Bilden: Tre legender som vunnit Prix d'Amérique; Stig H Johansson, Helen A Johansson & Bernt Lindstedt.

Här är Team Stig H Johanssons info om stallets startande hästar och nyheter från stallet.

Solvalla, tisdag 4 december

En häst till start på tisdagen, Johansson kommenterar:

Ensemble Am (Lopp 8, V65-5, V4-3, DD-1) Formen är bra och hon har fått bättre läge än hon haft på slutet.  Kan öppna bra och få ett vettigt läge. Vinner inte så ofta men borde kunna ta en bra placering.

Källa: stigh.se

Stockholm 25 september

Emilia, Henriette och Jenny årets Stig H-stipendiater

Emilia Leo är 26 år och har toppat i fyra V75-lopp under 2018 och kört in cirka 3,5 miljoner kronor så här långt i år.

Henriette Larsen fick 22 år ung representera Sverige i Lärlings-EM. Bland årets framgångar lyser också två segrar inom V75 och triumfen i Kronprinsessan Victorias lopp starkast.

Jenny Björk är 23-åringen som firar allt större framgångar med segrar i sulky såväl som i monté. Där har ni årets Stig H-stipendiater.

Stig H Johansson hyllar själv sina nya stipendiater i Solvallas vinnarcirkel och det sker under kommande Kriteriesöndag efter lärlingsloppet inom V75.
– Det här är tre mycket talangfulla tjejer som alla siktar högt och som har förutsättningar att bli framgångsrika. Jag tror att utbildningsstipendiet kan hjälpa dem ytterligare en bit i rätt riktning på resan mot en professionell tränarkarriär, säger Stig H Johansson.

Stipendiet består av ett brett utbildningsprogram under 2019. Att vara travtränare är också att vara företagsledare med alla de roller det innebär, som till exempel marknadsföring, PR, kundvård, ekonomi och arbetsledning.

Tre talangfulla tränarämnen
Emilia Leo
jobbar för Oskar Kylin-Blom med Gävle som hemmabana och är en av landets mest framgångsrika lärlingar.

– Stig H är Stig H och att få hans stipendium ser jag som en stor ära. Jag kommer kunna utvecklas på flera andra plan som behövs för att bli en bra travtränare, inte bara det rent praktiska med hästarna som fyller min vardag, säger Emilia Leo.

För Henriette Larsen, bördig från Danmark, har det varit trav hela livet. Sin första ponny fick hon 4 år gammal och första loppet avverkades ett år senare. Henriette har de senaste åren arbetat hos Peter Untersteiner i Halmstad, och hon har verkligen tagit vara på de chanser hon fått.
– Det här är jätteroligt! Jag förstår vikten att utbilda mig och stipendiet ger mig en fantastisk möjlighet att skaffa mig de bästa förutsättningarna och få nya inblickar inför målet att bli tränare, säger Henriette Larsen.

Jenny Björk arbetar hos Erik Lindegren i Gävle. Via utbildningar i Travets talanger 2012 och Unga ledare 2013, då hon också började arbeta hos Bo Björk, gjorde hon sitt yrkesval och det hägrande målet är att inom några år bli professionell tränare.
– Det här trodde jag inte! Så många duktiga killar och tjejer har fått stipendiet före mig så det var fantastiskt roligt när Stig H ringde och berättade. Stig H är den största i travet och att få hans stipendium är en milstolpe i min karriär och en unik möjlighet till vidareutbildning, kommenterar Jenny Björk.

Här är listan på alla Stig H-stipendiater
1996: Kajsa Frick, Fredrik Linder 1997: Linda Hedin, Leif Eriksson

1998: Charlotta B Svensson, Fredrik M Persson
1999: Linda Artursson, Peter Ådefors
2000: Catrin Fajersson, Jens Eriksson
2001: Olle Alsén, Fredrik Söderberg
2002: Elin Gustavsson, Per Linderoth, Stefan Persson, Sofie Svedin
2003: Anette Lorentzon, Oskar Svanberg
2004: Richard Jansson, Jesper Svensson
2005: Daniel Redén, Claes Sjöström
2006: Johnny B Karlsson, Johan Untersteiner
2007: Anna Rönning, Sarah Swahn
2008: André Eklundh, Björn Karlsson
2009: Michael Lönborg, Jenni H Åsberg
2010: Jennifer Tillman, Admir Zukanovic
2011: Anna Isabelle Karlsson, Joakim Sandkvist
2012: Sandra Eriksson, Marcus Melander
2013: Magdalena Eriksson, Mattias Djuse, Oskar J Andersson
2014: Oskar Kylin-Blom, Preben Sövik
2015: Fredrik Berg, Marcus Schön
2016: Mads H Nielsen, Paula Pettersson, Petter Karlsson
2017: Kevin Oscarsson, Evelina Månsson, Anders Eriksson
2018: Emilia Leo, Henriette Larsen, Jenny Björk

