ebbes-travstudio.se

RANK & ANALYS V75-BOLLNÄS 26 JULI

V75-1 :  Klass I (Lopp 5) Auto 1640

1 B.B.S.Pelleshan har vunnit två lopp över kort distans i år. På Färjestad höll han hårt tempo i ledningen och vann enkelt på en fin tid, 11,5a/1640 meter, som är hästens rekord. I V75 i Boden fick han bestämma i ledningen och gick lätt undan till slut. Femåringen är startsnabb och förutsättningarna fina för att ta tredje årssegern. 8 M.T.Follow Me var mycket bra när han vann på Åby i april och en ny 1.12-tid visade hästen senast då han var trea efter ett lopp i tredjespår hela vägen. Utgångsläget är chansartat, men vi tror att han är bra nog att segerstrida om det klaffar med positionerna. 9 Sugar Neo spurtade bra när hon vann på Solvalla i maj och kan få en fin resa från sitt spår. 6 Robis Salvation har varit mycket bättre i år än förra året, men det kan bli svårare att få ledningen än det varit på slutet.

Rank A: 1 B: 8-9-6-5-2-3-4-11-7-10 C: 12


V75-2: Stolopp (Lopp 6, svart) Volt 2140

7 Fonzan Sund var femma från utvändigt ledaren senast, men kan hon komma till ledningen som när hon vann i V75 i Boden i juni kan det räcka långt igen. Örjan Kihlström kör som på slutet och vi ger henne tipset. 2 Roxie Lavec har gjort två lopp efter långt uppehåll. I årsdebuten blev det en andraplats och senast var hon rejäl vid seger. Kenneth Haugestad får chansen som kusk och vi streckar. 11 Deal or No Deal tappade sina möjligheter med galopp efter halva loppet näst senast, men kom igen fint i skymundan och visade bra form. Senast blev det seger på Bergsåker och Ulf Ohlsson har varit kusk vid två av tre årssegrar.

Rank A: 7-2-11-12 B: 1-13-9-3-6-8-15-4-5 C: 14-10


V75-3: Gulddivisionen (Lopp 7, V5-1) Auto 2140

2 Kadett C.D. var knappt slagen i Östersund i juni och har fortsatt med fina insatser på Bergsåker och i Halmstad. Senast fick Scarlet Knight-sonen full utdelning då han vann från spets. Vi tror att det kan bli ledningen från start till mål igen och spikar. 4 Up Date Hoss fick sent fritt och avslutade bra som trea för tre starter sedan. På slutet har åttaåringen gått i ledningen och kan han komma till ledningen före tipsettan kan det här bli en tuff match.
3 Montgomery Hill har gjort fem lopp i år och senast kom första årssegern när han avgjorde säkert över kort distans. Valacken har fin kapacitet och har han en bra dag ska han inte nonchaleras. 1 Standout vann två lopp från ledningen i fjol. Vid årets seger kördes hästen till ledningen efter en knapp tredjedel av loppet och vann lätt. Utgångsläget är fint, men det kan ändå bli svårt att svara snabba utvändiga konkurrenter i spetskampen.

Rank A: 2 B: 4-3-1-8-7-6 C: 5


V75-4: Klass II (Lopp 8, V5-2) Auto 1640

10 M.T.Insider vann säkert på Solvalla i maj och vi tycker att formen är fortsatt god, men senast var det bara för bra hästar emot och han räckte inte till. Motståndet är inte lika tufft som senast och han bör vara med långt framme till slut. 8 Apollonia har ingen lätt uppgift som enda treåring, men hästen är bra och kommer hon fint till kan det bli en bra placering. Senast på Solänget var hon mycket snabb ut bakom bilen. 5 Inez Fri är jämn och säker och har bra form. Får hon sitt smyglopp är hon ett givet platsbud och det brukar Örjan Kihlström vara duktig på att ge hästarna. 4 Primo Valentino gick bra efter galopp senast, lopp i kroppen och vassare nu.

Rank B: 10-8-5-4 B: 9-6-11-1-2-3 C: 12 Str. 7


V75-5: Kallblod (Lopp 9, V5-3) Volt 2140

10 Pondus gick bra efter galopp i Norge senast. Lome Elden-sonen brukar vara mycket bra när han startar i Sverige och har bara varit sämre än trea en gång då han galopperade och blev sexa och sju segrar har det blivit när han startat på svenska sidan. Sjuåringen är stark och rejäl och kan runda alla. 1 Titan Tabac vann enkelt senast. Från innerspåret har han chansen att hålla upp ledningen och då blir Troll Kos-sonen intressant med sin tränare i sulkyn. 7 Krusen har varit duktig vid sina fyra årssegrar. En tapper insats gjorde Lome Kongen-sonen när han var trea på Dannero i midsomras och felfri är han ett bud.

Rank A: 10-1-7 B: 8-11-13-12-6-5-2-14-9-4 C: 3-15


V75-6: Bronsdivisionen (Lopp 10, V5-4, DD-1) Auto 2140

3 Pleasure Kronos var mycket bra när hon vann på Solvalla i slutet av maj. Efter det har Varenne-stoet gjort två starter i Reijo Liljendahls regi. På Solvalla blev det lätt seger och i Halmstad var hon ursäktad när det blev för tufft utvändigt ledaren under slutvarvet.
5 Paying Guest har utvecklats fint hos Robert Bergh och även om han var bra förra hösten när Banker Hall-sonen tog tre segrar i följd tycker vi att hästen är ännu bättre för dagen. Senast på Axevalla avslutade han snabbt sista biten och vi tycker att valacken ska passas tidigt. 8 Västerbo Fantast var fin när han vann lätt i V75 på Solvalla i maj. Fyraåringen tjänade snabba pengar då, men vi tycker att han bär sin prissumma på ett bra sätt och senast gick han bra efter galopp i tufft gäng.

Rank A: 3 B: 5-8-7-6-4-2-1-10-12-11 C: 9


V75-7: Silverdivisionen (Lopp 11, V5-5, DD-2) Auto 2640

4 Narold Vox var fyra i tufft gäng på Solvalla näst senast och fick sedan en paus. Orlando Vici-sonen fick ett fint genrep inför detta lopp på hemmaplan senast på Bergsåker där han vann från ledningen och nu bör toppformen sitta där. 2 Tresor d'Inverne vann från ledningen i V75 i Östersund i juni och visade bra form senast. Utgångsläget passar perfekt då hästen är snabb ut och vi streckar honom som andra häst. 8 Rooibos är en rejäl häst som trivs fint över lång distans och det visar också årets resultat där alla fyra segrarna är i långlopp. 5 Caramella B.F. vann i V75-försöket i Östersund över lång distans och tog hem finalen på Bergsåker senare i juni. Stoet har hittat stilen rejält i ny regi i år efter tränarbytet i december och ska räknas.

Rank A: 4-2 B: 8-5-10-6-9-11-7-12 C: 1 Str. 3

Rank & analys:
Dagen Spel

Stig H:s spelförslag finns från fredag & Uhrbergs från torsdag kväll.       

Streckfördelning, senaste strykningar, mm. V75: Classic.atg.se