LÄNKAR INFÖR V75-KALMAR SÖNDAG 26 JUNI

Gratisprogram V75: Kalmar

Banprogram i Pdf-fil: Kalmar

FEM TIPPAR V75: Kalmar

Jonas Noreens-video med senaste nytt inför V75 (kl. 17.00): Kalmar

Intervjuer/kommentarer (fredag): V75 

V75-ligan, Allsvenska & Lärlings: Kuskligor

Expressens V75-tips, rank & analys: Del 1 * Del 2

Expressens V75-Podcast med tips & analysmp3app

V75-nytt med Bengt Adielssons krönika & Sören med Veckans Spel: Del 1 * Del 2

Robert Bergh's krönika med V75-chanser & V75-Panelen: Kalmar

Tarzan Melanders krönika med V75-snack: Kalmar

"Vem spetsstrider på V75" längst nere på sidan fredag: >>>

"Gratistravtips.se" tips/rank V75: Kalmar 

Kim Pedersens V75-statistik & tips (sida 4/5): Kalmar

Korsdragarens V75-tips i Pdf: Kalmar

Tidningarnas tips: V75-ligan

Dagens Spel rank & analys V75-banans alla lopp: Kalmar

Trav Guro/Loppkommentarer V75: Kalmar

Vass eller Kass med analys V75: Kalmar

V75-Mixen video med intervjuer: Kalmar

Bosse Eklöfs analys till V75: Travsurr

Björn Goops analys V75: Björnkollen

V75-procent & Strykningar: svt.text

V75-Svepet: Boden

VEM SPETSSTRIDER PÅ V75-KALMAR SÖNDAG 26 JUNI

V75-1. 1 Emmett Brown och 2 Star Advisor Joli gör upp. Det är alltid knepigt "sida vid sida" men vi har lite känsla för att Kim Eriksson ser till att ta sig förbi med den sistnämnde.

V75-2. Här tror vi att 1 Tudor Kronos har en bra spetschans. Han öppnade snabbt från spår fem i volt senast och Robert Bergh leder volten. Vi ser ingen som är snabb nog för att ta sig förbi utifrån.

V75-3. En öppen spetsstrid med flera kandidater. 1 Dynamite Light är storvuxen men ändå snabb i benen och klev iväg kvickt från tillägg näst senast men galopperade kort efter start. Skulle Adrian Kolgjini lyckas spetsa och hålla honom i trav kan det hålla länge, kanske hela vägen. 2 Pense Kloster är naturligt snabb och trampar hon rätt från start kan hon spetsa. 3 Calypso Am galopperade från innerspår i volten för tre starter sedan efter att ha orsakat en omstart och kusken fick hålla i honom från början. Kliver han iväg i rätt gångart så växlar han tempo ganska rejält efter en bit. 4 Buick Brodde spetsade direkt från spår tre i volt senast och kan spetsa initialt, frågan är i så fall vad Johnny Takter väljer för taktik. 5 Blytung Am är snabb även från ett femtespår och kommer att laddas men som det låter på tränaren vill han se ett smyglopp. 7 Fonda Boko har galopperat fyra av sex gånger med öppet spår i voltstart, varav tre direkt i starten eller strax därefter. I de senaste två starterna har han skött sig, trampat iväg och har sedan kunnat köras till ledningen i första kurvan. Sammantaget är det svårbedömt, men kanske Buick Brodde till spets som släpper till Calypso Am en bit in i loppet?

V75-4. 1 Västerbo Arthur kan öppna rätt bra vilket han visade från spår fyra för fyra starter sedan. Robert Bergh leder volten och har en häst i toppform så han gör säkert det han kan för att ta hand om ledningen. 2 Matchmaker As fungerar klart bäst i spets och vann på bra sätt i den positionen via 13/1000 senast. Han är ingen blixt iväg från andraspår och måste nog köra sig till spets för att komma dit. 3 Cab Hornline har inte startat med voltstart sedan augusti 2014. Han började karriären med att galoppera i de sex första starterna med voltstart men skötte sig sedan i två starter från tillägg. Har varit fin i ny regi i fem starter och är rätt snabb i sig. Testar säkert en bit för ledningen. 4 Baron Max spetsade från andraspår 29/5 på Solvalla näst senast och är inte borta ur spetsstriden. 6 Bula Bula Am gynnas av springspår med anlopp och kommer att laddas. 7 Xlnt Conways Class spetsade lätt från spår sex i volt på Åby i januari och utmanar i spetsstriden. 1,3 eller 7 i spets?

V75-5. 3 Edge Boko är snabb ut och har bra spetschans. 2 Deckhand är snabb ut men borde släppa även om kusken/tränaren menar att det inte alltid är lätt att släppa med honom eftersom han kan bli het.

V75-6. 1 Global Money är mycket snabb och spetsar nog om Robert Bergh vill, men formen är lite dunkel och därmed är det nog en smygare som gäller. 2 Quid Pro Quo är snabb men bäst på rulle. 3 Caliber T.T. är mycket snabb men vill till plankan. 4 Harry Haythrow ”flög” till ledningen senast och såg ut som i fornstora dar. Första halvvarvet gick efter 08 och då körde Peter Untersteiner bara första 200. Blir svår att stå emot om han öppnar som senast. Fjolårets elitloppsvinnare 5 Magic Tonight är snabb om han laddas men spetsar inte av egen kraft. Harry Haythrow i spets?

V75-7. 1 Furious Francis har bra chans att hålla ut de övriga och ta ledningen. Flera snabba utvändigt men en felfri Furious Francis spetsar.

Källa: Guiden - Express