V86-1, 1 640 m, auto

1 Masterglide (Peter Untersteiner) har varit ifrån ett tag men har tränat på fint hemma. Vi siktar mot ledningen och därifrån ser jag det som en bra chans. Det blir barfota fram, säger Peter Untersteiner.

2 Taffy (Björn Goop) var sämre senast men allt känns fint i träning. Han tål en del jobb och kan vara med en bit fram. Det blir helstängt, ufo-vagn och barfota runt om, säger Fredrik Wallin.

3 Puccy Italia (Henna Halme) har fått ett fint läge och med loppet i kroppen så tror jag vi är med där framme och gör upp om det. Eventuellt barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.

4 Sun Esterel (Flemming Jensen) känns fin men jag tror han behöver ytterligare ett lopp i kroppen för att räcka till. Läget är bra men vi siktar främst på en fin peng. Barfota runt om, säger Flemming Jensen.

5 Bålsta Palema (Mikael J Andersson) känns fin och jag tror på en bra prestation. Senast på Mantorp blev han ensam där framme och blev slagen sista biten. Jag tror absolut vi är med och gör upp om segern. Inga ändringar, säger Pär Hedberg.

6 Linus Wibb (Carl Johan Jepson) var fin vid senaste starten på Örebro och skulle det bli överpace kan vi vara med en bit fram. Jag hoppas främst på en peng och planerar inga ändringar i nuläget, säger Ulf Stenströmer.

7 Royal Prince (Niclas Stenquist) känns fin men från detta läge måste jag ligga lågt. Motståndet är tufft och det är pengar som gäller. Inga ändringar, säger Åke Barkmark.

8 Wingait C.H. (Stefan Persson) har hög kapacitet och galopperade senast med massa krafter kvar. Om det skulle bli felfritt så vet jag vad han kan men får ändå ligga lågt från detta läge. Troligtvis blir det en vanlig vagn, säger Stefan Person.

9 New Star Power (Peter Ingves) är inte alls oäven och vann senast på Halmstad. Den här gången ser det tuffare ut och tufft att stå emot spiken Masterglide, från tuffa spår nio på korta distansen.

10 Dokonjo (Mikael Å Linderoth) har varit ifrån ett tag och kan vara en aning seg. Jag tycker i det här fallet att bakspår är helt okej, men ligger ändå lågt. Inga ändringar, säger Mikael Å Linderoth.

11 Dizzy River (Johan Untersteiner) har inte vunnit sedan i maj. Tufft från läget.

12 Global Takeover (Christoffer Eriksson) STARTAR EJ 

V86-2, 2 640 m, auto

1 Madronjo (Maxime Marais) har fin form och allt känns bra. Trots att han är gynnad av distansen ligger jag lågt den här gången då motståndet är tufft. Inga ändringar, säger Lena Kjällman.

2 Perfect King (Oskar J Andersson) har inte startat på ett tag och måste visa något innan jag kan tro på honom. Vi har ett intressant läge och testar troligen en bike. Dock så ligger jag lågt och hoppas vi kan tjäna en slant, säger Jasmine Ising.

3 Findus M. (Kaj Widell) är jag nöjd med och nu har vi ett utmärkt läge. Härifrån siktar vi mot spets för att troligtvis släppa till en bra rygg. Distansen är bra och jag ser det som ett platsbud. Det blir eventuellt tåskor runt om, säger Thomas Lönn.

4 B.W.T.Caesar (Tuomas Korvenoja) är en ärlig häst som trivs över distansen. Jag både hoppas och tror han är bland de tre första. Det blir helstängt, bike och barfota runt om, säger Tuomas Korvenoja.

5 Balto d’Huon (Troels Andersen) har förföljts av skador men börjar bli bättre och bättre. Vi siktar mot ledningen för att sedan släppa. Motståndet är tufft och jag hoppas på en peng. Inga ändringar, säger Stellan Tidelius.

