LÄNKAR INFÖR V75-ÅBY LÖRDAG 30 APRIL

Gratisprogram V75: Åby

Hämta banprogram: Åby

FEM TIPPAR V75: Experttips

Sista V75-kollen med Jonas Noreen: -

Intervjuer/kommentarer (fredag): V75 

V75-ligan, Allsvenska & Lärlings: Kuskligor

Expressens V75-tips, rank & analysDel 1 * Del 2

Expressens V75-Podcast med tips & analysmp3app

V75-nytt med Bengt Adielssons krönika & Sören med Veckans Spel: Del 1 * Del 2

Stig H Johanssons krönika & V75-förslag (fred): V75

Tarzan Melanders krönika med V75-idéer: Åby

Robert Bergh's krönika med V75-chanser & V75-Panelen: Åby

"Vem spetsstrider på V75" längst nere på sidan fredag: >>>

Kim Pedersens statistiktips V75: -

Korsdragarens V75-tips i Pdf-fil: Åby

Tidningarnas tips: V75-ligan

Dagens Spel rank & analys V75-banans alla lopp: Åby

Trav Guro/loppkommentarer V75: Åby

V75-Mixen med video-intervjuer: Åby

Vass eller Kass med analys V75: Åby

Bosse Eklöfs travsurr inför V75: Åby

Björn Goops analys V75: Björnkollen

V75-procent & Strykningar: svt.text

V75-Svepet: Umåker

VEM SPETSSTRIDER PÅ V75-ÅBY 30 APRIL

V75-1: 1 Caprino B.R. hade just spår ett bakom bilen den 7:e juli på Axevalla ifjol och höll då upp ledningen ganska säkert. 2 King Sir Kir tar nog inte en längd på den invändige av egen kraft, även om han kan öppna rätt bra. Vi är dock helt inne på att 3 Global Republic är snabbast de första stegen, speciellt när han nu ska tävla med helstängt huvudlag för första gången i år. Han spetsade hur enkelt som helst från spår tre på Bjerke ifjol (21/11) och vi håller honom som klar favorit att först nå ner till plankan. Utvändigt om sig har han 4 Furious Francis som är humörbetonad men kan öppna fort de dagar han är i balans och är reglerbar i startmomentet. Senast accelererade han bra efter 50 meter och kunde säkert hålla ut Victor A.U. Nu är vi inne på att han måste öppna snabbare än så för att framförallt komma förbi King Sir Kir och med hjälp av invändige Global Republic så tror vi faktiskt att Furious Francis lyckas och får överta från denne.

V75-2: Det är inte så mycket snack om att 2 Triton Neergård är kvickast initialt. Jeppe Juel släpper dock ”alltid” med honom och när det nu finns open stretch att nyttja på Åby så ser vi ingen som helst anledning till varför Jeppe ska svara. Desto intressantare är vem som är först framme för att överta? 3 Enge Lincoln satt i ledningen efter 250 meter utan att Jennifer Tillman pressade honom något för fyra starter sedan. Hästen spetsade även ganska säkert från spår fyra i december ifjol. Vi är däremot inte säkra på att han kan hålla ut norske 6 Stormbringer G.R. som var rätt explosiv från just spår sex i senaste starten. Däremot var de invändiga hästarna svårbedömda och hästen har trots allt bara nått ledningen två gånger i karriären. Favoriten 7 Moni to Spare är rätt snabb men har spår långt ut och känslan är att Haugstad eventuellt försöker överta i en ”tredjevåg” om Kenneth får iväg honom bra. Sammantaget så är Enge Lincoln knapp, knapp favorit att få överta från Triton Neergård.

V75-3: 1 Hamptons öppnade bra för tre starter sedan och körde sig till ledningen och spår ett är bästa möjliga. 2 Welcome är kanske snabbare om han trampar rätt men andraspåret försvårar en del. 5 Västerbo Arthur är inte snabb de första stegen och från ett femtespår så lär han mest köras på säkerhet i hopp om att sedan kunna glida till spets. Welcome garanti-släpper men vi är inte helt säkra på att det norska ekipaget Hamptons är lika samarbetsvilliga.

V75-4: 1 Bouncing Ball O.O. har öppnat helt okej de två gånger han haft framspår bakom bilen och nått ledningen efter 3-400 meter. 3 Uncle Tupelo laddades inte senast men har öppnat rätt bra tidigare. 5 New Muscle Ås var snabb senast och spetsade enkelt, Björn Goop upp nu gör honom till klar spetsfavorit. Lite svår att sätta in är 4 Trilli Holz som kört sig till ledningen i Italien men hon känns inte spetsaktuell. Det troliga är att New Muscle Ås körs i front och den ende som Björn Goop sedan kan tänkas släppa till är nog 7 Tadpole om denne är framme i ett tidigt skede.

V75-5: 3 Ultimate Wine är snabbast de första stegen men på Åby med dubbla open stretch är vi helt inne på att Peter Untersteiner släpper. 5 Jetta Palema är snabbt framme för att överta och sedan kör väl Björn Goop i spets? Det som kan få honom på andra tankar är nog om Veijo Heiskanen och 4 Roses Glory kommer dundrandes tidigt med "mord i blicken".

V75-6: 1 On Track Piraten höll upp innern på Romme näst senast men då var det ingen som utmanade på allvar. Han blev av med spets från innerspår mot Truculent på Gävle 2014 och han kunde inte heller svara Bob Hope i snöyran på Solvalla samma år. 2 B.B.S.Sugarlight är väldigt snabb men kanske allra vassast från spår mitt bakom bilen. Vi är dock helt inne på att han genast får övertag på ”Piraten” där Takter borde vara nöjd med rygg på en hårddragande B.B.S.Sugarlight. Den ende som är snabb av de utvändiga är 7 Spartan Kronos men han galopperade när Lugauer tryckte av honom på Mantorp i årsdebuten. Även om han laddas så har vi mycket svårt att se honom ta sig förbi B.B.S.Sugarlight.

V75-7: 3 Hamras One More är pilsnabb och tar sig först ner till plankan. Minst lika snabbe 6 Next To None Sib är dock framme och övertar direkt och sedan kör Björn Goop i spets så länge den berömda lampan lyser. För inte kan väl 4 Kemas Magic vara med mellan dessa och bråka?

Källa: Guiden - Express