har han ett jobbigt tolftespår men han har också visat hur bra han är. Borde snart vara hans tur för lite flax.

Bästa spelet
När Ponce de Leon (V75-2) inte uppvaktas mer av spelarna gäller det att ta chansen. Fina villkor då han är startsnabb och går bäst i spets. De värsta motståndarna har väldigt mycket jobbigare utgångslägen. Så han kan rinna undan i täten.

Stig H:s V75-system:

V75-1: 6–8–1–11–10 (12–5)

V75-2: 2–12–10–8–3 (7–13)

V75-3: 5–4 (10–2)

V75-4: 3 Target Kronos (5–4)

V75-5: 5–6–4–12–10 (3–2)

V75-6: 4 Dragster (3–5)

V75-7: 2–10–9–6 (8–1)

1 000 rader/500 kronor.

Upplagt: 2017-03-24

Källa: Martin Berg/Trav 365