6 Harrington (Rikard N Skoglund) har fin form och tränar bra. Han kan öppna helt okej och jag tycker han är en av flera som kan vinna loppet då han trivs på distansen. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

7 Sensey C.H. (Andrei Vilkin) är en rysk häst med en start på svensk mark. Hängde inte alls med då. Dåligt läge. Bör få tufft att vinna.

8 Vincent Chase (Kevin Oscarsson) satt fast med sparat senast. Kan öppna riktigt fort om han trycks av. Rolig skräll.

9 Kent’s Laddie (Erik Adielsson) var bra senast och tränar fint hemma. Det behövs en del tur härifrån, men om det klaffar kan vi vara med och göra upp om det. Inga ändringar, säger Stig H Johansson.

10 Pontiac S.W. (Ulf Ohlsson) börjar hitta formen och distansen bör han klara. Läget är knepigt, men skulle det klaffa kan vi vara med långt framme. Det blir eventuellt barfota bak, säger Viktor Lyck i stall Svante Båth.

11 Eclipse Boko (Anna-Karin Rundqvist) var förkyld senast men känns fin nu. Från det här läget får vi smyga med och försöka ta en peng. Det blir eventuellt en jänkarvagn, säger Anna-Karin Rundqvist.

12 U.Bergs Svante (Hans-Owe Sundberg) håller formen men från det här läget och mot detta motstånd ligger jag lågt. Inga ändringar, säger Hans-Owe Sundberg. 

V86-3, 2 140 m, volt

1 Eldorado Mearas (Peter Untersteiner) borde ha gått fram ytterligare med loppet i kroppen och jag siktar på att ta hand om ledningen. Jag tycker han ska räknas. Det blir barfota fram om banan tillåter, säger Peter Untersteiner.

2 Ibra Sånna (Carl Johan Jepson) känns fin och formen pekar uppåt. Läget är optimalt och om det skulle klaffa tror jag faktiskt att vi kan segerstrida. Inga ändringar, säger Sophie Ställberg.

3 Campbell Seabrook (Robert Bergh) har gjort två fina lopp och står bra inne i klassen. Han är på väg uppåt och gör säkert ett fint lopp igen. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stall Robert Bergh.

4 Mamba (Joakim Lövgren) har tränat fint på slutet och borde vinna snart. Vi siktar mot ledningen och jag tror på en bra chans. Vi testar troligtvis en ryckhuva den här gången, säger Jonas Oscarsson i stall Joakim Lövgren.

5 Odette (Veijo Heiskanen) var bra senast och är gynnad av voltstart. Om det skulle bli en vettig resa kan det vara en platschans. Inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

6 Capture (Christoffer Eriksson) var sjuk senast och är en bit från toppformen. Nu har vi ett bra läge och jag ser det som en platschans. Det blir troligtvis barfota bak, säger Christoffer Eriksson.

7 Yankee Eagle (Mikael J Andersson) är snabb ut och vi siktar mot ledningen för att släppa. Vi möter tufft motstånd och jag är nöjd med en peng. Inga ändringar, säger Henrik Södervall.

8 Cadillac Dimanche (Jan Henriksson) var bra senast men den här gången tror jag att det blir svårt. Vi smyger med och jagar en peng. Inga ändringar, säger Jeanet Årman.

2 180 meter:

9 Insert Ecus (Thomas Uhrberg) är tufft anmäld och vinner inte detta. Han känns fin men den här gången ligger jag lågt. Det blir troligtvis barfota runt om, säger Johan Lundkvist.

10 Cafu Boko (Jens Laursen) är jag nöjd med då han har gått bra i skymundan. Senast gick han med full fart över mål på en för kort distans för honom. Barfota bak och en vanlig vagn, säger Katarina Aurell Laursen.

11 Tim Frontline (Stefan Persson) känns otroligt fin i träning och ska räknas mycket tidigt. Han har haft en del oflyt på slutet men nu hoppas jag att det vänder. Vi planerar inga ändringar, säger Linda Fyhr.

12 Digital Yankee (Björn Goop) har fin form för dagen men vinner inte så ofta. Jag ser det främst som en liten platschans. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stall Robert Bergh.

13 Royaldoodle (Kim Eriksson) var helt okej senast på Axevalla men bromsar lite ibland. Han trivs bäst där framme så jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stall Robert Bergh. 

V86-4, 2 140 m, auto

1 Zamantha Knick (Kaj Widell) känns fin och jag tror hon gör ett bra lopp. Vår prioritet ligger i felfri avgång, sen får vi se hur långt det räcker. Det blir skor bak, säger Kai K Luomala.

2 Elise Andover (Rikard N Skoglund) har inte presterat som vi önskat och måste visa mer innan jag kan tro på henne. Vi går i ryggar och hoppas på en peng. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

3 Cactus (Jorma Kontio) känns fin och är under utveckling. Jag är lite orolig för autostart då hon är lite valpig. Om det skulle lösa sig från start ska hon räknas. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

4 Final Lady (Andrei Vilkin) egen är ytterligare en betrodd Vilkin-häst. Måste dock lämnas utanför systemet, på grund av Cactus kapacitet.

5 Line Select (Per Lennartsson) har ett bra läge nu och avslutade okej senast. Nöter mest på utan att glänsa. Nja.

6 Flavienne Lascaux (Ville Karhulahti) mår bra för dagen och vi hoppas på felfri avgång. Läget är knepigt och vi får försöka hitta ner i banan. Det är främst en platschans. Inga ändringar, säger Pirjetta Laakso.

7 Livingchic (Jim Oscarsson) vann senast och blir finare hela tiden. Hon är på väg uppåt men riskerar vingel härifrån och jag får hoppas på en peng. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

8 My Newt (Tuomas Korvenoja) är under utveckling och har sett fin ut vid starterna. Hon har en bra speed men från det här läget blir det svårt att slå Nurmos häst. Det blir halvstängt, bike och barfota runt om, säger Tuomas Korvenoja.

9 Sassa Will (Anders Eriksson) var bra senast och är stark och rejäl. Läget är intressant men motståndet tufft, så vi får hoppas på en peng. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

10 Infinite Knight (Oskar J Andersson) var godkänd senast och riktigt fin vid segern i debuten. Om det klaffar kan hon vara med en bit fram. Inga ändringar, säger Oskar J Andersson i stall Jörgen Westholm.

11 Eclair Razz (Kenneth Haugstad) känns fin men nu möter vi alldeles för tuffa hästar och dessutom har vi ett uselt läge. Om vi tar en peng är jag nöjd. Inga ändringar, säger Ronny Gustafsson.

12 Digital Class (Örjan Kihlström) är ett helt okej sto som kämpar på. Inte varit något extra hittills och haft nära till galopp. 

V86-5, 3 140 m, volt

1 Cobbys Olifant (Thomas Uhrberg) utvecklas på ett fint sätt och jag tror vi kan vara med långt fram om det skulle klaffa längs vägen. Loppet är öppet och jag känner mig inte helt slagen på förhand. Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

2 Kindy Cane (Veijo Heiskanen) känns fin och distansen borde fungera. Det är givetvis tufft att möta hingstar men hon ska räknas som en av flera i loppet. Inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

3 Martin de Bos (Christoffer Eriksson) är en stark häst som borde klara den långa distansen. Jag tycker han ska räknas som en av flera i det här loppet. Inga ändringar, säger Petri Puro.

4 Judge Memphis (André Eklundh) är behandlad sen senaste starten och allt känns fint med honom. Läget är lite oroande men distansen är en fördel. Det är en platschans i första hand. Eventuellt barfota runt om, säger Andre Eklundh.

5 Arctic Agent (Björn Goop) har en godkänd form och distansen är inga problem då han är riktigt stark. Det är spännande med Björn upp i vagnen men jag har svårt att bedöma chanserna då jag är dåligt påläst. Inga ändringar, säger Pekka Korpi.

6 Illuminati (Joakim Lövgren) kan vara lite knepig i starten och behöver en del hjälp för att komma iväg. Om det skulle lösa sig på ett bra sätt kan han vara med riktigt långt fram. Han är vrålstark och ska gå barfota runt om för första gången, säger Jonas Oscarsson i stall Joakim Lövgren.

7 Chablis D.K. (Steen Juul) känns fin och distansen är en fördel. Han har hög kapacitet men jag ser det främst som en outsider mot det här motståndet. Skor runt om, säger Steen Juul.

8 Kiss Me Tooma (Jevgeni Ivanov) var bra senast men möter tuffare hästar nu. Hon borde klara distansen och kan dyka upp en bit fram. Inga ändringar, säger Jevgeni Ivanov.

3 160:

9 Vincent As (Carl Johan Jepson) är en jättebra häst och jag tror han gör ett mycket bra lopp. Han ska räknas som en av dom som gör upp om det. Inga ändringar, säger Magnus Dahlén.

3 180 meter:

10 Global Unspoked (Oskar Svanberg) har tagit senaste loppet på ett bra sätt där jag tyckte han svarade för en fin prestation. Vi känner oss inte slagna på förhand. Inga ändringar, säger Oskar Svanberg.

11 Transcendence (Robert Bergh) var bra senast i Derbyt och går helt klart ner i klass nu. Han är stark och trivs över distansen så jag tycker absolut han ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stall Robert Bergh.  

V86-6, 2 140 m, volt

1 Nontoxic (Jorma Kontio) har ett spännande läge men någon vinstchans är det inte. Är vi fyra, femma är jag nöjd. Barfota runt om och sen får vi se om vi kör med en bike, säger Patrik Jacobsson.

2 H.M.’s Racingfilip (Nicklas Hammarström) känns fin och vi siktar mot ledningen för att släppa till en fin rygg. Det är främst en liten platschans på läget. Det blir ett norskt halvstängt huvudlag för första gången i min regi, säger Thomas Nilsson.

2 160 meter:

3 Dust Collector (Mattias Djuse) var bra senast och formen är god. Om han klarar voltstarten så tycker jag det är en platsluring. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

4 Lotus Gil (Erik Lindegren) är kapabel men galopperat på slutet. Spår två i volt är inte optimalt och jag ligger lågt den här gången. Det blir en vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Erik Lindegren.

5 Gear Extension (Ulf Eriksson) kan en hel del i ljusa stunder. Måste gå barfota, kan vara storrysare då.

6 Invincible H.C. (Örjan Kihlström) är bra för sin klass och jag tycker uppgiften ser lämplig ut. Han tål att göra en hel del jobb själv och ska räknas. Inga ändringar, säger  Christoffer Eriksson.

7 Sigel Doc (Torbjörn Jansson) har hygglig form men hade otur senast. Om det skulle klaffa kan det vara en platschans då några är för bra. Inga ändringar, säger Hans-Owe Sundberg.

2 180 meter:

8 Mr Perfection (Kevin Oscarsson) var jag nöjd med senast och tränar bra. Jag tycker han är på gång och den av mina i loppet med bäst chans. Vi kör med vanlig vagn nu, säger Jim Oscarsson.

9 Nobel Amok (Per Lennartsson) känns fin men får inte allt att stämma. Om det skulle bli en felfri avgång ska han absolut räknas. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stall Robert Bergh.

10 Mr Perfect (Jim Oscarsson) strulade det för senast så den starten glömmer vi. Han har fin form men jag tror det blir svårt att vinna. Eventuellt ett öppet huvudlag, säger Jim Oscarsson.

11 Faust Hanover (Andrei Vilkin) är en rysk häst som gick fin tid på V75 senast. Inget jätteintryck dock. Överspelad.

12 Island Life (Erik Adielsson) känns bra för dagen och han fick ett snällt lopp senast. Spår 5 i volt är lite oroande men jag hoppas det löser sig och då ska man inte räkna bort honom. Eventuellt skor runt om, säger Peter G Norman.

13 Mystery Love (Kaj Widell) har ingen riktig form för dagen och jag ligger lågt från detta läge. Inga ändringar, säger Peter G Norman. 

V86-7, 2 140 m, auto

1 Keycard (Veijo Heiskanen) har vilat och kan behöva loppet i kroppen. Läget är bra men det blir svårt att vinna. Inga ändringar, säger Veijo Heiskanen.

2 Jula Menuett (Kim Eriksson) har hygglig form och ett bra läge så vi får hoppas på en invändig resa. Pengar i första hand och det blir inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

3 Majett (Karl Stolt) har gått bra på slutet men det är främst en liten platschans på läget den här gången. Det blir eventuellt skor bak, säger Karl Stolt.

4 Bara Min (Johnny Takter) gör alltid sitt i loppen och kan vara med en bit fram om det skulle klaffa. Det blir skor runt om, säger Helena Burman.

5 Hot Chocolate (Thomas Dalborg) är kvick ut och känns jättefin för dagen. Jag kanske kör i ledningen och tror vi är med där framme. Det blir helstängt, ufo-vagn och barfota runt om, säger Fredrik Wallin.

6 Brilliance (Thomas Uhrberg) har fin form men möter några som är för tuffa den här gången och jag får hoppas på en slant. Inga ändringar, säger Ulf Stenströmer.

7 Stella Newmen (Flemming Jensen) har gått bra på slutet men gillar kort distans bättre. Vi laddar från start och hoppas på en fin resa. Barfota runt om, säger Flemming Jensen.

8 Swish Lane (Johan Untersteiner) känns fin och hade nog varit tvåa om inte galoppen kommit senast. Läget är dåligt och det är en outsider. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

9 Ryssebo la Reine (Peter Ingves) möter tuffare motstånd nu och har inte startat på ett tag vilket drar ner chanserna en aning, men ska ändå räknas med chans. Inga ändringar, säger Pär Thole.

10 Dealwithakiss (Christofer Eriksson) känns fin och jag tror hon gör ett bra lopp. Om det skulle klaffa kan det räcka riktigt långt. Inga ändringar, säger David Persson.

11 Yippie Chic (Mikael J Andersson) vann senast men den här gången ligger jag lågt och hoppas på en liten peng. Inga ändringar, säger Lars-Erik Feldt.

12 Julia af Solnäs (André Eklundh) var bra senast och ska tas på allvar. Om det löser sig från detta usla läge kan hon dyka upp där framme. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

13 Current Affair (Björn Goop) är på gång men från detta läge blir det svårt och vi får lita på turen. Om det klaffar kan det vara en platschans. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

14 Julia Pellini (Carl Johan Jepson) kan vara med långt fram om det skulle klaffa. Läget är dåligt och vi behöver tur. Inga ändringar, säger Magnus Dahlén.

15 Kash Brodda (Peter Untersteiner) tränar bra och borde gått fram ytterligare nu. Läget är som för alla mina i loppet dåligt och vi behöver en del tur. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

V86-8, 1 640 m, auto

1 Sloppy Joe (Kaj Widell) börjar hitta formen och om det skulle stämma längs vägen så kan han vara med och göra upp om det. Vi tappar en del från start så en del tur behövs. Inga ändringar, säger Peter G Norman.

2 In Line Tooma (Oskar Kylin Blom) är snabb ut och vi siktar mot ledningen. Det är en humörhäst som kan vinna om han har en bra dag. Jag är nöjd med läget och ser det som en outsider. Inga ändringar, säger Henrik Larsson.

3 Kashmary Night (Kenneth Haugstad) kan öppna riktigt fort bakom bilen, så läget är bra. Kommer dock inte förbi In Line Tooma invändigt. Kan hitta ner i rygg och få fint lopp. Svårt vinna i den här konkurrensen.

4 Born Unicorn (Per Lennartsson) har haft hejdlös otur på slutet och galopperat bort mycket pengar i fina lopp. Senast så såg det ut att bli en V75-seger på Hagmyren när galoppen kom. Per Lennartsson kör igen och han har lyckats få runt hästen i rätt gångart tidigare. Lämpligare motstånd än på mycket länge och bör bli svårslagen.

5 Nonstop Cheri (Örjan Kihlström) är i fin form och har svarat för goda insatser på slutet. Han tål att göra mycket jobb själv och jag tycker han har en bra chans att vara långt fram i det här loppet. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.

6 Emerald Boko (Erik Lindegren) har gått bra på slutet och vi får hoppas på överpace den här gången. Jag ser det som ett platsbud om det skulle klaffa. Det blir lätta skor bak, säger Erik Lindegren.

7 Largo (Hans-Owe Sundberg) känns fin och jag tror han gör ett bra lopp. Läget är chansartat och jag får försöka hitta en vettig position. Om det löser sig så kan vi vara med där framme. Troligtvis blir det skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

8 Chatman (Jorma Kontio) STARTAR EJ

9 Mellby Emeralds (Ulf Ohlsson) är startsnabb, så läget är så där. Har en mycket bra rygg och kan komma igenom fint. Härdad mot V75-motstånd och blir nog lite för lite spelad i loppet. Ska med om man garderar loppet brett.

10 New Steel (Claes Sjöström) fick en omöjlig inledning senast så den starten är bara att glömma. Läget är uselt och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

11 Coffie U.N.G. (Erik Adielsson) har inte den där riktiga formen och från detta läge får jag ligga lågt. Vi planerar inga ändringar, säger Viktor Lyck i stall Svante Båth.

12 Enge Lincoln (Torbjörn Jansson) har uruselt läge och ingen av de bästa hästarna i loppet. Får inrikta sig på att tjäna en peng.